Hur man undviker skador medan du faller av en häst

Att falla av en häst är nästan oundviklig om du rider ofta. Att lära sig hur man förhindrar fall och faller graciöst när det händer kan hjälpa till att förhindra allvarlig skada, men det finns inget du kan göra för att skydda dig själv helt. Om du är orolig för att falla, prata med en erfaren tränare eller ryttare som också kan ge dig några knep för att hjälpa till med problemet.

Steg

Metod 1 av 4:
Faller så säkert som möjligt
  1. Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 1
1. Besluta att falla av när du behöver. Som en ryttare är ditt mål att stanna på hästen. Men vid något tillfälle när du har gått i trubbel på din häst måste du bestämma att du faller och begår det. Om du känner att din häst går ner, måste du gå av det. Det betyder att man släpper tyggen och förbereder sig för att klämma och rulla så att du kan falla säkert.
  • När du bestämmer att du kommer att falla, sparka dina fötter ur omrörningarna för att börja komma ifrån hästen.
  • Om du håller på tyggen som du faller kan du skada din axel eller dras längs marken.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 2
    2. Tryck ut bort från den riktning som din häst faller. Om din häst faller till ena sidan eller den andra, flytta din kropp motsatt sätt. Använd platsen mellan hästens axelblad för att trycka på med dina knogar. Flytta uppåt och ta med knä och häl upp på den sida där hästen går ner. Dra din häl upp till din baksida om möjligt så att den inte går under hästen. När hästen kommer till marken, använd din tuck och roll teknik för att flytta bort från hästen.
  • Gå så långt och så fort som möjligt bort från hästen.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 3
    3. Landa på dina fötter om möjligt. Även om du kommer att klämma och rulla, är ditt mål att landa så mycket på fötterna som möjligt, fortsätt sedan in i rullen. Det är inte alltid möjligt att gå fötter först men ta tillfället i akt när du kan.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 4
    4. Koppla av dina muskler. Försök att slappna av din kropp när du faller. Att tensera dina muskler kommer allvarligt att begränsa din kropps förmåga att absorbera effekten. Det kan ta många fall för att lära sig den här vanan, men du kommer sannolikt att ha mindre smärtsamma faller när du gör det.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 5
    5. Tuck din kropp så mycket som möjligt. När du faller, dra i dina lemmar för att skydda dem från hösten. Om du lägger dina armar ut för att bryta ditt fall kan du sluta med frakturer i dina handleder och armar.
  • Vid denna tidpunkt, förhoppningsvis kommer ditt muskelminne att ta över och hjälpa dig att fortsätta rulla.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 6
    6. Ta bruntet av vikten i rullen. När du slår, försök att rulla på baksidan av axeln, då din rygg. Fortsätt rulla tills du är tillbaka till din front igen. Du kan behöva rulla igen för att komma ifrån hästen.
  • Om du inte landar fötter först, försök att ta bruntet på fallet på låret eller baksidan av din axel. Gör ditt bästa för att undvika landning på nacken eller rakt på ryggen.
  • Metod 2 av 4:
    Öva fallande
    1. Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 7
    1. Arbeta på platt mark först. Du kan arbeta i ridarena om du vill, eller om du föredrar kan du arbeta med en mjuk gymmatta för att bryta hösten. Nyckeln är att perfekta din fallande teknik medan du är på marken, inte på en häst.
    • Genom att öva ett fall får du det i ditt muskelminne. På det sättet, när du börjar falla av en häst, är det mer benäget att falla säkert.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 8
    2. Stå med fötterna axelbredden ifrån varandra. Bära en hjälm och säkerhetsväst medan du övar. Stå upp högt och korsa sedan dina armar över bröstet. Detta är utgångspositionen för din fallande övning.
  • Dina armar måste vara täta över bröstet så att du inte använder en armbåge för att ta kraften på hösten, vilket kan leda till en trasig armbåge. Lägg aldrig armarna rakt ut framför dig för att fånga ditt fall.
  • Du kanske vill ha en skyddande väst för att skydda din torso medan du faller. Du kan hitta dem på tack butiker och online.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 9
    3. Gå ner på ett knä och rulla på axeln. När ditt knä träffar marken, börja lägga sig i dig själv. Rulla på baksidan av samma axel som knä som slog marken så det tar bruntet på hösten. Ta med huvudet och axlarna upp när du rullar, och du borde slå rätt punkt på axeln.
  • När du rullar, försök att göra det i en vinkel från var du började. På det sättet slutar du flytta bort från din häst.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst steg 10
    4. Använd rotationen för att komma på ryggen. Du rullar mestadels till sidan med lite framåtriktad rörelse. När du kommer ner, ta knäna upp till bröstet genom att få tag i magmusklerna. Denna position hjälper dig att fortsätta rulla.
  • Tuck din haka i bröstet när du flyttar in i rullen.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 11
    5. Fortsätt rulla tills du slår knäna och fötterna igen. Använd den kraft du har skapat för att rulla tillbaka på din front. Du borde sluta på knäna, och du kan använda momentet för att komma tillbaka på fötterna.
  • Öva detta steg om och om tills du hämtar det. Tänk på det som en framåtrulle, förutom att du flyttar mer i en vinkel.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 12
    6. Arbeta på samma rörelse av ett lågt fordon som en golfbil. Låt föraren gå i en långsam takt. Titta på marken och gör hoppet och böjer knäna när du landar. Tuck och rulla som du övat från stillast tills du är på fötterna igen.
  • Öva detta drag tills du är bekväm med det.
  • Metod 3 av 4:
    Skydda dig själv innan du rider
    1. Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 13
    1. Träna de flesta dagar i veckan för att få i god form. Medan det tar tid att få i god form, desto mer passform är du, desto bättre kan du reagera vid fall. Plus, det minskar din skadaisk och hjälper dig att läka snabbare om du blir skadad.
    • Arbeta med att stärka övningar, som de som arbetar med dina kärn- och byggmuskler. Du kan prova saker som armhävningar, sit-ups, och crunches, bara för att nämna några.
    • Sikta i 30 minuter av aerob träning de flesta dagar i veckan, som att gå, simning, eller löpning.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 14
    2. Bära en ridhjälm varje gång du är på en häst. En ridhjälm kan göra skillnaden mellan en liten huvudvärk och en allvarlig hjärnskakning. Se till att hjälmen passar korrekt Innan du monterar, vilket betyder att det inte är för lös eller för hårt. Helst, ha det kontrollerat professionellt när du köper den och returnerar det regelbundet för att få det igen.
  • Välj en ridhjälm certifierad av en säkerhetsorganisation. Leta efter hjälmar som säger att de uppfyller ASTM / SEI-standarderna.
  • Använd inte en cykelhjälm istället för en ridhjälm. Cykelhjälmar erbjuder inte samma skydd som ridhjälmar.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 15
    3. Välj säkra ridning kläder. Välj in zippered ridstövlar passar väl och är robust med en låg häl. Alla kläder du bär ska vara bekväma och låta dig flytta. Men bär inte något som är för lös, eftersom det kan tangle med tygarna och andra delar av sadeln.
  • Andra typer av skor och bindning av ridstövlar kan fångas i omrörningarna, som kan dra dig i fallet med ett fall. Plus, robusta stövlar hjälper till att skydda din fot om hästen stämplar på den.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 16
    4
    Kontrollera att tack är bekväm för hästen. Hästen kan vara obekväm eller smärta om sadeln inte passar ordentligt eller om den är för långt tillbaka eller framåt. Om hästen är obekväm kan det misshandla med bultning, uppfödning eller bucking för att undkomma den smärtsamma tack. Att göra smärtsam klibben mer bekväm är ett ofta förbisett sätt att lösa många beteendemässiga problem.
  • Till exempel, se till att sadeln inte är för långt framåt, vilket gör att den slår på hästens axelblad när den går. Det gör sadeln obekväma för hästen.
  • Kontrollera botten av sadeln innan du lägger den på din häst för att se till att det inte har några trasiga eller grova fläckar som kan skada din häst.
  • Lägg till en tjock, ullsadelkudde under sadeln för att göra det mest bekväma för din häst.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 17
    5. Åka med a "mjuk" bit snarare än en hård bit. Med andra ord, gör inte lite för hårt. När biten passar korrekt bör du se en enda rynk i hörnet av hästens mun ovanför biten. Leta efter ett avslappnat huvud och mun för att berätta om hästen är glad. Om det inte är, kommer det att kasta huvudet och flytta sin mun runt lite mycket.
  • HARHER BITS gör hästen mer känslig, men det kan faktiskt göra hästen svårare att kontrollera, eftersom hästen kommer att svara på dina kommandon. Plus, en smärtsam bit kan även orsaka en häst att bult.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 18
    6. Använd säkerhetsunderstoppar och glidande stigkuddar. Säkerhetsstirrups kommer i olika mönster, men alla är avsedda att förhindra att foten blir fångad i händelse av ett fall. Några avbryter från sadeln för att förhindra att benen är fångade.
  • Även med säkerhetsstirrups, se till att du håller dina klackar ner. Det är bättre att vara säker än förlåt.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 19
    7. Kontrollera efter tecken på smärta. Om din häst agerar eller visar ovanligt beteende, ta lite tid att undersöka det. Gnugga din hand över hela hästens kropp. Om han visar tecken på smärta var som helst, kontrollera det. Om din häst fortsätter det oförklarliga beteendet, be om hjälp från en erfaren ryttare.
  • Metod 4 av 4:
    Minska risken vid ridning
    1. Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 20
    1. Be om en mild, äldre häst om du är oerfaren. Försök inte rida den spiriterade hästen om du inte har haft stor erfarenhet. Dessutom arbetar du under ledningens eller instruktörens riktning om du inte har ridit förut, som du behöver lära dig ins och outs av ridning.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 21
    2. Bo med besättningen när du kör i en grupp. Hästar gillar att vara nära andra hästar, och blyg eller blygda hästar kan bli upprörd om du leder dem bort från gruppen. Stick med gruppen, och din häst blir lyckligare.
  • Att flytta bort från gruppen kan få din häst att buck eller bli upprörd.
  • Försök dock att inte åka för nära varandra, eftersom det kan orsaka en häst att sparka. Ofta händer det när du kommer bakom när du rider med en grupp och din häst vill plötsligt komma ikapp. Det kan panik lite och rush headlong i gruppen, vilket orsakar kaos och eventuellt sparkar.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 22
    3. Behålla din balans. Denna färdighet är nödvändig i alla ridning, och det hjälper dig att hålla dig säker när hästen spöklar eller försöker en svår manövrering. Skjut axlarna tillbaka så att du sitter rakt och se till att dina axlar är vinkelräta mot tårna. Bibehålla jämnvikt på varje fot i dina omrörningar, förutom när du avsiktligt lägger på dem.
  • Återgå alltid till den här positionen, även om du behöver flytta runt för att göra ett hopp eller en annan manövrering.
  • Bounce aldrig i sadeln avsiktligt. Det här kan inte bara för att du förlorar din balans, det kan göra hästen tillbaka, buck eller öka hastigheten plötsligt.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 23
    4. Använd tärningarna på lämpligt sätt. Jag ryck aldrig på dina tygsaker med mer kraft än nödvändigt. Ett plötsligt drag kan överraska hästen och orsaka farligt beteende. Istället, använd alltid stadigt och försiktigt tryck när du drar på tyggen.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 24
    5. Håll fötterna i en säker position. När du är i sadeln, tryck dina klackar ner och behåll dina stirrup på bollen på din fot. I denna position kan du enkelt släppa fötterna ur omrörningarna. Släpp dina fötter ut snabbt om hästen börjar buckla eller agera farligt för att undvika att fånga fötterna och släpas bakom hästen.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 25
    6. Gå långsamt på grov terräng. Sakta ner i områden utan spår. Okända faror kan få din häst att falla, vilket ger dig med det. Om du inte är säker på området, tinn i din häst för att sakta ner.
  • Tänk på att hästar gillar att tävla, så var försiktig med att låta din häst gå för fort. Om din häst är ajour med andra hästar, kan det försöka gå snabbare och snabbare, särskilt om det vet att det är in i hemmet. Sakta ner det för att hålla saker från att komma ur kontrollen.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 26
    7. Håll kontrollen över hästen. Om hästen inte lyssnar på dig, kommer du att ha en hårdare tid som kontrollerar honom när han spöklar. Om du misstänker att hästen inte uppmärksammar, försök "svampning" tygarna genom att klämma på dem i alternativa händer. Biten kommer att svänga något och varna hästen för att uppmärksamma.
  • Stoppa om det behövs. Om din häst blir nervös när en annan häst passerar, när en plastpåse driver av eller av någon annan anledning, stoppa hästen. Låt en annan ryttare veta vad som händer och försöker lugna hästen innan du flyttar.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 27
    8. Dra hästens huvud till sidan för att förhindra att det uppföds. Om du reagerar snabbt kan du förhindra att hästen uppföds. Så snart det börjar spöka, dra huvudet till ena sidan med en tyg och tryck bakkvällarna ut till den andra sidan genom att kasta din vikt det andra sättet. Nu kommer hästens vikt att vara på sina förutbestämda, utan att ha sin förmåga att trycka på sina bakkvart och bakre.
  • Dra aldrig ner och tillbaka. Detta kan få dig eller hästen att vända över.
  • Bild med titeln Undvik skador medan du faller av en häst Steg 28
    9. Försök att stanna på en bulthäst. Om du förlorar kontrollen över hästen, gör du bäst för att stanna med hästens rörelse och gradvis långsam och lugna din montering. De flesta hästar kommer så småningom att sakta ner och sluta, även om de har kört vild. Håll dig mestadels med låren, med din egen balans för att stanna med hästens rörelse.
  • Hålla på med dina kalvar kan cue hästen öka sin hastighet.
  • Om det inte finns något sätt kan du stanna på hästen, börja planera att hoppa och rulla.
  • Tips

    Förhindra att din häst bultar genom att ha honom eller henne att flytta i täta cirklar tills han saktar ner. Gör inte cirklarna så täta att hästen faller över.
  • Åka med en mobiltelefon, fulladdat men avstängd för att undvika att spöka hästen. Håll numren på hästgården och en lokal veterinär. Håll telefonen i sitt fall och klippt till din bälteshållare eller i ett ankle-fall. Håll inte telefonen ansluten till sadeln eftersom hästen kan gå av.
  • Om din häst är upprörd, försök lugna den genom att klappa nacken och prata med den i en positiv, lugn ton av röst.
  • Varningar

    Kontrollera vädret innan du rider. Avbryt ritten om det ser ut att det kommer att bli en storm, svår regn eller minskad synlighet.
  • En allvarlig inverkan kommer att förstöra din hjälm, även om den ser bra ut. Många hjälmföretag kommer att ersätta din hjälm gratis.
  • Rida aldrig ensam eller på natten. Det är säkrare att åka med övervakning.
  • Undvik att åka på en väg, som du och din häst kunde drabbas av en bil.
  • Håll ögonen på hål när du åker för att undvika att trippla.
  • Om du är ett barn, kör aldrig utan vuxenövervakning. Ridning utan vuxenövervakning är ett bra sätt för olyckor att hända.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande