Hur man är en bra husdjursägare (för barn)

Att ha ett husdjur hemma som ett barn kan vara fördelaktigt på många sätt. Det kan lära dig värdet av ansvar, kompanjonskap och omtänksamt för något annat än dig själv. Att äga ett husdjur är inte bara en tillfällig sak - det är ett permanent ansvar som du måste ta hand om dagligen. Du bör ta hand om ditt husdjur ordentligt så att du inte försummar dem och hjälper dina föräldrar att träna husdjuret så det är välskött. Du bör också se till att du hanterar några problem som ditt husdjur har ansvarsfullt så att du inte skadar ditt husdjur på något sätt.

Steg

Del 1 av 3:
Omsorg för husdjuret
  1. Bild med titeln vara en bra husdjursägare (för barn) Steg 1
1. Ge mat och vatten till husdjuret. Du bör börja med att ge nödvändigheterna för ditt husdjur, inklusive mat och färskt vatten. Dina föräldrar kan redan ha ett utfodringsschema, med inställda tider på dagen för att mata ditt husdjur. Du bör följa detta utfodringsschema och fråga dina föräldrar om du kan hjälpa dem med att ge din sällskapsdjur och vatten dagligen.
  • Du kan hjälpa dina föräldrar att sätta ditt husdjurs mat i sin skål och se till att ditt husdjur äter all sin mat. Du får också tillåtas ge ditt husdjur en hälsosam behandling, med övervakning av en förälder.
  • Fråga alltid dina föräldrar om det är dags att mata husdjuret innan du gör det själv. Ditt husdjur kan ha ett strikt utfodringsschema så att de inte är överfödda eller underfed.
  • Om du har en husdjurshund, kanin, fågel eller hamster, bör du också hålla ett öga på ditt husdjurs vattenrätt eftersom ditt husdjur kan sluta dricka mycket vatten hela dagen. Försök alltid hålla det fullt med färskt vatten. Om du är yngre än 10 år, kan du behöva hjälp att lyfta och hälla vatten i ditt husdjurs vattenrätt.
  • Bild med titeln vara en bra husägare (för barn) Steg 2
    2. Städa upp efter husdjuret. Du kan också vara en bra husdjursägare genom att se till att du städar upp efter ditt husdjur. Detta innebär att plocka upp mat som faller ut ur sin matskål och torkar upp vatten runt sin vattenrätt så att deras matningsområde är ren. Du kan också hämta några husdjursleksaker och lägga dem i ett fack eller i ett område så att de inte är utspridda över hela huset.
  • Du kan också hjälpa till med att hjälpa dina föräldrar att rengöra ditt husdjurs bur eller vardagsrum. Om du har en husdjurshamster, fågel, ödla eller kanin, kan du hjälpa dina föräldrar att ta bort och ersätta tidningen i ditt husdjurs bur eller hjälpa dem att hämta droppings i buret. Om du har en fisk kan du hjälpa dina föräldrar att byta ut vattnet i fisktanken så det är rent och friskt.
  • Se till att du alltid bär handskar eller använd en vävnad för att hämta några djurdroppar. Tvätta händerna väl efter att ha rört ditt husdjurs droppings.
  • Bild med titeln vara en bra husdjursägare (för barn) Steg 3
    3. Brudgummen. Du kan också lägga in och bringa ditt husdjur regelbundet. Beroende på vilken typ av husdjur du har, kan det innebära att du borstar din hund, kanin eller katt en gång om dagen. Du kanske kan göra det själv eller med övervakningen av dina föräldrar.
  • Om du har en hund kan du också se till att ditt husdjur får ett bad en gång i veckan och stannar kvar. Du kan hjälpa dina föräldrar att bada ditt husdjur eller bada ditt husdjur själv. Se till att du använder rätt tekniker för att bada ditt husdjur.
  • Försök inte bada andra husdjur som en kanin, en fågel, en hamster eller en katt. Dessa djur kan själv rengöra sig och behöver inte regelbundna bad.
  • Om ditt husdjur är en hund, bör du kontrollera ditt husdjur för loppor eller ticks dagligen. Om du märker att ditt husdjur har loppor eller fästingar, borde du berätta för dina föräldrar.
  • Bild med titeln vara en bra husdjursägare (för barn) Steg 4
    4. Ta din hund för dagliga promenader. Om du har en husdjurshund, måste du gå dem dagligen, speciellt om din hund är medium till stor i storlek. Du bör skapa ett gångschema med dina föräldrar och hjälpa dina föräldrar att gå ditt husdjur. Du kan lägga kragen eller sele på hunden och ta en tur som håller koppel under promenad, med övervakning av en förälder.
  • Om din hund är en valp, bör du bara gå en fem till tio minuter om dagen. Fråga dina föräldrar om hur ofta du kan gå din nya valp och följa deras anvisningar.
  • Om du har andra husdjur, som en katt, en fågel, en hamster eller en kanin, kanske du inte behöver gå dem. Istället bör du spendera tid på att leka med dessa husdjur så att de fortfarande får lite motion.
  • Bild med titeln vara en bra husdjursägare (för barn) Steg 5
    5. Spela med ditt husdjur. Du borde spendera minst tio till femton minuter om dagen med ditt husdjur så att de känner sig älskade och erkända av dig. Du bör också använda uppmuntrande ord och belöna dem med en behandling om de beter sig bra.
  • Se till att du använder fingrarna för att försiktigt sällskapsdjur och stroke ditt husdjur. Alltid vara försiktig när du spelar med ditt husdjur så att du inte skadar dem.
  • Använd husdjursleksaker att spela med ditt husdjur. Du kan använda en ljuspenn för att stimulera din sällskapsdjur eller en behandling för att lära din fågel ett roligt nytt knep. Du kan också använda bollar för att leka med en husdjurskatt eller en husdjurshund.
  • Försök att inte spela med ditt husdjur för ofta och ge ditt husdjur lite nedetid under dagen. Ditt husdjur behöver tid till tupplur och vila så att de inte är alltför trötta eller stressade.
  • Del 2 av 3:
    Att hjälpa dina föräldrar att träna husdjuret
    1. Bild med titeln vara en bra husdjursägare (för barn) Steg 6
    1. Lär din hund grundläggande lydnadskommandon. Ditt husdjur ska utbildas ordentligt för att de ska leva bra med dig och dina föräldrar. Ett välutbildat husdjur kommer också att vara mindre av ett problem när de möter andra husdjur och främlingar utanför ditt hem. Du bör diskutera ditt husdjurs träning med dina föräldrar och vara säker på att det innehåller grundläggande lydnadskommandon, speciellt om ditt husdjur är en hund.
    • Du borde arbeta med dina föräldrar för att lära din husdjur att sitta, stanna och kom när det kallas. Du borde också lära dig Hur lugnar du din hund ner När någon är vid dörren eller när din hund är omkring nya människor och nya hundar.
  • Bild med titeln vara en bra husdjursägare (för barn) Steg 7
    2. Ge inte ditt husdjur ohälsosamma godis eller mat. Du bör också undvika att ge ditt husdjur någon mat eller godis som inte är tillåtna av dina föräldrar. Att ge ditt husdjur ohälsosam mat kunde strida mot sin utbildning och leda till hälsofrågor.
  • Du bör också undvika att ge din sällskapsdjur från din tallrik bordet, även när dina föräldrar inte letar efter. Detta kan strida mot ditt husdjurs utbildningsschema och deras utfodringsschema.
  • Lägg inte ohälsosam mat i ditt husdjurs bur. Vissa husdjur får inte ha mänsklig mat eftersom det kan göra dem sjuka, så kontrollera alltid med dina föräldrar innan du ger ditt husdjur en behandling.
  • Bild med titeln vara en bra husdjursägare (för barn) Steg 8
    3. Följ dina föräldrars husregler för husdjuret. Dina föräldrar kommer sannolikt att ha sin egen uppsättning husregler för husdjuret, som inte tillåter husdjur på möbler eller i vissa delar av huset. Du bör se till att ditt husdjur följer dessa regler, även när dina föräldrar inte är hemma. På så sätt är ditt husdjur inte förvirrat om reglerna och uppmuntras inte att bete sig dåligt.
  • Om du är oklart om husets regler för ditt husdjur, kan du be dina föräldrar skriva ner dem för dig och skicka dem i ett tillgängligt område, som på kylskåpet eller vid ytterdörren. Du kan då hänvisa till reglerna om du inte är säker på om ditt husdjur får göra vissa saker i ditt hus.
  • Del 3 av 3:
    Hantera PET-problem på ett ansvarsfullt sätt
    1. Bild med titeln vara en bra husdjursägare (för barn) Steg 9
    1. Berätta för dina föräldrar om ditt husdjur uppträder dåligt. Du bör alltid låta dina föräldrar hantera ditt husdjur när han beter sig dåligt, eftersom du inte vill vara aggressiv med ditt husdjur på egen hand. Ditt husdjur kan bli irriterad och du har större risk för skada än dina föräldrar om det händer.
    • Istället borde du låta dina föräldrar veta när ditt husdjur agerar eller uppträder dåligt och tillåter dem att ta itu med det ordentligt. När du blir äldre kan dina föräldrar lära dig hur du tar upp ditt husdjurs dåliga beteende på ett positivt och bra sätt.
  • Bild med titeln vara en bra husdjursägare (för barn) steg 10
    2. Låt dina föräldrar veta om ditt husdjur verkar sjuk eller sjuk. Du kanske märker att ditt husdjur verkar sjuk och visar tecken på en sjukdom eller hälsofråga. Låt dina föräldrar veta omedelbart om du märker något, eftersom de då kan ta ditt husdjur till veterinären och få ditt husdjur undersökt.
  • Det är viktigt att du håller ögonen på ditt husdjur och uppmärksammar ofta ditt husdjur, eftersom det kommer att se till att du märker några hälsoproblem innan de blir ett större problem. Du kan också diskutera symptomen på vanliga sjukdomar med dina föräldrar, så du vet vilka tecken på att se upp i ditt husdjur.
  • Bild med titeln vara en bra husdjursägare (för barn) Steg 11
    3. Lägg till i ditt husdjursansvar när du blir äldre. När du växer upp kan dina ägaruppdrag förändras. Dina föräldrar kan känna att du är mogen för att hjälpa dem att göra andra sällskapsdjur och uppgifter. Du bör försöka ta hand om ditt husdjur nu så att dina föräldrar känner att de kan lita på dig med mer husdjursansvar i framtiden.
  • Barn över 10 år kan vanligtvis antar många av de grundläggande ansvaret för att ta hand om ett husdjur. Dina föräldrar kan övervaka dig från fjärran men kommer sannolikt att låta dig slutföra många av de dagliga uppgifterna som krävs för väl hand om ditt husdjur.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande