Hur man fångar en häst

Fånga din häst för att sortera henne upp för en åktur, arbeta henne i fältet, eller brudgummen kan vara frustrerande. Om inte gjort ordentligt kan processen att fånga en häst ta lång tid som lämnar både dig och hästen utmattad och mindre sannolikt att njuta av de aktiviteter som följer. Korrekt teknik När man fångar en häst kan kraftigt minska tiden och ansträngningen så att du snabbt kan komma till de aktiviteter du och din hästkärlek.

Steg

Del 1 av 4:
Närmar sig hästen
  1. Bild med titeln Fånga en häst Steg 1
1. Närma sig hästen från fronten något till ena sidan. Hon borde kunna se dig. Smyga upp på hästen bakifrån kan starta den.
  • Se till att du har ditt rep, halter, och kanske en behandling med dig innan du går ut för att fånga din häst.
  • Prata med hästen när du närmar dig. Använd en tyst lugnande ton för att låta henne veta att du kommer och att du inte betyder någon skada.
  • Bild med titeln Fånga en häst Steg 2
    2. Börja gå mot hästen långsamt. Ta lätt avsiktliga steg. Skynda inte efter hästen eller det blir rädd och springa bort från dig. Om hästen verkar skryta eller om den slår bort, sluta och vänta på att hon ska bosätta sig innan du går tillbaka igen.
  • Bild med titeln Fånga en häst Steg 3
    3. Håll dina armar ner. Närma sig inte med halter utsträckt. Detta kommer att skryta hästen. Det kan känna igen halter och panik. Också att hålla armarna ner kommer att göra dig mer neutral och mindre hotande.
  • Bild med titeln Fånga en häst Steg 4
    4. Gör inga plötsliga rörelser. Vifta dina händer eller framåt för snabbt mot hästen kommer att få den att springa iväg.
  • Bild med titeln Fånga en häst Steg 5
    5. Om hästen går bort, gå inte springa efter det. Om hästen blir spökad och gör en körning för det bara stanna där du är. Jagar efter det kommer bara att skryta det ännu mer. Vänta istället på att det ska sluta. Ge hästen några minuter att känna sig trygg igen och börja sedan utveckla långsamt och försök en gång till.
  • Del 2 av 4:
    Avkopplande hästen
    1. Bild med titeln Fånga en häst Steg 6
    1. Nå ut långsamt för att älska hästen på ansiktet och nacken. Var försiktig så att du inte startar hästen. Ditt huvudmål här är att komma av som nonthreatening som möjligt. Använd smidiga jämn slag. Ge hästen tid att vänja sig vid din närvaro.
  • Bild med titeln Fånga en häst Steg 7
    2. Gå tillbaka efter ett par slag. Detta kallas att ge hästen "release." Efter att du har spenderat några sekunder som smekar ansiktet eller nacken, gå tillbaka i full bild av hästen. Stå med en nonthreatening pose, armar ner, fötterna tillsammans, för att visa hästen som du menar det ingen skada.
  • Bild med titeln Fånga en häst Steg 8
    3. Husdjur hästen igen. När du har givit hästen "släpp" gå tillbaka mot det och börja smeka ansiktet och nacken igen. På så sätt bygger du förtroende med hästen.
  • Swat några flugor ut ur hästens ansikte om det finns några.
  • Försök att prata med hästen i en lugn röst. Det kanske inte vet vad du säger, men ljudet av din röst kan visa att du inte är skada.
  • Bild med titeln Fånga en häst Steg 9
    4. Upprepa petting och ge hästutgåvan. Håll detta mönster upp i ungefär fyra eller fem minuter. Hästen ska börja lugna sig.Varje gång du går vidare för att älska det igen, spendera lite mer tid med det. Du kommer att veta att hästen är lugn om den sänker huvudet för att ta emot din karess eller om den fortsätter att äta eller förblir relativt stilla medan du rör den.
  • Del 3 av 4:
    Fånga hästen
    1. Bild med titeln Fånga ett häststeg 10
    1. Skjut halteret på hästen. När hästen är lugn, närma sig den en sista gången. Pet ansiktet och nacken och som du gör, skjut halter på hästens näsa.Ta med din andra arm runt halsen för att säkra låsen runt baksidan av huvudet.Efter det är säkert, fortsätt att älska hästen och hålla den lugn.
  • Bild med titeln Fånga ett häststeg 11
    2. Strappa inte halteret på tätt. Halteren ska vara snygg men inte så tätt det gräver in i hästens ansikte. Det borde finnas tillräckligt med slack under hästens ansikte så att du kan släppa två fingrar mellan hästen och halteren utan mycket motstånd.
  • Bild med titeln Fånga en häst Steg 12
    3. Undvik att bugga hårt på repet. När halter är säker, låt några av slacken från repet hänger mellan dig och hästen. Tugging för hårt eller dra hästen med för mycket kraft kommer att ilska eller skryta det.
  • Bild med titeln Fånga en häst Steg 13
    4. Leda hästen långsamt. Dra lätt på repet, tillräckligt så att hästen kan känna trycket och förstå att du vill att den ska följa dig.
  • Del 4 av 4:
    Gör din häst lätt att fånga
    1. Besök din häst på fältet Ofta utan att tänka på att fånga det. När du kan, gå ut i fältet med en behandling eller lite korn och besöka hästen. Närma sig det långsamt, mata det behandla och gå sedan bort. Hästen kommer att lära sig att närmar sig en människa är inte alltid en hotande sak. Då, när du vill gå ut och fånga din häst, kommer hon att vara mer öppen för att du närmar dig att hon försiktigt tar halter och repet i sikte och låt dem sniffa det om det behöver vara det här kommer att göra dem mer avslappnade runt det.
    Bild med titeln Fånga ett häststeg 14
    1. Bild med titeln Fånga ett häst steg 15
      1. Få fångas lätt och roligt för hästen. När du tar hästen och ta med den för att göra lite arbete eller sadel upp det för en åktur, se till att du gör allt du kan för att göra det trevligt för hästen.
    2. Ta med henne några godis.
    3. Mata henne några korn efter att hon fångats.
    4. Ge hästen en grundlig grooming.
    5. Variera arbetet med att hålla din häst intresserad.
    6. Beröm din häst när hon gör något bra.
    7. Bild med titeln Fånga ett häststeg 16
      2. Ta din häst ofta ut. Ju oftare du tar din häst ute, även för att leda henne nere på en kort väg eller ge henne ett nytt område att springa runt i, desto mer sannolikt är hon villig att bli fångad.
    8. Bild med titeln Fånga en häst Steg 17
      3. Låt din häst ha kul med dig och på egen hand. Det är viktigt att skapa ett förhållande med din häst och ge henne tid att leka på egen hand och med andra hästar.
    9. Ta din häst för en lätt spårresa.
    10. Tillbringa lite extra tid grooming och skämma bort din häst.
    11. Ge henne godis.
    12. Låt henne ut med andra hästar som hon tycker om att vara med.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande