Hur man spolar servostyrningsvätska

Spolningsstyrningsvätska avser processen att cirkulera vätskan i en bils styrsystem för att säkerställa korrekt drift. Vid långsamma hastigheter kan servostyrning enkelt vända de stora, tunga hjulen på din bil - så länge du har tillräckligt med styrvätska. Förfarandet är inte svårt, och med lite kunskap kan även någon med en minimal erfarenhet av mekanik utföra denna uppgift på egen hand.

Steg

Metod 1 av 3:
Veta när man ska spola servostyrning
  1. Bild med titeln Flush Power Steering Fluid Steg 1
1. Kontrollera din bruksanvisning för det rekommenderade servostyrningsflusen. Ditt servostyrningssystem är faktiskt anmärkningsvärt att hålla sig ren. Med detta sagt, över tiden naturligt slitage kommer att orsaka bitar av gummi, plast och smuts för att komma in i vätskan, och detta kan orsaka problem med hela systemet om vätskan inte spolas. Varje bil har sitt eget föreslagna intervall, varefter du ska ändra vätskan, så kolla upp modellens tidsram.
  • För avancerade bilar bör du överväga att ersätta vätskan var 35-40 tusen mil.
  • Bild med titeln Flush Power Steering Fluid Steg 2
    2. Kontrollera din servostyrningsvätskebehållare månadsvis för att kontrollera läckage. Din servostyrningsvätskenivån ska knappt byta från månad till månad. Om det ändras, har du sannolikt en läcka och ska ta din bil till en auto-butik så snart som möjligt.
  • Din reservoar har vanligtvis en märkt lock eller en bild av ett ratt. Om du har problem med att hitta den här halvtransparenta plasttanken, kolla din bruksanvisning.
  • Bild med titeln Flush Power Steering Fluid Steg 3
    3. Kontrollera färg och konsistens i din servostyrningsvätska. Öppna behållaren och använd en ficklampa för att peer ner i vätskan. Konsistensen, färg och lukt kommer att berätta om du behöver ändra din vätska:
  • Spola din vätska Om det luktar bränt, ser mörkbrun eller svart, och / eller har glänsande metallbitar i den.
  • Uppdatera din vätska Om det är mörkt färgat, rekommenderar din bruksanvisning det, och / eller om du ofta gör bogsering eller hög viktkörning.
  • Din vätska är bra Om det är lätt färgat, mörkt utan metallbitar eller bitar, eller ersattes under de senaste två till tre åren.
  • Bild med titeln Flush Power Steering Fluid Steg 4
    4. Ta med dig bilen om du hör ett whining eller stönande ljud när du vrider. Detta kan vara tecknet på mer allvarliga och dyra, servostyrningsproblem. Ju tidigare du tar hand om problemet, desto lättare och billigare kommer reparationen att vara.
  • Metod 2 av 3:
    Spola din vätska
    1. Bild med titeln Flush Power Steering Fluid Steg 5
    1. Lyft fordonet med en jack och försäkra att framhjulen höjs till en tillräcklig höjd, så att du kan glida lätt under bilen. Eftersom du kommer att rotera ratten, rekommenderas jackstativ för att tillåta fri rörlighet för däcken.
  • Bild med titeln Flush Power Steering Fluid Steg 6
    2. Leta upp och ta bort fästbrickan under servostyrningssystemet. Vissa bilar kommer inte att ha ett fångstfack. Om det är förvirrat, kolla din bruksanvisning. Om det finns någon vätska i det här facket betyder det troligt att du har läckage och ska ta med bilen i en mekaniker.
  • Placera en engångspanna direkt under platsen för fångstfacket för att fånga vätskan när du spola den.
  • Om du är extra bil kunnig, se till att du kopplar bort linjen som går från servostyrningsstället till reservoaren. Medan det inte är absolut nödvändigt, kommer detta att ta bort mer vätska och leda till en bättre spolning.
  • Bild med titeln Flush Power Steering Fluid Steg 7
    3. Töm servostyrningsvätskan genom att koppla bort lågtrycksslangen från styrpumpen vid den lägsta punkten. Det kommer att finnas flera tunna (1 / 2-1" Tjocka) slangar som körs från din servostyrning. Med din panna klar under, ta bort den här slangen och dränera den gamla vätskan.
  • Var redo för att vätskan ska flöda så fort du unhook det. Handskar, ögonskydd och långa ärmar rekommenderas.
  • Bild med titeln Flush Power Steering Fluid Steg 8
    4. Skruva av locket till servostyrningsreservoaren och lägg till ungefär 1/2 av tillverkarens rekommenderade mängd servostyrningsvätska. För att helt spola systemet måste du ta bort luftbubblorna och skjuta ut resten av vätskan i slangarna. Fyll det ungefär halvvägs innan du går vidare.
  • Bild med titeln Flush Power Steering Fluid Steg 9
    5. Vänd bilen och lägg till mer vätska, hålla behållaren halvfull. Det är ofta lättast att få en vän att vända bilen medan du häller. Du vill hålla ögonen på dräneringsvätskan såväl som den nuvarande nivån på reservoaren. När dräneringsvätskan är klart ny vätska, stäng av bilen.
  • Låt din vän vända hjulet fram och tillbaka när du häller. Detta kommer att hjälpa till att ta bort luften från linjerna.
  • Vätskan kommer sannolikt att bubbla när du fyller den. Detta är bra, eftersom det representerar luften som spolas från systemet.
  • Bild med titeln Flush Power Steering Fluid Steg 10
    6. Sätt tillbaka servostyrningen efter att du stängt av bilen. Servostyrningsvätska är inte tjock, så det borde inte vara svårt att stänga linjen när du är klar. När vätskan spolas, stäng av bilen och sätt tillbaka allt hur du hittade det.
  • Bild med titeln Flush Power Steering Fluid Steg 11
    7. Fyll behållaren upp till den rekommenderade nivån och stäng upp den. När du har fått luften och linjen stängd fyller du upp reservoaren till den rekommenderade nivån.
  • Bild med titeln Flush Power Steering Fluid Steg 12
    8. Starta motorn och rotera ratten från ett låst läge till den andra i fem minuter. Lyssna på ett surrande ljud som indikerar att det finns luft som fångas i systemet. Fortsätt att vrida ratten tills vätskan är korrekt cirkulerad i hela systemet, vilket släpper ut eventuell återstående luft.
  • Bild med titeln Flush Power Steering Fluid Steg 13
    9. Stäng av bilen och fyll i reservoaren med mer vätska. Mer sannolikt verkar din vätskenivå falla efter att du testat ratten. Detta beror på att vätska dras ut ur behållaren och in i linjerna. Toppa av reservoaren med mer servostyrningsvätska för att avsluta jobbet.
  • Bild med titeln Flush Power Steering Fluid Steg 14
    10. Kontrollera att ratten fungerar ordentligt när fordonets vikt är på däcken. Slå på bilen och vrid ratten fram och tillbaka. Se till att hjulen kan vända sig som vanligt. Om de inte gör, blöder systemet igen och fyller på det.
  • Metod 3 av 3:
    Uppfriskande din vätska
    1. Bild med titeln Flush Power Steering Fluid Steg 15
    1. Känna igen att spolningsstyrning inte nödvändigtvis är nödvändigt. Många ägarhandböcker nämner aldrig ens styrvätska, och trots att vissa mekaniker uppmanas, det är växande oenighet att en full spolning verkligen behövs för de flesta bilar. Om vätskan inte luktar bränt och det finns inga metallbitar i vätskan, kan du få med en enklare "spola."
    • Om din vätska är mörk eller du förlorar sömn oroa dig för din bil, kommer det här enkla proceduren att uppdatera din vätska under överskådlig framtid.
  • Bild med titeln Flush Power Steering Fluid Steg 16
    2. Leta reda på servostyrningsvätskebehållaren på din motor. Detta är vanligtvis märkt med en rattikon på locket.
  • Bild med titeln Flush Power Steering Fluid Steg 17
    3. Markera den aktuella nivån och tillståndet för servostyrningsvätskan. Notera färdret och konsistensen av vätskan. Om det luktar bränt eller har bitar av metall i det, måste du göra en full spolning av systemet. Notera den aktuella nivån på vätskan.
  • Bild med titeln Flush Power Steering Fluid Steg 18
    4. Använd en Turkey Baster för att suga den gamla vätskan ur behållaren. Det tar lite tid, och du kommer inte att få allt, men det här är ett enkelt och enkelt sätt att få gammal vätska ut utan en komplicerad spolning.
  • Bild med titeln Flush Power Steering Fluid Steg 19
    5. Påfyll reservoaren till sin tidigare nivå med färsk vätska. Det här enkla proceduren skyddar din bil, billigt och är lika effektiv en metod som en full spola om du inte har några andra problem. Strömstyrsystemet är, relativt sett, ganska ren och enkel. Till skillnad från andra vätskor, som olja, behöver servostyrssystemet inte ens ett filter. Det här snabbt "uppfriskning" är troligt allt du behöver göra för att hålla dina hjul att vända sig lätt.
  • Många bilar rekommenderar inte ens att ändra denna vätska - du kommer att vara före spelet om du ens gör det här.
  • Bild med titeln Flush Power Steering Fluid Steg 20
    6. Upprepa processen några veckor senare för att helt uppdatera vätskan. Kör bilen runt, recirkulera vätskan och upprepa några veckor senare om du vill ha en full "spola." Detta kommer inte att få allt ut, men mer än tillräckligt för att hålla din bil att springa lyckligt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Under luftreningsprocessen är det absolut nödvändigt att du inte överfyller reservoaren. Fyller den till mittpunkten mellan minsta och maximala nivåer är idealisk.
  • För säkerhetsändamål, var noga med att bära lämpliga kläder och skyddsglasögon när du utför den här operationen.
  • Det kommer i allmänhet att ta sex separata cykler för att slutföra en servostyrningsvätska.
  • Att utföra en servostyrningsvätska på ett förutbestämt schema är en integrerad komponent för att bevara fordonets funktionalitet.
  • Om du, efter att du har spolat två kvarts vätska genom systemet, hör du fortfarande en surrande när du roterar ratten, kan du behöva ta bort vätskebehållaren för att utvisa hela luften.
  • Kassera alltid eventuell rensad vätska på ett miljövänligt sätt.
  • Eftersom fordon varierar om år, tillverkning och modell, är det alltid lämpligt att kontakta din bruksanvisning om de specifika uppgifterna om något underhållsförfarande.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande