Hur man dricker bourbon

Mark Twain sa famously sagt, "Om jag inte kan dricka bourbon och rök cigarrer i himlen, ska jag inte gå." Det här är tanken på de flesta Bourbon-älskare: utan bourbon, var är skönheten i att dricka? Men om du aldrig har ätit bourbon och är osäker på hur man dricker det, har du kommit till rätt plats. Bourbon är en typ av amerikansk whisky - en fat-åldrig, destillerad ande som främst gjordes från majs. Är du redo att starta din resa genom att dricka bourbon?

Steg

Del 1 av 3:
Bourbon Basics
  1. Bild med titeln Dryck Bourbon Steg 1
1. Känna till de grundläggande standarderna som varje batch av bourbon måste träffas. Bourbon är en typ av ande som är "en särskiljande produkt av Förenta staterna," Enligt dig.S. Federal lag. År 1964 utfärdade kongressen federala standarder avseende produktion av bourbon. Dessa standarder inkluderar:
  • Det måste göras med inte mindre än 51% majs.
  • Det måste vara åldrat "ny" Charred Oak Barrels. "Hetero" Bourbon hänvisar till bourbon som har åldrats i dessa fat i 2 år.
  • Det måste destilleras till högst 160 (U.S.) Bevis (80% alkohol i volym.)
  • Det måste ingås i fatet för åldrande på högst 125 bevis (62.5% alkohol i volym).
  • Det måste flaska (som andra whisky) vid 80 bevis eller mer (40% alkohol i volym).
  • Bild med titeln Drink Bourbon Steg 2
    2. Leta efter bourbons som har slagit rätt ålder. Bourbon har inget minimum krävs ålder, men det är normalt i åldern 4-9 år. "Hetero" Bourbon är bara åldrad i 2 år. Som Bourbon Ages, det tar en djupare brunaktig gulfärg, en rikare smak och en något ökad nivå av sötma.
  • Bourbon är åldras i fat, och under den förlängda åldrande processen, normalt 7-8 år, kommer en del av Bourbon att genomtränga genom träets trä. Detta kallas "Angels andel." Det finns också en viss mängd som absorberas i barrens karaktär. Detta extraheras och märktes "Djävulens andel." Jim Beam kallar det här "Djävulsks."
  • Tunnorna som används för åldrande bourbonen används aldrig igen. Istället används de för att åldras sojasås och whisky (till exempel scotch) eller är gjorda i vackra möbler.
  • Bild med titeln Drink Bourbon Steg 3
    3. Känna igen de olika färgerna i Bourbon. De flesta bourbons är gula och bruna, medan vissa sorter är vita (eller klara). Som en första gången Bourbon drinker vill du börja med en brun bourbon. Bourbonens bruna färg kommer från fatet "andas" in och ut ur char och trä i fatet. Färgen kommer från char och trä i fatet.
  • White Whisky Bourbon är lika tydlig som vatten.Den är åldrad i 1 år och kallas av flera namn, inklusive "Spöket," "Rå whisky," "Vit hund whisky" (Jack Daniels), och "Jacobs spöke" (Jim Beam), bland annat.
  • Bild med titeln Drink Bourbon Steg 4
    4. Lär dig om bourbonens historia. Namnet Bourbon kommer från den franska Bourbon-dynastin. Bourbon County, Kentucky, namngavs efter denna franska kungliga familj, och Bourbon producerades först i den gamla Bourbon County-regionen Kentucky. Bourbon var ursprungligen gjord på 1700-talet men blev inte kända fram till 1860-talet. På grund av omdefinitioner skrivs i NAFTA, görs Bourbon nu i hela USA.
  • Men med tradition kommer sann bourbon från destillerier som ligger i den ursprungliga 1786 gamla Bourbon County-regionen i nordöstra Kentucky som sedan dess har uppdelats i 34 separata län.
  • Det första destilleriet i nuvarande Bourbon County att vara licensierat eftersom förbudet inte började fungera fram till 2014. Whiskey Makers of Good Reputation utanför den historiska Bourbon County-regionen kommer inte att använda termen bourbon för sina whisky.
  • Bild med titeln Drink Bourbon Steg 5
    5. Känna till de olika typerna av bourbon och deras specifika smaker. De flesta bourbons är gjorda med majs, råg och korn. Fler traditionella bourbons innehåller 8 till 10% råg. Bourbons kan dock delas upp i flera ytterligare kategorier, inklusive hög råg, högkorn och wheated.
  • Hög Rye innebär att bourbonen består av mer än 10% råg. Bourbons som har ett högt råginnehåll är generellt spicier än andra bourbons och är kända för sin djärva smak. Gemensamma höga råg Bourbons inkluderar Bulleit, Gammal Grand Dad och Basil Hayden.
  • Höga majsburbons innehåller mer än 51% majs. Bourbons med högkornsinnehåll är ofta mycket sötare än traditionella bourbons. Höga majsbourbons inkluderar gammal charter och baby bourbon.
  • Wheated Bourbons är bourbons som ersätter vete för råg, vilket gör dem till en kombination av majs, vete och korn. Dessa bourbons är mjukare på gommen och har en starkare smak av karamell eller vanilj. Maker Mark, van Winkle Bourbons och Rebel Yell är några av de vanligaste wheated sorterna.
  • Del 2 av 3:
    Smaka på bourbon
    1. Bild med titeln Drink Bourbon Steg 6
    1. Köp flera sorter och utför ett smakprov. Välj en traditionell bourbon, en hög rågbourbon, en hög majsbak och en wheated bourbon. Prova dem alla och välj den som du gillar det bästa.
    • Du kan också prova en blandning. En 4-årig blandning är en bourbon för vilken den yngsta whisky som används, inte inklusive neutrala kornsprit, är 4 år. (Neutral korn är inte whiskys.)
  • Bild med titeln Drink Bourbon Steg 7
    2. Få ett glas som är lämpligt för sprit. Särskilda glasögon är inte nödvändiga, men vissa former förbättrar lukt- och provsmakningsupplevelsen. Glasögon med bredare munnar är bättre eftersom de tillåter dig att verkligen lukta bourbonen (de gör det också lättare att lägga till is om du vill). En rikare lukt kommer att förbättra smaken av bourbon.
  • Bild med titeln Drink Bourbon Steg 8
    3. Häll bourbonen i glaset. Häll en liten mängd och låt den lösa sig i flera sekunder. Innan du smakar det, lukta bourbon. Gör detta genom att hålla näsan över glasets kant och skilja dina läppar på kanten av glaset. På det här sättet kommer du att vara både luktande och provsmakning samtidigt.
  • Lukten av Bourbon varierar kraftigt från flaska till flaska, och de beror naturligtvis på varje persons luktsinne. Några av de vanligaste beskrivningarna av Bourbon Aromas inkluderar gammalt trä, vanilj, karamell och matcher.
  • Bild med titeln Drink Bourbon Steg 9
    4. Ta en sipp av bourbon. Låt det rulla över tungan och svälja det. Låt din tunga "Tugga" på smaken i några sekunder, och sedan andas ut genom näsan och munen för att få den fulla smaken. Om du inte är van att dricka sprit, var beredd på "bita" Bourbon kommer att ge din mun.
  • Del 3 av 3:
    Blanda Bourbon
    1. Bild med titeln Dryck Bourbon Steg 10
    1. Kontakta en bartenders receptlista för val. Bourbons sippas snyggt (ensamma), med vatten, på klipporna (med is) eller blandas i en cocktail. Faktum är att Bourbon har fått stor popularitet som en standardanda som används i cocktails.
  • Bild med titeln Drink Bourbon Steg 11
    2. Prova en bourbonbaserad cocktail. MANHATTAN är förmodligen den mest kända av de bourbonbaserade cocktailerna. Var inte chockad om du känner dig som en mobster medan du dricker den här klassiska. En annan cocktail är Themint Julep. Mint Julep är en härligt uppfriskande stapelcocktail som ofta serveras i södra USA.
  • Men om du föredrar grundläggande cocktails till de snygga, se inte längre än thebourbon och koks. Denna parning är lätt att dricka (och sparar pengar på barer).
  • Bild med titeln Dryck Bourbon Steg 12
    3. Använd Bourbon i köket. Bourbon används inte bara för att dricka-det kan också lägga till en läcker smak till dina favoriträtter. Bourbon kyckling är en klassisk maträtt som infuserar kycklingen med en härlig bourbon smak. Du kan också försöka göra Bourbon-Infused Brown Sugar Glaze som smakar fantastiskt på lax.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Frukt, mint, sötningsmedel, läsk och sirap går bra med de mest populära Bourbonsna.
  • Gin, vermouth och befästa viner kompletterar normalt inte whisky.
  • Neutrala vätskor som Everclear blandar inte bra med Bourbons.
  • Varningar

    Drick alltid på ett ansvarsfullt sätt. Kör inte berusad. Håll reda på hur mycket du har haft och känna till dina gränser.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande