Hur man firar din födelsedag

Födelsedagar-vi har alla dem, och vi vill alla att de ska vara speciella. Oavsett om du gillar att skämma bort dig eller bli bortskämd, kommer med den årliga specialen "mig" sak kan faktiskt vara ganska stressande, vilket resulterar i mindre födelsedag kul och mer födelsedag oro. Kanske har du, som så många andra, haft den erfarenhet som har den stora dagen anländer bara hitta dig själv önska din födelsedag var, ja, på någon annan dag så att du bara kunde ta det lugnt och inte behöver ta itu med födelsedagshoopla.Lite ironisk, är det inte?

Steg

Metod 1 av 4:
Fokusera på dig
  1. Bild med titeln Fira ditt födelsedag Steg 1
1. Snälla födelsedagsflickan eller pojken. Den främsta anledningen så att många människor finner att fira sin egen födelsedag stressfull är att de är inriktade på att leva upp till en standard som anges av andra snarare än själva.Kom ihåg, det är en firande av din existens! Låt det vara firande.
  • Bild med titeln Fira ditt födelsedag Steg 2
    2. Låt dig vara självcentrerad. För en dag, ändå. Det är bra att inte vilja verka självcentrerad, att vilja sätta andra för dig själv, men det här är din dag! Gör de saker som ger dig tillfredsställelse. Du har tillåtelse att gå precis där du vill och gör precis vad du vill göra.
  • Gå till en konsert eller teaterutställning. Levande föreställningar, var de komedi, ballett, musik eller scenspel, är ett bra sätt att göra en utflykt speciell.
  • Ha en picknick. Att samla några vänner och familj och ha en lugn eftermiddag som sitter på en filt utomhus är ett perfekt sätt att njuta av de enkla nöjen på din dag.Ta en filt, vissa drycker och snacks, och hitta en scenisk plats. Om du känner dig lite fin, vin, ost och frukt är idealiska för picknick.
  • Bild med titeln Fira ditt födelsedag Steg 3
    3. Gör ingenting om det är vad du vill ha. Vem säger födelsedagar måste fyllas med aktivitet? Många av oss vill ha en födelsedag som är fylld av randen med äventyr utanför eller engagera sig i speciella evenemang eller fester, men det är inget fel med att bara koppla av och ta det lugnt på din födelsedag.
  • Planera att laga en favoritmåltid.
  • Bo i och titta på de här hyrfilmerna har du inte haft tid för.
  • Gå för att simma eller en promenad, och ta tillfället i akt att koppla av och ta i frisk luft.
  • Sova i. Ha en stor frukost och koppla av.
  • Metod 2 av 4:
    Gör det mesta av möjligheten
    1. Bild med titeln Fira ditt födelsedag Steg 4
    1. Använd din hinklista. De flesta av oss har specifika aktiviteter vi vill göra i våra liv. Saker på hinklistan ska vara stor och liten resa till en viss plats i världen, äta på en viss restaurang, engagera sig i vågiga äventyr-en födelsedag kan vara ett utmärkt tillfälle att göra de saker du alltid har velat göra men kom aldrig runt till. Att ha en bokstavslista är inte en dålig idé. Skriva ut din hinklista kan ha positiva effekter på ditt liv i allmänhet, till exempel:
    • Att vara motivator. Skriva ut en lista över saker du vill göra i livet kan hjälpa till att motivera dig mot positiva åtgärder.
    • Att hjälpa dig att känna sig framgångsrik och mer uppnådd. Kontrollera objekt från din hinklista visar dig bevis på att du får saker gjort.
    • Ökande fokus. En lista hjälper dig att få en tydligare känsla av vad du vill, och vad du vill göra med ditt liv.
  • Bild med titeln Fira ditt födelsedag Steg 5
    2. Vet vad som finns i din budget. Titta på sätt att göra de saker du alltid har velat göra på en budget. Din lista ska vara expansiv, men inkluderar också saker som inte kommer att vara lika stora av erbjudanden för att uppnå.
  • Din lista ska innehålla saker som du kan göra utan för mycket bekostnad eller tid.
  • Inkludera saker du kan göra utan att lämna din hemstad eller spendera mindre än $ 100.
  • Bild med titeln Fira ditt födelsedag Steg 6
    3. Planera för speciella år. Din hinklista ska också innehålla stora drömmar! Är det din 21: e? Din 40: e? 50: e? Att göra något som är särskilt speciellt på speciella milstolpar är särskilt minnesvärt (och ingen kommer att begrudge dig bekostnad!). Överväg att checka bort ett stort hinklista för dessa speciella år - stora milstolpar är goda år att göra fallskärmshoppningen, eller resan till Paris, eller kajakpaddlingen nerför Grand Canyon.
  • Titta på sätt att göra de saker du alltid har velat göra på en budget. Det finns många hjälpsamma resurser där ute för att göra det enklare (och billigare) att komma i den resan runt om i världen du alltid har drömt om, eller snorkling i Maldiverna, eller till och med bara laga den speciella maträtten du alltid har velat Prova.
  • Om du vill göra något stort, ta reda på hur mycket pengar du har råd att spendera på en speciell milstolpe födelsedag.
  • Välj några möjligheter från din lista som du tycker kan vara inom ditt prisklass.
  • Begränsa idéer genom att titta på några resekostnader, biljettpriser, logi och livsmedelskostnader som varje föremål kommer att innebära, och beslutar om de kommer att vara möjligheter.
  • Metod 3 av 4:
    Har en fest
    1. Bild med titeln Fira ditt födelsedag Steg 7
    1. Ha dig själv en fest! Naturligtvis vill du ibland gå den mest tidlösa födelsedagsvägen för dem alls av en födelsedagsfest. Kom ihåg att det inte är något fel med att låta dig vara lite självfokuserad för din födelsedag, och så är det inget fel med att ge en fest i firandet av din födelsedag!
  • Bild med titeln Fira ditt födelsedag Steg 8
    2. Planera din fest. Se till att du har de nödvändiga föremålen, platsen, och folket att ha en fest eller träffas som kommer att vara roligt för dig och dina gäster.
  • Åtminstone vill du ge några förfriskningar till dina gäster. Vet hur många personer du planerar att bjuda in och, beroende på vilken typ av förfriskningar du bestämmer, crunch numren för att vara säker på att du har tillräckligt med mat och dryck för alla.
  • Bestäm vad du ska tjäna. Har du en full middag eller bara drycker och aptitretare? Tänk på vem som kommer och överväga vad de kanske gillar. Är dina gäster mer köttätare? Vegetarianer? Om du känner till dina gästers preferenser, använd den kunskapen.
  • Är det vinter? Sommar? Tänk på klimatet när du planerar din fest. Om det är kallt, kan varma dips och varmt bröd vara en relativt enkel väg. Om din födelsedag faller i de varmare månaderna (eller om du bor i en varmare region) är svala drycker, frukter och kalla dips stora.
  • Backyards är gjorda för fester. Var noga med att om det finns en chans att regna, har du en backupplan - också överväga om dina gäster kommer att utsättas för solen och titta på möjligheter att lägga till lite nyans om det behövs. Paraplyer eller baldakiner kan hyras på de flesta partileveranser.
  • Bild med titeln Fira ditt födelsedag Steg 9
    3. Överla inte över! Om du inte kastar en massiv boll på en fransk chateau, eller en statlig middag, och även om det finns en seriös planering som går in i din fest, jag.e cateringare och musiker, det är verkligen ingen anledning att tänka på det. Parterna kan ta lite ansträngning, men överväga din gästs njutning och planera en fest som du vill delta, och goda tider kommer att ha.
  • En bra födelsedagsfest involverar gäster som njuter av sig och firar närvaron av födelsedagsflickan eller pojken. Enkel som.
  • Aktiviteter och till och med mat och dryck är sekundära till den allmänna atmosfären som har en bra tid.
  • Oavsett om det är ett barnparti, en Backyard-grill eller en champagne och hors`d`ouvres affär, vilket skapar en avkopplande atmosfär där gästerna kan mingla och njuta av livet är syftet.
  • Ingen gillar att känna att något förväntas av dem på en fest. Gästerna gillar ofta att hjälpa till med vilka behov som gör på en festupplevelse som erbjuds hjälp är bra, men kräver inte din gästs uppskattning. Dina gäster borde helt enkelt få njuta av möjligheten att spendera social tid med varandra och du.
  • Bild med titeln Fira ditt födelsedag Steg 10
    4. Få nära vänner och familj involverad. Om du är värd för ett husparti eller en shindig där du kommer att göra några av legwork, enstaka familj och vänner att komma tidigt för att hjälpa till med förberedelserna - och få njuta av din födelsedagsglöd innan den större parten börjar.
  • Bild med titeln Fira ditt födelsedagssteg 11
    5. Be vänner att ta med något. Snarare än att acceptera gåvor, begära bidrag till födelsedagsfestinsatsen. Föreslår att gästerna tar drycker, snacks, speciella rätter, tallrikar eller till och med musik eller spel är ett sätt att involvera alla i att sätta på firandet och minska den ekonomiska bördan på dig själv. Även när gästerna känner sig mer involverade och känner att de har bidragit till en fest eller samlas, kommer de att känna sig mer investerade i känslighetens känsla och samhälle som en bra fest skapar.
  • Om du går för en fullständig måltid på din fest, är Potlucks ett bra sätt att göra dina vänner en del av matlagningen. Be alla att ta med en maträtt eller skapa ett anmälningsblad med en online-bjudningstjänst för samordning av rätter.
  • Känn alla som är känd bland vänner för en speciell maträtt eller efterrätt de gör? Fråga dem om de skulle vilja göra det till din födelsedag - de kommer att känna sig uppskattade, och det kommer du också!
  • Metod 4 av 4:
    Avstå (vissa) kontroll
    1. Bild med titeln Fira ditt födelsedag Steg 12
    1. Släpp tennan, släpp spänningen. Fram till ganska nyligen hade modern vetenskap inte förmågan att förstå hur stress kan påverka vår hälsa.Nu vet vi att det inte behöver kontrollera alla små delar av sagt, en födelsedagsfest, kan göra sådana erfarenheter fördelaktiga för vår hälsa i stället för ett drag på det.
    • Vara rörlig. Som med någon händelseplanering, förvänta dig inte att varje bit av Minutiae ska hända exakt som du tänkte på det till varje minut eller födelsedagsstearinljus. Kom ihåg-det handlar om att ha en bra tid och firar, inte om att åstadkomma en uppgift.
    • När saker inte går precis som du planerat, gå med det-det är din födelsedag, och det kan du gråta om du vill, men det är verkligen inget behov. Alla kommer att ha en bra tid om värden eller gästerna är avslappnad och njuter av själva, så det är allt du behöver oroa dig för.
    • Saker som händer annorlunda än planerat ger en bra historia! Så när sektionen av födelsedagstårta med ditt namn på det faller av serverns kniv, svettar inte det.
  • Bild med titeln Fira ditt födelsedag Steg 13
    2. Låt dig vara bortskämd. Om du har familj eller vänner runt som uttrycker en önskan att hjälpa till att göra din födelsedag minnesvärd, låt dem!
  • Att gå ut till frukost, brunch eller lunch är ett bra sätt att spendera tid med nära vänner och familjemedlemmar innan du fortsätter till de senare händelserna på din födelsedag.
  • Skäm bort dig själv också! Få lite kvalitet spa eller massage tid, eller ha ett lyxigt bad följt av choklad.
  • Bild med titeln Fira ditt födelsedag Steg 14
    3. Lägg undan ditt ansvar för en dag. Om möjligt, tillåta dig själv "kolla" på din födelsedag. Låt inte den stora affären på kontoret gå fel, självklart, och du borde fortfarande se till att dina barn har en tur hem från skolan, men din födelsedag kan vara en årlig skuldfri möjlighet att inte oroa sig för rätterna eller det vägg som behöver måla eller andra mindre uppgifter som du har på din tallrik.
  • Om möjligt, få din födelsedag (eller dagen efter om du planerar att vara upp sent) av från jobbet. Ta dagen och njut av det.
  • Låt dig glida lite. På din födelsedag, speciellt om du är en stor achiever som gillar att vara på toppen av allt, låt dig gå bara lite. Känn dig inte som du behöver för att åstadkomma varje liten chore på din födelsedag. Det blir bra för dig.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande