Hur man firar dina föräldrar "årsdag hemma

Om du försöker hitta ett sätt att fira dina föräldrars årsdag hemma, har du tur. Du har ett antal alternativ öppna för dig. Du kan planera en stor fest med vänner och familj eller bara skapa en lugn middag hemma. Om du är ett barn kan du också använda några mer kreativa idéer för att ha kul med dina föräldrar, som att ha en bakgård picknick, skapa en färgnatt eller ge frukost i sängen.

Steg

Metod 1 av 3:
Planerar en fest för dina föräldrar
  1. Bild med titeln Fira dina föräldrar
1. Bestäm vem du vill bjuda in. Tänk på vem dina föräldrar tycker om att vara runt. Du kan överväga familjemedlemmar, nära familjens vänner, och till och med medarbetare. Tänk också på storleken på ditt hus. Du vill inte överbelasta huset med för många människor. Tänk dessutom hur mycket pengar att spendera. Medan du kan kasta en fest på en budget, Du behöver tänka på hur många personer du rimligen kan bjuda in.
  • Om vädret blir trevligt, överväga att ha festen ute i din bakgård eller i ett gemensamt område i ditt lägenhetskomplex. Du kanske kan bjuda in fler personer än om du har det inuti.
  • Skicka ut inbjudningar 2 månader i förväg. Om du vill att det är en överraskning, se till att du betonar det på din inbjudan. Inkludera datumet, tiden och anledningen till att du firar. Om du vill kan du använda Internet för att bjuda in människor. Kom bara ihåg att göra det till en privat händelse så att dina föräldrar inte kan se det. Du kan göra en enkel inbjudan på datorn, eller du kan köpa några från en hantverksbutik eller en webbutik.
  • Bild med titeln Fira dina föräldrar
    2. Planera maten. De flesta stora fester har bra mat, men det behöver inte vara extravagant. Till exempel kan du bara ha gnistrande druvsaft eller champagne och tårta. Alternativt kan du kasta en potluck. Du kan göra något som dragit fläsksmörgåsar, och fråga sedan gästerna att ta med en maträtt. De flesta människor är mer än glada att hjälpa. Du kan också laga en av dina föräldrars favoriträtter.
  • Faktum är att du kan be gästerna att ta med en maträtt istället för att ta med en gåva!
  • Bild med titeln Fira dina föräldrar
    3. Välj musik dina föräldrar kommer att älska. Ingen fest är komplett utan någon musik, så sminka en spellista med musik dina föräldrar njuter av. Spela det över högtalarna för festen. Men gör inte musiken för högt, som du vill att dina gäster ska kunna höra varandra!
  • Bild med titeln Fira dina föräldrar
    4. Dekorera huset enligt ett tema. Varje årsdagsår har en traditionell "gåva" som matchar året. Du kan införliva det i dina dekorationer, som den traditionella "gåva" är ett material, såsom bomull eller stål.
  • Till exempel är år 10 tenn / aluminium. Andra traditionella gåvor inkluderar silver för 25, pärla för 30, korall för 35, rubin för 40, safir för 45 och guld i 50 år.
  • Så för 10-årsjubileum, tenn / aluminium, kan du inkludera silvery aluminiumdekorationer.
  • Annars, överväga saker som att blåsa upp bilder för att placera runt, få färska blommor, hängande ballonger och streamers, och / eller hänga upp en banner.
  • Bild med titeln Fira dina föräldrar
    5. Lägg till ett spel. Om du vill låna upp saker, överväga att planera ett spel för festen. Ett spel kommer att bidra till att skapa en känsla av samhörighet på festen, och du kan använda spelet för att fira dina föräldrar.
  • Du kan till exempel skapa ett trivia-spel med frågor om året som dina föräldrar blev gift.
  • Du kan också göra ett litet trivia-spel om dina föräldrar. Skriv 10 till 20 roliga frågor om dina föräldrar och skriv ut dem på pappersark. Har pennor runt så att gästerna kan fylla dem ut. Prispriser för de mest korrekta svaren, liksom de roligaste.
  • Bild med titeln Fira dina föräldrar
    6. Använd händelsen för att skapa en memento. Du firar dina föräldrar, så varför inte använda festen för att hjälpa till att skapa något speciellt för dem? På det sättet har dina föräldrar något att komma ihåg tillfället.
  • Du kan till exempel ha en gästbok där människor skriver anteckningar till dina föräldrar.
  • Du kan också skapa ett tummeprintträd, där gästerna lämnar ett tummeavtryck på en duk för att skapa trädens löv. Få dem att underteckna sitt tummeprint när det torkar.
  • Ett annat alternativ använder en omedelbar utskriftskamera för att ta bilder, och sedan har gästerna skriva lite anteckning för att gå med bilderna.
  • Metod 2 av 3:
    Njuter av en lugn middag hemma
    1. Bild med titeln Fira dina föräldrar
    1. Gör dina föräldrar en middag. Börja med att planera en middag du tror att dina föräldrar kommer att tycka om. Försök att inkludera en favorit av var och en av dina föräldrar. Till exempel, kanske en förälder älskar lasagne, medan den andra älskar choklad. Du kan ha en lasagne huvudrätt och chokladkaka till efterrätt.
    • Om matlagning inte är din sak, försök att beställa in från en av dina föräldrars favoritrestauranger. Det kan till och med vara pizza eller kinesiska.
  • Bild med titeln Fira dina föräldrar
    2. Bryta ut det goda Kina. Om du har speciellt tillfälle, ta det ut för dina föräldrars speciella dag. Det kommer att få det att känna sig mer speciellt och fint, och de kommer att uppskatta din eftertänksamhet. Var noga med att skölja bort det om det sitter runt och se till att du är mild med det.
  • Bild med titeln Fira dina föräldrar
    3. Skapa en atmosfär med dekorationer och musik. För att göra middagen mer speciell, lägg till några roliga beröringar. Till exempel kan du göra en bukett blommor från gården eller köpa några från affären. Lägg till lite mjuk musik i bakgrunden och lätta några ljus. Du kan till och med lägga upp några dekorationer. Lägg bara till några fina detaljer för att skapa en atmosfär.
  • Blommorna behöver inte vara dyra, bara söt. Faktum är att du kan få kreativ och göra några pappersblommor. Bonuspoäng om du matchar dem till dina föräldrars bröllopsblommor.
  • Metod 3 av 3:
    Ha kul tillsammans (för barn)
    1. Bild med titeln Fira dina föräldrar
    1. Ställ in en scavenger jakt. En scavenger jakt är ett roligt sätt att göra en fest verkar mer speciell. Skriv en början Clue för att hjälpa dina föräldrar att hitta nästa ledtråd. Du kan dölja små gåvor längs vägen, och sedan i slutet, ha en tårta eller en banner som firar dina föräldrars årsdag.
  • Bild med titeln Fira dina föräldrar
    2. Gör frukost i sängen för dina föräldrar. Dina föräldrar har gjort så mycket för dig, och deras årsdag är en bra dag för dem att slappna av lite. Överraska dem genom att göra en snygg frukost och tjäna det till dem i sängen, så de kan njuta av en tid tillsammans.
  • Till exempel kan du Gör french toast Eller prova din hand på Quiche Lorraine.
  • För ett enklare tillvägagångssätt, gör Toast och värmer upp några frusna korv. Lägg till några jordgubbar på sidan.
  • Bild med titeln Fira dina föräldrar
    3. Ställ in en färgkväll för att skapa nya minnen. Om du har en familj som älskar att bli kreativ, försök att skapa en liten färgkväll i ditt hem. Köp eller samla små kanvasser, penslar och färger. Täck ett bord i plast eller tidningar, sätt ut några plastkoppar med vatten och använd pappersplattor för paletter. Försök att måla några av dina favoritfamiljminnen.
  • Bild med titeln Fira dina föräldrar
    4. Planera en bakgård picknick. Gör rolig picknickmat, som smörgåsar, potatissallad, Pasta sallad, vattenmelon och kakor. Du kan också göra en fruktsallad. Lägg några filtar ner i bakgården och inkludera några kuddar. Inkludera ett kort eller en speciell memento för dina föräldrar.
  • Bild med titeln Fira dina föräldrar
    5. Be dem att berätta om hur de träffades. Dina föräldrar kan förmodligen inte berätta den här historien nog, så låt dem berätta det igen. De kommer att prata om det, och det kommer att hjälpa dem att komma ihåg varför de blev kär i första hand, vilket alltid är bra på ett årsdag.
  • Tips

    Se till att dina föräldrar vill fira hemma. Vissa gånger Mums och pappor vill fira sin årsdag ensam på en middag för två eller andra datumtypshändelser. Du kanske vill låta dina föräldrar fira ensam, och hemma med hela familjen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande