Hur man blir mer självsäker runt hästar

Det är svårt att förstå hur stor och kraftfull den genomsnittliga hästen är innan du möter ett ansikte mot ansikte. Att vara runt hästar kan vara allvarligt skrämmande för de oerfarna. Medan det är svårt att bli 100% självsäkert runt hästar över natten, kan några enkla tricks göra det mycket lättare att spendera tid med djuren och slutligen arbeta upp till färdigheter som hantering och ridning.

Steg

Del 1 av 2:
Bygga ditt självförtroendeGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bildbeteckningen blir mer självsäker runt hästar Steg 1
1. Titta på hästar från fjärran. Även om det finns undantag är de flesta hästar ganska lugna och löst när de lämnas till sig själva. Titta på en flock av hästar mata i ett fält en kort bit bort från dig kan få dem att verka mycket mindre skrämmande än de annars skulle kunna. När du är bekväm med detta kan du gradvis börja interagera med hästar närbild.
  • Använd denna möjlighet att observera hästkroppsspråk. Observera hur de flyttar huvudet, öron och bakstycken när de interagerar med varandra. Till exempel, en häst som är upprörd, kommer ofta tillbaka sina öron tillbaka (flytta dem så att de ligger platta mot huvudet).
  • Bildbeteckningen blir mer självsäker runt hästar Steg 2
    2. Tillvägagångssätt hästar lugnt från en vinkel. Hästar är anmärkningsvärt bra på att känna när människor är nervösa. Om du närmar dig djuret när du är lugn, cool och samlad, kommer hästen förmodligen att stanna så här. Se till att en häst kan se dig komma - de är mest bekväma när människor inte tar dem överraskning. Flytta mot hästens främre axel, stanna ut ur den lilla blinda platsen framför hästens näsa.
  • Använd långsamma men ändamålsenliga rörelser. Försök att inte tveka när du närmar dig.
  • Om han flyttar sig från dig, rör dig med honom, fortsätter mot honom. Stoppa inte tills fötterna är fortfarande.
  • Bildbeteckningen blir mer självsäker runt hästar Steg 3
    3. Erbjuda hästen kärlek. När du når hästens axel, se till att det kan se dig, sedan försiktigt lägga en hand på basen av nacken. Erbjuda några mjuka hälsningsord och uppmuntran när du sällskapsdjur. Om hästen flyttar bort, närma sig sin axel igen och upprepa. Så småningom kommer det att lära dig att du inte är ett hot (och du kommer att lära dig att det inte är ett hot!).
  • Husdjur i riktning mot håret. Att gå mot kornet kan vara obekväma för hästar.
  • Bildbeteckningen blir mer självsäker runt hästar Steg 4
    4. Brudgummen hästen. Att hjälpa en erfaren tränare är grundläggande uppgifter som grooming ett bra sätt att få respekt för vården som går in i höjningar, samtidigt som du förbättrar ditt självförtroende runt dem. Fråga en häst professionell för en chans att hjälpa till med att tvätta, borsta eller en annan grooming uppgift att bygga upp ditt självförtroende.
  • Bildbeteckningen blir mer självsäker runt hästar Steg 5
    5. Mata hästen. Det här är en rolig aktivitet som kan få hästen att känna sig mer lätta runt dig (och vice versa). Medan du kan köpa godis för detta, kommer de flesta hästar att vara lika nöjda med saker som hö, morötter och äppelskivor. Erbjuder hästen behandlingen genom att hålla den bort från din kropp, om en fot eller så framför näsan. Om hästen inte verkar vilja ha det, tryck inte det i hennes ansikte.
  • Håll din Palm platt när du erbjuder maten till hästen. Detta håller hästen från att bita en av fingrarna av misstag.
  • Bildbeteckningen blir mer självsäker runt hästar Steg 6
    6. Få hästen att respektera dig genom att använda ett ledande rep. Om du inte är bekant med hästar, få en professionell för att hjälpa dig att säkra ett ledande rep till hästen. Med ett grepp på ditt ledande rep (12-15 fot rep är en bra längd), ta ett steg bort från hästen och titta på hans bakkvartare. Luta sig in och börja svänga slutet av repet i ett cirkulärt mönster för att berätta för honom att du vill att han ska flytta hans bakkvartare bort från dig. Stoppa det ögonblick han reagerar och vänd bort med inget hot i din hållning. Detta lär hästen att skicka in till dina kommandon, och kan hjälpa honom att bli mer docile runt dig.
  • Om han inte rör sig efter ett par gungor av repet, sväng det så att det träffar hans bakkvart. Fortsätt att upprepa denna övning tills han respekterar dina önskemål så snart du tittar på hans bakkvartare och lutar in.
  • Bildbeteckningen blir mer självsäker runt hästar Steg 7
    7. Stanna i en häst "Säkra zoner." Om du är orolig för att bli skadad av en häst, är det bra att veta att en häst kommer att ha en mycket svår tid att skada dig om du tittar på var du är. Att hålla armens längd från hästens främre axel är en bra allmän policy. Här är det svårt för hästen att sparka dig, bak upp, eller bita (vilket naturligtvis är osannolikt ändå).
  • Del 2 av 2:
    Arbetar upp till ridningGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bildbeteckningen blir mer självsäker runt hästar Steg 8
    1. Be om att vara parad med en nybörjarvänlig häst. Medan de flesta hästar på träningscenter som accepterar nybörjare kommer att vara helt säkra, kan ägarna kunna rekommendera dig en häst som är särskilt lugn eller docile. Detta kan hjälpa dig att bygga upp ditt självförtroende. Det är mycket lättare att koppla av runt en häst som du vet är mycket osannolikt att orsaka problem.
  • Bildbeteckningen blir mer självsäker runt hästar Steg 9
    2. Tacka hästen innan du kommer på. "Kryssa" är en term som används för den utrustning som används för att åka på hästen (i.e. Sadel, tänder, etc.). Att lära sig att sätta detta är en viktig ridningsförmåga, men det är också ett värdefullt tillfälle att få förtroende att arbeta nära med en häst.
  • Ser Vår tackningsguide För specifika instruktioner. Få en professionell för att hjälpa dig om det är din första gången.
  • Bildbeteckningen blir mer självsäker runt hästar Steg 10
    3. Hämta hästen för att skicka in dina CHEIN-kommandon. Detta kommer att förbättra ditt förtroende genom att hjälpa dig att känna dig mer i kontroll. Montera hästen och dra en tyg på låret tills hans näsa berör ditt ben. För det ögonblick som du känner att han skickar (genom att ta trycket från att tycka om), låt tenn släcka igen. Gör det här konsekvent och han kommer att lära sig att vara väldigt flexibel för dina kommandon med en mycket lätt kontakt på tyget. Gör det på båda sidor flera gånger innan du ber honom att gå vidare på en promenad.
  • Detta övar din "ett tennstopp" - I grund och botten är nödbromsen när som helst du kommer i trubbel.
  • Bildbeteckningen blir mer självsäker runt hästar Steg 11
    4. Gå innan du arbetar upp till en trav eller galopp. När du vet att du kan stoppa hästen, ha en stadig promenad och se till att du är bekväm i sadeln. Känn inte pressad för att börja trotsa, kanter eller något annat - bara gå så länge som nödvändigt för att känna sig helt självsäker.
  • När du är bekväm att gå, arbeta med tränaren eller professionell för att gradvis rampa upp till en galopp eller trav. Att öka din hastighet i steg hjälper dig att bli van.
  • Öva det enda stoppet som beskrivs ovan på en promenad, sedan vid en trav och galopp. Du måste träna det så mycket som han gör. Det måste vara ett reflexivt drag som du gör utan att tänka så snart som några problem börjar. Att lära sig att tänka så här, måste du träna det.
  • Tips

    Första gången du rider, har en häst professionell hjälp du väljer en bekväm sadel. Det är mycket lättare att koppla av om du inte är i det faktiska obehaget.
  • Hålla fast vid det! Låt inte en dålig erfarenhet med en häst sätta dig av för alltid. Att få förtroende tar tid, men med mycket konsekvent övning kan du öppna ett stort antal möjligheter med denna nya färdighet.
  • Rida aldrig ensam. Om något göra gå fel, att ha en professionell i närheten, gör det mycket lättare att inte förlora din coola.
  • Innan du började åka, göra lite forskning om hästar, deras beteenden och tips på ridning, så du vet vad du kan förvänta dig och bestämma om du verkligen vill åka eller inte.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande