Hur man rengör mässing naturligt

Rengöring ren mässing är en ganska enkel process, främst för att mässing är en hård metall. Tvål och vatten tar hand om de flesta mässing, men du kan använda andra hemmetoder för hårdare jobb. Tänk dock på att mässing kan repas, så skrubba inte den med alltför tufft, som stålullkuddar eller slipande svampar.

Steg

Metod 1 av 3:
Med hjälp av en citron och salt
  1. Bild med titeln Clean Brass Naturligt steg 1
1. Utvärdera mässing. Du bör först kontrollera om du vill se om varan är mässing eller mässing. Om det är mässingpläterat måste du vara till och med mildare med det, som du inte vill skrubba bort pläteringen. En magnet kommer inte att hålla fast vid ren mässing, men det kommer att hålla sig till mässingspläterade föremål. Därför, om magneten inte håller fast, har du ren mässing.
  • Bild med titeln Clean Brass Naturligt steg 2
    2. Tillsätt salt till hälften av en snitt citron. Börja med en hel citron. Skära citronen i hälften, breddvis, så du har en bra simmad skrubber som kommer att pressa ut citronsaft som du gnuggar. Stänk salt på den skurna sidan av en av halvorna. Du kan använda det salt du föredrar.
  • Bild med titeln Clean Brass Naturligt Steg 3
    3. Skrubba mässingen. Ta den saltade citronhalvan och skrubba mässingen. Saltet kommer att fungera som ett lätt slipmedel, och citronsaften hjälper till att ta bort smuts. Arbeta det i över hela mässingen. Om du har en stor bit kan du behöva flytta till den andra citronhalvan, tillägna salt till det först.
  • Bild med titeln Clean Brass Naturligt steg 4
    4. Avsluta med en torr trasa. Använd en mjuk trasa för att ta bort allt salt och citronsaft. Du kan behöva byta torkar halvvägs genom. Du kan också skölja det, om du föredrar, men se till att du torkar det väldigt bra efteråt.
  • Metod 2 av 3:
    Rengöring med en naturlig pasta
    1. Bild med titeln Clean Brass Naturligt steg 5
    1. Skapa din pasta. Ett annat alternativ för rengöring av mer smutsiga föremål är att göra en pasta. Använd pastaen för att skrubba mässingen, vilket hjälper till att ta bort tarn och smuts. En pasta du kan försöka är citronsaft blandad med bakpulver eller salt. Lägg bara till tillräckligt med juice till den torra ingrediensen för att göra en tjock pasta.
    • Ett annat alternativ är lika delar vit ättika, mjöl och salt. Du kan låta den här polska sitta på mässing upp till en timme.
  • Bild med titeln Clean Brass Naturligt steg 6
    2. Skrubba mässingen. Använd en mjuk trasa för att gnugga pastaen på mässingen. Du kan skrubba den i hela stycket. Men gnugg inte för hårt, som du kan skrapa ytan. Var lite försiktig för att skydda ditt föremål.
  • Låt pastan sitta i 30 minuter till en timme om mässingen är särskilt smutsig.
  • Bild med titeln Clean Brass Naturligt steg 7
    3. Skölj och torka. När du har tillämpat någon av dessa pastor, se till att skölj produkten. Du vill inte lämna den på mässingen. Torka också mässingen noggrant för att förhindra tarnishing.
  • Metod 3 av 3:
    Försöker andra tekniker
    1. Bild med titeln Clean Brass Naturligt steg 8
    1. Blanda naturlig tvål och vatten. Mässing kan rengöras lätt med tvål och vatten. Använd varmt vatten och lägg till lite diskmedel till vattnet. Du kan använda en handfat eller en hink. Låt mässingen suga i lösningen i några minuter, skrubba sedan försiktigt med en mikrofiberduk. Skölj när du är klar.
    • Om objektet är för stort för en handfat, försök att blötlägga det i ett badkar. Du kan också spruta det på generöst och låt den sitta i några minuter. Spraya på mer om det ser ut som det torkar ut för snabbt.
  • Bild med titeln Clean Brass Naturligt steg 9
    2. Använd en mild tomatbaserad syra. Tomatprodukter har tillräckligt med syra i dem för att hjälpa till att ta bort smuts och tarning från mässing. Nå för saker som tomatpasta, ketchup eller tomatsås. Gnugga den på mässingen, och lämna den i ungefär en timme innan du sköljer och torkar mässingen.
  • Du kan också försöka vanlig citronsaft.
  • Bild med titeln Clean Brass Naturligt steg 10
    3. Applicera olja för att förhindra tarnishing. Om du vill, kan du använda en mjuk trasa för att gnugga på mineralolja eller linolja. Denna process kommer att bidra till att hålla tarnishing från att bilda på mässingen. Applicera bara oljan när du har rengjort mässingen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande