Hur man dricker espresso

Luscious sienna och rost, viskös och silkeslen, det perfekta skottet av espresso är eftertraktade religiöst av Baristas och kaffekokare i nästan alla kaffehus i USA.Men vad är det perfekta skottet, och hur dricker du det?

Du kan leta efter Hur man gör espresso istället.

Steg

Metod 1 av 2:
Dricka espresso
  1. Bild med titeln Dryck Espresso Steg 1
1. Följ den metod du tycker om. Espresso aficionados älskar att följa ritualer i deras espresso-dricks, och att argumentera över vilken metod som är överlägsen. Många vanliga åsikter och metoder beskrivs nedan, men även experter kan inte komma överens om vilka av dessa är "bäst."
  • Om du vill testa flera metoder i ett sittande, rengör din smak med vatten före varje skott.
  • 2. Lukta espresso. Sätt koppen till näsan och andas in aromen med en lång, långsam dragning. Doft är en stor del av smaken.
  • 3. Närma sig crema. Ljusbruna "crema" Layer är den mest bittera delen av drycken, så "nybörjare" Espresso drinkers vill ofta inte smaka det rakt. Här är några tillvägagångssätt, alla som används av åtminstone några "expert-" Drinkers:
  • Rör crema i med en sked eller virvla runt koppen i en cirkel för att blanda den med resten av espresso. (Slicka inte skeden om du inte vill ha den bittera vanliga crema smaken.)
  • Sippa crema för en bitter blast att börja. Vissa människor rör sedan den återstående crema i, men mer fortsätt att dricka resten med crema fortfarande separerade.
  • Skumma crema och kassera. Det här alternativet kan skrämma traditionalister, men även vissa kockar föredrar sötare, lättare, jämnare texturerad dryck som resulterar.
  • 4. Överväga "klunk" metod. Espresso-smaken börjar förändras (vissa skulle säga försämras) inom 15 till 30 sekunder av extraktion, och crema börjar lösas in i koppen. Att dricka skottet i en eller två svalor är värt att försöka åtminstone en gång för att se hur smaken förändras, men förväntar sig en extremt intensiv stans.
  • Testa temperaturen på drycken innan du försöker detta.
  • Du kanske vill njuta av crema eller en crema-flytande blandning för en annan smak till att börja med.
  • 5. Försök att dricka det i sippor. För att upptäcka de förändrade nyanserna av smak i hela en kopp espresso, sippar du drycken utan omröring. För en mer konsekvent smak, rör om innan du sipprar. Hur som helst, försök att avsluta espresso innan det svalnar. Kylning kommer att ändra espressos smaker, eller göra olika anteckningar mer märkbara, men det är nästan alltid en negativ effekt när drycken sjunker nära rumstemperatur.
  • Försök att röra och njuta av en espresso doppio, eller dubbelformat skott, för en annan balans mellan topp och bottenskikt.
  • 6. Smaka det med socker. Detta steg är avsiktligt listat efter de vanliga espresso-metoderna, eftersom de flesta espressofläktar inte gillar att lägga till ingredienser till drycken. Försök att lägga till en touch av sötma till en espresso med låg kvalitet, eller när du börjar i espresso-världen och måste avvänjas bort från sötare kaffe drycker.
  • 7. Tjäna med mousserande vatten. Vissa caféer serverar espresso med ett litet glas mousserande vatten på sidan. Nypa detta innan du dricker espresso för att rengöra din smak. Bara drick vattnet efter att espresso är klart om du inte tycker om smaken - och gör så ut ur barista.
  • Nyligen har några platser börjat göra "kolsyrad kaffe"... Men var beredd på konstigt utseende om du försöker återskapa det själv.
  • Bild med titeln Dryck Espresso Steg 8
    8. Tjäna med choklad. Italienska kaféer serverar ibland espresso med en bit choklad. Undvik andra starkt smaksatta ackompanjemang, speciellt kex eller kakor. Naturligtvis serveras espresso ofta ensam.
  • För espressoprovning sessioner, servera osalterade kakor och fortfarande vatten för att rengöra gommen mellan skott.
  • Bild med titeln Dryck Espresso Steg 9
    9. Blanda med alkohol eller mat. Lägg till en scoop av vaniljglass till din espresso för att göra avogato. Stärka din espresso med vodka eller kaffesvätska, eller lägg till det i en kaffekaka recept istället för snabbkaffe. Naturligtvis kan du bo i cafévärlden med mer komplexa espresso drycker, som en Latté, Mocha eller Cappuccino.
  • Metod 2 av 2:
    Identifiera en espresso av kvalitet
    1. Bild med titeln Dryck Espresso Steg 10
    1. Vet hur en espresso är gjord. Espresso görs genom att tvinga varmt, högtrycksvatten genom färskt kaffebönor, vilket ger en liten mängd vätska, ca ¾ till 1 ½ oz vätska. En riktig espresso är gjord av kaffebönor som har rostat medelmåttig eller mörkare, markerad till en fin konsistens och packas jämnt i en espressokorg. Även om det finns en oändlig mängd espressoinställningar och traditioner, definierar dessa grundläggande egenskaper drycken. Om din drink fyller en vanlig kaffekopp, gjordes av grova markbönor, eller gick igenom ett vanligt kaffefilter, det är inte en typisk espresso.
    • Ett "espresso macchiato" lägger till en liten mängd mjölk eller mjölkskum ovanpå drycken.
  • Bild med titeln Dryck Espresso Steg 11
    2. Titta på cremas färg och tjocklek. Ett ljust brunt, skummigt lager toppar ytan av en ordentligt gjord espresso. Detta "crema" är en snabbt indunstande förening av kaffoljor och fasta ämnen, som inte finns i någon annan kaffedryck. Tjockare, redder crema, med fläckar av koppar eller mörkt guld, föreslår espresso var "drog" perfekt. Crema löses snabbt efter skapelsen, så en espresso som serveras utan en crema kan ha satt ut ett par minuter, eller kanske inte har uppnått tillräckligt med tryck.
  • 3. Luktar och smakar den mörka espresso-vätskan. De "kropp" av skottet är ett mörkt, tjockt lager av flytande under crema. Detta är mycket starkare än en vanlig kopp kaffe, och bör lämna en komplex eftersmak som kombinerar bitter, söt, sur och till och med krämiga smaker. Om den har en endimensionell bitter smak kan bönorna ha blivit rostade för mörka. Prova en annan café eller hemlagad metod, och du hittar en annan tolkning av espresso.
  • 4. Utvärdera mållinjen. Det lägsta lagret av espresso, som inte visuellt skiljer sig från kroppen ovan, är tjockare och sötare, även sirap-liknande. Du kanske eller inte kan njuta av det på egen hand - många rör om dessa lager - men en ostirrad kopp utan en tjock bas är en tunn, otillräckligt förberedd espresso.
  • Espresso ska ha få om några partiklar av grunder, men du kanske vill njuta av koppens slut genom dina tänder om din espresso maker inte uppfyller dessa standarder. (Om bönorna är malda till en pulverkonsistens och avsiktligt hälls i koppen, dricker du "turkiskt kaffe.")
  • Tips

    I Italien och grannländerna är espresso ofta berusad på morgonen, även om många människor dricker ytterligare skott under hela dagen som en social händelse. Stå eller sitta vid räknaren när du beställer espresso, och du får det billigare priset.

    Varningar

    Espresso har en mycket mer koncentrerad koffeinnivå än kaffe.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande