Hur man är en bra gäst när du är bruten

Det kan tyckas som om du måste sätta ditt sociala liv när du går igenom tuffa ekonomiska tider, men det är inte nödvändigtvis sant.Medan det skulle vara trevligt om du kunde ta en flaska dyrt vin och en överdådig bukett av rosor till varje middagsfest du deltar, kan du visa din tacksamhet och nådighet på andra sätt.Oavsett om du gör disken och laga mat för dina värdar medan du bor i deras hus, eller du tar med dig en hemlagad efterrätt eller tankeväckande kort till din väns fest, kan du vara en bra gäst även om du inte har några pengar.

Steg

Metod 1 av 3:
Delta i fester och sammankomster
  1. Bild med titeln vara en bra gäst när du är bruten Steg 1
1. Fråga värd vilken typ av fest de planerar.För att bestämma hur du kan bäst bidra, måste du ta reda på vilken typ av fest som din värd planerar.Om denna information inte redan ingår i inbjudan, kontakta din värd och be om detaljer, till exempel var parten kommer att hållas om det är en middagsfest eller bara cocktails, och vilken typ av klädsel är lämplig.
  • Till exempel, skicka din värd en snabb text som säger något som, "Hej, super upphetsad för din fest på fredag!Ville bara kolla och se vilken typ av atmosfär du går för-ska jag klä upp för en cocktailfest, eller kommer det att vara ganska avslappet?"
  • Bildbeteckningen är en bra gäst när du är bruten Steg 2
    2. Kolla in bra värderingar och kampanj rabatter på vinbutiken.En trevlig flaska vin är välkommen på bara någon fest, och det behöver inte vara dyrt för att vara god kvalitet.Gör bara lite forskning i förväg för att se till att den blygsamma flaskan du överväger är upp till snus, eller fråga en anställd med spritbutik för råd om val.
  • I allmänhet kan du hitta en anständig flaska vin för 10-15 dollar (ca 8-12 pund eller 9-14 euro).
  • Om festen är avslappnad, kan du ta med en sex-pack med prisvärd öl istället för vin.Öl som Corona, Tsingtao, och Heineken är allmänt tillgängliga, billiga och extremt populära.
  • Bild med titeln vara en bra gäst när du är bruten Steg 3
    3. Koka en favoriträtt eller efterrätt.Om du inte har råd med en flaska vin, eller om den ifrågavarande festen är en potluck, kan du fortfarande bidra med meningsfullt genom att få ett scrumptious mellanmål.Kolla in dina köksskåp och se vilken typ av maträtt du kan piska upp utan att medföra betydande bekostnad.Var bara säker på att hålla partiet i åtanke när man bestämmer vilken mat som är lämplig att ta med.
  • Till exempel, om det är en grill eller informell potluck, kan du piska upp en enkel potatisallad eller slappa eller hämta ett par påsar med chips i butiken.Om det är en snyggare cocktail eller middagsfest, sätt ihop en crudités tallrik genom att hugga upp några grönsaker och dopp.
  • Om du tar en maträtt hemifrån, var noga med att packa den i en lufttät behållare.
  • Bild med titeln vara en bra gäst när du är bruten Steg 4
    4. Ta med ett festspel eller annan aktivitet.Ditt bidrag till festen behöver inte vara ätbart eller drickbart.Istället, ta med ett parti-vänligt spel som får gästerna att skratta och prata.Kort mot mänskligheten, twister, vad?, och 5 andra regel är bara några enkla och roliga spel som kräver minimal uppsättning och samordning.
  • Om festen kommer att vara utomhus kan du ta med en bärbar krocket, en kickball eller en majshålbräda.
  • Bild med titeln vara en bra gäst när du är bruten Steg 5
    5. Erbjuder dina tjänster som DJ eller Bartender.Att hjälpa till med din värd genom att erbjuda en festvänlig service är ett utmärkt sätt att kompensera för bristen på ett konkret bidrag som vin, mat eller en inslagna present.Det kommer att frigöra din värd för att delta i andra aspekter av partiet och deras partygoers, liksom visar att du försöker vara omtänksam och hjälpsam.
  • Om du är musikaliskt benägen, fråga din värd före tid om de skulle vilja att du ska ta med några spellistor och delta i musiken.Eller, om du känner till dina cocktails, se om du kan hjälpa till med att blanda och betjäna andra gästernas drycker.
  • Om det inte finns något behov av att du ska ta en bestämd roll som bartender eller DJ, kan du hjälpa till med små sätt hela kvällen.Plocka upp kasserade koppar eller tallrikar, mop up spill och peka personer på badrummet eller kapprummet när det behövs.
  • Bild med titeln vara en bra gäst när du är bruten Steg 6
    6. Stanna för att städa upp när festen vindar ner.Även de politiska partyglarna och den mildaste festen kommer att kräva lite rengöring.I stället för att lämna värden med efterdyningarna kan du bo bakom och hjälpa till att städa upp.Var noga med att bekräfta med din värd som de skulle vilja ha hjälp, eftersom vissa människor föredrar att vara ensamma efter den mycket sociala stressen och ansvaret för värd.
  • Det här är förmodligen inte lämpligt om festen är värd på en restaurang eller bar, men du kan fortfarande hjälpa till med att fråga värden om de behöver hjälp med hjälp av gåvor till bilen, kontrollera området för några tappade eller felplacerade personliga föremål, eller körresa-mindre gäster hem.
  • Bild med titeln vara en bra gäst när du är bruten Steg 7
    7. Skriv ett tankeväckande kort.Ibland uttrycker det bästa sättet att vara en älskvärd gäst din tacksamhet i skriftlig form.Om du är artsy och har lite ledig tid, rita ditt eget kort och inkludera en tankeväckande anteckning.Om du är hopplös med en penna och papper, köp ett kort från din lokala drogbutik - du borde kunna hitta en trevlig för under fem dollar - och personifiera det med ditt eget skriftliga meddelande.
  • Detta är särskilt viktigt om du deltar på en födelsedagsfest som du inte kunde ta med en gåva.Kortet och det skrivna meddelandet visar att du spenderade lite tid, tänkte och bryr dig om födelsedagsfesten, även om du inte kunde spendera några pengar.
  • Metod 2 av 3:
    Att vara en omtänksam husgäst
    1. Bild med titeln vara en bra gäst när du är bruten Steg 8
    1. Meddela dina värdar av detaljerna i din kommande vistelse.Att ge dina värdar med en detaljerad resväg av din vistelse är en lätt och helt fri!-Way att vara hänsynsfull av dina värdar innan du ens kommer fram. Att veta när du kommer vara ute av huset, där du kommer att gå, och när du förmodligen kommer att vara runt kommer att hjälpa dina värdar att räkna ut några förändringar som de behöver för att göra sina egna scheman, om de behöver göra ett extra nyckeln, och vilken typ av sovande och matarrangemang de borde göra i förväg.
    • Till exempel, e-post eller text en skiss som beskriver din ankomst- och avgångstider, liksom alla möten eller sightseeing du planerar under tidsramen.
    • Om du är i stan för en intervju eller ett bröllop, notera när och var engagemanget kommer att äga rum, liksom hur länge du tror det kommer att ta.
  • Bild med titeln vara en bra gäst när du är bruten Steg 9
    2. Ta kollektivtrafik från flygplatsen eller busstationen.Dina värdar kan erbjuda dig att hämta dig från flygplatsen eller busstationen när du anländer, men du bör försäkra dem om att du är villig och beredd att göra andra arrangemang.Du kan förmodligen inte ta en taxi på grund av din begränsade ekonomi, men du kan räkna ut hur du kommer till din värds hem med kollektivtrafik.Genom att göra detta, ser du till att din ankomst skapar minimala besvär för dina vänners dagliga schema och befintliga planer.
  • Om de insisterar på att plocka upp dig, skicka en detaljerad resväg och bekräfta ditt mobilnummer i förväg så att din vän vet exakt var och när du hittar dig, liksom hur man kontaktar dig i händelse av förvirring.
  • Bild med titeln vara en bra gäst när du är bruten steg 10
    3. Återvända hem på en rimlig tid på kvällen.Om du spenderar varje kväll med dina värdar, behöver du inte oroa dig för det schema du behåller när du bor i ditt värdar "hem.Om du, men du spenderar lite tid separat, bör du vara samvetsgrann om hur sent du återvänder på kvällen så att du inte stör din värdens vanliga rutin.
  • Om du måste återvända sent på kvällen, var noga med att dina värdar vet när du kan förvänta dig.Förbered också din säng och pyjamas så att du gör minimalt ljud och stör när du anger.
  • Bild med titeln vara en bra gäst när du är bruten Steg 11
    4. Skicka ett tackmeddelande när du återvänder hem.Du sa förmodligen redan tack när du bjorde farväl till din värd, men skickar ett skriftligt tack - du noterar efter att du har lämnat kommer att öka detta verbala uttryck för tacksamhet.Gör ditt eget kort eller köpa ett blygsamt prissatt från en lokal butik, lägg sedan till en personlig anteckning som uttrycker hur mycket du haft din vistelse och vilken stor värd din vän var.
  • Om du har utrymme i ditt eget hem, lägg till en mening som säger att du skulle älska att återvända till favör och värd din vän om de någonsin i stan i framtiden.
  • Metod 3 av 3:
    Att vara till hjälp runt huset
    1. Bild med titeln vara en bra gäst när du är bruten steg 12
    1. Håll din säng och personliga tillhörigheter snyggt.När du har avgjort i ditt tillfälliga boende, gör du bäst för att hålla ditt personliga område välskötta och ordnade.Se till att dina tillhörigheter tar upp så lite utrymme i din värds hem som möjligt och städa upp efter dig själv i vanliga områden som badrummet eller vardagsrummet.
    • Till exempel, vika och lägg bort några oanvända eller smutsiga kläder, ta några koppar eller smutsiga rätter tillbaka till köket och gör din säng på morgonen.
  • Bild med titeln vara en bra gäst när du är bruten Steg 13
    2. Erbjuda att laga mat till dina värdar.Eftersom du är bruten, kommer du förmodligen inte att kunna gå ut för att äta medan du bor över på din väns hus.I stället fråga dina värdar om du kan hjälpa till och "tjäna din behålla" genom att ta på med matlagning under din vistelse.Om du inte är en bra kock, men dina värdar är, fråga om du kan ge en hjälpande hand under livsmedelsbutik och middagberedning.
  • Eftersom dina vänner förmodligen har dagtidsjobb, kommer du förmodligen inte att dela frukost eller lunch med dem.Bo på budgeten medan du är en bra houseguest genom att plocka upp några billiga kalla spannmål eller bagels till din frukost, och några omedelbara ramen nudlar eller grundläggande smörgås ingredienser till luncher.
  • Bild med titeln vara en bra gäst när du är bruten steg 14
    3. Städa upp efter dig själv i badrummet.I ditt eget hem kan du gå flera dagar eller en vecka innan du torkar ner din handfat eller rengör spegeln.När du är en houseguest, bör du vara extra vaksam om att städa upp något spår som du kan lämna i badrummet.
  • Torka av alla tandkräm eller tvålrester du har lämnat i diskbänken, kolla spegeln för stänkmärken från att tvätta ansiktet eller borsta tänderna och kontrollera duschavloppet för alla hår som du kan ha kasta under badning.
  • Bild med titeln vara en bra gäst när du är bruten steg 15
    4. Gör disken och andra små hushålls sysslor.Bara för att du inte kan visa din uppskattning för dina gäster med traditionella gåvor som vin, blommor eller ett presentkort betyder inte att du inte kan uttrycka din tacksamhet och artighet på andra sätt.Pitching in runt huset kanske inte är den mest iögonfallande eller glamorösa visning av tacksamhet, men det är något som faktiskt kommer att göra din värdens liv enklare och trevligare under din vistelse.
  • Var taktfull när du hjälper runt i huset!Gå inte i din värds privata områden utan tillstånd, undvik eventuella rengöringsuppgifter som skulle kräva att du öppnar lådor eller berör pappersarbete, och gör inga materiella förändringar i hemorganisationen, även om du tror att du gör förbättringar.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande