Hur man förfalskar din egen död

Du har nog hört berättelser och sett det i filmer: Människor fakar sin egen död och försvinner i etern för alltid (eller åtminstone tills de fångas). Men hur gör de det? Hur svårt är det att faktiskt förfalska din egen död? I den här artikeln utforskar vi vad det skulle hypotetiskt ta för att förfalska din egen död, och varför "pseudocide" kan vara så knepig att dra av.

Steg

Metod 1 av 8:
Planera långt ifrån.
1. Faking din egen död övertygande skulle ta mycket noggrann planering. Många människor som försöker förfalska sin egen död gör det i en panik. De är skyldiga någon mycket pengar, de är i juridiska problem, de måste komma ifrån någon - oavsett orsaken, folk vill försvinna snabbt. Oöverrörd, detta leder vanligtvis till slarviga misstag. Hypotetiskt, du skulle behöva mycket tid (helst år) för att verkligen dra av att faking din egen död.
  • Människor blir ofta fångade eftersom de gör det här i en rush. Ju mer tid någon måste noga kartlägga logistiken i sin plan och deras nya liv, desto bättre är deras chanser att lyckas.
Metod 2 av 8:
Börja StockPiling kontant nu.
1. Du skulle inte kunna använda dina bankkonton eller kreditkort efter att ha fakit din död. Människor som begår pseudocide behöver pengar för att stödja sig i sitt nya liv. För att undvika att göra misstankar, skulle du behöva gradvis stash bort pengar på ett säkert ställe. Att dra tillbaka alla dina pengar på en gång skulle vara en röd flagga, så det skulle behöva vara en gradvis process. Ju mer pengar (och tid du måste lagra det), desto bättre.
  • Hur mycket pengar du vill ha till hands beror på vilken typ av nytt liv du vill leda. Människor som försvinner och lever enkla liv av gallret behöver inte så mycket pengar som de som försöker behålla samma livsstil. Du måste fråga dig själv: Var planerar jag att leva? Hur mycket kostar det att mata mig själv och att köpa grundläggande nödvändigheter? Att få jobb är svårt (men inte omöjligt) efter att ha fakit din egen död, så du måste ha en anständig mängd pengar för att få dig igenom tills du hittar en inkomstkälla.
Metod 3 av 8:
Bestäm hur du kommer att dö."
1. Du skulle behöva en övertygande "död" för att dra av det här. Människor har försökt allt när det gäller att faking sin egen död. Vissa har arrangerat sin egen drunkning, som John Darwin, som försvann en dödlig kanotolycka 2002 och upptäcktes levande flera år senare. Tidigare hedgefondschef Sam Israel arrangerade en gång sin egen självmord genom att hoppa av en bro och fånga sig i nät som han hade satt upp under. Det finns även platser som Filippinerna där människor kan hitta bedrägerier som kommer att förvärva och kremera en oidentifierad död kropp och hjälpa dem att skicka den som sitt eget, smidda dödsintyg och allt.
  • Faking en oavsiktlig död, som att stera en drunkning eller försvinnande på en vandring, skulle troligen vara det enklaste alternativet. Ingen falsk död är dock idiotisk. Om brottsbekämpning upptäckte några ekonomiska, juridiska eller äktenskapliga problem under undersökningen av någons försvinnande, kan det se misstänkt, särskilt eftersom de inte skulle hitta sin kropp någonstans.
Metod 4 av 8:
Lämna inte ett spår.
1. Undersökare är bra på att spotta potentiella röda flaggor. Bumpning upp din livförsäkring 1-2 år innan du försvinner (eller ta ut en ovanligt hög politik för din inkomst) skulle vara en röd flagga. Sälja alla dina tillgångar och dränera dina bankkonton före din plötsliga "död" är en annan stor giveaway. Människor blir ofta fångade att faka sin egen död eftersom de har gjort något i ledningen upp till deras försvinnande för att tipsa av utredare. Du måste vara försiktig med att undvika det.
  • Generellt, desto mindre pengar och färre tillgångar har du, desto mindre sannolikt kommer din försvinnande att öka misstankar.
Metod 5 av 8:
Antag en ny identitet.
1. För att vara dold och undvika att bli fångad, skulle du behöva en förklädnad och ett nytt namn. Du skulle inte vilja riskera att någon känner igen dig, eller har en bild av dig själv att hamna på internet. Du behöver också en ny backstory om någon frågar frågor. Människor som förfalskar sin egen död måste anta en helt ny identitet och lämna sin gamla identitet bakom evigt.
  • Det finns svarta marknader för falska identiteter och smidda dokument i mindre utvecklade länder, men det kan vara ett långsamt, dyrt (cirka sex figurer), enligt utredare med erfarenhet av pseudocide fall. Det är vanligtvis inte genomförbart för den genomsnittliga personen som försöker att förfalska sin egen död.
Metod 6 av 8:
Lämna allt (och alla) bakom.
1. Du måste helt klippa ut ditt gamla liv för att komma undan med att faking din död. Nå ut till vänner eller kära efter att ha stagat din död är ett surefire sätt att få fångas. Loggar in i dina gamla sociala medier eller e-postkonton kommer att tipsa av utredare också. Om du ville förfalska din egen död, skulle du behöva vara skyldig att aldrig kontakta någon från ditt gamla liv någonsin igen.
  • Helt avskärning av kontakt med familj och vänner kan vara svåra för många människor. Marcus Schrenker, en tidigare penningchef från Indianapolis som arrangerade en flygkrasch 2009, blev fångad av myndigheterna bara 2 dagar efter att ha fakit sin död eftersom han mailade en vän.
  • Du skulle inte ens vilja se dig själv online efter att ha stagat din död. Patrick McDermott, som föll sin egen drunkning på en fisketur, fångades efter googling själv och regelbundet besökte sin minnessida på Facebook. Kluster av IP-adresser som han använde i Mexiko tippade av utredare.
Metod 7 av 8:
Hitta ett nytt sätt att stödja dig själv.
1. Även efter att ha faking din död, skulle du behöva en stadig inkomstkälla. Stashed-away kontanter är inte tillräckligt för att få någon av för alltid. Människor som falska deras dödsfall brukar behöva hitta nya sätt att tjäna pengar så att de har råd med grundläggande nödvändigheter som mat och skydd, och det kan vara utmanande. Hypotetiskt, du skulle behöva ett jobb där du betalades under bordet och där ingen skulle ställa några frågor.
  • Du skulle inte kunna använda någon av dina grader eller professionella certifieringar i ditt nya liv, så du skulle troligen leta efter udda jobb som betalar pengar eller någon som är villig att betala sina anställda av böckerna.
Metod 8 av 8:
Tänk två gånger om att faka din egen död.
1. Pseudocide är både logistiskt och psykiskt utmanande. Det tar tid, noggrann planering och pengar, och även då blir många fortfarande fångade så småningom. Även om någon lyckas dra av det, måste de fortfarande hantera de psykologiska effekterna av att lämna sitt gamla liv bakom och aldrig prata med sina kära igen. Det är inte att nämna att faking din egen död kommer med alla typer av juridiska konsekvenser om du slutar bli fångad.
  • Det finns tekniskt ingen lag mot att faking din egen död, men det är vanligtvis omöjligt att dra av utan att begära andra brott. Till exempel, skapar en falsk identitet anses identitetsbedrägeri. Inbetalning på din livförsäkring efter att ha faking din död är försäkringsbedrägeri. Att begå pseudocide för att undvika juridiska problem är också olagligt.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande