Hur man gör en välgörenhetshändelse

Att organisera en välgörenhetshändelse är en ädla strävan, men det är sällan så enkelt som att sätta upp ett tecken, samla pengar och säga massor av tack.För att säkerställa framgång, behöver ännu mindre välgörenhetshändelser noggrann planering, engagemang och en betydande investering av tid och pengar.Var inte rädd av att göra en välgörenhetshändelse, men belöningarna för en framgångsrik händelse (för dig och orsaken) är väl värda ansträngningen.

Steg

Del 1 av 2:
Organisera händelsen
  1. Bild med titeln Hämta pengar Steg 21
1. Definiera ett tydligt ändamål.Medan du ökar pengar för en bra sak är en central del av någon välgörenhetshändelse, är det inte alltid det enda (eller till och med ibland primära) syftet.När du har bestämt orsaken till att du vill stödja, ta tid att tydligt definiera vad din händelse kan göra för att ge största hjälp.
  • Generellt sett finns det tre typer av välgörenhetshändelser: direkt insamling, som verkligen är inriktade på att höja penningförluster / profilhöjning, som syftar till att locka uppmärksamhet och / eller volontärer till orsaken och erkännanden av stöd, som i huvudsak är offentliga Tack till anhängare.
  • Varje välgörande orsak behöver pengar, men skulle din valda anledning nytta minst lika mycket av större allmänhetens medvetenhet och support?Skräddarsy din föreslagna händelse för att bäst kunna betjäna dina orsakers behov.
  • Bild med titeln Hämta pengar Steg 26
    2. Få tillstånd att samla in pengar eller medvetenhet.Av juridiska och praktiska skäl är det viktigt att få tillstånd innan man utför en händelse för att stödja en välgörenhetsorganisation.Det sista du vill göra är att rita IRE av den grupp du försöker hjälpa, eller oavsiktligt få dem i "varmt vatten" genom dina goda intentioner.
  • Även om du ökar medel för en individ eller familj - till exempel, håller en spaghetti middag för att gynna en familj som förlorade sitt hem till en eld - det är bra att begära och få tillstånd först.De flesta uppskattar välgörenhet när de behöver, men de förtjänar rätten att vara inblandad i och godkänna processen.
  • Bild med titeln Budget dina pengar Steg 11
    3. Ange en budget och ett insamlingsmål.Det tar pengar att tjäna pengar i näringslivet, och detsamma är sant för att höja pengar för välgörenhet.Du måste upprätta en grundlig budget före evenemanget så att du kan ställa in ett realistiskt insamlingsmål.
  • När du ställer in din budget, var försiktig med att ta hänsyn till allt, inklusive arenan, upprättad, mat, underhållning, säkerhet / säkerhet och olika andra tillfälliga kostnader baserade på arten av din händelse.Det kan hjälpa till att visualisera dig själv som en gäst som besöker evenemanget - vad skulle du se, göra och förvänta dig och är de saker som alla är täckta i din budget?
  • Försök att ställa in ett specifikt insamlingsmål, inte bara "så mycket pengar som möjligt."Att ha ett realistiskt, tydligt mål hjälper dig att plotta din idealiska händelse och kan hjälpa till att motivera volontärer och givare för att nå det målet.Om du håller en välgörenhetsevenemang för en etablerad organisation, sök deras hjälp vid bestämning av ett rimligt mål.
  • Bild med titeln Titel Bilder Steg 11
    4. Identifiera din målgrupp.Om du kör en välgörenhetsevenemang börjar låta lite som att driva ett litet företag, det finns en anledning till det.Många av samma principer för budgetering, marknadsföring, logistik och förberedelse för det oplanerade hållaren sant om du ritar i pengar för välgörenhet eller att betala räkningarna.
  • Tänk på arten av orsaken att du stöder och den potentiella givarbasen är det mest lämpligt att komma ut för att stödja det.Om du ökar medel för den lokala symfoniorkestern, till exempel, kan en tyst auktion och middag på en country club vara i ordning.Eller, om du vill ersätta lekplatsen på den lokala parken, kan en familjevänlig gata karneval vara din bästa satsning.
  • Var inte alltför förmodad, förstås.Gör din händelse välkomnande för alla som vill stödja orsaken.Se till att den mest troliga målgruppen serveras.
  • Bild med titeln Lär gitarr Steg 9
    5. Upprätta ett tema, design eller fokusera.När du har bestämt dina mål, budget, givarebas och evenemangstyp kan du arbeta med detaljerna för att skapa din händelse för att helst representera dessa faktorer.
  • Återigen, som ett litet företag, vill du skapa en konsekvent "branding" för att representera ditt marknadsföringsmaterial och den faktiska inställningen och presentationen av evenemanget.Länka det till orsaken du stöder.Till exempel kan ett superhjälte tema vara ett bra val för en fundraiser som gynnar ett barns sjukhus.
  • Var kreativ men budgetvänlig, förstås.Kom ihåg att syftet med evenemanget är att samla in pengar och / eller medvetenhet om en bra sak.
  • Bild med titeln Hämta pengar Steg 22
    6. Locka sponsorer.Helst bör ditt mål vara att ha hela kostnaden för värd för evenemanget som omfattas av sponsring och donationer, så att 100% av de pengar som uppstår vid evenemanget kan gå till den välgörande orsaken.För att detta ska ske måste du aggressivt men smart närma potentiella sponsorer med en övertygande "tonhöjd" För din händelse och deras stöd.
  • Business får många önskemål om sponsring och donationer till välgörande orsaker, så du måste göra din insats för att förbättra dina odds för framgång.Förlita sig inte bara på din orsak - gör ett övertygande fall varför det kommer att gynna orsaken och stödverksamheten.
  • Presentera ett skriftligt, detaljerat förslag som beskriver saker som: Den högprofilerade media / offentliga / online-uppmärksamhet Din händelse kommer att dra in i högkvalitativa händelsehanteringslag och förnuftig budget du har monterat - erkännandets specifika karaktär bolaget kommer att ta emot, ner till detaljer som bannerstorlek och logotypinlutningar i programmet.
  • Gör lite forskning på förhand på de företag du väljer att närma sig.Hur många välgörenhetsevenemang har de sponsrat / stöds nyligen och på vilken nivå?Finns det några mönster för de typer av händelser eller välgörenhetsorganisationer som de tenderar att stödja?Vilken typ av erkännande tycks vädja till dem?Kom till ditt möte som förberett som möjligt.Du kan vara en volontär, men agera som en professionell.
  • Del 2 av 2:
    Presentera evenemanget
    1. Bild med titeln Hämta pengar Steg 23
    1. Sprid ordet.Det finns fler alternativ än någonsin tidigare i reklam en händelse, från att dela ut flygblad till att engagera sig i en social media blitz.Använd alla avenyn till ditt förfogande för att sprida medvetenhet i stor utsträckning, samtidigt som man betalar särskild uppmärksamhet åt marknadsföringsstrategier som kan nå din måldonorbas.
    • Du kan inte riktigt börja annonsera för tidigt.Börja sprida ordet så snart du har grunderna på plats (när, var, varför), förfina sedan din marknadsstrategi när du fyller i detaljerna.
    • Även i dagens digitala värld kommer att placera affischer i främre fönstret för lokala företag att öka medvetenheten om din händelse.Var inte rädd att be om hjälp från lokala källor i att annonsera din fundraiser.Detsamma gäller för att använda sociala medier - acceptera hjälp när och var du än kan.
  • Bild med titeln gifta sig i Georgia Steg 12
    2. Inte shortcager logistik.När du har ansvaret för en välgörenhetshändelse kan ditt ansvarsområden sträcka sig från beställning av tabeller för att boka underhållning för att välja en meny för att navigera regeringens byråkrati.Som noterat från början av den här artikeln kommer korrekt planering att göra jobbet med att få det du behöver (och vill) när och var du behöver det mycket lättare.Goda förhandlingsförmåga kommer också att visa sig mycket användbar.
  • Många företag är villiga att tillhandahålla donerade föremål eller rabatter för välgörenhetsevenemang, men de kan också få förfrågningar hela tiden och vara försiktig med att stödja ännu en annan.Var redo med en bra "pitch" för vikten av din sak och den hjälp de kan ge, och också vara redo att förhandla om din bästa affär.Erbjuda mer framträdande skyltar tacka dem för deras donerade utrustning, till exempel, eller helt enkelt närma sig flera leverantörer för att utarbeta ditt bästa pris.
  • Behovet av statliga tillstånd eller licenser varierar mycket baserat på din plats och arten av din händelse.Om du erbjuder en raffel eller chansspel, säljer alkohol eller med offentlig egendom (en park eller en sluten gata, till exempel), kommer dina odds att kräva att regeringsröjningen kommer att öka.Kontakta din lokala regering tidigt i processen för att avgöra vad om några tillstånd och licenser du behöver.
  • Bild med titeln Hämta pengar Steg 17
    3. Montera ditt bästa lag.Att få rätt frivilliga för en händelse är lika viktigt som att få rätt anställda för ett företag.Du kan inte göra det själv, och deras förmåga att få saker gjort kommer att gå långt för att bestämma framgången med din händelse.
  • Du kommer inte troligen att ha lyxen att vara choosy om vem dina volontärer är, men du kan vara tankeväckande om vilka roller som ska placeras i.Utför de informella intervjuer för att bestämma vilka volontärer som är bättre lämpade för uppre roller, och som är bättre för bakom kulisserna.Vara tydlig för dem (och dig själv) att varje roll är avgörande för händelsens framgång.
  • Beroende på arten av ditt evenemang kan du också utnyttja en "värdkommitté", som vanligtvis är en grupp stora givare och / eller lokala kändisar som främst är där för att lägga till några prestige till din evenemang.Använd alla råd de kan erbjuda judiciously, men kom också ihåg att de bara är symboliska ledare för evenemanget, medan du är den som behöver vara ansvarig.
  • Bild med titeln Skapa ett hem första hjälpen kit Steg 5
    4. Förvänta det oväntade.Ingen händelse, välgörenhet eller på annat sätt, går utan en hitch.Dåligt väder, ett felaktigt ljudsystem, eller till och med en medicinsk nödsituation kan ingripa i din perfekt planerade händelse.Du kan brainstorma möjliga problem och lösningar på dem, men du måste också vara tillräckligt flexibel för att "rulla med stansarna" när din händelse händer.
  • Ha en säkerhetsplan på plats för nödsituationer, och överväga om du ska ge säkerhet, särskilt om händelsen är öppen för allmänheten och en stor publik förväntas.Medan du förmodligen inte krävs enligt lag, kanske du vill överväga någon version av "ansvarsförsäkring" som skydd mot större, oförutsedda störningar.
  • Bild med titeln Hämta pengar Steg 24
    5. Följ upp efter din händelse.Gammaldags, handskriven tack-yous kan fortfarande gå långt för att göra en givare eller frivillig att känna sig speciell och mer villig att hjälpa igen.Aldrig skimp på att visa din uppskattning till någon och alla som har hjälpt till att göra händelsen en verklighet.
  • För skatte- och rättsliga ändamål, behåll en detaljerad skriftlig rekord av varje donation du får.Du kan också använda dessa poster som en kontaktlista för att hålla folk informerade om och involverade i orsaken och eventuella framtida händelser.
  • Spendera alltid lite tid efter händelsen som gick igenom det som fungerade och vad som inte gjorde det.Tänk på vad du kan lära av denna händelse för att göra nästa ännu bättre.Sök ytorna från betrodda volontärer och givare / anhängare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande