Hur man betalar för välgörenhet

Att höja pengar för din favorit välgörenhet låter som en bra idé. Det kan vara mycket roligt att hålla händelser för välgörenhetsorganisationer, men det kan också vara mycket arbete också. Ändå kan du använda en mängd olika sätt att samla in pengar, hålla både dig och din välgörenhet glad.

Steg

Del 1 av 5:
Komma igångGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln Fundraise för välgörenhet Steg 1
1. Välja en välgörenhet. Det bästa sättet att välja en välgörenhet är att hitta en orsak du är passionerad. Om du älskar djur, fundraise för ett skydd. Om du är bokmask, samla in pengar för biblioteket. Om du bryr dig om att alla får matas, välj ett hemlöst skydd, matpantry eller soppkök för att samla in pengar för.
  • Det är viktigt att se till att din välgörenhet är legitim. Om möjligt, besök välgörenhetens kontor och se till att de har nonprofit status innan du ökar pengar för dem.
Expertips
Direktlättnad

Direktlättnad

Humanitärt biståndsorganisationsdirect Relief är en prisbelönt humanitär biståndsorganisation, aktiv i alla 50 stater och mer än 80 länder. De fokuserar på att hjälpa människor som påverkas av nödsituationer och naturkatastrofer. Direktlättnad har varit högt rankad av välgörenhet Navigator, Guidestar och Centrum för High Impact Philanthropy vid University of Pennsylvania, för deras effektivitet, effektivitet och öppenhet.
Direktlättnad
Direktlättnad
Humanitärt biståndsorganisation

Överväg att stödja lokala välgörenhetsorganisationer, både i ditt samhälle och runt om i världen. Enligt direkt lättnad, en humanitär hjälporganisation, "Sällan vet någon vad ett samhälle behöver mer än själva samhället. De är de som är mest på spel, för det är där de bor och kommer att fortsätta att leva. Om du känner till en stor lokal grupp som behöver stöd, är det alltid ett bra ställe att börja."

  • Bild med titeln Fundraise för välgörenhet Steg 2
    2. Prata med välgörenheten. Om du ger välgörenhet ett samtal, kommer de att kunna ge dig mer information om insamling för dem. Dessutom kan de kunna erbjuda dig några verktyg, till exempel officiella klistermärken eller pennor att lämna ut till människor som donerar.
  • Dessutom kommer de att kunna ge dig råd om vad du inte kan göra när du lyfter pengar.
  • Bild med titeln Fundraise för välgörenhet Steg 3
    3. Se om ditt företag matchar gåvor. Vissa företag kommer att matcha de välgörande donationerna du gör. Det kommer att fördubbla hur mycket pengar du kan ge till din valda välgörenhet.
  • Del 2 av 5:
    Håller händelserGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Fundraise för välgörenhet Steg 4
    1. Gå med i en sponsrad händelse. Många välgörenhetsorganisationer driver händelser under hela året, där du kan gå med och hjälpa dem att samla in pengar. Till exempel kan du gå med i en fundraising kör eller gå, där du får folk att sponsra dig.
  • Bild med titeln Fundraise för välgörenhet Steg 5
    2. Hålla en karneval. Du kan köra en karneval på en park eller på gatan, om du kontaktar staden och betalar ett visst belopp. Men du kan också få en kyrklig byggnad eller annan stor gemenskapsbyggnad för att donera utrymme om de också tror på välgörenhetsorganisationen. Ladda en liten inträdesavgift till evenemanget och få människor i samhället att vara värd för små spel, där pengarna går tillbaka till välgörenheten. Om du kan, få ett band för att donera sin tid och försöka ha mat till hands till salu, från små leverantörer eller lastbilar. Du kan också kunna få lokala företag att donera mat i ett försök att få människor ut till evenemanget.
  • Bild med titeln Fundraise för välgörenhet Steg 6
    3. Ha en tävling. Du kan hålla en tävling för allt från att baka till kostymdesign. Få någon att donera priser, och har varje person att betala en inträdesavgift (den del som väcker pengar). Denna händelse kan höja ännu mer pengar om du får lokala kändisar för att döma evenemanget.
    Expertips
    Direktlättnad

    Direktlättnad

    Humanitärt biståndsorganisationsdirect Relief är en prisbelönt humanitär biståndsorganisation, aktiv i alla 50 stater och mer än 80 länder. De fokuserar på att hjälpa människor som påverkas av nödsituationer och naturkatastrofer. Direktlättnad har varit högt rankad av välgörenhet Navigator, Guidestar och Centrum för High Impact Philanthropy vid University of Pennsylvania, för deras effektivitet, effektivitet och öppenhet.
    Direktlättnad
    Direktlättnad
    Humanitärt biståndsorganisation

    Få kreativitet! Direktlättnad säger att ny teknik kan erbjuda innovativa insamlingstekniker: "Live Streaming har uppstått som ett otroligt sätt för människor att komma ihop och höja mycket pengar för en orsak med mycket lite överhead."

  • Bild med titeln Fundraise för välgörenhet Steg 7
    4. Försök uthållighet tävlingar. Det är, du kan ha dans-a-thons, promenad-a-thons, eller någon annan typ av maratonkonkurrens du kan tänka på. I grund och botten har du människor att betala för att komma in. Den sista personen som står (eller dansar) i slutet är vinnaren. Glöm inte att ha priser för vinnarna, tillsammans med drycker till hands.
  • Bild med titeln Fundraise för välgörenhet Steg 8
    5. Använd ett fängelse tema. Det är, du kan få en händelse där människor volontär att vara "inlåst." Det är bäst om de människor som volontär är lokala kändisar. Då betalar andra människor så mycket pengar för att leva dem ut.
  • Del 3 av 5:
    Använder pågående fundraisersGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Fundraise för välgörenhet Steg 9
    1. Presentförpackning vid jul. Ett sätt du kan samla in pengar är att volontär till presentförpackning vid jultid. Ladda bara människor ett visst belopp för varje gåva. Se om ett lokalt varuhus låter dig erbjuda tjänsten i butiken.
  • Bild med titeln Fundraise för välgörenhet Steg 10
    2. Ge billigare tilltugg eller drycker på din arbetsplats. Även om din arbetsplats redan har automater, kan du köpa billigare tilltugg på platser som Sams eller Costco. Sälj sedan dem för mer än du betalat men mindre än vad försäljningsmaskinen tar ut. Var noga med att kontrollera med din chef först innan du provar den här taktiken.
  • Bild med titeln Fundraise för välgörenhet Steg 11
    3. Titta på lokala företag. Många lokala företag är villiga att donera till välgörenhetsorganisationer. Till exempel väljer restauranger ofta ett par dagar ut ur en månad för att donera en del av sina vinster till specifika välgörenhetsorganisationer. Närma sig en av dessa restauranger för att se om de kommer att använda en av deras dagar för din valda välgörenhet. Annonsera evenemanget till din familj och vänner.
  • Bild med titeln Fundraise för välgörenhet Steg 12
    4. Prova avslappnade dagar på jobbet. Om ditt arbete normalt är mer formellt, fråga din chef om du kan hålla avslappnade dagar på fredagar med en försiktighet - Människor måste betala ett visst belopp till välgörenhetsgrytan för att gå avslappet. Du kan till och med ha nivåer av avslappnad, som någon måste betala mer för att bära jeans och en t-shirt eller mindre för Khakis och en polo.
  • Del 4 av 5:
    Försäljning, auktionering och rafflingobjektGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Fundraise för välgörenhet Steg 13
    1. Hålla en auktion. Använda ditt nätverk av vänner och familj, be folk att donera saker eller tjänster som ska rafflas. Du kan ha en personlig händelse eller ställa in en händelse online. Göra det klart att vinsten från alla donationerna (minus eventuella fraktkostnader om du håller den online) kommer att gå till välgörenhetsorganisationen.
  • Bild med titeln Fundraise för välgörenhet Steg 14
    2. Prova en tomt. Sälja raffle biljetter till ett visst belopp. Du håller den andra halvan av biljetten med personens information. När raffeln är över drar du ut namn för att se vem som vann priserna. Du kan antingen få folk att donera saker och tjänster för att vinna (tänk en massage på ett lokalt spa), eller du kan ge en del av raffle biljetten bort, men det är inte tillåtet överallt.
  • Bild med titeln Fundraise för välgörenhet Steg 15
    3. Sälja på eBay. eBay har ett speciellt program för dem som donerar några eller alla vinster från vad de säljer till en välgörenhet. I grund och botten får du en del av dina säljare tillbaka baserat på vilken del av dina vinster du gav. När du listar bestämmer du hur mycket av det vinst du vill bidra till välgörenhetens välgörenhet.
  • Gör det till en gemenskapsevenemang genom att fråga folk du vet att donera saker. Du kan lista dem på eBay, donera vinsten till din sak. Om du tar andra människors föremål, se till att du donerar alla pengar till orsaken, med undantag för fraktkostnader.
  • Bild med titeln Fundraise för välgörenhet Steg 16
    4. Prova en upprätta fundraiser. Det vill säga många företag erbjuder fundraisers där du säljer sina föremål, och en viss del av vinsten går till välgörenheten. Du har nog sett dina barn med dessa typer av fundraisers hem från skolan. Till exempel kan du sälja ljus. Du kan också sälja chokladstänger eller andra edibles.
  • Del 5 av 5:
    Använda internetGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Fundraise för välgörenhet Steg 17
    1. Prova fundraising webbplatser. Många webbplatser är tillgängliga för att låta dig ta upp pengar. Till exempel kan du använda bara ge eller gå fondera mig. Dessa webbplatser låter dig ställa ett visst mål, och då kan du bjuda in dina vänner och familj att donera. Men ibland kommer dessa webbplatser inte att ge dig pengarna om du inte når ditt mål, så inte sikta för högt först. Du kan alltid ställa ett nytt mål om du når din första.
  • Bild med titeln Fundraise för välgörenhet Steg 18
    2. Anställa sociala medier. När du har konfigurerat någon form av kampanj eller händelse måste du annonsera din händelse. Ett av de enklaste kostnadseffektiva sätten att göra det är att skicka din kampanj på sociala medier som du använder, till exempel Facebook, Twitter, Instagram och Tumblr. Dessa webbplatser hjälper dig att nå ut till dina vänner och familj, som då kan vidarebefordra din fundraiser till sina vänner, och så vidare. Om du har tur, kommer din fundraiser att vidarebefordras till många människor som är villiga att hjälpa.
  • Glöm inte att inkludera varför du är fundraising för den speciella välgörenheten. Skapa en historia som visar varför du är passionerad om det och varför andra människor borde vara.
  • Kom ihåg att göra dina inlägg offentliga, men så att de kan delas av dina vänner.
  • Håll inläggen som kommer. Det är inte tillräckligt att posta om det en gång och glöm det. Du måste hålla kontakten med de personer som kan hjälpa dig att samla in pengar. Försök att posta videor om hur din händelse kommer med för att hjälpa till att få folk upphetsade.
  • Bild med titeln Fundraise för välgörenhet Steg 19
    3. Var uppmärksam på webbplatser som erbjuder välgörande donationer. Till exempel kan Amazon Smile välja en välgörenhet du vill donera till. Då, varje gång du köper via webbplatsen, donerar företaget en procentandel av det till din välgörenhet. Andra platser erbjuder liknande program.
  • Tips

    Inspirera givare. Människor kommer inte att donera pengar om de inte tror på orsaken. I någon insamlingsaktivitet, ange tydligt din vision och varför folk borde gå med i denna sak.
  • Var ärlig. Om du är raffling av ett presentkort på $ 10 till Denny, annonsera inte en glamorös kväll ut för två.
  • Säg tack. Om människor donerar någonting, tacka dem profusely. Om de inte donerar, tacka dem för deras tid. De kan donera nästa gång.
  • Förvänta dig att göra flera olika fundraisers som en dans av eller en baka försäljning, så du kan få tillräckligt med pengar för din sak.
  • Varningar

    Ta inte en "Nej" personligen. Vissa människor kan inte ge, vissa vill inte. Hur som helst är det inte en personlig attack på dig eller din organisation.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande