Hur man ansöker om ett äktenskapslicens på hawaii

Hawaii är en av världens mest romantiska bröllopsdestinationer. Innan du planerar ett bröllop i Hawaii är det viktigt att lära sig att ansöka om äktenskapslicens. Oavsett om du och din älskling flyger in från fastlandet, eller du har turen att bo i Hawaii, behöver du veta om Hawaiis äktenskapslicensregler. Dessa faller under Hawaiis hälsodepartement.

Steg

Del 1 av 2:
Bestämning av behörighet
  1. Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Hawaii Steg 1
1. Oroa dig inte där du kommer ifrån. Hawaii är ett bra ställe för en destination bröllop och lokalbefolkningen inser det. På grund av det har Hawaii inga regler om de som kommer från andra håll att gifta sig. Du behöver inte heller vara bosatt i Hawaii eller en medborgare i USA.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Hawaii Steg 2
    2. Ta extra försiktighetsåtgärder om du är under 18 år. Äktenskapsåldern i Hawaii är 18. Du kan gifta dig innan det, men du behöver föräldra samtycke. Varken du eller dina föräldrar måste vara invånare i Hawaii att gifta sig under den lagliga åldern.
  • För att gifta sig mellan 16 och 17 år behöver du det skriftliga samtycke från båda föräldrarna, en vårdnadshavare eller familjedomstolen.
  • Att gifta sig vid 15 års ålder, behöver du samtycke från både föräldrarna eller vårdnadshavaren och det skriftliga godkännandet av en familjedamare. Minderåriga kan inte gifta sig före 15 års ålder.
  • Samtyckesformulär kan förvärvas vid äktenskapslicensagenten. Efter att ha slutförts måste de återlämnas till äktenskapslicensagenten.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Hawaii Steg 4
    3. Kontrollera riktlinjerna för att gifta sig med kusiner eller andra släktingar. Hawaii tillåter äktenskap av första kusiner och mer avlägsna relationer. Det tillåter emellertid inte äktenskapet av syskon, föräldrar, nischer och faster.
  • Del 2 av 2:
    Få ditt äktenskapsintyg
    1. Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Hawaii Steg 5
    1. Ordna för en licensierad minister eller en äktenskapsartist för att genomföra din bröllopsceremoni. Namnet på din officiant krävs på Hawaii-äktenskapslicensansökan. Om du inte har ett äktenskap officiant, ring Hawaii besökare och kongressbyrå på (808) 924-0266 för en lista över personer som är licensierade att utföra bröllop på Hawaii.
    • Utan statliga ministrar eller individer som inte brukar utföra äktenskap kan ansöka om rätten att bli äktenskapsartiklar online. Besök Hawaii Vital Records hemsida att ansöka. Staten rekommenderar att ansökningar lämnas in mellan två veckor och två månader före ceremonin.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Hawaii Steg 6
    2. Ladda ner äktenskapslicensansökan från Hawaii Governmentwebbplats. Fyll i en för båda de potentiella makarna. Om det inte är möjligt att ange programinformationen online, gör en kopia och skriv ut informationen i svart bläck. Inkludera dina fullständiga namn på programmet, utan initialer.
  • Att ansöka online-besök Hawaii`s Vital Records Website. Du kan också betala i förväg online.
  • Alternativt kan du besöka en äktenskapslicensagent i person och fylla i ansökan. Var beredd att tillhandahålla det fullständiga namnet på båda makarna och deras föräldrar, liksom makarnas adresser, födelseplatser, ras, utbildning, yrke, kön och namn på tidigare makar.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Hawaii Steg 7
    3. Montera obligatoriska dokument. När du besöker äktenskapslicensagenten måste du ha flera dokument i handen. Du behöver identifiering som ger bevis på ålder. Om du tidigare har varit gift, kan du behöva antingen ett skilsmässa dekret eller dödscertifikat för att fastställa att du lagligen kan gifta dig. Du måste också betala $ 65.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Hawaii Steg 8
    4. Hitta och kontakta en äktenskapslicensagent. Hawaii erbjuder en online-lista av äktenskapslicensagenter. Du bör i förväg ringa, eftersom många agenter bara fungerar genom överenskommelse. Även om så inte är fallet, bör du kontakta för att fråga om agentens timmar och föredragna betalningsmetoder.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Hawaii Steg 9
    5. Besök en äktenskapslicensagent med din potentiella make. Ta med relevanta dokument och en färdigställd, men unsigned, äktenskapsansökan till det närmaste äktenskapslicensbyrån. Du måste båda underteckna dokumentet i närvaro av äktenskapslicensagenten.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Hawaii Steg 10
    6. Gifta sig inom trettio dagar. Äktenskapslicensen löper ut inom trettio dagar. Före då behöver du en äktenskapsartist för att underteckna det, vilket indikerar att äktenskapet har utförts. Det finns ingen väntetid - du kan använda licensen dagen för utfärdandet.
  • Vittnen är inte nödvändiga för ceremonin att vara laglig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande