Hur man undviker att komma i trubbel för att inte göra dina läxor

Läxor är det vanligtvis inte så roligt. Men det i allmänhet är Ett krav som har en ganska anständig stor inverkan på din betyg, så om du vill (eller behöver) att göra bra i en klass, får du läxor gjort en stor sak. Så vad händer om du glömmer att göra en av uppdragen? Du har några alternativ - det första och bästa är förstås att inte glömma att göra det i första hand. Men om det inte är ett alternativ, det finns några andra åtgärder du kan ta för att försöka komma ut ur en läxa. Läs vidare för att få reda på mer.

Steg

Metod 1 av 3:
Med god bedömning
  1. Bild med titeln Undvik att komma i trubbel för att inte göra ditt läxa Steg 1
1. Säg sanningen. I de flesta fall är det ärligt och direkt den bästa handlingen. Det visar att du är villig att äga upp och ta ansvar och att du respekterar läraren nog att inte försöka vilseleda dem med en lagad historia.
  • Förklara varför du inte gjorde läxorna - kanske du glömde upp tilldelningen, kom hem sent, somnade, etc. Inte Sugarcoat din anledning, men använd något utrymme för skönsmässig bedömning än alltför specifika (dvs "jag var för upptagen med att göra keg står").
  • Be om ursäkt. Efter att ha givit din anledning, uppriktigt ber om ursäkt. Glans inte över den här delen - din ursäkt på din ursäkt kommer att påverka hur sannolikt din lärare vill hjälpa dig.
  • Förklara att det inte kommer att hända igen - och se till att det inte gör det. Låt din lärare veta att det här var en sällsynt instans av att du upphörde på ett ansvar och att du kommer att vara försiktig med att det inte händer igen. Och - den här delen är viktig - håll ditt ord. Om du glömmer dina läxor, kommer din lärare inte bara att sluta tro dina ursäkter, de blir snabbt mindre sympatiska för dina ursäkter.
  • Be om en annan dag att avsluta uppdraget. Det bästa fallet här är att din lärare kommer att ge dig extra tid för att slutföra uppdraget och kommer inte att straffa dig för att vända den tidigare den ursprungliga tidsfristen. Mer sannolikt kommer din lärare att erbjuda att du ska vända sig i uppdraget sent, för partiell kredit. Gripe inte om eller vara otålig för partiell kredit - det kommer att göra det mindre troligt att din lärare kommer att förlänga dig en liknande möjlighet i framtiden.
  • Bild med titeln Undvik att komma i trubbel för att inte göra ditt läxa Steg 2
    2. Förklara att du försökte men förstod inte uppdraget. Denna ursäkt har dygden att göra det verkar som om du åtminstone försökte göra läxorna och att det finns en rimlig orsak varför du inte kunde avsluta.
  • Be läraren att hjälpa dig att förstå uppdraget och att låta dig få en chans att slutföra det. Detta båda köper dig mer tid och har den extra fördelen att få dig en-mot-en-läxa.
  • Bild med titeln Undvik att komma i trubbel för att inte göra ditt läxa Steg 3
    3. Vara kreativ. Om allt annat misslyckas och du måste concoct en historia, åtminstone göra det bra.
  • Om historien är kreativ eller roligt nog, kan din lärare skära dig lite slack bara för att du inte gav dem en av de samma tråkiga ursäkterna de alltid hör.
  • Det är till exempel kanske det så hänt att dina föräldrar gick ut igår kväll och lämnade dig med en familjevän som visade sig vara en clairvoyant och brände alla dina läxor eftersom han tittade in i framtiden och såg det om han inte förstörde Det hela din katt skulle rippa dina läxor för att strimla medan du sov och du skulle andas i en dödlig mängd luftburna pappersbitar och choke till döds.
  • Metod 2 av 3:
    Undviker dåliga ursäkter
    1. Bild med titeln Undvik att komma i trubbel för att inte göra ditt läxa Steg 4
    1. Var inte uppenbar. En av de viktigaste delarna av att få lite leeway från din lärare är att inte förolämpa sin intelligens. Du är inte den första studenten att glömma läxor och försöka komma ut ur det. Din lärare har nog hört en lista över ursäkter längre än antalet år du har levt, så gå inte med den första uppenbara eller lama ursäkningen som kommer till ditt huvud. Det kommer förmodligen inte att få dig någonstans.
    • Det borde vara uppenbart, men använd inte "hunden åt mina läxor."Du kanske inte ens stör dig med en ursäkt alls.
    • Säg inte bara "Jag förlorade det" om du inte kan komma med en trovärdig uppsättning förintande omständigheter för att förklara hur det gick vilse. Säger att det bara gick vilse slumpmässigt är ganska transparent.
  • Bild med titeln Undvik att komma i trubbel för att inte göra ditt läxa Steg 5
    2. Skyll inte Teknik. Att säga att din skrivare inte fungerade eller din dator frös är definitivt en sista generations ursäkt. Med Ubiquity of Printers och Cloud Storage, säger Technology Mysteriously Hijacked din läxa är en ganska tunn ursäkt.
  • Istället för att skylla på skrivaren eller din bärbara dator, etc., Förklara att du hade problem när du försökte skriva ut (eller vad som helst) läxorna strax före klassen men att du skickar det till din lärare i slutet av dagen. Du kan köpa mer tid med det, och skriv upp det snabbt.
  • Var bara säker på att du faktiskt skickar den till dem i slutet av dagen - helst med 5 pm.
  • Bild med titeln Undvik att komma i trubbel för att inte göra ditt läxa Steg 6
    3. Inte åberopa okunnighet. Att säga att du inte visste att det var förfallet eller var inte i klassen när det tilldelades kommer inte att fungera, av tre stora skäl.
  • Först, eftersom det är ditt ansvar, inte deras, för att se till att du är uppdaterad på uppdrag, är denna ursäkt ganska mycket som att berätta för läraren att det var ditt eget fel.
  • För det andra, för, från din lärares synvinkel, lyckades ett helt klassrum av andra studenter att ta reda på och göra läxorna, så det är klart inte så svårt som du gör det för att vara.
  • Och slutligen kommer okunnighets ursäkter inte att fungera, för när du är frånvarande förväntar din lärare att du kommer att få reda på allt du saknade. Om inte, kommer din lärare att se det som ditt eget fel.
  • Metod 3 av 3:
    Undviker situationen i första hand
    1. Bild med titeln Undvik att komma i trubbel för att inte göra ditt läxa Steg 7
    1. Gör en läxa spelplan. Att förlita sig på ursäkter för att få dig ut ur läxor är inte en bra plan för långsiktigt. Om du befinner dig ofta glömmer eller annars inte gör dina läxor, behöver du en bättre spelplan.
    • Börja med att skriva ner varje uppdrag och dess förfallodatum så snart det är tilldelat.
    • Var noga med att skriva alla dina uppdrag på samma plats så att du inte saknar något eller måste gå på en desperat sökning varje gång du vill veta vad som är förfallet. En dagsplanerare, dedikerad läxa anteckningsbok, eller schemaläggningsapp är alla bra alternativ.
  • Bild med titeln Undvik att komma i trubbel för att inte göra ditt läxa Steg 8
    2. Ha en läxa schema. Vet när dina uppdrag beror och har ett schema på plats som hjälper dig att slutföra varje uppgift med sitt förfallodag.
  • När du får ett uppdrag, uppskatta hur länge det tar att slutföra och lägga undan den nödvändiga tiden i enlighet med detta.
  • Om det är ett uppdrag som kommer att ta flera dagar eller till och med flera veckor, lägg åt sidan så många tidsblock som du måste slutföra det över den tiden.
  • Bild med titeln Undvik att komma i trubbel för att inte göra ditt läxa Steg 9
    3. Göra läxor en rutin. Lägg åt sidan en tidsperiod för att göra läxor varje natt. Gör det företrädesvis på samma gång varje natt så det blir en del av din rutin.
  • Förklara inte läxan - Låt dig inte spela videospel eller chatta på Facebook tills du har avslutat dina uppdrag.
  • Gör de hårdare uppdragen först. Att få det hårdare arbetet ur vägen först är en effektivare och givande användning av din tid.
  • Bild med titeln Undvik att komma i trubbel för att inte göra ditt läxa Steg 10
    4. Använd gratis eller mellan mellan tider för att göra läxor. Om du befinner dig kämpar för att avsluta alla dina läxor på grund av tidsbegränsningar, använd små bitar av driftstopp för att hjälpa dig att göra mer av en dent i ditt arbete.
  • Om du har en studiehallperiod, en ledig period, några minuter mellan klasserna, en 10-15 minuters bussresa hem, etc., Använd den tiden för att arbeta med läxor. Visst, du hellre skulle prata med vänner eller spela på din telefon, men om du vill ha dina läxor gjort, måste du faktiskt ta dig tid att göra det.
  • Bild med titeln Undvik att komma i trubbel för att inte göra ditt läxa Steg 11
    5. Fråga efter hjälp. Om du befinner dig att bli boggad av läxor eller inte kan få uppdragen gjort eftersom du kämpar för att förstå ämnet, be om hjälp.
  • Börja med att närma sig läraren. Förklara dina svårigheter och be om deras hjälp. Det är vad dina lärare är där för, trots allt - för att hjälpa dig att lära dig. (Och om de visar någon motvilja mot hjälp, påminna dem om detta faktum.) De är den bästa källan till hjälp eftersom de är de som gör och betygsätt läxorna, och att ha hjälp av en insider är ofta ovärderlig.
  • Få hjälp från en klasskamrat. Om din lärare inte kan ge så mycket hjälp som du behöver, komplettera deras hjälp med hjälp från en klasskamrat som förstår materialet och går bra i klassen. Om du inte är säker på vem som kan vara, fråga din lärare för förslag.
  • Få en handledare. Många skolor erbjuder gratis peer-handledningstjänster som kan vara en betydande hjälp. Fråga din lärare eller en administratör om sådana tjänster är tillgängliga. Om inte, överväga att hyra en handledare. Det finns ett antal professionella handledningstjänster att välja mellan, eller du kan försöka anställa en lokal högskolestudent för handledning.
  • Bild med titeln Undvik att komma i trubbel för att inte göra ditt läxa Steg 12
    6. Klipp ut distraktioner. Gilla det eller inte, som studerar kräver fokus och koncentration. Följaktligen har en stor del av att inte få läxor gjort med distraktioner.
  • Även om du tror att du är en bra multi-tasker, försöker göra läxor medan du också textar, hämtar på Facebook och tweeting om hur mycket du hatar läxor faktiskt skadar dig mer än att hjälpa dig att komma igenom processen.
  • Dessutom, även om multitasking kan vara en tillgång för vissa aktiviteter, är det inte en tillgång när man studerar. När du är multitasking lämnar ditt sinne ditt nuvarande tanke (som, trigonometri) och tar upp ett nytt tåg (kanske textar en vän om morgondagens planer), och resultatet är att du hamnar värre på båda.
  • Hitta ett lugnt, distraktigt utrymme att göra din studie. Ju bättre du kan koncentrera dig, desto bättre kommer du att göra på ditt arbete och ju snabbare kommer du att komma igenom det. Lägg bort eller stäng av allt du vet kommer att distrahera dig (din telefon, facebook-varningar, vad som helst).
  • Om du befinner dig att vara distraherad av tankar om andra saker du borde eller vill göra, behåll ett papper bredvid dig där du kan skriva ner de tankar som de kommer upp. Dvullera inte på dem, skriv bara ner dem och vet att du kan komma tillbaka till dem senare.
  • Ställ in små mål och belöna dig själv när du uppnår dem. Till exempel, sätta ett mål att studera i 15-20 minuter rakt och sedan belöna dig med en liten behandling när du gör det.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande