Hur man crowdfund

Det är helt möjligt att köra en mycket framgångsrik crowdfunding-kampanj utan att vara absurdly välansluten eller sluta ditt dagjobb. Nyckeln till framgångsrik kommersiell och community crowdfunding är förberedelse och planering.

Steg

Del 1 av 5:
Att räkna ut hur och varför
  1. Bild med titeln Crowdfund Steg 1
1. Var tydlig om dina mål. Innan du börjar med din kampanj, vet du med säkerhet hur du kommer att be om pengar och varför du behöver det. Som crowdfunding consultant sydney malwer satte det, "har du en legitim fråga förutom" vi vill ha pengar "?"Folk vill känna att de är en del av något stort och viktigt. De vill veta att deras pengar kommer att spela en viktig roll för att uppnå det målet. Människor Crowdfund för alla möjliga anledningar: Nya affärsföretag, projekt eller orsaker de bryr sig om (E.g., En familjemedlem, vän eller husdjur som är sjuk).
  • Bild med titeln Crowdfund Steg 2
    2. Gör forskning och skissera dina mål. För att motivera och stödja dina mål måste du vara tydlig om vad pengarna ska göra. För personliga orsaker, skissera tydligt hur pengarna kommer att användas och vilken inverkan det kommer att ha.
  • Bild med titeln Crowdfund Steg 3
    3. Presentera dina mål. För kommersiella satsningar, använd grafer där användbart. Skriv ut en beräknad budget för din kampanj, baserat på alla citat du har fått från tillverkare, försäkringsgivare, advokater, leverantörer och distributörer. För personliga orsaker, beskriv vad pengarna är för och hur det kommer att användas. E.g., $ 1000 kommer att betala för Sharons inteckning när hon genomgår fyra veckors kemoterapi. Om det här låter som mycket arbete, behöver det inte vara. Var bara genomskinlig om vad du försöker uppnå.
  • Bild med titeln Crowdfund Steg 4
    4. Forskning Crowdfunding själv. Både Kickstarter och IndieGogo ger användbara tips på sina webbplatser. Mycause.com.AU, som specialiserat sig på orsaksrelaterad crowdfunding, erbjuder sina fundraisers 24/7 e-post och telefonsupport. Mike del Ponte skrev ett bra inlägg på "Hacking Kickstarter", och erbjuder en lista över faktorer att överväga att bidra till kampanjens framgång, och det orimliga institutet delade några bra lektioner från sin misslyckade kampanj.
  • Bild med titeln Crowdfund Steg 5
    5. Hitta videor eller högkvalitativa bilder. Bilder kan göra eller bryta en kampanj. Om du är crowdfunding för ett kommersiellt projekt, överväg att få en professionell videograf som är villig att arbeta pro-bono, eller göra en video själv. Fokusera på att berätta en övertygande historia. Håll det under tre minuter i längd. För personliga orsaker, hitta hjärtvärm och känslomässiga fotografier och ladda upp dem till din sida. Ju mer bilder du har desto bättre.
  • Del 2 av 5:
    Utforma din kampanj
    1. Bild med titeln Crowdfund Steg 6
    1. Bestämma vilken plattform som ska användas. Det finns hundratals tillgängliga.Kickstarter och Indiegogo är de två bästa alternativen för kommersiella projekt. Mycause.com.AU genererar mer än 12 miljoner dollar per år för personliga orsaker.
    • Kickstarter är ganska populär men snarare picky om de projekt de tillåter. (De ser strängt ut för "kreativ" ideer.) Det kan faktiskt vara svårt att göra det på sin hemsida på grund av hög trafik.
    • Den mindre Indiegogo kan kunna presentera dig mer framträdande på deras hemsida, nyhetsbrev och sociala medier.
    • Mycause.com.au är den främsta orsakerna i Australien, vilket ökar mer än 12 miljoner dollar per år för personliga och välgörenhetsorsakar. MyCause låter dig räkna om utomeuropeiska invånare eller välgörenhetsorganisationer, så länge du är tydlig om hur du får pengarna till dem. Du kan vidarebefordra pengar till en välgörenhet via PayPal.
  • Bild med titeln Crowdfund Steg 7
    2. Designa layouten för din kampanj. Har din historia skissats (vem, vad, när, var, varför, hur) och din video och bilder på plats. Gör din förklaring klar, enkel och till-punkt.
  • Bild med titeln Crowdfund Steg 8
    3. Erbjuda belöningar. Särskilt när det gäller kommersiella satsningar (där människor inte är av typen av vänlighet) kan givande bidragsgivare med priser vara ett effektivt motiveringsverktyg. Om du kan orsaka potentiella givare att tänka, "ser det fantastiskt ut. Jag vill ha det, "Du kan då belöna dem med en smak av den produkt du producerar. Till exempel, "$ 25 får dig en 250ml flaska vin. $ 5000 får dig en helg med hälsa och välbefinnande vid en Napa-vingård."
  • Var noga med att faktor till frakt till kostnaden för belöningarna. Din kostnad kommer att inkludera priset på varorna, plus frakt och en crowdfunding premie (en procentandel plattformen kommer att ta in betalning för sina tjänster).
  • Bild med titeln Crowdfund steg 10
    4. Se till att du kan följa det beräknade leveransdatumet. 70% av kampanjer levererar inte i tid. Välj ett datum som ger dig gott om tid att möta dina åtaganden. Nya projekt tar ofta längre tid än förväntat.
  • Del 3 av 5:
    Bygga rörelsen
    1. Bild med titeln Crowdfund Steg 11
    1. Se till att du har ett kärnteam av människor som främjar kampanjen för dig. Tänk på crowdfunding som lagren av en lök. Ditt första lager är familj och vänner. Om de inte kommer att donera till dig, vem ska? Ditt andra lager är medarbetare (tidigare och nuvarande), lagkamrater, affärsförbindelser, avslappnade bekanta. Ditt tredje lager är pressen och allmänheten.
  • Bild med titeln Crowdfund Steg 13
    2. Nå ut till organisationer och arbetsplatser. Vissa organisationer kan ge breda nätverk av potentiella givare. Gör en lista över lokala organisationer relaterade till din sak eller fält. Fråga dem om de skulle vara villiga att publicera din kampanj genom sina sociala medier.
  • Bild med titeln Crowdfund Steg 14
    3. Använd media. Om du gör kampanjen själv, bör du utarbeta ett standardpressutgåva som en mall. Personliga intervjuer är dock mer troliga att täcka dig täckning. Om du använder en plattform som mycause.com.au, deras publicitetslag kommer att skicka din berättelse till pressen gratis. De kommer att arbeta för att generera publicitet på dina vägnar.
  • Del 4 av 5:
    Starta kampanjen
    1. Bild med titeln Crowdfund Steg 16
    1. Känn ditt mål. Om det är ett kommersiellt företag, bör du sträva efter att höja 25% av din finansiering inom 24 timmar. Om du lyckas med det kan Indiegogo eller Kickstarter ha dig på sina hemsidor. Om det är för en individ eller en orsak, mycause.com.AU rekommenderar att du når ut till dina första två lager av "löken" (vänner, familj, medarbetare, lagkamrater) under de första 14 dagarna och sedan till allmänheten genom pressen efter det.
  • Bild med titeln Crowdfund Steg 17
    2. Prova alla former av kommunikation: E-post, sociala medier (Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest), Bloggar, Media, Opinionsstycken, Personliga Bokstäver. Påminn om ditt nätverk för att sprida meddelandet också. Plattformar som mycause.com.au har integrerat Facebook, Twitter och Gmail i sin plattform för att göra sändningskommunikation enkelt och effektivt. För system som inte är helt integrerade kan du prova andra taktik:
  • I Gmail klickar du på Kontakter → Mer → Export (alla kontakter, CSV). Då kan du importera dessa kontakter till din föredragna e-postleverantör (e.g., Mailchimp).
  • Kopiera och klistra in webbadressen till din sida och ge den en "Ny" Status på Facebook. Tag supportrar som kommer att dela statusen.
  • Fokusera på viktiga influenser på sociala medier. Efter din allmänna statuspost, nå ut direkt till viktiga influenser, skickar specifikt på sina sociala medier.
  • Skapa en personlig tonhöjd. Håll en intim händelse, ringa personliga telefoner och skicka enskilda e-postmeddelanden till inflytelserika personer som kan svara på din tonhöjd. Bild med titeln Crowdfund Steg 19
  • Bild med titeln Crowdfund Steg 20
    3. Tillåt tid. Planera att skicka uppdateringar till dina backers och nätverk i hela kampanjen, och även efter det har upphört. Bombardera inte med meddelanden, men. De kan frestas att markera dem som spam.
  • Del 5 av 5:
    Avsluta din kampanj
    1. Bild med titeln Crowdfund Steg 21
    1. Tack alla. I slutet av din kampanj bör du vara säker på att tacka alla som har stött på dig, och låt dem veta vad dina framtida planer är.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande