Hur man köper lokal

Att köpa lokalt är bra för hela din stad - det hjälper till att öka den lokala ekonomin, och till och med gör ditt samhälle mer hållbart. Oroa dig inte - det finns massor av sätt du kan stödja dina lokala företag. Vi har sammanställt några idéer och hacks för att hjälpa dig på din nästa shoppingresa.

Steg

Metod 1 av 9:
Sluta med en bondens marknad.
  1. Bild med titeln Registrera för att rösta Steg 10
1. Kontrollera online för att se vilka bondemarknader som finns i ditt område. Dessa butiker är ett bra sätt att njuta av färska råvaror samtidigt som det stöder ditt lokala jordbrukssamhälle. Dubbelkontroll när marknadsplatsen öppnas och stängs, eftersom vissa butiker bara är öppna på helgen.
  • Ta med dig pengar när du handlar på en bondens marknad, eftersom de kanske inte accepterar kort.
Metod 2 av 9:
Köpa säsongsbetonade produkter.
1. Säsongsbetonade produkter är mer benägna att komma från en lokal säljare. Kontrollera online för att se vilka frukter och grönsaker som är säsong - det här sättet, du har ett bättre skott på att stödja en lokal verksamhet. Referera gärna den här webbplatsen för hjälp: https: // säsongsmässeguide.org.
Metod 3 av 9:
Ät på lantgård till bord.
1. Farm-to-Table restauranger får sina ingredienser från lokala gårdar. Så, när du äter på den här typen av restaurang, stöder du faktiskt flera lokala företag! Kolla online för att se vad gård-till-bordmatställen är nära dig.
Metod 4 av 9:
Plocka upp färska skaldjur.
  1. Bild med titeln fisk med lockar Steg 11
1. Du kan få massor av färsk fisk från lokala fiskare. Om du bor nära kusten, se om ditt lokala fiskeamolie har några speciella fiskares marknader. Andra lokalbefolkningen kan sälja sin fisk och skaldjur direkt från båten.
Metod 5 av 9:
Registrera dig för gemenskapens stödjande jordbruk (CSA).
  1. Bild med titeln vara en gruppsteg 10
1. CSA låter dig få veckovisa produkter från lokala gårdar. Registrera dig med en lokal CSA så att du kan njuta av färska produkter ofta. Du kommer också att stödja ditt lokala samhälle!
  • Du kan hitta en närliggande CSA här: https: // localharvest.org.
  • Lokala fiskesamhällen har ett liknande program som är känt som ett gemensamt fiske (CSF).
Metod 6 av 9:
Frekvent en lokal bokhandel.
  1. Bild med titeln Registrera för att rösta via post Steg 4
1. Handla på en oberoende bokhandel istället för ett stort namn. Titta online för att se vilka typer av bokhandlar som är nära dig. När du har lite ledig tid, stanna vid bokhandeln och se om några titlar slår din fantasi.
Metod 7 av 9:
Använd eBay.
1. Begränsa din sökning via din postnummer. Detta är ett utmärkt sätt att se vad som säljs i ditt samhälle. Om du kan, köpa något från en lokal säljare istället för en mer populär butik.
Metod 8 av 9:
Kontrollera Craigslist.
1. Välj din plats efter stat, region eller stad. Skriv sedan in vilken produkt du söker efter. Massor av lokalbefolkningen efter listor på Craigslist varje dag, så det här är ett bra ställe att kolla.
Metod 9 av 9:
Bläddra i Facebook Marketplace.
  1. Bild med titeln Hjälp att minska könsbaserat våldssteg 1
1. Slå på fliken "Marketplace" på Facebook. Ange sedan kategorin, platsen och prisintervallet du föredrar. Använd dessa söktermer för att hitta lokala säljare och varor i ditt samhälle!

Tips

Andra platser som Letgo och Erbjudande är andra bra ställen att köpa från lokala säljare.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande