Hur man tar av sig en häst

Demontering av en häst kan känna sig besvärliga de första gångerna, men det är inte svårt att förstå grunderna. När du övar kommer rörelsen att bli snabbare och mer vätska, vilket gör det säkrare för både dig och hästen.

Steg

Metod 1 av 2:
Demontering från en västerländsk eller engelsk sadel
  1. Bild med titeln Demontera en häst Steg 1
1. Se till att hästen fortfarande är och lugn. Demontera aldrig tills hästen har slutat flytta helt.Om hästen är spökad eller oerfaren, lugna den före demontering. Klappa det försiktigt och prata med det i en mjuk ton av röst tills det blir stilla. Flytta din vikt runt något medan du lugnar hästen, så det kommer inte bli förvånad när du flyttar för att demontera.
  • Bild med titeln Demontera en häst Steg 2
    2. Håll tärningarna och manen i din vänstra hand. Flytta båda tygarna till vänster hand. Fortsätt hålla dem under demonteringens varaktighet, men ta hand om att ge dem lite slack och inte att skrika dem plötsligt. Medan du håller tygarna, grepp hästens mane. Detta kommer att bidra till att stabilisera dig, och kommer inte att skada hästen.
  • De flesta hästar är utbildade för demonter på vänster sida och kan spöka om du försöker demontera till höger.
  • Bild med titeln Demontera en häst Steg 3
    3. Ta bort din högra fot från Stirrup. Stå upp i omrörningarna, gripa sadeln Pommel med din högra hand för balans om det behövs. Tippa din rätt toe ner för att ta bort foten från den högra Stirrup. Fortsätt omedelbart till nästa steg, vrida det till en fluidrörelse.
  • Om du använder en engelsk sadel utan upphöjd pommel, greppa framsidan genom att curling dina fingrar under sadelns främre kant istället. Du kan också vara mer bekant med termen "järn" istället för "omrör."
  • Bild med titeln Demontera en häst Steg 4
    4. Pivot din högra fot över hästens baksida. Lär dig din kropp framåt över sadelns framsida och ta med dig gratis högerfot upp och över hästens baksida, på vänster sida. Var försiktig så att du inte sparka hästens baksida medan du gör det, eftersom det kan orsaka att hästen spökar och börjar röra sig.
  • När du slutför rörelsen med din högra fot kan du flytta din högra hand för att greppa sadelns cantle (upphöjd bakre del) för balans.
  • Medan du kan använda din fot i den vänstra stupen för balans, tryck inte utåt medan du pivoterar. Detta kan dra hästen och börja flytta.
  • Bild med titeln Demontera en häst Steg 5
    5. Avsluta demontering (en fot). Det finns två vanliga sätt att slutföra demonteringen, som alla beskrivs i det här avsnittet. För att demontera på en fot, sänk helt enkelt din högra fot till marken, håll din vänstra fot i stirrupen och dina händer på sadelns pumla och kant och baksida). Flex ditt knä något som du landar för att absorbera effekten, se till att hästen inte rör sig, använd sedan din högra hand för att lyfta din vänstra fot ut ur styrkan.
  • Du måste vara tillräckligt lång för att nå stirrupet med din vänstra fot från marken. Om du inte är, måste du demontera på en upphöjd plattform eller använd "båda fötterna" Metod nedan.
  • Om du känner att hästen börjar flytta när du demonterar, kan du "studsa" upp från marken som du landar och tillbaka till sadeln, för att undvika att falla. Om du inte är stark eller upplevd nog att göra detta, kan den här metoden leda till en farlig situation.
  • Bild med titeln Demontera en häst Steg 6
    6. Avsluta demontering (båda fötterna). Alternativt, slutför demonteringen genom att trycka din vänstra fot försiktigt ur omrörningen, och glida sedan längs hästens mage till marken. Slutföra denna rörelse fluidly, utan att pausa och böj dina knän som du landar.
  • Denna avmonteringsmetod kan utföras från vilken höjd som helst, och har ingen risk att få din fot fångad i omrörningen av en rörlig häst.
  • Fliken inte eller skaka ditt ben för att få det ur stirrupet, eftersom det kunde spöke hästen. Istället tryck försiktigt mot det, eller dra upp med dina armar, för att höja dig högre och lyft din fot ut.
  • Bild med titeln Demontera en häst Steg 7
    7. Leda hästen. Eftersom du har hållit på tyggen hela tiden är det nu lätt att gå på hästen från marken. Innan du flyttar, sätt omrör upp för att förhindra att de knackar mot hästen eller fångas på hinder.
  • Metod 2 av 2:
    Demontering från sideaddle eller bareback ridning
    1. Bild med titeln Demontera en häst Steg 8
    1. Begär bistånd från sideaddle. Om du rider sideaddle, med båda benen på ena sidan av hästen, be någon att hjälpa dig att lyfta dig ner. Hoppar ner på egen hand, orsakar ofta dina kläder att snagga på tack och gör det svårt att hålla fast vid tygarna.
  • Bild med titeln Demontera en häst Steg 9
    2. Hoppa ner från Bareback. Om rida bareback är ett alternativ att ta med din högra fot över hästens nacke. Var försiktig så att du inte slår din hästs nacke som du gör det, eller det kan lätt spöka. När båda fötterna är på vänster sida, hoppa ner till marken.
  • Försök inte detta från en sadel, eftersom det är för lätt att snara dig själv i tack.
  • Bild med titeln Demontera en häst Steg 10
    3. Skjut ner från bareback istället. En annan bagerbackmonteringsmetod är mycket lik av demonteringen för västerländska eller engelska sadlar. Sväng ditt högra ben klart över hästens rump, glida sedan ner magen på marken. Eftersom du inte har någon sadel att hålla fast vid, måste du utföra denna rörelse snabbt och fluidly för att undvika att obalansera dig själv.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du inte litar på hästen att stanna still, flytta den direkt mot en vägg, staket eller annat hinder innan du demonteras. Detta förhindrar det plötsligt framåt.
  • Platt mark är det bästa stället att demontera. Om du demonterar på en kulle, placera hästen så att du demonterar på den högre sidan.
  • Det är mycket bättre att ta båda fötterna ur omrörningarna och mer säkra, för om din häst skulle gå av när halva var den så kan det leda till en allvarlig skada i det värsta fallet. Om du har demonterat med båda fötterna så skulle du bara glida ner och du kan fånga din häst säkert när du var på marken.Tänk på att om du har en större storlek och om du är en större person, ta båda fötterna ut eftersom du kan skada dig själv eftersom du är så hög av marken. Det är också mycket mer bekvämt för din häst, och det kan skada en häst tillbaka när du lägger all din vikt på ena sidan av ryggen och den andra är helt gratis. Jag rekommenderar också att du monterar från monteringsblocket eftersom det också är mycket mer bekvämt för din häst och lägger inte på sig eller trycker på ryggen. När du har fått det här blir du en mycket bättre ryttare!
  • Varningar

    Använd alltid ridstövlar och långa byxor.
  • Dismounting är ofta inte en bra idé i en farlig situation, till exempel när hästen är shying eller bucking. Det är lättare att styra en häst från ryggen än från marken, och det är svårt att demontera säkert i dessa situationer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande