Hur man förlänger din bils liv

Med stigande bränslepriser och kostsamma bilreparationer, det sista du vill oroa dig för att ha din bil bryta ner. Istället, skydda din investering och få från punkt A till punkt B så tillförlitligt som möjligt. Att hålla din bil att springa längre kan vara lika lätt som att kontrollera vätskenivån och se till att däcken är väl uppblåsta.

Steg

  1. Bilden med titeln förlänger livet för din bil steg 1
1. Läs bilens manual och schema underhåll i enlighet därmed. Att hålla fast vid din bils rekommenderade underhållsschema kan bidra till att undvika kostsamma problem med ditt kylsystem, kör tåg, upphängning och andra komponenter - efter det rekommenderade schemat bidrar också till att du får den fulla fördelen med tillverkarens garanti.
  • Bild med titeln förlänger livet för din bil Steg 2
    2. Kör mindre. Speciellt, undvik korta resor. Kallstart är svåra på motorer, din gasmiljö och miljön. Korta resor kan också avsevärt förkorta din ljuddämpare. I grund och botten får du kondens i avgasen när du börjar en kall motor, och om du inte kör bilen tillräckligt länge för att avdunsta alla kondens ut ur systemet, kan överdrivna mängder vatten ackumuleras i din ljuddämpare och rost ett hål genom det. Undvik att starta en kall bil bara för att dra den in i garaget, till exempel. Överväga att gå till närmaste butik för en förändring. Kombinera korta ärenden, och om du har flera fordon, kör den en nyligen driven när du går ut igen. Kör en bil åtminstone varje vecka eller så, eftersom bilar som sitter längre än en vecka eller två i taget har andra problem, till exempel vätskor som gradvis dränerar ut ur system. Konsultera en mekaniker om du vill Förvara en bil under en längre tid.
  • Bild med titeln förlänger livet för din bil steg 3
    3. Kontrollera vätskorna: Du bör kontrollera nivån på din frysning, olja, överföringsvätska, servostyrningsvätska och bromsvätska regelbundet. Det är bra att göra det är när du tankar. Även om din bil inte läcker vätskor för tillfället kan man när som helst och du kan identifiera den genom att kontrollera vätskenivåerna ofta. Du bör också kontrollera färgen på några av dessa vätskor. Några av dessa har genomskinliga plasttankar som du kan titta igenom, och vissa har dipsticks. Anti-freeze bör vara antingen rosa, grön eller gul (rosa för nyare bilar med "Dex-cool", Grön för gamla bilar med vanlig etylglykol och grön eller gul för bilar som har spolats och fyllts med universell frostskyddsmedel...Brun frostskydd bör alltid spolas, det har antingen rost eller mycket smuts i det, förmodligen båda. Blanda aldrig olika typer av frostskydd. Om du inte vet vilken färg som fryser din bil, köp ett universellt varumärke. Olja kommer normalt att vara lite tydlig (när ny) till brun. Olja som ser vit och milkshake-liknande kan vara förorenad med frostskyddsmedel / kylvätska eller mycket sällan, bara en stor mängd kondens. Du bör snart ta ditt fordon om det här är fallet. Transmissionsvätska ska vara ljusröd och bör inte luktas bränt. Om det ser ut eller luktar bränt, spolas din överföringsvätska. Låt det bli synd kan skada din överföring. Det finns också en chans att du kan ha ett internt överföringsproblem, speciellt om du har problem med att skifta eller engagera sig i växlar.
  • Bild med titeln förlänger livet för din bil steg 4
    4
    Ändra oljan regelbundet. Detta kommer att förbättra din gas körsträcka och skydda din motor. Den rekommenderade körsträckan mellan oljebyten är 3 000 - 5 000 mil (eller 5000 - 8000 kilometer) eller var tredje till sex månader, beroende på vilken typ av olja du använder och dina körförhållanden. Att göra detta kan göra det möjligt för ditt fordon att uppnå 200 000 miles (eller cirka 320 000 kilometer). Byt oljefiltret samtidigt - det är ingen mening att sätta rent olja genom ett smutsigt filter, och filter är mycket billiga och tillgängliga på alla Auto Parts Store. Om du är osäker på hur ofta du ändrar din olja, kontrollera din bils bruksanvisning eller kontakta återförsäljaren för din bils make. I allmänhet kommer konventionella olje- och hårda körförhållanden (som korta resor, taxi / polis / leveransanvändning, extremt väder, tunga belastningar) att kräva mer frekventa oljeförändringar än helt syntetiska oljor och lätta körförhållanden.
  • Bild med titeln förlänger livet för din bil steg 5
    5
    Byt luftfiltret. Det här är något du kan göra hemma med få eller inga verktyg. En skruvmejsel kan krävas. Du kan köpa ett matchande filter på nästan alla Auto Parts Store och din bruksanvisning visar dig var ditt luftfilter är beläget. Ett smutsigt, dammigt filter kan lätt hindra gas körsträcka och göra din bil accelerera dåligt.
  • Bild med titeln förlänger livet för din bil steg 6
    6. Spola dessa vätskor vartannat år: servostyrningsvätska, bromsvätska och kylsystemet mot frysning. Kontrollera denna tidtabell mot din bruksanvisning. Nyare bilar tillåter i allmänhet längre intervaller mellan förändringar. Ändra överföringsvätska och filter minst varje 50 000 mil (40k till 45k är ännu bättre). Äldre vätskor smörjer inte och kalla delar såväl som färskvätska och kan lämna din bil oskyddad i svåra förhållanden (till exempel, kan den gamla frysen inte fungera bra i en mycket kall vinter).
  • Bild med titeln förlänger livet för din bil Steg 7
    7. Övervaka din bromsbeläggningstjocklek och låt inte dynorna slita ner till metall. Detta kommer att orsaka skador på dina bromsrotorer ("skivor") åtminstone och eventuellt dina kaliper också. Rotorer och kaliper är mycket dyrare att byta ut än kuddar. Det finns ingen sådan sak som "rengöring" en bromsbelägg medan den fortfarande är på en bil - friktionen mellan dynan och rotorn kommer att utrota något utanför ämne nästan omedelbart.
  • Bild med titeln förlänger livet för din bil steg 8
    8. Rotera däcken. Ändra däckposition är mycket viktigt och minskar ojämnt slitage på slitbanan, vilket sträcker däckens livslängd. Den rekommenderade rotationscykeln är två gånger om året eller varje 6000 - 7,500 miles.Rotera dem diagonalt - främre höger till bakåt vänster och fram till vänster till höger. Emellertid kan detta mönster förändras beroende på fordonets drivrain och typen av däck. Din bilhandbok kommer att innehålla detaljerad rotationsinformation. Tänk på några däck (speciellt på sportbilar) är riktiga och är avsedda att spinna bara ett sätt. De kommer att ha en stor pil på sidoväggen för att indikera detta.
  • Bilden med titeln förlänger livet för din bil Steg 9
    9
    Håll däcken uppblåsta. Underuppblåsta däck kan minska däckets livslängd med 15% och kommer att minska din gasmiljö, kanske med 10%. Uppblåsande däck är kanske det enklaste av alla aktiviteter, och många butiker säljer däckmätare för en mycket liten kostnad. Kontrollera ditt däcktryck varje gång du får gas kommer att minska däckslitage och förhindra dessa problem. Övervaka ditt däckträd med ett öre. Sätt i öre i slitbanan med Lincolns huvud ner.Om toppen av hans huvud inte döljs av slitbanan, måste dina däck bytas ut. I grund och botten, om du kan se hela Lincolns huvud, måste du ersätta dina däck.
  • Bild med titeln förlänger livet för din bil steg 10
    10. Håll den främre änden inriktad. Om du märker att din bil skakas under körning vid höga hastigheter (inte när bromsning - skakning medan bromsning indikerar varvade rotorer), eller om din slitbanor har ojämnt, kan du behöva en anpassning. Detta är också nyckeln till att förlänga livet för dina däck och kommer att hålla slitbanan även för ökad säkerhet.
  • Bild med titeln förlänger livet för din bil steg 11
    11. Få din bil bort till en bra start varje gång du kör det. Starta bilen och kör av långsamt och försiktigt tills bilen når driftstemperaturen (känd som sluten slinga). Detta minskar belastningen på motorn medan oljan fortfarande är kall och tjockare. Ett annat alternativ är att använda elmotorens rymdvärmare och starta enheten med en varm motor. Accelerera omedelbart till målhastigheten. För de flesta moderna bilar är tomgång en kall motor både kontraproduktiv och slösig. Dessutom, när du accelererar, släpp acceleratorn lite för att få den automatiska överföringen att uppväxla medan du inte trycker hårt på gasen. Detta medför mindre slitage på de interna kopplingarna. Det är lättare på kopplingarna för bilen att flytta när du låter upp gasen.
  • Bild med titeln förlänger livet för din bil steg 12
    12. Använd din handbroms. Även om du kör en bil med en automatisk växellåda, använd regelbundet din handbroms, speciellt om du parkerar på en lutning. Det hjälper till att hålla bromsarna justerade på baksidan av bilen och får dem att vara längre. Använd inte din handbroms på vintern eftersom din broms fryser och den kommer att fastna tills den tinar ut.
  • Bild med titeln förlänger livet för din bil steg 13
    13
    Tvätta din bil: Vägsalt, slam och förorening kan leda till dyrt kroppsarbete. Utan regelbunden rengöring kan du börja märka rost på botten av dina dörrar inom fyra år. Ytterligare tre till fyra år och korrosionen kommer att krypa till underkomponenter, som bromslinjer. Det kan kosta tusentals rostrelaterade reparationer om du försummar att tvätta din bil, särskilt nära havet / Gulf Shorelines där vägen sand eller morgondögel kan vara salt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Kontrollera din lokala Auto Parts-återförsäljare för manualer som är specifika för din bil för fullständiga instruktioner om hur du utför grundläggande underhåll på ditt fordon.Ofta kommer du att spara ett bunt av kontanter som gör enkelt att starta arbete på egen hand. Schucks och Autozone är bra butiker som har dessa manualer.
  • Om du lyckas fastna i snö, försök inte att flytta genom att trycka hårdare på acceleratorn. Sätt bilen i första redskapet om du kör en manuell eller "Omvänd" Om du kör en automatisk, och ge små pushar på pedalen så får du bilen på en pendelrörelse. När bilen får på toppen av pendulrörelsen och verkar det kommer att komma av, ge det lite mer gas och ständigt kör av. Använd också vinterdäck under vinterklimat. På så sätt behöver din bil inte bogseras.
  • Manuella transmissionsbilar eller bilar med Turbo / Superchargers kräver olika underhållsplaner, beroende på klimatet, vägförhållandena.Rådfråga alltid din bruksanvisning eller fråga en lokal återförsäljningsavdelning.
  • Om din användarmanual säger att det är bäst att låta bilen värma upp lite först innan du tvingar den att applicera kraften på hjulen, är det bäst att följa det och göra det som skrivet flera gånger tidigare, de som gjorde det bäst.
  • Det bästa du kan göra för att förlänga din bils liv och potentiellt rädda ett paket pengar är att få din bil betjänad rutinmässig basis. Alla biltillverkare har ett schema med rekommenderad service för varje fordon som de säljer. Följ detta schema. Det bästa stället att ha jobbat på ett nytt fordon som fortfarande är under garanti är återförsäljaren. På bilar utan garanti är det bäst att hitta en välrenommerad oberoende butik och har det servas regelbundet där.
  • Regelbundna oljeförändringar är billiga försäkringar mot allvarlig motorskada (som kan kosta tusentals att bytas ut).
  • Syntetiska oljor kan vara initialt dyrare, men kan ge längre skydd än konventionell motorolja.Oljor har en klass SM är det nyaste och ger mest skydd. Oljor har en viskositet kall och varm, se till att du har rätt betyg för sommar och vinter, speciellt om du bor där det snöar. Det viktigaste är att använda en kvalitetsbristad olja. Goda oljor är honungsfärgade när nya. Ändra oljan åtminstone så ofta som tillverkaren rekommenderar.Om du vill ha längre oljebyte, måste du skicka våra prover för labtestning för att se till att din olja fortfarande ger tillräckligt med skydd.Om din olja misslyckas kommer du att ha dyra motorreparationer.Förstå att vissa människor klamrar sig till 3000 mil olja förändras, men i moderna bilar som är för frekvent och är slöseri.
  • Om du har en manuell växellåda, då do Använd din parkeringsbroms på vintern så länge det inte är under frysning i flera dagar.
  • Om du kör en bil med en manuell växellåda, sätt växeln i neutral istället för att sitta och vänta med kopplingen deprimerad. Att hålla kopplingen ökar slitage på viktiga kopplingskomponenter, och det ger också en chans för dig att vila din fot.
  • Varningar

    Undvik motorolja Om din motor slängs upp på grund av missade olja kan dessa spolar göra en stor del av slam och blockera en oljekanal. Använd endast om din mekaniker säger att du måste.
  • Undvik bränsleadditiv: Endast injektorrengöringsadditiv är av värde, stör inte med oktan boosters bara köpa premium bränsle.
  • Akta dig för första gången reparationer: Försök inte att slutföra reparationer på ditt fordon utan tillsyn om du aldrig har försökt en reparation innan.Dagens bilar är komplexa pussel och kan kräva att flera komponenter kommer att nå en viss skruv.Få hjälp först.
  • Kontrollera garanti: Kontrollera villkoren innan du reparerar ditt fordon på egen hand, om det fortfarande är under garanti.Om du inte är certifierad mekaniker kan det här ogiltigt ogiltigt.
  • Undvik potthål: som kan slå luft ut ur däck eller lossa vikter för att kasta däck ur balans. (Om du slår en pothole och det skadar din bil, kontakta din kommunala regering, de kan ersätta dig för skadorna)
  • Överföringar: Kom alltid till ett komplett stopp innan du går från omvänd till 1: a växeln. Allvarlig överföringsskada kan uppstå genom att inte göra det (gäller för alla transmissioner).
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande