Hur man äter lokal på hawaii

Hawaii kallas "Smältpott" av Stilla havet på grund av det stora utbudet av etniciteter som bor eller besöker öarna. Som ett resultat har Hawaii ett kök som ofta blandar sig i andra länder och har tydliga smaker. Om du någonsin reser igenom Hawaii, Begränsa dig inte till kedjestauranger och snabbmat lederna. Din kulinariska erfarenhet kan vara lika unik som landskap och kultur.

Steg

  1. Bild med titeln Ät lokal i Hawaii Steg 1
1. Fråga lokalbefolkningen eller invånarna där de föredrar att äta. De flesta av dem kommer förmodligen att rikta dig deras favoritplatta lunchplats. Plate lunches kommer med skopor av ris, en huvud entré som består av ett kött eller vegetarisk alternativ och grönsaks- / pasta sallad. Prova saker som du inte är van vid - de kommer att förberedas på sätt som är traditionella för Hawaiian Custom.
  • Bild med titeln Ät lokal i Hawaii Steg 2
    2. Välj lokala restauranger över nationella eller internationella namn. Den mest populära lokala restaurangen på Hawaii är Zippys. "Zip Packs" och chili Tallrikar är bland de favoritmat. L & L eller Rainbow Drive Inn är andra populära restauranger. Gå till Tropical Taco istället för Taco Bell. Få kaffe på en lokal kafé snarare än Starbucks. Ät frukost på Ken`s House of Pancakes eller Koa pannkaka snarare än att bosätta sig för IHOP för din favorit pannkakor. Istället för dina vanliga Baskin Robbins, gå till Lappterns glass.
  • Bild med titeln Ät lokal i Hawaii Steg 3
    3. Resa till olika städer om du kan och utforska de lokala smakerna.Kör till North Shore / Haleiwa för den berömda Shave-isen. Köpa producera på en bondens marknad istället för att gå till snabbköpet. Har bento istället för en smörgås.
  • Bild med titeln Ät lokal i Hawaii Steg 4
    4. Leta efter lokala godis, Även vid nationella kedjebutiker. Spam Musubis finns vid varje 7-11 och på de flesta ställen som säljer talluncher.Leta efter furikake eller mochi med popcorn för ett mellanmål. Även McDonalds erbjuder en lokalt inspirerad frukost bestående av ris, ägg och portugisisk korv.
  • Bild med titeln Ät lokal i Hawaii Steg 5
    5. Prova nya sätt att äta skaldjur. Det mest populära partiet mellanmål är ahi eller tako poke. Sashimi och Sushi är mer populära på öarna än kokta fiskar. Om du inte gillar skaldjur kan du sluta med en sushi bar där de kommer att erbjuda icke-fiskartiklar, som grönsaker eller kött, inslagna i samma sushi-stil. Bara för att det är japansk mat betyder inte att det inte kommer att förberedas på ett sätt som är unikt för de hawaiiska öarna!
  • Bild med titeln Ät lokal i Hawaii Steg 6
    6. Smaka exotiska hawaiiska desserters. Haupia (Coconut Pudding) är en berömd efterrätt i Hawaiian Luaus (en choklad Haupia Pie visas här). Gå till en lokal snackbutik och prova lite Li Hing Mui (salt torkad plommon). Du kan köpa antingen den utsäde eller fröfria versionen av plommon. Du kan också få ett pulver till dunk godis (som gummy maskar eller gummy björnar) i.
  • Bild med titeln Ät lokal i Hawaii Steg 7
    7. Ha lite poi. Denna behandling är gjord av Taro-fabriken, som introducerades och ätit i flera århundraden av de första människorna som anlände till Hawaii för cirka 400 e.Kr.Det är fortfarande en favorit bland lokalbefolkningen till den här dagen. Leta efter nyskapade POI (eller gör det själv genom att blanda kokta tarotrot med vatten) och förvänta dig en delikat smak. Om POI är några dagar gammal, äta den med saltad fisk eller lomi lax på sidan. Om du känner dig ambitiös, använd den för att göra bröd. Även om många lokalbefolkningen äter POI av sig själv, får några icke-lokalbefolkningen det ensam. Prova det istället som en sås på Kalula fläsk och kål eller laulau.
  • Bild med titeln Ät lokal i Hawaii Steg 8
    8. Hitta en jordbruksmarknad och gå! På Kauai driver en grupp som heter Sunshine Market många marknader. Endast små lokala odlare får sälja, och du kan få allt från kokosnötter och frukt till ormbunkar och blommor fräscha och till mycket rimliga priser. Var noga med att komma dit tidigt - det kommer att bli en linje och bås säljer snabbt ut.
  • Bild med titeln Ät lokal i Hawaii Steg 9
    9. Bekanta dig med ramen för Hawaiian Cuisine. Olika rätter och grödor blev integrerade i den hawaiiska kosten som befolkningen och ekonomin förändrats. Maten du stöter på är ett resultat av en unik kulturell medley.
  • Polynesiska sjöfolk planterade taro, sötpotatis, yams, brödfrukt, bakning av banan, kokosnötter och sockerrör. De tog med och åt grisar, kycklingar och hundar och kokta dem i jordugnar som heter imu.
  • Kapten George Vancouver tog nötkreatur till Hawaii 1793. De multiplicerade, tämde, och blev en del av Hawaiian Cuisine.
  • Don Francisco de Paula Marin, en spansk botaniker och rådgivare till kung Kamehameha I, växte de första ananas och druvor och bryggde den första öl i början av 1800-talet.
  • Kinesiska invandrare introducerade rör stek, söt och sur och dim sum-ersatt POI med ris
  • Whalers tog saltad fisk (senare blev Lomi-Lomi-lax)
  • Koreanska invandrare tog med sig kimchi och grillgrottor att laga marinerade kött
  • Portugisiska invandrare lägger större vikt vid fläsk, tomater och chili peppar. De introducerade också forno, deras traditionella bikupaugn, för Pão Doce, portugisiska söta bröd och malasada
  • Japanska invandrare tog Bento och Sashimi- tofu och sojasås - tempura och nudelsoppa
  • Puerto Rico-invandrare gjorde kryddiga, spansk-kryddade tjocka soppor, grytor och köttomsättning Populära rätter.
  • Filippinska invandrare introducerade ärtor och bönor, Adobo-stilen av ättika och vitlöksrätter och sötpotatis istället för ris
  • Samoaner byggde jordugnar över marken och gjorde POI från frukt istället för Taro
  • Thai och vietnamesiska invandrare tog sydostasiatiska citrongräs, fisksås och galangal
  • Amerikanska servicemen tog med sig spam i sina rationer, och det blev en bra källa till protein när fiske inte var tillåtet under andra världskriget. Nu är Hawaii en av de största konsumenterna av spam i världen.
  • Tips

    Var inte rädd för att prova nya saker!
  • Beroende på var du går kostar plåt luncher mellan $ 4 USD till $ 8 USD och Musubis är $ 1.20 USD till $ 1.90 USD (sorter är kycklingkatsu, spam, varmkorv och spam / ägg).
  • Ta hem lite Kona kaffe eller macadamia Choklad för vänner och släktingar.
  • Om du inte vill ha makaroner sallad i en tallrik lunch, förfrågan "allt ris" med din beställning. Beroende på vilken typ av plåt lunch, kommer de antingen att utelämna Mac-salladen eller ge dig en annan skopa av ris i stället för det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande