Hur man applicerar vaginalkräm

Vid någon tidpunkt kan du behöva lägga in en vaginalkräm. Läkare föreskriver vaginala krämer för att behandla ett antal villkor som bakteriella eller jästinfektioner. Vaginal krämer används också under klimakteriet och post-klimakteriet för att leverera hormoner och behandla symtom. Eller din läkare kan rekommendera vaginala krämer att smörja och fuktar din vagina. Lyckligtvis är det enkelt att applicera en vaginal kräm, oavsett varför du behöver det.

Steg

Del 1 av 2:
Sätta i vaginalkräm
  1. Bild med titeln Applicera vaginalkräm steg 1
1. Rengör din vagina. Välj en mild tvål och tvätta försiktigt ditt vaginala område. Se till att dina händer tvättas i processen. Skölj tvålen helt. Klappa din hud på dina händer och vagina torra med en ren bomullstyg.
  • Använd alltid sanitära verktyg och tvätta händerna innan du applicerar grädden. Detta kan förhindra att bakterier sprider sig i din vagina.
  • Bild med titeln Applicera vaginalkräm steg 2
    2. Förbered grädden. Röret av kräm ska komma med en applikator som du kan skruva den på. Krama försiktigt röret från botten så att applikatorn är fylld med rätt dosering. Leta efter ett fyllnadsmärke på applikatorn eller fyll i applikatorn helt, om den instrueras. Överfyll inte applikatorn eftersom du måste skruva av applikatorn från röret. Håll applikatorn upprätt så att ingen av grädden läcker ut.
  • Undvik att skruva på applikatorn och röret är för hårt. Du måste kunna få röret av kräm ut ur applikatorn för framtida användning.
  • Bild med titeln Applicera vaginalkräm Steg 3
    3. Placera din kropp. Stå med ben och knän från varandra. Placera en fot upp på en pall, kanten på toaletten, badkaret eller en stol. Eller, du kan lägga på ryggen med knäna böjda och dina fötter om axelbredd från varandra.
  • Du borde vara lite bekväm och har enkel tillgång till din vaginala öppning.
  • Bild med titeln Applicera vaginalkräm steg 4
    4. Sätt in applikatorn. Ta din icke dominerande hand och separera läpparna i din vulva (labia) så att din vagina är utsatt. Din dominerande hand bör hålla applikatorn fylld med grädde. Koppla av och placera applikatorn i din vaginala öppning. Sätt i den i din vagina och tryck in kolven i applikatorn med ditt pekfinger. Tryck in kolven helt så att den slutar flytta och all kräm införs.
  • Det kan hjälpa till att peka på applikatorn mot den lilla delen av din rygg när du lägger den i din vaginala öppning.
  • Bild med titeln Applicera vaginalkräm steg 5
    5. Kassera applikatorn. Ta bort applikatorn och kassera det om du inte behöver det igen. Om du använde en återanvändbar applikator, tvätta den med varmt tvålvatten. Skölj det bra och låt det lufttorka helt. Kom ihåg att tvätta och torka dina händer.
  • Eftersom några av grädden kan läcka ut, kanske du vill ha en sanitetsplatta (inte en tampong) för att samla in någon utsläpp.
  • Del 2 av 2:
    Med hjälp av vaginala krämer effektivt
    1. Bild med titeln Applicera vaginalkräm steg 6
    1. Använd grädden även om du börjar menstruera. Du bör använda vaginkrämen för det fulla antalet dagar som föreskrivs i rätt dos. Sluta inte använda vaginalkräm om du börjar menstruera. Vaginalkrämen kommer fortfarande att vara effektiv - det kan bara vara lite messier att infoga. Var noga med att använda sanitetsplattor eftersom tamponger kan absorbera grädden.
    • Om du saknar en dos eller slutar ur vaginkrämen innan din behandling är klar, ring doktorn eller apotekspersonal för en påfyllning.
  • Bild med titeln Applicera vaginalkräm steg 7
    2. Förvara vaginalkrämet korrekt. De flesta vaginala krämer är utformade för att lagras vid rumstemperatur. Kontrollera informationen på rutan eller fråga din apotekspersonal för att vara säker. Lagra grädden vid en temperatur som är för varm eller kall kan skada det.
  • Det är bäst att lagra de flesta mediciner på en sval, torr plats. Undvik att lagra medicinering i ett medicinskåp eftersom värme och fukt från badrummet kan få det att vara mindre effektivt eller upphör att gälla.
  • Bild med titeln Applicera vaginalkräm steg 8
    3. Applicera grädden på natten. Värmen i din kropp kommer att orsaka att de flesta krämer läcker ut lite efter att du applicerar dem på din vagina. Om du kan, försök använda den vaginala grädden på natten. Att lägga ner efter att du applicerar grädden kan också hålla den i din vagina längre och minska det belopp som läcker ut.
  • Om du behöver använda vaginala krämer under dagen, bära en sanitetsplatta för att undvika färgning av dina underkläder och lägg dig i några minuter omedelbart efter att du kan använda grädden, om du kan.
  • Bild med titeln Applicera vaginalkräm Steg 9
    4. Titta på biverkningar. Biverkningarna varierar beroende på vilken medicin som är i vaginalkräm. I allmänhet kan biverkningar innefatta vaginalt obehag, vaginal torrhet, brännande eller klåda och potentiellt rörigt urladdning från vagina.
  • Var noga med att läsa informationen som följde med vaginkräm. Detta ger dig mer detaljerad information om de specifika biverkningar du kan förvänta dig.
  • Bild med titeln Applicera vaginalkräm steg 10
    5. Få läkarvård om du känner dig obehag. Om några biverkningar orsakar obehag eller du känner smärta, kontakta din läkare. Om du upplever svullnad i vagina och vulvaområdet, klåda, nässelfeber eller täthet i bröstet, kan du ha en allergisk reaktion så det är viktigt att få medicinering.
  • Fråga alltid din läkare om du har några frågor om hur du använder vaginalkräm. Du bör också prata med din läkare om du behöver avstå från samlag medan du använder vaginalkräm.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande