Hur man kanter med din häst

I ridning, kanter är en bekväm, medelhastighets gång som ligger mellan trav och galopp. Men Cantering är inte nödvändigtvis enkel - det är en färdighet att både hästen och ryttaren behöver träna. Lyckligtvis, med rätt tillvägagångssätt (och gott om tålamod), är en utmärkt galopp helt möjligt för nästan alla hästar.

Steg

Del 1 av 3:
Undervisa kanter
  1. Bild med titeln Canter med din häst Steg 1
1. Lär din häst till trav och innan du startar. Som vissa hästexperter kan berätta för dig, "Du kan inte lära dig kananten från galoppen." Hästar behöver bra grundläggande kunskaper om trav och gå (plus muskelstyrka som kommer från att lära sig dessa kommandon) för att lära sig kanter ordentligt. Utan detta kan din häst ha svårt att bibehålla säker galterform, vilket kan vara dåligt för dig och (speciellt) hästen.
  • Detta är extra med ung, oerfaren (eller "grön") hästar. Sedan canter är det som kallas a "tre-beat gait," Det sätter hästens hela kroppsvikt på utsidan bakbenet när det går av. Unga hästar utvecklar vanligtvis inte den styrka som är nödvändig för att göra detta säkert utan bra grundutbildning.
  • Bild med titeln Canter med din häst Steg 2
    2. Börja trav i en bred cirkel. Kanteret ska läras i ett platt, öppet utrymme som är minst ca 60 meter (ca 20 meter) bred. Börja med att trotsa på en stadig, bekväm takt (i vilken riktning som är lättast för dig att kontrollera.)
  • Hästar behöver massor av utrymme att balansera ordentligt eftersom de lär sig canter, så skimp inte och använd ett utrymme som är för litet. I vissa fall kan en brist på utrymme även leda några hästar att bli panik eller upprörda.
  • Observera att hästen vid denna tidpunkt ska klibbas upp med tyg, sadel, sidohängen och stövlar.
  • Bild med titeln Canter med din häst Steg 3
    3. Utför några grundläggande övergångar för att få hästens uppmärksamhet. Innan du lär canter första gången vill du ha din häst uppmärksam och lyhörd mot dig. För att göra detta, ge hästen några kommandon som det redan vet. Försök till exempel övergång mellan en promenad och en trav och tillbaka igen några gånger tills hästen är skarp till dina kommandon och svarar direkt.
  • Bild med titeln Canter med din häst Steg 4
    4. Fråga hästen till galter. Nu är du redo att utföra Canter-kommandot. Få hästen att flytta i en bred cirkel på en trav igen. När du är redo, säg "burk" i en skarp (men inte arg) röst. Målet är att associera ditt verbala kommando med den handling som du är på väg att lätta din häst att göra - så småningom, bör din röst ensam vara tillräckligt för att få en bra galopp från din häst.
  • När du gör det här kommandot, kör du några kommandon med din kropp (beskrivs i nästa steg) samtidigt. För mer detaljerat på dessa kroppsdelar, Se avsnittet nedan.
  • Bild med titeln Canter med din häst Steg 5
    5. Uppmuntra galoppen med din underkropp. Så snart du ger "burk" Kommando, Skjut in din insida (sidan som pekar på insidan av cirkeln du trottar in) framåt och din yttre höft bakåt. När du gör det, pressa med ditt inre ben och skjut in det yttre benet. Häst, hästen skall tolka dina handlingar som ett kommando att gå snabbare. Se avsnittet nedan För större detalj och För information om korrekt form och hållning när du börjar Canter.
  • Observera dock att om hästen inte verkar märka ditt kommando, kan du använda en lungpiska eller ett annat ridhjälpmedel (försiktigt) för att få sin uppmärksamhet. Men det här fungerar bäst om hästen redan är bekväm med hjälp av dessa hjälpmedel - om inte, kan de förvirra det.
  • Bild med titeln Canter med din häst Steg 6
    6. Upprepa ditt kommando om hästen börjar trota snabbare. Om, efter att ha givit canterkommandot, stannar hästen i en två-takt trav och övergår inte till en tre-beat canter, ge kommandot (och kroppens rörelser) igen. Hästen ska gå snabbare fortfarande. Om det behövs, upprepa kommandot igen. Efter en viss punkt måste det övergå från trav till kanteren för att gå något snabbare.
  • När din häst övergår till kanter, var noga med att belöna det genom att pröva entusiastiskt med din röst. Om du vill, klappa hästen på nacken. Med tiden bör dessa belöningar associera att dina kommandon med positiva känslor i hästens sinne.
  • Bild med titeln Canter med din häst Steg 7
    7. Lätta tillbaka till en trav när hästen tröttnar. Tro det eller inte, en grundläggande kanter kan vara ganska tröttsam till en ung häst som inte har byggt upp sina körmuskler än. Var uppmärksam på din hästs rörelse som det kanantinna under dig. Så snart du känner kananten börja bli obalanserad eller off-rytm, övergång tillbaka till en trav och omedelbart ge en halvstopp Kommando för att få hästens rörelser tillbaka under kontroll. Se avsnittet nedan För mer detaljerad information om hur man utför en halvstängning.
  • Observera att i början kan en häst kunna göra mindre än en enda full cirkel av kanter på en gång. Detta är OK - med frekvent övning blir hästen starkare och mer självsäker.
  • Att använda en erfaren ryttare som observatör kan hjälpa oerhört här.
  • Bild med titeln Canter med din häst Steg 8
    8. Upprepa canteringskommandon. Få din häst trav i en cirkel igen och upprepa stegen ovan för att starta en annan galopp. Upprepa detta flera gånger, vistas medveten om din hästs trötthet som du gör det. Du kanske märker att din häst blir mer mottaglig för dina kommandon inom en enda träningspass. Om inte, var tålamod - det kommer med tiden.
  • Håll träningssessioner korta först så att hästen inte blir alltför trött eller förlorar intresse. En träning på cirka 20 minuter är bra för den första månaden eller så av träning.
  • Bild med titeln Canter med din häst Steg 9
    9. Variera din övning under de närmaste månaderna. När du rider din häst "på riktigt",Du kommer inte vara begränsad till att helt enkelt kanter i en cirkel. För att ge din häst den form av mångsidighet som den behöver för kanter i praktiska situationer, försök ändra din träningsrutin när den är bekväm med den som beskrivs ovan. Några bra idéer är:
  • Kanter och trav i Figure-eights för att få din häst brukade vända sig till båda sidor.
  • Trot tight cirklar i hörnen av ditt träningsområde, vilket gör din hästkant från en till nästa i följd.
  • Kanter och trav i en lång, svängande kurs av din egen design.
  • Efter en månad av träning, försök att utföra en halvstängning under en galopp.
  • Del 2 av 3:
    Perfekt din ridningsteknik
    1. Bild med titeln Canter med din häst Steg 10
    1. Börja med öppen, uppriktig ridning. Medan yrkesverksamma kan göra det verkar enkelt, resulterar en bra kanter så mycket från ryttarens ansträngningar som det gör från hästens. Som du kanter ska din kropp vara placerad för att öppna hästens främre (ledande) och att cue hästen bakom omkretsen, samtidigt som du lägger fram rörelse. Antag följande hållning Medan du trot att förbereda sig för att övergå till en galopp.
    • Håll ryggen rakt.
    • Håll bröstet upp.
    • "Öppna" ditt bröst genom att dra dina axlar tillbaka försiktigt.
    • Använd kärnmusklerna i dina höfter och ABS för balans. Helst bör du kunna galter utan att dra på tygarna, pommel eller sadelhorn för att städa dig själv.
  • Bild med titeln Canter med din häst Steg 11
    2. Öppna hästens axel med tyggen. När du arbetar i kanter, behåll kontaktkontakt, men öppna insidan av din häst medan du håller ett fast grepp på utsidan. Detta kommer att ge din häst viktigt stöd på diagonala slag. Observera emellertid att målet här inte är att stödja hästen för tungt, eftersom det måste utveckla sin egen känsla av balans medan det är möjligt.
  • Bild med titeln Canter med din häst Steg 12
    3. Använd kroppsdelar för att be om en galopp. Som beskrivs i avsnittet ovan innebär Cuing en häst till kanter flera samtidiga rörelser av ryttarens kropp. Följ stegen nedan för att starta Cantering:
  • Vänd din torso och axlar (hålla dina höfter raka framåt) så att din axel på utsidan är placerad något längre tillbaka än din axel på insidan.
  • Flytta ditt yttre ben tillbaka. Som du gör det, ge tryck med ditt inre ben och skjut in din insida framåt något.
  • Använd insidan för att hämta den rätta ledningen. Detta öppnar också din hästs ledande axel, vilket hjälper dem att förstå dina avsikter samtidigt som de håller sin rörelse "samlade in."
  • Använd ditt bakre ben, pressa din hästs fat och be om ökad hastighet. Observera att vissa hästar också är utbildade för att flytta in i en galopp när du cue dem med a "kissy" buller (annorlunda än klumpning för ökad hastighet), så du kan behöva göra det samtidigt.
  • Se till att du är cuing din häst bakom omkretsen - det är, med fötterna några inches tillbaka från var de vanligtvis skulle hänga. Försök att inte flytta händerna framåt. Dessa misstag kan få dig en snabb trav eller ett sidopass.
  • Bild med titeln Canter med din häst Steg 13
    4. Sitta. En av de bästa sakerna om kanteren är att det är faktiskt ganska lätt att åka. Till skillnad från en trav är en galopp mycket jämn för ryttaren, vilket ger en "Mer flytande" känna sig snarare än "bumpigare" en av trav. Men det är möjligt att köra canterteret felaktigt, så använd stegen nedan för att du ska sitta korrekt:
  • Håll tyggen utan att dra på dem. Precis som när du cued canter, borde du ha ökad kontakt på utsidan och lätt kontakt på insidan. Om du känner dig ur kontroll och drar på tänderna för balans, så går du för fort och du bör sakta ner din häst.
  • Håll dig balanserad i en upprätt, upprätt hållning. Luta dig inte framåt eller till insidan. Även om det kan känna sig som det andra, får hästen faktiskt mycket av sin förmåga att balansera baserat på vad du gör på ryggen. Om du är ute av balans och tippas framåt och i (så många oerfarna ryttare har en tendens att göra), kommer din häst att ha svårt att inte göra detsamma.
  • Undvik att gripa med benen. Som med trotting kan det verka instinktivt att "hålla på" till hästen med benen. Detta kommer dock att ge hästblandningar, eftersom det vanligtvis är en cue att påskynda. Liknande att tugga på tyggen, om du känner att du inte kan stanna i sadeln utan att gripa med benen, sakta ner tills du kan stanna kvar bekvämt.
  • Bild med titeln Canter med din häst Steg 14
    5. Var redo att cue en halvstängning. En halvstängning är i huvudsak ett partiellt stopp, precis som namnet antyder. Halvstoppet kan utföras med vilken hastighet som helst och görs på samma sätt som du skulle cue en vanlig stoppa. Denna teknik får din hästs bakfötter på marken, vilket ger den nödvändig styrka och balans för att antingen starta en uppsamlad kanter eller få sina rörelser under kontroll. Du behöver inte cue en halvstängning för att canter, men göra det kommer att ge din häst bättre grunder för att flytta in i snabbare gång. Använd stegen nedan för att cue en halvstängning:
  • Vid en galopp, behåll ett mjukt stödben när du sitter upp och håller tillbaka din rygg i förberedelse för stopp.
  • Låt dina armbågar komma tillbaka och lägga lite tryck på tyggen som om du frågar om att övergå till en trav.
  • Så snart du känner att din häst svarar, lägg till mer ben, mjukna fingrarna på tyget och fortsätt att konservering. Detta kan känna att du frågar din häst till "på plats" för ett kort ögonblick.
  • Del 3 av 3:
    Undvik vanliga misstag
    1. Bild med titeln Canter med din häst Steg 15
    1. Undvik att rocka dina axlar. Old-Time Western-filmer har populariserade bilder av Cowboys Cantering bort på sina hästar med hela kroppen i synkronisering med hästen. Medan det är en bra sak för dina höfter att flytta, bör din torso och axlar inte sväva eller rocka i tiden med hästen. Detta kan sätta både dig och din häst av balans, vilket gör kananten svårt att sitta.
  • Bild med titeln Canter med din häst Steg 16
    2. Håll dina klackar ner. Detta är ofta ett problem vid någon snabbare gång för att börja ryttare. Din fot ska vara belägen i stirrup så att du lägger din vikt på bollen på din fot med tårna tippade lite och din häl tippas ner. Detta håller dig i balans och hjälper till att hindra dig från att luta sig framåt eller gripa med benen.
  • Om du har svårt att göra det, kan dina stirrups vara för korta. Engelska Stirrup-strykjärn ska vara på om fotleden, medan västlig stil stirrups ska vara tillräckligt lång för att lämna en liten böjning i knäet.
  • Bild med titeln Canter med din häst Steg 17
    3. Håll dina handmotioner dämpade. Det kan vara svårt att hålla händerna stationära medan hästen trottar eller kantering under dig. Men om dina händer rör sig för mycket, kan de yank på tyggen, vilket kan vara mycket förvirrande för hästen. Försök att flytta händerna bara så mycket som känns naturligt från hästens rörelse - det borde bli lättare med erfarenhet.
  • Om du behöver hjälp med att hålla händerna fortfarande, försök försiktigt Gripande din hästs mane med dina pinkies. Maneens bogserbåt hjälper till att hålla händerna centrerade och synkroniserade med hästens naturliga rörelse.
  • Bild med titeln Canter med din häst Steg 18
    4. Undvik att svänga benen. Eftersom dina höfter naturligt skiftar med var och en av hästens framsteg, kan det vara lätt att låta rörelsen bära i dina ben också. Detta är dock en dålig idé, eftersom överdrivna benmotioner kan förvirra hästen. Försök att hålla benet i rätt "bakom omkretsen" Ridläge för maximal kontroll och skarpa svar från din häst.
  • Om du behöver hjälp, försök hålla dina klackar ner i stirrupet (som föreslagits ovan.) Detta tenderar att naturligtvis driva benen tillbaka till rätt position.
  • Bild med titeln Canter med din häst Steg 19
    5. Gå inte in i fostrets position. Den så kallade "foster-" Position är ett ridfel som innebär att luta framåt (ibland för att ta ett handhåll på manen, horn, pommel eller tyglar), gripande med benen, tippa tårna ner och ta med dina klackar upp. Detta är vanligtvis ett nervöst svar som gjorts i hopp om att bibehålla balans och förhindra att ryttaren faller, men tyvärr gör det bara motsatsen: det kastar din häst ur balans och hastar hästen upp.
  • Bra självkontroll medan ridning är viktigt för att undvika detta. När du blir ängslig, långsam din häst ner lite, lossa dina ben och luta dig tillbaka. Även om du känner att du lutar tillbaka för långt, är odds att du förmodligen är helt vertikal (vilket är bra canteringsställning.) Motstå uppmaningen till "hunker ner" och grepp tätt - kom ihåg, det här ger dig motsatsen av vad du vill ha.
  • Bild med titeln Canter med din häst Steg 20
    6. Inte sluch. Det är inte en bra vana i allmänhet att slå dina axlar och kurva ryggen medan du rider, och det är en särskilt dålig idé när du är kanter. Se till att dina axlar alltid är upprätt och placerade över dina höfter. Detta ger dig bättre balans och håller dig från att oavsiktligt uppmana din häst att gå snabbare (se ovan.)
  • Om du behöver hjälp med att behålla din hållning, försök använda en lång grödor med baksidan och i skurna av varje armbåge medan du rider. Detta hindrar dig från att sluka framåt och hjälper dina armar också att hålla sig i rätt körplats.
  • Bild med titeln Canter med din häst Steg 21
    7. Håll din kärna stark. Kärnstyrka är avgörande för kanter, eftersom körning av en häst (speciellt vid högre hastigheter) är ett träningspass som använder kärnmusklerna kraftigt. Även om du gör allt annat korrekt (axlar tillbaka, klackar klackar, upprätt läge, etc.), om du går mjuk i mitten kan det leda till att du förlorar ditt tyngdpunkt. Att hålla dig centrerad med en fast kärna hjälper din häst att bibehålla en uppsamlad kanter och göra det enklare och bekvämare för dig på lång sikt när du lär din häst nya färdigheter.
  • Om du känner att dina kärnmuskler inte är upp till par, kanske du vill träna med plankövningen på fritiden. Komma i pushup position, men balansera på dina armbågar med dina underarmar som ligger längs golvet. Håll den här positionen så länge du kan, ta en minuts vila och upprepa tre gånger. Om du gör det varje dag, bör du märka en stor skillnad i din balans medan du kör.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det kan också bidra till att andas synkroniseras med din häst, din häst inhalerar när deras främre hovar är av marken, och utandar när deras bakhovar är av marken, kommer andningen synkroniserad med din häst att ge dig en bättre förståelse för hur din hästarbeten.
  • Ge hjälpen för galopp på ett hörn (om du rider i en skola). Detta kommer att hjälpa hästen att slå av på rätt ledande ben.
  • Om du är nybörjare, alltid ha en erfaren ryttare runt medan du lär din häst kantaren. Det här är en bra idé även om du är ganska upplevd dig själv.
  • Använd ett fast hjälpmedel så att din häst plockar upp kanteren utan att helt enkelt starta en snabb och ojämn trav. Om din häst inte hämtar kantaren, sakta ner trbenet så att den är stabil och balanserad igen innan du använder hjälpen till galter.
  • Skrika inte eller skrika när kanter eller häst, även om du är upphetsad att du Slutligen fick det. Detta kan orsaka att hästen "flippa ur" och kan till och med panik det i en fullblåst körning.
  • Om möjligt, överväga att ha en erfaren ryttare eller instruktör lung din häst för dig medan du är monterad (med andra ord, ska hästen resa i en cirkel runt den andra personen i slutet av en lunglinje medan du rider den.) På det här sättet kontrollerar personen på marken på hästens hastighet och riktning så att du kan fokusera på kanter.
  • Varningar

    Alla ryttare bör bära en godkänd hjälm och lämpliga skor (hårda löda stövlar med en häl).
  • Försök aldrig detta utan tidigare hästupplevelse! Använd alltid en hjälm och har en förmyndare eller kvalificerad tränare med dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande