Hur man närmar sig din häst

Hästar är intelligenta, hårt arbetande djur som gör stora följeslagare. Det är dock lätt att glömma att de också är stora, kraftfulla djur som kan vara farliga om de är skrynkliga eller provocerade. Genom att lyda några enkla regler för hästsäkerhet är det lätt att visa omsorg och respekt för ditt djur utan alltför mycket extra ansträngning.

Steg

Del 1 av 3:
Närmar sig en häst säkert

Obs! Om du är oerfaren med hästar, arbeta med en hästexpert. Närma sig inte en obekant häst utan att fråga sin ägare först.

  1. Bild med titeln tillvägagångssätt din häst Steg 1
1. Bekanta dig med grundläggande hästkroppsspråk. Det är väldigt viktigt att kunna berätta skillnaden mellan en glad, inbjudande häst och en orolig eller frustrerad när du närmar dig djuret. Leta efter följande tecken:
  • Bekväma tecken (Om du ser dessa, fortsätt):
    Ha avslappnat, "mjuk" ögon som inte stirrar på dig
    Vänder huvudet eller framkvarteret mot dig
    Slickar sina läppar
    Öron prickade mot dig.
    Ha en fredlig, avslappnad övergripande kroppsställning
  • Obekväma tecken (Om du ser dessa, tillbaka och låt bli närma sig):
    Flytta eller springa bort från dig när du närmar dig
    Ha, intensiva, breda ögon eller ögon som stirrar på dig
    Pinning hans öron (flytta dem tillbaka mot huvudet)
    Bär tänderna eller försöker nypa på dig
    Uppfödning på benen eller sparkar
    Flicking svans upprepade gånger på aggressivt sätt, ofta med bakben stomping.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt din häst Steg 2
    2. Var alltid medveten om var hästarna är. Det tar bara ett ögonblick för en häst att springa upp bakom dig och eventuellt bakåt på dig. Se till att du kan se var hästarna är och håller klockan.Hästar kan skryta av nästan vad som helst. Om en häst verkar springa mot dig, för att du inte får trampad höja armarna för att bli större och säg i fast lugn, röst "Oj" eller "skaffa sig". Detta kommer att hjälpa till med att få hästen att gå till en annan riktning.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt din häst Steg 3
    3. Skapa en inbjudande snarare än krävande närvaro innan du närmar dig. Med hästbeteende finns det en idé om tryck och frisättning. Hästar är besatta djur, och kommer sannolikt inte att stå i ett område som väntar på att du närmar dig dem. Enkla saker, som att göra ögonkontakt, sätter faktiskt tryck på hästen, cueing honom att flytta sig från dig.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt din häst Steg 4
    4. Närma sig hästen diagonalt från framsidan när det är möjligt. Den första regeln för närmar sig hästar är att Se till att de vet att du kommer. Detta är lättast (överlägset) om du kommer på hästen från framsidan och något till sidan (för att undvika blinda platsen precis framför den). Om du kan, närma sig från den främre vänster av hästen är ännu bättre: Många hästar är utbildade speciellt för att arbeta med människor på sin vänstra sida och som ett resultat är det mest bekväma med detta.
  • Det är faktiskt en myt som hästar föredrar en sida över den andra. Det är amerikanska människor att genom åren har utvecklat en vana att göra allt från vänster, träna och desensibiliserar till vänster, men glömmer om den andra sidan. En häst kommer att närma sig varandra i naturen utan vård i världen om vilken sida de närmar sig. Du vill dock se till att du ställer både dig och hästen för framgång.
  • Använd en mild, till och med gå på takt. Försök att stanna avslappnad, eftersom hästar är bra att plocka upp på subtila tecken på tensess. Gör ingen ansträngning för att dölja dig själv eller bullret från dina fötter.
  • Stirra inte hästen i ögonen. Detta kan tolkas som ett hot. Titta istället på knäet när du närmar dig.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt din häst Steg 5
    5. Om du måste närma dig bakifrån, tillvägagångssätt i en vinkel. Observera att detta bör undvikas av någon men erfarna tränare med kunskap om körlinjer. Närmar sig en häst från en annan riktning än från framsidan är inte idealisk - precis som det kan vara obekväma för att någon ska närma sig du På baksidan kan detta vara oroande för hästen. För att göra djuret så bekvämt som möjligt, kom till hästen från en vinkel (inte från direkt bakom den). Den bredare vinkeln, desto bättre: Hästar har monokulär vision, vilket innebär att de kan använda varje öga separat för att se dig på sina sidor.
  • Som nämnts ovan är hästens vänstra sida i allmänhet att föredra till höger.
  • Bildbeteckningen tillvägagångssätt din häst Steg 6
    6. Använd din röst för att låta hästen veta att du närmar dig. Till första gången ryttare, hörs en erfaren hästhanterare pratar med sin häst ständigt kan verka ovanligt. Detta tjänar dock ett viktigt syfte: det låter hästen veta var människan hela tiden är. När du närmar dig hästen, ring till det på en mild volym. Du kan i princip säga allt du vill ha här så länge det är i en icke-hotande, jämn ton, men de flesta ryttare säger helt enkelt saker för effekten av, "Hej, häst, är du redo att åka?"
  • Du borde göra det oavsett vilken riktning du närmar dig hästen, men det är Ännu mer avgörande Om du är tvungen att närma sig hästen från en riktning utöver framsidan. Eftersom hästen kanske inte ser dig genast är det viktigt att du vet att du kommer med din röst.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt din häst Steg 7
    7. Låt hästen lukta dig. Liksom hundar och många andra djur använder hästar sin kraftfulla luktsinne för att identifiera andra djur och upptäcka hot. När du når hästen, håll dina händer ut för att lukta. Slå inte händerna direkt i näsan - stå i stället ett steg eller två framför det och flytta försiktigt dina händer (palmer pekar ner och hålls platt och öppen) till ungefär en fot framför den.
  • Om hästen inte verkar vilja lukta dina händer, fortsätt inte att störa det. Istället, bara dra tillbaka händerna och fortsätt till nästa steg.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt din häst Steg 8
    8. Ge hästen en liten behandling om du har en, och om du har tillåtelse från hästens ägare. Det här är inte nödvändig, Men det är till hjälp för att få en okänd häst till "uppvärmning" till dig. En av de största kostarna för hästar är bloat, som ofta kan bli dödlig, så det är bra att fel på sidan av försiktighet och kolla med hästägaren innan den erbjuder sin häst en behandling.
  • Blå kan skapas av flera faktorer, varav några inkluderar även små mängder mat som hästen inte används för att äta, mat som hästen kan vara allergisk mot, eller, mat som äts i fel tider. Några bearbetade livsmedel, eller till och med några vilda växter som växer i området, kan också vara giftiga för hästar. En annan hänsyn är att ägaren kan ha hästen på en specialdiet eller mediciner, och vissa godis kan störa med absorption av vissa läkemedel eller tillskott. Det här är alla goda och giltiga skäl att kontrollera med ägaren innan de ger sina hästar en behandling.
  • Erbjuder din behandling till hästen genom att placera den i din handflata, hålla fingrarna helt platta. Detta håller hästen från att oavsiktligt bita på fingrarna.
  • Låt hästen ta behandlingen från dig. Inte insistera på att ge det behandla om det inte verkar vilja ha det.
  • Observera att behandlar gör några hästar snygga - vissa kommer att bli oförskämda mycket snabbt om de får godis utan anledning, måste det ges omedelbart efter ett önskvärt beteende och åtföljs av den verbala cue för att äta den. IT-kanalerna leder till hästens vägran att gå med dig om du inte har en behandling, inte bra.
  • Små mängder av många vanliga frukter och grönsaker gör bra godis för hästar. Till exempel kommer de flesta hästar att njuta av en morot eller några äppelskivor.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt din häst Steg 9
    9. Husdjur hästen. Innan du fortsätter till vilken uppgift du har planerat för din häst, ta tillfället i akt att visa din kärlek och få det bekvämt med dig. Flytta till hästens axel, pratar med det som du gör det. Se till att det kan se dig och att det visar mjuka, fridfulla ögon. Försiktigt nacke det runt nacken, axeln och manen. Du kan flytta ner kroppen till rumpan när hästen är bekväm med dig. Håll dig borta från känsliga områden som ögon, näsa och mun.
  • Använd en gnidning eller en mild rep rörelse - aldrig en slapping eller patting rörelse, som de flesta hästar inte gillar.
  • Del 2 av 3:
    Flytta till grundläggande uppgifter
    1. Bildbeteckningen tillvägagångssätt din häst Steg 10
    1
    Sätt en halter på hästen. När du har kontaktat en häst och fått den bekväma runt dig, kanske du vill kunna flytta den där du vill. Det här är lätt med en enhet som kallas en halter som går över hästens näsa och mun. En halter gör att du kan styra en hästs huvud, vilket leder det där du vill att den ska gå.
    • De flesta halter har en liten slinga som glider över hästens nosparti med en större slinga som spärrar antingen bakom hästens öron eller under käften. Glida ett ledande rep runt hästens nacke innan du börjar så att du har något att hålla fast vid om det inte kommer att samarbeta.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt din häst Steg 11
    2
    Sadel din häst. En sadel kan du åka på en häst genom att agera som din "sittplats" på ryggen. Det här är något du inte borde göra om du är oerfaren, så var inte rädd för att få en instruktörens hjälp. Ställ sadeln ner försiktigt och håll omrörningarna ur vägen för att inte överraska hästen. Sadeln ska säkras med en girth som låter dig släppa två fingrar under, men inte mycket looser. Glöm inte att lägga en filt under sadeln för att skydda hästens hår och baksida.
  • Det finns två populära stilar för att sadda upp en häst: västra och engelska. Se länken ovan för anvisningar på båda.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt din häst Steg 12
    3
    Montera hästen. Montering av hästen betyder bara att du kommer på toppen av det så att du kan rida den. Du behöver en häst med en sadel, halter och uppsättning tyglar för detta. Traditionellt är hästar monterade från vänster sida. Sätt din vänstra fot i stirrupet med tygarna i vänster hand. Ta tag i sadeln med din högra hand och använd en mild studsande rörelse för att svänga ditt högra ben upp och över sadeln. Sätt din högra fot i den andra omrörningen och ta tag i tanden.
  • Ha en höjd över marken för nya ryttare när man går på hästen, som steg eller något av det slags.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt din häst Steg 13
    4
    Rida hästen. Detta är det - det ögonblick som många hästälskare har väntat på. Ridning är något som hela böckerna har skrivits om, så vi kommer inte ens försöka förklara allt i den här artikeln. Klicka på länken för s artikel om hur man kör hästar, som har detaljerade instruktioner för nybörjare och erfarna ryttare.
  • Detta Guide är också ett bra ställe för nybörjare att börja.
  • Del 3 av 3:
    Vet vad man ska undvika
    1. Bild med titeln tillvägagångssätt din häst Steg 14
    1. Håll dig ur hästens sparkningsområde. Oavsett hur mycket erfarenhet du har runt hästar, det finns alltid den lilla men verkliga chansen att något utanför din kontroll kan spöke hästen. Om det händer, vill du inte vara inom hästens utbud extremt kraftfull sparkas. De flesta hästhanterare gör det på två sätt:
    • Stanna ett generöst avstånd bort när de är bakom eller till sidan av en häst. Beroende på hästens storlek, det här "säkert" kan variera, så ge hästen gott om utrymme, speciellt när det är direkt bakom det.
    • Vistas nära hästen och upprätthålla kontakten. Håll en hand på hästen och tala med den med en mild ton av röst. Om du är mycket nära hästen, kommer det fortfarande att kunna sparka dig, men det kommer inte att ha tillräckligt med utrymme för att använda sin fulla kraft, så potentialen för skada är lägre.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt din häst Steg 15
    2. Gör inte plötsliga rörelser runt en häst. Tänk på att det är möjligt att starta en häst, även om den vet exakt var du är. Plötsligt, våldsam rörelse kan göra en häst tycker att det är i fara och provocera ett spöksvar, så du vill undvika det till varje pris. Specifika saker som ska undvikas inkluderar:
  • Trycka någonting i hästens ansikte (kom ihåg att det har en blind plats framför näsan)
  • Springa mot hästen
  • Slappna eller slå på hästen på något sätt
  • Bild med titeln tillvägagångssätt din häst Steg 16
    3. Undvik högt, häpnadsväckande ljud. Precis som oväntade ljud kan skrämma människor, skrämmer de också hästar. Gör inte höga ljud runt hästar, framförallt Om de inte är vana vid att höra bullret är det på väg att göra. Om du måste göra något som gör ett högt ljud, flytta bort från hästen innan du gör det. Specifika saker som ska undvikas inkluderar:
  • Hög klapp, skrik eller skrikande
  • Gilla pistoler
  • Hög musik
  • Höga maskiner (motorsågar, smutscyklar, etc.)
  • När det är möjligt, höga naturljud (e.g., åska)
  • Bild med titeln tillvägagångssätt din häst Steg 17
    4. Förrätta inte eller trakassera en häst när den äter. Liksom många djur kan hästar vara mycket defensiva om sin mat. Men det här är mer av ett personligt tips för en viss häst än en del av en allmän riktlinje. Om hästen är känslig för att äta, ge den gott om plats när det matas - även en häst som normalt är väldigt docile kan bli upprörd om du avbryter det medan det äter. Du borde framförallt Undvik att lägga din hand eller något annat nära djurets ansikte eller mun, eftersom det kan tolkas när du försöker stjäla maten.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt din häst Steg 18
    5. Observera att det finns några saker på den här listan som erfarna tränare kommer att göra, men i allmänhet bör undvikas av någon annan.
  • Tips

    Hästarnas personligheter varierar från djur till djur. Medan de flesta är vänliga och relativt fredliga, spökar några hästar eller blir arg mycket lättare än andra. Om du inte redan är bekant med en häst, Fråga sin ägare innan du närmar dig det att vara säker.
  • En häst som är skittish först kan lugna sig när den blir van vid dig. Vara tålmodig när man närmar sig "nervös" hästdjur. Arbeta med en erfaren hästhanterare och för länge bör dina resultat förbättras.
  • Varningar

    Om det inte är din häst och ägaren inte är med dig och / eller inte har gett dig tillåtelse, är det artigt att hålla sig borta.
  • Underskatta inte vikten av hästsäkerhet. Förslagen ovan är inte bara casual tips - de är säkerhetsanvisningar som kan spara ditt liv. En spökad häst är extremt farlig. Han kan börja springa okontrollerbart, lung plötsligt, bak upp, eller sparka. Eftersom vuxna hästar lätt kan väga över 1000 pund (453 kilo) kan någon av dessa saker leda till allvarlig skada eller till och med döden för dig, hästen och andra.
  • Stanna ut ur en hästs blinda fläckar. Dessa inkluderar framför näsan, under huvudet, under magen och direkt bakom dem. Om du do måste flytta in i en av dessa blinda fläckar, se till att hästen vet var du är. Prata med det i en mild röst och hålla en hand i kontakt med den.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande