Hur man hittar hajtänder

Att hitta hajtänder kan vara en rolig, lätt aktivitet att göra när du är på en havsstrand. Du behöver bara veta var du ska titta och hur man identifierar en haj tand när du ser en. Du kan hålla tänderna som souvenirer, eller stränga dem på ett halsband och bära dem.

Steg

Del 1 av 2:
Välja en plats
  1. Bild med titeln Hitta Shark Tänder Steg 1
1. Lär dig om haj migrationsmönster. Sharks migrerar till och från olika områden beroende på årstid. Vissa områden har massor av hajtänder eftersom ett stort antal hajar reser runt stränderna ofta. Till exempel finns sandbar hajar i stort antal utanför den östra kusten av Florida på våren när de kompisar. De flyttar norr i slutet av sommaren och har sina valpar, så områden som Delaware Bay har en stor befolkning mot början av hösten.
  • Bild med titeln Hitta Shark Tänder Steg 2
    2. Hitta en strand. Titta upp hajbefolkade områden och välj en strand för att söka efter tänder. Sharks bor endast i saltvatten (förutom Bull Sharks som simmar upp i sötvattenfloder som ansluter sig till havet). Så gå inte i din lokala damm. Sharks är vanligare på heta, fuktiga platser som Hawaii och Florida. Även om de också kan hittas på polerna.
  • Många kustregioner i stater nära havet som Kalifornien, Florida, Hawaii, Virginia, Carolina och Alabama var en gång under vatten. Du kan ibland även hitta hajtänder fossiler i dessa områden på torrt land eller i flodbäddar, eftersom stora delar av staten nedsänktes. Sharks drogs ofta till dessa grunda vatten för att söka mat.
  • Bild med titeln Hitta Shark Tänder Steg 3
    3. Gå efter en storm. Stora stormar kan ta med alla slags skräp från havet, inklusive hajtänder. Det kommer också att finnas färre besökare på stranden på dagar när vädret är mindre än idealiskt.
  • Bild med titeln Hitta Shark Tänder Steg 4
    4. Börja tidigt. Gå på morgonen när det finns färre människor i vattnet. Det lugnare vattnet kommer att göra det lättare att se några hajtänder.
  • Vardagar är vanligtvis en mindre populär strandtid, så gå då om möjligt för att undvika folkmassan.
  • Bild med titeln Hitta Shark Tänder Steg 5
    5. Var redo. Du hittar inte en hajtand om fem minuter. Var beredd att bo på stranden i ett par timmar. Ta med solskyddsmedel och lite vatten för att stanna där ordentligt utan skada. Du kanske också vill packa en picknick lunch.
  • Bild med titeln Hitta Shark Tänder Steg 6
    6. Fråga lokalbefolkningen som hjälper dig att hitta den bästa platsen. Människor kan kanske berätta om haj tand hot-spots eller platser där de vanligen hittade tänder. Om du inte är från området kan en lokal kunna berätta vilka stränder drar folkmassor och när, och vilka som har många tänder. Du kan förbättra dina chanser att hitta tänderna direkt om du hittar någon som kan peka dig i rätt riktning.
  • Bild med titeln Hitta Shark Tänder Steg 7
    7. Få ett tillstånd, om det behövs. Beroende på vilket tillstånd eller ett land du letar efter hajtänder i, kan du behöva få tillstånd innan du söker efter fossiler. På vissa områden är det inte nödvändigt för hajtänder, men du vet aldrig vad du kan hitta.
  • Del 2 av 2:
    Spottande tänder
    1. Bild med titeln Hitta Shark Tänder Steg 8
    1. Lär dig vilka hajtänder som ser ut. Shark Tänder har en spetsig topp och en tunn kropp. De flesta tänder längs stranden eller strandlinjen är 1/8" till 3/4" Men du kan ofta hitta större tänder längre ut i havet. Vissa tänder ser ut som en triangel utan en topp, vissa är mer y-formade. Identifiering kan ibland vara svårt eftersom tandegenskaperna kan förändras beroende på tandens läge i käften och hajens ålder eller kön.
  • Bild med titeln Hitta Shark Tänder Steg 9
    2. Leta efter färgen svart. Många fossila hajtänder är svarta. Det här är vad du är mest sannolikt att hitta längs stranden. Andra mindre vanliga färger av hajtänder är grå eller brun. Moderna hajtänder är vanligtvis vita i färg på tanden och roten, de finns sällan längs strandlinjen.
  • Kom ihåg allt du tycker är triangulär är inte en hajtand, de kan vara stenar eller stenar så var noga med att du vet utseendet på en tand.
  • Leta efter några souvenirbutiker nära stranden. De kan ha några hajtänder till salu så att du kan se ett exempel på vad du söker efter.
  • Bild med titeln Hitta Shark Tänder Steg 10
    3. Skanna längs stranden och i det grunda vattnet. Shark-tänder kan ofta hittas på toppen av det lösa sedimentet. Det kan vara svårt att upptäcka bland skalen och stenarna. Om du bara tittar på toppen av sanden kanske du inte har mycket lycka.
  • Bild med titeln Hitta Shark Tänder Steg 11
    4. Skopa upp lite sand nära vattnet. Om du inte upptar några tänder på ytan måste du börja gräva. Ta med några verktyg. Du kanske vill ha en spade, trowel eller hink. Du kommer nog att vilja ha något att sikta med, som en kolvare eller sil.
  • Gräva på en plats där sand är ovanligt förhöjd. Tänder kommer inte alltid att vara på ytan. Sand täcker ständigt upp gammal sand med ny sand. Var inte rädd för att få dina händer smutsiga.
  • Bild med titeln Hitta Shark Tänder Steg 12
    5. Sök i vattnet. Om du inte har mycket tur på stranden, försök att flytta ut i grundarna. Ta med din sil och nå ner under ytan och skopa upp lite sediment. Sifta genom sedimentet för att se vad du hittar.
  • Medan haj tänder är den stora fångsten, håll ett öga ut för andra coola föremål som stingray, porpoise eller krokodil tänder. Du kan också hitta några coola skalar.
  • Bild med titeln Hitta Shark Tänder Steg 13
    6. Överväg att hyra någon dykutrustning. Du kan söka mer terräng av strandlinjen när du dyker och du kan hitta några större, äldre hajtänder genom att söka lite längre från stranden.
  • Bild med titeln Hitta Shark Tänder Steg 14
    7. Ha tålamod. Bli inte bara på ett sandyta och fortsätt. Att hitta hajar tänder brukar ta lite tid och uthållighet. Vågor kan ta med nya tänder, så det är en bra idé att kontrollera områden flera gånger. En enda haj kan producera upp till 25 000 tänder under en livstid, så det finns gott om dem där ute.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    När du har hittat en haj tand, fortsätt titta i samma område. Vanligtvis, där det finns en du kan hitta mer.
  • Leta efter hajtänder runt lågvatten, eftersom hajtänder är mer benägna att hamna i den interididala zonen (det område som ibland är täckt av havet) som är mer utsatt vid lågvatten.
  • Haj tänder är mycket bräckliga så bryta dem inte.
  • Varningar

    Shark-tänder kan vara skarpa, så använd försiktighet vid hantering av dem.
  • Var försiktig med tidvattnet, det kan eventuellt dra dig in.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande