Hur man firar jul i australien

Oavsett om du bara har flyttat dit eller vill spendera semestern från den kalla, är Australien ett fantastiskt ställe att fira jul. Medan många klassiska jultraditioner är samma under som de är över hela världen, gör den brännande sommarsäsongen dricka varm kakao vid elden i en ulltröja lite svårare. Komma in i julens anda tidigt med några australiensiska firar, bask i solen och laga upp några traditionella rätter för en fantastisk australiensisk jul.

Steg

Del 1 av 3:
Få festlig före jul
  1. Bild med titeln Fira jul i Australien Steg 1
1. Delta i en Santa-parad för att få dig i julen. Dessa parader händer över Australien för att sparka semesterperioden i redskapet. Leta efter Santa Parades nära dig i den sista veckan i november för att få en smak av en lokal australiensisk kultur, fira med alla slags andra människor, och kanske till och med få en glimt av Santa Claus själv!
  • Om du är i Sydney, kolla in några av de stora julevenemanget i stadens centrum. Dessa inkluderar konserter, trädbelysning och fyrverkerier!
  • Om du är i Brisbane, gå vidare till belysningen av regionens största soldrivna julgran i staden. Detta händer normalt under den sista helgen i november.
  • Bild med titeln Fira jul i Australien Steg 2
    2
    Dekorera ett julgran att sätta presenterna under. Även om det kanske inte är täckt av snö, kan du fortfarande hitta julgranar till salu i Australien hela december. Hitta en lokal säljare eller köpa ett konstgjort träd från en semesterbutik och börja dekorera den för att lägga till en touch av jul till ditt hem.
  • Om du vill ha en smak av norra halvklotet och en traditionell, vit jul, pinne med glitter, älvljus och snöflinga dekorationer för ditt träd.
  • Leta efter sommar, stranddekorationer för ditt träd för att ge det ett mer unikt utseende.Dekorera ditt träd med snäckskal, ljusa ornament, eller något annat som skriker sommar för något lite annorlunda.
  • Använd ett ljust konstgjort träd för att lägga till en extra pop färg till dina juldekorationer! Konstgjorda julgranar kommer i rött, blått, rosa, orange och nästan alla andra färger du kan tänka på. Välj på det som kommer att stå ut i ditt hem för att få ett träd som är omöjligt att missa!
  • Bild med titeln Fira jul i Australien Steg 3
    3. Gå ut shopping för julklappar. Alla större städer runt Australien har centrala shoppingområden eller köpcentra där du kan gå för att få dina julklappar organiserade tidigt. Ta en titt på att hitta några presenter du tror att dina vänner och familj kommer att tycka om!
  • Var noga med att köpa lite festligt papper för att sätta upp dina presenter. På det sättet kan du hålla dem under trädet till julmorgon.
  • Några stora köpcentrum och köpcentra kan ha närvarande inslagsstationer för en liten donation. Detta är ett bra alternativ om du inte vill hantera noggrann omslag, och intäkterna går ofta till välgörenhet!
  • Bild med titeln Fira jul i Australien Steg 4
    4
    Sätt upp julljus Att lägga till lite gnista till ditt hem. Med de varmare december temperaturerna på södra halvklotet kan du lägga upp julljus utan att behöva kämpa med tjocka vinterhandskar. Få några strängar av julljus och häng dem över ditt hem för att dekorera det.
  • Sol-drivna lampor är ett fantastiskt alternativ att dra nytta av sommarsolen. Förutom att spara makt, kan de hängas någonstans runt ditt hus utan att behöva köra långa nätsladdar.
  • Håll ett öga på dina granners bostäder för att se hur de dekorerar dem. Vissa gator i Australien kan bli konkurrenskraftiga när det gäller julljusdisplayer.
  • Bild med titeln Fira jul i Australien Steg 5
    5. Leta efter julljusdisplayer för att besöka. Vissa gator runt Australien kommer att bandet tillsammans för att sätta på stora skärmar av ljus för allmänheten att komma till besök. Gör lite forskning online eller fråga om du kan ta reda på de bästa julskärmar i ditt område.
  • Bild med titeln Fira jul i Australien Steg 6
    6. Ta ut julfilm, böcker och musik. Börja spela lite julmusik i bilen när du går ut på att shoppa eller lyssna på det hemma för att få dig i helgdagen. Du kan också titta på dina favorit julfilmer eller läsa några klassiska julböcker under veckorna som leder upp till den stora dagen för att börja firar säsongen tidigt.
  • Lyssna på radioen eller titta på nätet för att hitta några australiska julsånger att lyssna på, liksom några av dina favoritklassiker. Prova Vitt vin i solen, Aussie Jingle Bells, eller Sex vita boomers Om du är fast för några klassiska Aussie-låtar.
  • Vissa klassiska julfilmer kan inkludera En julsaga, Ensam hemma, Kärlek faktiskt, eller En Charlie Brown Christmas
  • Det finns gott om klassiska julböcker att välja mellan. Försök läsa En jullåt, Polarexpressen, eller Hur Grinch stal jul att komma in i semesteranda.
  • Bild med titeln Fira jul i Australien Steg 7
    7. Sjunga några carols på julafton. Nästan varje större stad i Australien kommer att ha någon form av konsert eller samla där du kan gå för att sjunga några julkaroler i dagarna före jul. Titta på nätet eller fråga om ditt lokala samhälle för att se om det finns några carol sångkonserter som händer i närheten som du kan gå till.
  • Håll ett öga ut för Carols av Candlelight, en massiv julkoncert med australiensiska artister i Melbourne. Det händer varje år i december och sänds live på TV och radio för hela nationen. Det kan finnas en mindre carols av Candlelight konsert som händer nära dig, med lokala band och kor.
  • Del 2 av 3:
    Ha en australiensisk juldag
    1. Bild med titeln Fira jul i Australien Steg 8
    1. Vakna tidigt för att öppna dina presenter. En av de bästa delarna av julen står upp tidigt på morgonen för att utbyta presenter med de människor du älskar. Australien är en av de första platserna för att fira jul i världen, så det betyder att du kan börja öppna dina presenteriga timmar före någon annan!
    • Stå inte upp för tidigt! Om du inte vet när du ska gå upp och öppna dina presenter från Santa, fråga dina föräldrar när du får börja ompröva dem.
  • Bild med titeln Fira jul i Australien Steg 9
    2. Delta i en julmorgonstjänst om du är religiös. De flesta kristna kyrkor runt Australien kommer att ha speciella tjänster på julafton och julmorgon för att fira dagen. Fråga på din lokala kyrka eller titta online för att ta reda på när jultjänster kommer att hända och vilka du kan delta.
  • Om du inte är religiös men fortfarande skulle vilja observera en tjänst, välkomnar kyrkorna globala besökare på jul.
  • Bild med titeln Fira jul i Australien Steg 10
    3. Ha en hel jul lunch eller grill. I stället för en stor julmiddag tenderar australierna att göra lunch den huvudsakliga måltiden av juldagen. Förbered en stor lunch i förväg eller bjuda in familj och vänner över för en grill för att göra din juldag unikt australiensisk. Jul luncher kommer normalt att ha kalla kött, skaldjur, sallader och några desserter.
  • Några av de hetaste julen i Australien har träffat temperaturer över 40 ° C (104 ° F). Om det finns något du vill laga mat till lunch, kan det vara en bra idé att göra det tidigt på morgonen. Annars får du solens värme och ugnen värmer upp ditt hus på den hetaste punkten på dagen!
  • Australierna kommer ofta att ha en traditionell julskinka eller kalkon till lunch men kommer att tjäna det kallt snarare än varmt från ugnen. Fisk och skaldjur som räkor, räkor och färsk fisk är också populära val. Till efterrätt kan du inte gå förbi en klassisk pavlova med vispad grädde och färsk frukt.
  • Bild med titeln Fira jul i Australien Steg 11
    4. Gå till stranden för en uppfriskande simma. Med den otroliga värmen på en australiensisk sommar, kommer många människor att spendera sin jul på stranden för att hjälpa dem att svalna med en eftermiddag simma. Hitta en strand nära dig och packa en picknick eller till och med ta en grill för att ha en bra jul på en av Australiens sandstränder.
  • Se till att du kontrollerar reglerna på stranden du planerar att besöka innan du gör planer på att skapa en grill på stranden, eftersom vissa kommer att ha begränsningar mot detta.
  • Bild med titeln Fira jul i Australien Steg 12
    5. Njut av solen så länge du kan. Som Australien är i södra halvklotet över jul, kommer några av årets längsta dagar att hända runt semestersäsongen. Ofta tar det fram till sent på kvällen för solen att sätta. Få ut det mesta av dagsljuset och varmt väder för att njuta av julen utomhus i natten.
  • Del 3 av 3:
    Matlagning för en australiensisk jul
    1. Bild med titeln Fira jul i Australien Steg 13
    1. Börja med en dekadent frukost. Medan lunch normalt är huvudmålet av en australisk jul, behöver du fortfarande något att äta när du öppnar presenter. Det finns inte många traditionella frukostmåltider, så gör vad du är i humör för att börja dagen. Här är några förslag:
    • Piska upp några läckra pannkakor och servera dem med färsk sommarfrukt för en fantastisk blandning av smaker.
    • Gör en stor städning med bacon, ägg, korv, toast, och vad du än är i humör för. Juldagen varar länge på södra halvklotet, så du behöver mycket energi för att komma igenom dagen.
    • Har något litet, som en skål med spannmål eller några bitar av frukt. Även om detta inte är den mest glamorösa starten på dagen, kommer det att lämna dig med gott om plats för en stor lunch!
  • Bild med titeln Fira jul i Australien Steg 14
    2
    Steka Några kalkon, anka, kyckling eller skinka för att tjäna kallt. Med den brännande värmen på en sommar juldag, tenderar australierna att servera de traditionella julrätterna kalla snarare än varma. Börja laga köttet efter eget val på natten före eller tidigt på julmorgon. Förvara den i kylskåpet tills du är redo att äta.
  • Sätt några skivor rostkött i en brödrulle med lite sallad för en jullunch som du kan äta på språng medan du njuter av solen!
  • Bild med titeln Fira jul i Australien Steg 15
    3. Kasta en annan räkor på barbie! Färska skaldjur är en annan stor del av en australisk jul, med massor av människor som ligger på fiskmarknaderna på julafton för att få den färskaste fisken till lunchen nästa dag. Få lite färsk fisk, räkor eller räkor att laga mat i ugnen eller på grillen för en traditionell och utsökt måltid.
  • Bild med titeln Fira jul i Australien Steg 16
    4. Unna dig lite färsk sommarfrukt. När du har ätit de viktigaste delarna av din jul lunch, dra nytta av den australiensiska sommaren för att njuta av några färska sommarfrukter. Har några bär, meloner, persikor och plommon mellan lunch och efterrätt för att hålla dig cool och uppdaterad.
  • Bild med titeln Fira jul i Australien Steg 17
    5
    Gör en traditionell Pavlova till efterrätt. Pavlova är en ljus, luftig maränge efterrätt toppad med vispad grädde och skivad frukt som är ett traditionellt tillägg till alla australiska jul. Slå ihop 4 äggvita, 1 kopp (225g) av caster socker, 1 tesked (5 ml) vitvinäger, 1/2 matsked (7g) av majsstärkelse och 1 tesked (5 ml) vanilj extrakt och baka på en fodrad bricka för runt en timme vid 135 ° C (275 ° F) för att göra en.
  • Täck toppen av din Pavlova med vispad grädde och dekorera den med skivad frukt. Bär, Kiwifrukter och Mango alla gör stora tillägg till en Pavlova.
  • Bild med titeln Fira jul i Australien Steg 18
    6. Tvätta allt med några kalla drycker. Snarare än varm choklad och mulled vin, bör du tjäna mycket kylda drycker med din australiensiska jullunch. Håll lite läskedrycker (eller "fizzy") i kylskåpet för barn och servera kylt vitt vin, öl eller cider för vuxna. Se till att du håller mycket kallt vatten till hands också för att vara hydratiserad!
  • Bild med titeln Fira jul i Australien Steg 19
    7. Njut av dina rester för en mer avslappnad middag. Om du hade en tillräckligt stor jul lunch, kanske du inte är hungrig nog att äta något till boxningsdagen! Om du börjar bli lite peckish runt middagstid, gör en smörgås från christmas lunch rester för att hålla dig. Du kan också servera en annan tallrik från lunch och fortsätta njuta av maten!
  • Tips

    Håll dina egna jultraditioner som en del av semesterfirandet. Även om vädret kan vara lite varmare under, kommer jul fortfarande att vara densamma. Njut av dagen och spendera det med de människor du älskar.
  • Om du inte har mycket familj i Australien, kan du fira en "föräldralös jul" istället. Hitta några vänner som kanske inte kan spendera jul med sina familjer och göra några nya jultraditioner. Alternativt, leta efter någon som är värd för en föräldralös jul som du kan delta.
  • Medan många australier kommer att hävda att Pavlova uppfanns i Australien, sågs det först i Nya Zeeland. Försök att inte ta upp det här, eftersom det kan vara källan till en viss uppvärmd debatt mellan de två länderna!
  • Varningar

    Var noga med att bära massor av solskyddsmedel eller solskydd om du planerar att spendera mycket tid i solen!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande