Hur man donerar till välgörenhetsorganisationer klokt

Att donera till en välgörenhet är en ädel orsak, men det är bara ett smart beslut att ge dina pengar om det är klokt. Det finns många falska organisationer som låtsas vara legitima välgörenhetsorganisationer, vilket gör förmågan att donera till välgörenhetsorganisationer klokt en svår uppgift, men inte en omöjlig. Tänk på följande steg när de dör genom olika välgörenhetsorganisationer för att hitta en att ge pengar till.

Steg

Del 1 av 3:
Bestämmer hur du kommer att donera
  1. Bild med titeln Beräkna alimoni steg 6
1. Granska din inkomst och kostnader och bestämma vad du har råd att ge till en välgörenhet. Att ge något är bättre än att ge ingenting, men det skulle vara smart att etablera ett specifikt årligt mål för donationer så att du bor inom en säker budget.
  • Även om du vill hjälpa välgörenhetsorganisationer, under inga omständigheter, ska du donera så mycket att du kommer att vara i behov av pengar själv.
  • Bild med titeln Beräkna alimoni steg 2
    2. Bestäm vilken typ av välgörenhet du vill ge till. Börja med att tänka på dina värden. Vad vill du uppmuntra eller hjälpa andra att göra? Vill du hellre stödja lokala förbättringar eller internationella orsaker? Tänk på vilka välgörenhetsorganisationer du för närvarande ger till, om någon, och tänk på huruvida du tror att dina pengar används effektivt. Efter att ha beaktat dessa idéer, sök online för välgörenhetsorganisationer som är i linje med dina givande mål.
  • Bild med titeln Sök på valrullen Steg 3
    3. Överväga att donera utomlands. Mängden bra att dina pengar kan göra varierar mellan välgörenhetsorganisationer och platser. Detta är särskilt sant i utvecklingsländer, där dina pengar kan gå mycket längre. Det betyder inte att du inte borde stödja lokala välgörenhetsorganisationer, men du borde veta att dina pengar går vidare utomlands.
  • Till exempel kan man kosta en student genom högskolan i USA kosta upp till $ 100.000. I vissa utvecklingsländer kan du spara cirka 30 liv för samma belopp.
  • Bild med titeln Kör en fokusgrupp Steg 33
    4. Donera med vänner och familj. Du kan göra ännu mer av en inverkan genom att ge kollektivt med andra. Prata med dina vänner och familjemedlemmar för att identifiera orsaker som du alla stöder. Då, gör en plan för att sammanställa dina resurser och göra en kollektiv donation.
  • Del 2 av 3:
    Undersökning av välgörenhetsorganisationer
    1. Bild med titeln Kör en fokusgrupp Steg 8
    1. Leta efter välgörenhetsorganisationer som stöds av stora organisationer eller företag. Stora organisationer som Gates Foundation och Robin Hood Foundation ägnar stora mängder tid och energi mot att välja och undersöka värdiga välgörenhetsorganisationer. Titta runt på sina webbplatser och andra stora välgörenhetsorganisationer för en förteckning över välgörenhetsorganisationer som de har donerat. Om någon matchar dina intressen, fortsätt och donera till de välgörenhetsorganisationerna. På det här sättet kan du spara dig ansträngningen att undersöka varje välgörenhets legitimitet.
  • Bild med titeln 3 Way Call en person Steg 4
    2. Forskning Alla välgörenhetsorganisationer som du är intresserad av att ge pengar till genom att kontakta dem direkt och begära information. Välgörenhetsorganisationer är glada att dela med sig av sina uppdrag och finansiella rapporter. Begär en kopia av sin årsrapport så att du kan få en komplett bild av deras mål. Någon välgörenhet som är ovillig att dela sin information, trots att de är skyldiga att göra det, är det inte en välgörenhet du borde donera till.
  • Bild med titeln Hjälp en vän att sluta göra droger Steg 16
    3. Se till att organisationen är registrerad eller licensierad i enlighet med detta. Krav på välgörenhetsorganisationer kan variera mellan platser, men alla legitima välgörenhetsorganisationer är registrerade hos 501 c) 3 skattefria status. Det innebär att IRS officiellt erkänner dem som en välgörenhet och har förlängt dem skattebefriad status. Be om bevis på denna certifiering innan du ger någon välgörenhet.
  • Du kan också söka välgörenheten på Watchdog webbplatser som CharityWatch eller Charity Navigator. Om välgörenheten inte är listad på någon av dessa webbplatser, var försiktig med deras legitimitet.
  • Bild med titeln Få skatteavdrag på goodwill donationer Steg 6
    4. Fråga vilken procentandel av din donation som faktiskt går mot välgörenheten, i motsats till administration och insamlingskostnader. Välja välgörenhetsorganisationer som delvis minst 60% av donationerna till orsaken. Något mindre bör ifrågasättas. Fråga vidare om välgörelsens ersättning för chefer och utgifter för insamling av händelser.
  • Om du verkligen vill bedöma en välgörenhets utgifter kan du begära kopior av deras senaste finansiella rapporter, kallade Forms 990. Huruvida de är villiga att visa dessa rapporter kan också indikera välgörenhetens insyn.
  • Välgörenhetsorganisationer är organisationer som kräver pengar att fungera och att utöka sin räckvidd. Var försiktig med välgörenhetsorganisationer på den andra extremiteten (där nära 100% sägs gå till orsaken) eftersom det innebär minimala organisatoriska ansträngningar eller föreslår direkt lögn.
  • Bild med titeln Kolla in en välgörenhet innan du donerar steg 2
    5. Akta dig för välgörenhetsorganisationer som du tycker du vet. Namnet kan tyckas igenkännligt, men se till att den välgörenhet du är intresserad av är den verkliga affären. Undvik tvivelaktiga välgörenhetsorganisationer som har namn som redan är etablerade organisationer. Du kanske vill fråga om legitimiteten hos en organisation med en vakthundgrupp som är inriktad på att bekräfta giltigheten av vissa välgörenhetsorganisationer.
  • Bild med titeln Få skatteavdrag på goodwill donationer Steg 1
    6. Fokusera på ett litet antal välgörenhetsorganisationer. I stället för att sprida din donationsbudget för att täcka många välgörenhetsorganisationer, välj några och koncentrera dig. Att göra stora donationer gör det möjligt för välgörenhet att spendera mer av dina pengar effektivt eftersom de inte spenderar så mycket av summan på att bearbeta donation och betalande anställda. Dessutom kommer din donation att kunna göra skillnad när det är relativt stort.
  • Del 3 av 3:
    Gör din donation
    1. Bild med titeln Säg inget steg 1
    1. Var försiktig med välgörenhetsorganisationer som använder trycktaktik för att få dig att donera på plats. Du borde inte känna dig skyldig eller mobbad till att ge dina pengar. Om du inte är bekväm med de svar du fått för dina frågor, eller välgörenhetens administratörer har varit vaga om välgörenhetsdetaljer, eller du vill bara inte donera till en välgörenhet, då gör det inte.
    • Om du fortfarande gillar välgörenhetens uppdrag, tacka dem för sin tid och ge dig själv ytterligare tid att inspektera välgörenheten.
  • Bild med titeln Skriv ett kontrollsteg 6
    2. Håll en rekord av dina donationer för skattemässiga ändamål. Se till att du får ett kvitto för din donation. Om donationen är över $ 250.00, du behöver kvittot att ange mängden donation och namn på välgörenhetsorganisation. Observera att du bara kan dra av dina bidrag från din skattepliktiga inkomst om organisationen har skattebefriad status.
  • Du kan också donera pengar med kontroller, snarare än kontanter, om du donerar personligen eller via post. Detta är ett annat sätt att se till att du har en rekord av din donation.
  • Bild med titeln Få skatteavdrag på goodwill donationer Steg 7
    3. Gör din donation direkt. Snarare än att arbeta genom en tredje part som ger webbplats, ge direkt till den välgörenhet du vill stödja. Detta säkerställer att hela donationsbeloppet faktiskt går till välgörenhetsorganisationen (eller att någon av pengarna gör). Även om en fundraiser begär din donation för en specifik orsak, kontakta välgörenheten för att säkerställa att fundraiser verkligen handlar på deras vägnar.
  • Gör alltid checkar som betalas till välgörenheten snarare än till en mellanhand.
  • Fundraisers är inte lagligt skyldiga att ge pengar direkt till välgörenheten, så gör absolut säker på att de är legitima.
  • Bild med titeln Hjälp det hemlösa steget 20
    4. Bribad inte för att donera till en välgörenhetsorganisation. Du borde välja en välgörenhet baserad på en orsak som du tror på, inte den gåva som du kommer tillbaka när du skickar pengar. Även om välgörenheten skickar den fria gåvan först och då frågar du om donation, har du fortfarande möjlighet att gå bort.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande