Hur man tillämpar bilpolska

Bil polska är ett verktyg som används för att förbättra finishen på en bil. Det kan vara effektivt för att reducera eller eliminera utseendet på repor eller nicks i färgen genom att göra ytan mjukare. Det kan också användas för att ta bort oxidationsskiktet som visas på äldre bilar, särskilt i soliga klimat. Här är några tips om hur man använder bilpolska.

Steg

  1. Bild med titeln Applicera bil polska steg 1
1. Bestäm om du vill använda en orbitalbuffert eller handpolis med en mjuk trasa.
  • Använd en orbitalbuffert för snabbare resultat, men kom ihåg att det är svårare att kontrollera mängden finish som dina polska tar bort. Det kan också skapa djupa repor om någon smuts eller skräp kommer mellan buffertdynan och fordonet. Om du använder en orbitalbuffert, använd den på den långsammaste inställningen som är tillgänglig för att du inte tar bort för mycket färg från din bil.
  • Använd en handpolsk teknik för större kontroll. Applicera bilpolska med hand med en mjuk trasa tar mycket längre tid, men ger dig större kontroll över processen. Det är också billigare än en orbitalbuffert.
  • Bild med titeln Applicera bil polska steg 2
    2. Tvätta din bil noggrant. Om det finns smuts eller skräp på din bil, kommer polering att mala den i mål. Var noga med att bilen är helt torr innan du börjar polera.
  • Bild med titeln Applicera bil polska steg 3
    3. Applicera polsken till en mjuk trasa eller kudden på din orbitalbuffert och gnugga den i en cirkulär rörelse på bilen. Om du använder en orbitalbuffert, sätt på den efter att du har använt dynan för att gnugga några polska på bilen för att förhindra splattering.
  • Applicera mer tryck på platsen för skrapan om du bara arbetar på en repad sektion av din bil. Gradvis minska trycket när du flyttar bort från det. Detta kommer att hjälpa det nypolade området blanda med resten av din bil.
  • Arbeta långsamt och gör 1 liten sektion i taget om du polerar hela ditt fordon. Använd mycket poleringspasta och var försiktig med att hålla din tyg från att torka ut.
  • Bild med titeln Applicera bil polska steg 4
    4. Fortsätt att gnugga eller buff området i en cirkulär rörelse tills polsken försvinner helt. Avsluta arbetar på 1 område helt innan du går vidare till nästa, så att polsken inte har en chans att torka på din bils finish innan du har gnidat eller bufft bort det.
  • Bild med titeln Applicera bil polska intro
    5. Färdiga.
  • Tips

    Vax din bil efter polering för att skydda din nypolade bil.

    Varningar

    Applicera polera till din bil bara när finishen har blivit tråkig och platt. Eftersom polska är abrasivt bör det användas så sällsynt som möjligt.
  • Förvirra inte bilpolska med bilvax. Poler är lite slipande och används för att släta din bils finish. Vaxer är i allmänhet inte slipande och används för att skydda din bils finish. Vissa typer av bilvaxer ("Renare vax") är lite slipande och tar bort någon klar kappa från din bil. Kontrollera alltid tillverkarens instruktioner. Om du använder renare tvätt kan du hoppa över pre-vax polering. Än en gång hänvisas till tillverkarens indikationer.
  • Byt ut buffertplattan eller den mjuka trasan om du släpper den under poleringsprocessen. Detta säkerställer att ingen smuts eller skräp kan bli inbäddad i den och skrapa din bil.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande