Hur man hittar rätt derailleur-hängare för din cykel

En avspärrhängare (även kallad en Mech-hängare eller bakre Mech-hängare) är en "offer" -del som är utformad för att skydda dyrare delar av din cykel. En hängare är lätt att ignorera tills den bryts - då blir det väldigt viktigt att hitta rätt match! Eftersom det inte finns någon universell hängare, är det viktigt att försiktigt jämföra dina gamla och nya hängare innan du köper, oavsett om det är online eller på en cykelbutik.

Steg

Metod 1 av 3:
Online-sökning
  1. Bild med titeln Hitta rätt Derailleur Hanger Steg 1
1. Ta bort din nuvarande hängare, om du är, för jämförelse. För att ta bort hängaren för närvarande på din cykel, börja med att ta av bakhjulet på nyare cyklar kan du vanligtvis göra det utan några verktyg. Använd en hexnyckel (även kallad en insexnyckel) för att ta bort bulten som förbinder deraillen till hängaren och sedan för att ta bort bulten som ansluter hängaren till cykelramen.
  • Inte säker på vilken del är din Derailleur-hängare? Det är det lilla, tunna, något L-formade metallstycket som ansluter till ditt Derailleur-det lilla överföringssystemet som flyttar kedjan till olika kuggar när du flyttar växlar. Gör en online-bildsökning efter "Derailleur Hanger" eller "Bakre Mech-hängare."
  • Om du inte kan ta bort den aktuella hängaren av någon anledning, oroa dig inte - du har fortfarande alternativ! Antingen ta ett högkvalitativt foto av den installerade hängaren eller ta med hela din cykel till en cykelbutik.
  • Bild med titeln Hitta rätt Derailleur Hanger Steg 2
    2. Välj en Bike Parts återförsäljare webbplats och använd dess delar sökgränssnitt. De flesta generella cykeldelarnas webbplatser bär derailleurhängare, och det finns också webbplatser som fokuserar specifikt på dessa små men kritiska cykelkomponenter. De flesta av dessa webbplatser är beroende av sökrutor för att hjälpa dig att hitta rätt hängare - till exempel, vilket går in i din cykel, modell och år kommer att ge dig matchande hängelselärer. Om du inte har all den här informationen (till exempel år, till exempel), ange så mycket du kan för att begränsa resultaten.
  • Gör en webbsökning efter "Byte Derailleur Hanger" eller "Byte bakre Mech-hängare" för att få resultat från många online-hanteringshandlare. Populära återförsäljare inkluderar Derailleurhanger.com, derailleurhangerstore.co.Storbritannien, wheelsmfg.com och Elanusparts.com, för att namnge men några.
  • Det finns ingen klar "bästa" online-återförsäljare för Derailleur Hangers. Kolla in flera alternativ och jämför deras sökgränssnitt, lagerresultat, priser, fraktpriser och tider, kundrecensioner och så vidare.
  • Bild med titeln Hitta rätt Derailleur Hanger Steg 3
    3. Ladda upp ett högkvalitativt hängarefoto, om det behövs, till webbplatsens webbplats. Många Derailleur Hanger-återförsäljare finns ett alternativ för bilduppladdning för Hard-to-Hängarebyte. Du måste noga ange din e-postadress och några grundläggande detaljer om din cykel som du kan erbjuda. Se till att bildbelysningen och klarheten är bra så att hängaren är tydlig.
  • Du får de bästa resultaten om du tar bort hängaren först. Om det inte är möjligt, sikta på att få som komplett ett skott av hela hängaren som du kan.
  • Ge återförsäljaren 24 timmar för att komma tillbaka till dig innan du försöker en av sina konkurrenter. Eller, prova flera återförsäljare på en gång och se vilken som ger dig de bästa resultaten.
  • Metod 2 av 3:
    I butikshopping
    1. Bild med titeln Hitta rätt Derailleur Hanger Steg 4
    1. Gå till en cykelbutik som säljer ditt cykelmärke när det är möjligt. Om du har en Schwinn-cykel, till exempel, en cykelbutik som säljer Schwinn-cyklar är din bästa tegel-och murbrukssats för att hitta en matchande hängare. Om det finns flera cykelbutiker i ditt område, ring om för att se vilka som bär ditt märke av cykel.
    • Om du inte hittar en butik som säljer ditt cykelmärke finns det fortfarande en bra chans att du kan hitta en matchande hängare på en bra cykelbutik i ditt område. Om du inte har några cykelbutiker i ditt område, ring i närheten av sportartiklar och allmänna återförsäljare som säljer cyklar och frågar om de bär avspärrhängare.
  • Bild med titeln Hitta rätt Derailleur Hanger Steg 5
    2. Ta med det gamla hängaren - eller ett foto av det-om du planerar att göra en självinstallation. Att ta bort en hängare är vanligtvis ganska lätt: ta bort bulten som förbinder cykelns avspärr till spärrhängaren med en hex (allen) skiftnyckel, gör detsamma med bulten som förbinder hängaren till cykelramen. Om du inte kan ta med den borttagna hängaren, ta ett högkvalitativt foto av den gamla hängaren att ta med till affären.
  • Om du tar ett foto, se till att det finns bra belysning och fokus så att hängarens detaljer är tydligt synliga.
  • Bild med titeln Hitta rätt Derailleur Hanger Steg 6
    3. Ta med hela din cykel om butiken erbjuder en professionell installation. Sanningen får veta, Derailleur-hängare är ganska lätta att installera, vilket gör det till ett hanterbart projekt för den genomsnittliga DIY-bikern. Som sagt, finjustering av installationen för att få maximal prestanda från din derilleur tar lite extra ansträngning och erfarenhet. Om cykelbutiken erbjuder installation, överväga att låta en butik associera jobbet för dig.
  • Fråga om du kan titta på installationen hända och få några tips på vägen. Byte av en Derailleur Hängare är en utmärkt skicklighet för att lära dig om du cyklar regelbundet.
  • Fortsätt och få en cykeltjupning medan du är på IT-gör det så förbättrar din cykel prestanda och stöder din lokala cykelbutik!
  • Metod 3 av 3:
    Köpa och installera
    1. Bild med titeln Hitta rätt Derailleur Hanger Steg 7
    1. Se till att den nya hängaren visuellt matchar den gamla innan du köper. När du har hittat en tydlig hängare match, bekräfta det faktiskt är en match genom att jämföra den med din nuvarande hängare. Göra en sida vid sida jämförelse genom att hålla upp de gamla och nya hängare (eller bilder av dem) för att kontrollera efter en sann match. Om formen, hålplatserna och andra fina detaljer är alla checka ut, kan du vara säker på att köpa köp.
    • Bara för att vara säker, men se till att återförsäljaren har en bra avkastningspolitik!
    • Medan priserna varierar, kostar den genomsnittliga hängaren runt $ 30 USD.
  • Bild med titeln Hitta rätt Derailleur Hanger Steg 8
    2. Köp 2 nya hängare när du hittar den perfekta matchen. Detta är en bra Derailleur-hangerregeln av tumme-om du kan hitta en matchande hängare, köp 2! Hängare är offerdelar som är avsedda att böja och bryta ganska lätt, så det är en smart investering att köpa en ersättare för din ersättning. Vid ungefär $ 30 USD en bit kommer det också inte att bryta banken för att köpa ett par ersättningar.
  • Genom att ha en säkerhetskopia för din säkerhetskopia, sparar du dig besväret med att söka om igen för en matchande hängare i framtiden.
  • Bild med titeln Hitta rätt Derailleur Hanger Steg 9
    3. Få en "Universal" -hängare, men behandla den som en "akut" hängare. Du kommer ibland att se hängare marknadsförda som "universella", men det tar inte det här för att de är lämpade för långsiktig användning på vilken typ av cykel som helst. De kallas mer exakt "akut" hängare och bör behandlas mer som en bils reservdäck. Med andra ord, köp en och håll det praktiskt medan du cyklar, men använd det bara som en snabb fix för att komma hem.
  • Även om du bär en matchande ersättningshängare med dig, är det inte en dålig idé att också bära en nödhängare. Hängare är små och lätta, trots allt, och nödhängaren kan vara speciellt användbar om du någonsin cyklar med andra.
  • Som en extra bonus, är vissa nödhängare också dubbelt avsiktligt som flasköppnare!
  • Bild med titeln Hitta rätt Derailleur Hanger Steg 10
    4. Öva ersättning av hängaren under idealiska förhållanden hemma. Om du har en mindre krasch under din pendling hem efter mörkret i en regnstorm, vill du verkligen att vara din första gången som ersätter en trasig hängare? Istället, gör en träningskörning av att ta bort och byta ut en hängare i ditt garage. Det tar bara några minuter och även om det är perfekt finjustering av installationen, det är ett ganska enkelt reparationsjobb att göra kompetent.
  • Installationsprocessen varierar något baserat på din cykel och den typ av hängare den använder. Generellt sett innebär emellertid att ersättas av det bakre däcket, med hjälp av en hex (Allen) -nyckel för att koppla bort availen och sedan den gamla hängaren och sedan vända processen för att fästa den nya hängaren.
  • Det bästa sättet att lära sig hur man gör jobbet rätt är att titta på någon med mycket erfarenhet gör det, så få lite praktisk upplevelse själv under deras övervakning. Om det inte är möjligt, titta på flera hur-till-videor på nätet och följer med.
  • Bild med titeln Hitta rätt Derailleur Hanger Steg 11
    5. Köp en matchande extra hängare nästa gång du köper en ny cykel. Helst skulle alla nya multi-växelcyklar komma med en extra avspärrhängare, men det är sällan om det är fallet. Ta det på dig själv för att köpa en matchande ersättning varje gång du får en ny cykel. På det sättet har du en perfekt matchad backup redo att gå när din nuvarande hängare oundvikligen blir skadad.
  • Om du köper din cykel på en bra cykelbutik, borde de ha matchande byteshängare i lager. Alternativt, se om en butiksförbindelse kan hjälpa dig att spåra en match eller kontakta tillverkaren för en.
  • Tips

    En avspärrhängare är avsedd att böja eller bryta lättare än andra, mycket dyrare, delar av din cykel. Det fungerar också som en anslutande bro mellan din cykelram och derailleur-komponenten som flyttar kedjorna när du flyttar växlar.
  • Det kostar dig runt $ 30 USD för en ny Derailleur-hängare. Å andra sidan, medan ultra-basiska deralleller inte är så mycket dyrare, kan en toppmodell modell enkelt kosta $ 500 USD eller mer. Så att den flimiga lilla hängaren kan spara mycket pengar!
  • Alla cyklar har gjort (tillverkarens namn) tryckt på dem, och de flesta har också modellnamnet. Om du inte hittar modellnamnet eller året, ta ett foto på din cykel och skicka det via kundtjänstportalen på tillverkarens hemsida.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande