Hur man ökar din bils hästkraft

Automakers är vanligtvis mer angelägna om att förbättra gasens körsträcka och hålla underhållskostnaderna låga än att maximera prestanda, men om du vill ta fram ditt fordonets inre heta stång, det finns några sätt att öka hästkraften, maximera prestanda och hastighet.

Steg

Metod 1 av 2:
Förbättra prestanda
  1. Bild med titeln Boost din bil
1. Minska bilens vikt. En av de enklaste sakerna du kan göra just nu för att öka hästkraften är att göra ditt fordon så lätt som möjligt, vilket gör att ditt fordon kan accelerera bättre. Ta bort onödigt rodnad från din bil och ta bort den så mycket som möjligt för optimal prestanda.
  • Bild med titeln Boost din bil
    2
    Uppgradera till ett fritt flytande avgassystem. Uppgradering till ett högpresterande avgassystem kan öka din hästkraft med ett mått på fem till 10 på vissa naturliga aspirationsfordon, medan fordon med ytterligare superladdare kan hämta mycket mer.
  • Det är en vanlig missuppfattning att överdimensionerad rörledning påverkar baktrycket, vilket resulterar i en förlust av lågt vridmoment och kraft. I sanning föredrar de flesta motorer det mest fritt flytande systemet, när det gäller intag, rubrik och avgas.
  • Bild med titeln Boost din bil
    3. Använd teströr. Forskning "kattback" system för köp, kallas också ibland "teströr." Dessa system går från din katalytiska omvandlare till slutet av avgasröret, ökande hästkrafter. Installationssatsen är i allmänhet flera hundra dollar, men du kan spara på priset genom att handla och göra det själv.
  • Mät rörets diameter som kommer ut ur din katalytiska omvandlare och ersätt med större avgasrör. Du kan betala för att få det här installerat i affären, eller du kan göra det själv genom att klippa den gamla avgasröret och lämna några inches för att svetsa på. Om du gör det, placera det nya systemet på plats och svetsa eller klämma fast det till den plats du bara klippte. Sätt tillbaka de hängare som du tagit bort.
  • Bild med titeln Boost din bil
    4. Uppgradera till ett fritt flöde eftermarknadsluftfilter. Det är också en bra idé att köpa ett fritt flöde luftfilter som passar din bil och installera den för att öka din HP lite. Det är inte en stor förändring, men det är ett bra sätt att se till att ditt fordon utför på högsta möjliga nivå.
  • Öppna huven, lokalisera luftfilterhuset och ta bort det. Skruva av klämmor eller skruvar, var försiktig så att du undviker att få några föroreningar i filterhuset. Ta bort och kassera det gamla luftfiltret. Rengör insidan av lådan med en fuktig trasa och sätt in ditt nya fritt flödefilter.
  • Var medveten om att många eftermarknadsluftfilter faktiskt tillåter att större partikelformigt material passerar in i motor- och oljefiltret, speciellt om de är felaktigt underhållna och kommer också att spruta olja i intaget. Oljan från filtret kan skada eller förstöra massluftflödet (MAF) -sensorn på fordon som är så utrustade. I tvångsinduktionsmotorer uppvägs den marginella fördelen med ökat luftflöde med ett eftermarknadsfilter i allmänhet av det faktum att turboen kommer att leverera den begärda luften, oavsett det använda filtret och kraftigt ökat tillförlitligheten från att inte ha olja och sand i intaget och på maf.
  • Bild med titeln Boost din bil
    5. Forskning Turbocharge och superladdningsalternativ. Installera en superladdare i en stor blockmotor, eller en turboladdare i ett mindre block, kommer i grunden att involvera helt ombyggnad av din motor och uppgradera motorns stressbärande komponenter, vilket kommer att kosta flera tusen dollar. Det är ett stort projekt, men är det mest effektiva sättet att öka hästkraften på ditt fordon. Om du är skyldig att installera en superladdare i din bil, kan du överväga följande sorter:
  • Root Superchargers är den äldsta typen av supercharger system, vanligtvis bland de billigaste, är och ganska populära bland racingfordon. De arbetar genom att trampa extremt stora mängder luft genom inloppsröret, vilket ger snabba utbrott av energi.
  • Twin Screw Superchargers dra luft genom lober, som blir fast i rotorhuset och komprimeras i en konformad avsmalnande anordning. Inte lagligt i alla stater, dessa superladdare tenderar att vara extremt höga.
  • Centrifugal Superchargers Använd en drivhjul för att dra högtrycksluft till en kompressor, som når uppåt på 60 000 rpm, vilket gör dem till den mest effektiva superladdaren för ditt fordon.
  • Metod 2 av 2:
    Reflashing din bils dator
    1. Bild med titeln Boost din bil
    1. Förbättra en turboladdad motor med en programmerare. Dessa enheter ändrar programmeringen på fordonets dator, kallad "reflekterande," För att tillåta mer hästkrafter, vridmoment, och ibland bättre bränsleekonomi. På en naturligt aspirerad motor kommer hästkraftsökningen att vara ganska liten, men med en superladdare kan du se stora vinster i HP.
    • Vissa bilbutiker kommer att annonsera blinkande alternativ, vilket sparar mycket pengar i processen. I praktiken är det inte något som människor ofta gör sig själva, så du kanske pratar med en mekaniker som du litar på det om du är intresserad.
  • Bild med titeln Boost din bil
    2. Förbättra Supercharged Engens dator med en strömmodul. Eftermarknadens effektmoduler kan användas på ett liknande sätt, vilket ibland erbjuder upp till 30 extra HP med korrekt installation.
  • För att installera, titta i körhandboken, en Chilton eller en Haynes Guide för att se hur du öppnar bilens dator och kopplar sedan bort den negativa batterikabeln och kopplar ur ledningsnätet från datorn.
  • Anslut en eftermarknadspermodul. Sätt in det mellan ledningsnätet och datorn. Återanslut negativ batterikabel.
  • Bild med titeln Boost din bil
    3. Väga fördelarna och nackdelarna. På uppsidan kan du blinka datorn i din bil vara ett bra och effektivt sätt att klara hästkraften, vilket ger dig en kraftfull åktur. På nackdelen är det en dyr process som kräver att du redan har en superladdad motor - en annan dyr process. Många prestationsmodifikationer till en motor kan också minska bränsleekonomin, och reflashing också allmänt ogiltiga garanti på ett fordon du har köpt. Vet att om du väljer att slutföra processen, är det på dig.
  • Tips

    Gå med i ett online bilforum skräddarsydd specifikt för din make eller modell av fordon. Lär dig av andra om vad som fungerar och vad du inte gör det slösa bort din tid och pengar eller skada ditt fordon.
  • Modifierade bilklubbar kan vara ett bra sätt att få rabatt på delar till din bil.
  • När du testar din bil efter uppgradering, ta den till ett säkert sanktionerat spår, om möjligt. Race spår är inte bara säkrare, men ger dig en rekord av hur snabbt din bil verkligen är, och hur mycket din prestation har förbättrats när man gör jämförelse körningar.
  • Många moderna bilar har snorklar på luftboxintaget placerat på en högtryckspunkt i fordonets framsida för att locka kylare utanför luften. Om man väljer att installera ett eftermarknad kalla luftintag (Cai) bör uppmärksamhet ägnas åt den aktuella inställningen. Vidare, var medveten om att lågmonterade Cai-installationer har större chans att suga upp vatten i regnigt väder som orsakar hydrolock och större motorriska skador.
  • Var inte rädd för att låta din varvtal komma nära redline eftersom den redan har testats av din biltillverkare - men du borde alltid vara försiktig.
  • Varningar

    Vissa stater, som Kalifornien, kräver att varje eftermarknadsresultat för att klara en certifiering för användning på ett gatafordon (CARB eller Kalifornien Air Resources Board). Om dina uppgraderingar inte har den här klistermärkena, kan ditt fordon vara skötta.
  • Kontrollera med din lokala licensbyrå om utsläppsbestämmelser. Vissa uppgraderingar till din bils motor och avgas kan hindra dig från att passera utsläpp och eventuellt bryta mot federala utsläppslagar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande