Hur man väljer rätt typ av spur för ridning

Konstgjorda hjälpmedel (piska, spurs) bidrar till att förstärka dina naturliga hjälpmedel som händer, ben, röst och kropp. Men den svåraste delen är att välja rätt konstgjorda hjälpmedel.När du väljer en spur, finns det många att välja mellan, och det kan tyckas för förvirrande och outhärdligt. Men det är väldigt lätt att hitta rätt spur för rätt typ av ridning.

Steg

  1. Bild med titeln Välj rätt typ av spur för ridning Steg 1
1. Bestäm varför du behöver Spurs. Många ryttare vill få en uppsättning sporer bara för att ha dem. Spurs bör endast användas på en utbildad häst, som har lärt sig benkommandon. Många yngre ryttare investerar i en uppsättning spurs, (dummy spurs), eftersom benen inte når hästens sida, eller deras benmuskler är ännu inte tillräckligt starka för att tillämpa kraft. Spurs gör ont och / eller irritera hästen. Användningen av Spurs kan se och låta coola och spännande, men de pokar hästen och kan så småningom få dem att använda bucking som vana även om du bara använder dina ben utan spurs.
  • Bild med titeln Välj rätt typ av spur för ridning Steg 2
    2. Välj rätt stil av spur för din rida stil. Många stilar av ridning, som dressyr och västerländska, införliva spåren som en del av den obligatoriska klädkoden, vilket innebär att du inte är krävt att bära eller använda dem. För engelska är spetsen i allmänhet "Slim Line" och är nära kontakt, vilket möjliggör precisionsrörelser och exakt avgång utan att de ledningar som är märkbara. I västern är spursen mycket större för att tillåta att passa runt en västerländsk boot, de är också längre för att tillåta exakta rörelser på grund av ryttarens ben i en västerländsk sadel. Rowel i slutet av västra Spur ger också i många fall en mjukare spurring, som den rullar snarare än jabs hästen.
  • Bild med titeln Välj rätt typ av spur för ridning Steg 3
    3. Välj rätt storlek.. Om du ridde i ett dressyrtest och din spur skaft var för liten, skulle hästen inte kunna känna sporan eller ditt ben. I sin tur skulle den konstanta sparken göra hästen och döv till benet. Med en för lång skaft, kommer spuret inte att röra på hästen i rätt läge och kommer att orsaka otillbörlig smärta.
  • Bild med titeln Välj rätt typ av spur för ridning Steg 4
    4. Välj rätt spur för dig. Om du tävlar i en västerländsk klass som en show, märker du att många av ryttarna har prickiga sporer. Glänsande silver och guld som jingle och jangle. Det finns inget behov av mycket buller i en spur, även om det är ett personligt val. Jämför detta med Dressage Riders, du märker att spursen ofta är längre för de avancerade ryttarna, och de bästa ryttarna har också en rowel på sin engelska spur. I samtliga fall, se reglerna för showen och om det är osäker, kontakta showkontoret för riktlinjer och begränsning av spårstorlek och form.
  • Bild med titeln Välj rätt typ av Spur för ridning Steg 5
    5. Få den perfekta passformen. En spår bör passa snygg runt hälen av din start, och bör sitta på hälsläppen eller spetsläppen beroende på vilken typ av start du har på dig. Generiska storlekar finns tillgängliga från Barn, ungdom, damer och män. Barn är gjorda för små fötter medan män är gjorda för storlek 11 och större fötter. Tänk inte bara för att du är en dam med en liten fot, att din spårstorlek blir en ungdom. Storleken kommer också att bero på var den ska sitta och längden på skaftet, så många sporer, ökar skaftet när spårstorleken ökar. När du köper en uppsättning Spurs, hjälper sadelknappen dig att välja rätt storlek.
  • Bild med titeln Välj rätt typ av Spur för ridning Steg 6
    6. Välj en skaft. Shank Shape kommer i spel när du kör västerländsk. När du sitter i en västerländsk sadel skjuts benet fram och ut. Medan om du satt på en engelsk eller en dressyrsadel, är ditt ben nästan platt mot hästens sida. Detta kommer att avgöra huruvida sporan kommer att behöva vara rak eller krökt och i vilken grad. Western Spurs är redan krökta och du kan köpa dem i varierande grad. Det är bäst att åka din häst utan spor och få en känsla av var ditt ben är i referens till hästens sida och hur han reser. En allmän guide är om du kan känna hästens sida, så behövs en kort skaft med en mindre kurva, eftersom du är mindre kunna känna hästens sida, en längre skaft och en högre kurva behövs. Engelska Spurs har redan en liten böjning, vilket möjliggör nära kontakt, dessa sporer kommer inte i varierande grad.
  • Bild med titeln Välj rätt typ av spur för ridning Steg 7
    7. Välj en skaftstorlek Många organisationer har föreskrifter på skaftstorlekar. I Australien för Pony Club bör Spur Shank inte överstiga 30mm och får inte vara under 7 mm i bredd vid nacken (Ref: PCA-regelbok). I västra utställningar är reglerna olika, eftersom hästens välfärdsansvarig kommer att avgöra några grymma sporter eller humana sporer olagliga, och eliminering kan uppstå. Allt detta beror på föreningens samhälle, organisation och regler.
  • Bild med titeln Välj rätt typ av Spur för ridning Steg 8
    8. Välj rätt rem. Band kommer i olika former och storlekar beroende på användningen av spåren och händelsen som den används för.
  • Många engelska spurs har två typer av band-läder vs. Syntetisk. Båda remmarna är bra, och allt beror på vilken typ av ridning du gör. Om du gör lågnivå dressyr eller ponny club etc, så skulle en syntetisk rem är bäst, de är alla väder slitstarka och du kan chucka dem runt i din klibba utan att behöva oroa sig för att olja dem. Om du rider högre nivå dressyr, visa ridning eller jägare klasser, är läder förmodligen det bästa valet. De har ett klassigare utseende och är ofta mer benägna att matcha färgen på din start, eftersom de kommer i solbränna, brun och svart. Liksom allt är läder, regelbundet olja. Läder är dock mindre väderbeständiga, och om det lämnas ooljigt eller vänster i solen, kan det bli torrt och sprött. Spuret kommer också att ha mer under den enda där bagaget kommer att gnugga mot sporan, vilket gör att den blir tunn i tid.
  • Western Spur Straps är mycket större och bulkier som ser ut än engelska band. Och ofta har de mer detaljer till designen. Generellt är ett västra band läder, men du kan med syntetiska band. De har en större spänne jämfört med de engelska spurerna, och ofta storlek är begränsad, medan engelska remsor kan användas på barn till män som stövlar. Västra band kommer i varierande färger och mönster. De behöver inte matcha dina COURT-färgmönster kan variera från halmtak till vävt läder och från Silver studded hela vägen till fanciemier med kristaller och ädelstenar. De behöver olja och måste vara väl omhändertagna, eftersom engelska band är generiska, medan västra spårremmar är få och långt mellan och bara special saddleries lager dem.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om din västra eller engelska sporskift på bagaget när den används, försök spänna remmen. Adaptrar kan köpas för västerländska sporer som stannar sporan från att flytta och hålla den i rätt läge.
  • Vissa hästar kommer att invända mot sporan. Professionell vägledning rekommenderas starkt när du försöker Spurs för första gången.
  • När du använder din spur, försök att gnugga eller rulla spåren mot hästen när du applicerar trycket på hästens sida. Spuret kommer att fungera bättre och hästen kommer att bli mer mottaglig. Konsekvent jabbing med spåren kommer att ha motsatt effekt.
  • Introducera en ny uppsättning spurs till din häst innan en händelse eller tävling.
  • Varningar

    Varje förening, samhälle, klubb, organisation och ridskola har sin egen politik på Spurs och spurringbrott. Sök sina råd för riktlinjer och regler om stimulering och form.
  • En spår är inte att påverka smärta på en häst, det är att hjälpa till med precisionsrörelser och att tillåta en subtil cue istället för att kunna sparka hästen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande