Hur man kontrollerar och återställer hybridsystemet på en prius

Om "Kontrollera hybridsystemet" Indikatorlampan visas på ditt bindestreck, det kan innebära att din Prius har motorproblem eller elektriska problem, eller det kan bara vara ett fel. Det finns olika orsaker till att ljuset kan slås på, och rätt fix beror på den exakta orsaken. Vi har svarat på några av dina vanligaste frågor om att kontrollera hybridsystemet på din Prius för att hjälpa dig att komma till botten av saker och komma med den bästa lösningen.

Steg

Fråga 1 av 6:
Vad betyder Check Hybrid System på en Prius?
  1. Bild med titeln Kontrollera hybridsystemet på ett Prius steg 1
1. Det betyder att det är ett problem med din bils hybridsystem. Din Prius är utrustad med ett fullständigt hybridsystem som använder en batteridriven elektrisk motor och en gasdriven förbränningsmotor som fungerar tillsammans. När "Check Hybrid System" -lampan tänds betyder det att bilens varningssystem upptäcker något slags problem. Det kan vara något mindre som en felaktig säkring, eller något allvarligare som en generatorproblem.
  • Ibland kan ett systemfel berätta för din Prius det är något fel när det inte finns. Om så är fallet kan en enkel omstart lösa problemet.
Fråga 2 av 6:
Kan jag köra min Prius med en hybridkontroll?
  1. Bild med titeln Kontrollera hybridsystemet på ett Prius steg 2
1. Nej, du borde verkligen inte ignorera varningsljuset. Medan du fortfarande kan köra din Prius medan indikatorlampan är på, kan du göra mer skada på din bil. Om ljuset inte stängs av efter att du har startat om bilen, kör den eller ringer en släpvagn för att ta den till en bilverkstad så snart du kan. Om det finns ett problem, kan det vara tidigare spara tid och pengar på lång sikt.
Fråga 3 av 6:
Hur återställer du en Prius-hybridkontroll?
  1. Bild med titeln Kontrollera hybridsystemet på ett Prius steg 3
1. Försök att dra över och vrida bilen i några minuter för att återställa den. Om hybridkontrolllampan tänds medan du kör, dra över någonstans säker. Stäng av din bil och låt den sitta i 5-10 minuter. Försök sedan starta det igen för att återställa det. Om ljuset stängs av kan det ha varit ett systemfel och det är inte något fel med din bil. Men om ljuset stannar på, kan det finnas ett problem med din Prius.
  • 2. Kontrollera efter blåst säkringar som kan orsaka problemet. Om din hybridkontrollljus stannar på jämn efter att du har återställt det, Titta på din bils säkringar för att se om någon av dem blåses. Kolla under din huva eller instrumentbräda för säkringsboxen. Leta efter brutna filament eller missfärgning. Byt ut några blåst säkringar med nya av samma typ och se om det åtgärdar problemet.
  • 3. Ta din Prius till en reparationsaffär för att få koderna skannade. Om du inte kan räkna ut vad som är fel med din Prius, ta en mekaniker ta en titt. De kommer att kunna ansluta till din bils dator och skanna systemet för eventuella problem.
  • Fråga 4 av 6:
    Hur kontrollerar du ett Prius-hybridbatteri?
    1. Bild med titeln Kontrollera hybridsystemet på ett Prius steg 4
    1. Anslut en OBD2-adapter till din Prius. En OBD2-adapter är speciellt utformad för att läsa systemdatorn i din Prius och berätta om det finns några problem med batteriet. Ta bort den lilla panelen under din bindestreck längst ned till höger på ratten för att komma åt kontaktporten. Anslut sedan adaptern till porten.
  • 2. Använd DR Prius-appen för att kontrollera statusen för ditt batteri. Besök App Store på din smartphone eller surfplatta och ladda ner gratis dr. Prius app. Anslut appen till OBD2-enheten med Bluetooth eller WiFi. Kontrollera sedan appen för att se om OBD2-adaptern säger att det finns problem eller problem med ditt batteri.
  • Om ditt batteri fungerar bra kan problemet vara något annat.
  • Ta din Prius till en reparation om det är ett problem med ditt batteri.
  • 3. Ta din Prius till en återförsäljare eller mekaniker för ett enklare alternativ. Om du kan köra din Prius, ta den till en reparationsbutik så att de kan kontrollera ditt system för att se om det är ett problem med ditt batteri. Om du inte kan köra din Prius, kan du ringa en reparatör för att komma ut till dig för att kontrollera din bils batteri.
  • Ett diagnostiskt test kostar vanligtvis runt $ 120 USD.
  • Fråga 5 av 6:
    Varför är min prius inte på?
    1. Bild med titeln Kontrollera hybridsystemet på ett Prius steg 5
    1. Vanligtvis är det generator, starter eller batteri. Det här är de vanligaste orsakerna till att din Prius inte startar eller slår på. Fixing Problemet kan innebära att du byter utdelen, rengör anslutningarna, eller gör reparationer till systemet. Eftersom det finns många potentiella orsaker är det viktigt att du får en fullständig diagnos från en licensierad tekniker på en bilverkstad.
  • 2. Du kan ha överfyllt motoroljan. Prius-användarhandboken är super hjälpsam och berättar exakt vilken typ av olja du behöver. Men eftersom din Prius är så känslig för hur mycket motorolja är i den, om du överfyller tanken, börjar din bil inte. Det är en felsäker åtgärd som håller bilens motor från att bli skadad. Om det inte finns några andra problem med din Prius, kan det vara oljan. Försök dränera och fylla på din bils olja eller ha en licensierad mekaniker Ändra din olja.
  • Fråga 6 av 6:
    Är min prius under återkallelse?
    1. Bild med titeln Kontrollera hybridsystemet på ett Prius steg 6
    1. Du kan ta reda på https: // Toyota.com / återkalla. Besök webbplatsen Toyota Recall och ange din bils licens- eller fordonsidentifikationsnummer (VIN) i sökfältet. Kontrollera resultaten för att se om din Prius är under återkallelse. Om det är, följ upp med din återförsäljare om vad du behöver göra nästa.

    Tips

    Om du är osäker på vad du ska göra om din Check Hybrid System Alert, kontakta en bilverkstad för hjälp.

    Warnigns

    • Ignorera inte check hybrid system alert. Det kan leda till allvarligare skador som kan kräva kostsamma reparationer.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande