Så här justerar du bilspeglar

Använda dina bildspeglar är en nödvändig färdighet att ha vid körning. Att veta hur man justerar dessa speglar och var du ska placera dem är verkligen viktigt för att de är effektiva. Det finns två typer av speglar som du främst använder vid körning: vingspeglarna (ofta kallade sidospeglar) och backspegeln. Vingspeglarna är på vardera sidan av bilen precis utanför de främre fönstren. Den bakre spegeln är belägen bredvid föraren, fäst vid vindrutan på ungefär ögonnivå. Du måste veta hur du justerar alla dessa för att köra säkert.

Steg

Del 1 av 2:
Justera dina vingspeglar
  1. Bild med titeln Justera bilspeglar Steg 1
1. Se till att du sitter i förarsätet. Speglar reflekterar ljus. Det betyder att det du ser kommer att vara annorlunda beroende på vilket perspektiv du tittar på. När du sitter i förarsätet kommer du att vara nästan att börja justera dina speglar.
  • Bild med titeln Justera bilspeglar Steg 2
    2. Flytta din säte så att du är på en bekväm höjd och djup. Detta kommer också att påverka vad du ser när du tittar på dina speglar. Placera din plats så att du känner att dina fötter är försiktigt vilande på pedalerna och att du bekvämt kan se över bilens framsida.
  • Kontrollera att du bekvämt kan nå växeln och ratten.
  • Använd en kudde för att öka din höjd om du är särskilt kort och kan inte se över bilens framsida.
  • Bild med titeln Justera bilspeglar Steg 3
    3. Använd knappar för att flytta elektroniskt justerade speglar. Eftersom tekniker har utvecklats har den fysiska metoden genom vilken du ändrar vinkeln på dina speglar förändrats dramatiskt. I moderna bilar har många system blivit omkopplade till elektronisk rörelse.
  • Knapparna för detta kommer normalt att ligga bara till höger om ratten och kommer att ha fyra pilar på dem som indikerar rörelseriktningen för spegeln.
  • Det kommer också vanligen att vara en vänster / höger kontrollbrytare för att välja vilken spegel som ska flyttas.
  • Om du inte verkar hitta kontrollerna, gå online och kontrollera som vissa kan döljas i ovanliga platser.
  • Bild med titeln Justera bilspeglar Steg 4
    4. Använd din hand för att justera manuella speglar. De flesta äldre bilar har fortfarande sina speglar justerade för hand. Det sätt som det här fungerar är vanligtvis ganska enkelt, du kommer helt enkelt att trycka på spegeln till vilken position du gillar.
  • Bild med titeln Justera bilspeglar Steg 5
    5. Justera speglarens vänstra högra plan. Om det görs korrekt, kommer du bara att kunna se kanten på baksidan av din bil. Om du kan se mycket av din bil är spegeln för långt i och om du inte kan se någon av din bil, är spegeln för långt ut. Båda dessa situationer kommer att öka din blindspot.
  • Du kommer att ha en blindspot oavsett hur väl justerat dina speglar, men målet är att minimera den här blindspotten.
  • Bild med titeln Justera bilspeglar Steg 6
    6. Justera uppdelningsplanet för dina speglar. Om det görs korrekt, kommer horisonten att vara i mitten av spegeln och vägen kommer att se platt, snarare än vinklad, går bakåt. De flesta glömmer att du också kan flytta vingspeglarna upp och ner. Detta har en ganska stor inverkan på vad du ser när du tittar på dina speglar.
  • Det här är en inställning som kommer att variera kraftigt med förarens höjd så när du kör en bil för första gången, kontrollera alltid det här.
  • Del 2 av 2:
    Flytta din backspegel
    1. Bild med titeln Justera bilspeglar Steg 7
    1. Sitta i din normala bekväma körställning. När du ställer in spegelpositionen är det mycket viktigt att ha rätt hållning, eftersom det kraftigt kommer att påverka det du ser i spegeln. Men det betyder inte att du sitter i en ovanlig position, för om du gör det, när du kör, vad du ser kommer att vara väldigt annorlunda än när du ställer in spegeln.
    • Ta lite personligt ägande här när det gäller att veta hur du sitter vid körning. Till exempel, om du vet att du sitter lång när du kör, sitta lång när du ställer in speglarna.
  • Bild med titeln Justera bilspeglar Steg 8
    2. Flytta backspegeln så att du kan se hela bakrutan. Detta kommer att innebära att du har det maximala visionsområdet som kommer att vara lika på båda sidor.
  • Du kommer att kunna se ganska långt tillbaka i banorna bakom dig om spegeln är på rätt vinkel.
  • Du använder den här spegeln oftast medan du kör så att målet är att du kan bara snabbt titta på det, få bilden och titta tillbaka på vägen.
  • Bild med titeln Justera bilspeglar Steg 9
    3. Slå på Night-View-inställningen för att undvika bländning. När du använder den här spegeln på natten, kommer bilarna bakom dig att ha sina ljus på vilket betyder att det kommer sannolikt att vara lite bländning. De flesta bilar har en natt-view-inställning för den här spegeln som du kan slå på. Du kan vanligtvis hitta knappen som är fäst på spegeln under eller på sidan av den.
  • Denna inställning minskar bara den bländning som du måste ta itu med.
  • Att ha inställningen på under dagen kommer inte att göra en stor skillnad om du glömmer det, men för att det tråkigt kommer in, försök att komma ihåg att stänga av det.
  • Bild med titeln Justera bilspeglar Steg 10
    4. Vänd spegeln upp och ner om du är över 6 meter (1.8 m) meter lång. Detta omplacerar spegeln så att bottenkanten är 1 tum (2.5 cm) - 2 tum (5.1 cm) högre än det är normalt. Det betyder att blindplatsen för en särskilt lång förare är väsentligt mindre.
  • Tips

    När du tittar på din inre spegel måste du / spegeln vara i en position där du bara behöver flytta dina ögon, snarare än hela huvudet, för att se bilden.

    Varningar

    Kom alltid ihåg att du har blindfläckar oavsett hur väl justerat dina speglar är. Som sådan, var alltid fysiskt ditt huvud och kontrollera när du fattar beslut på vägen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande