Hur man tillämpar bactroban

Bactroban (även känd som Mupirocin) är en antibiotisk kräm eller salva utformad för topisk applicering (till huden) för att döda vissa typer av bakteriella hudinfektioner, såsom impetigo och meticillinresistent Staphylococcus aureus (MRSA). Det finns också en nasal form av bactroban, som är en salva som du avger din nasala passager. Om du utvecklar en hudinfektion bör du vidta åtgärder för att bli av med den innan den sprider sig till andra delar av din kropp eller skickas till en familjemedlem eller en vän. Bactroban är endast tillgänglig i U.S. av recept, men kan köpas över disken i vissa länder. För att Bactroban ska kunna göra sitt jobb effektivt är det viktigt att veta hur man använder det ordentligt.

Steg

Metod 1 av 3:
Med topisk bactroban
  1. Bild med titeln Ta bort en stift eller tack från din hud Steg 5
1. Tvätta dina händer. Före (och efter) applicera bactroban till din hud, tvätta händerna med varmt vatten och tvål. Se till att dina händer är helt torra innan du applicerar bactroban till din hud. Arbeta tvålen i en skum och sprida den ordentligt över dina händer (palmer och baksida) och fingrar.
  • Du kan använda någon form av tvål du vill, men de av antibakteriella sorten rekommenderas.
  • Tvätta händerna innan du applicerar Bactroban tjänar till att tvätta bort smuts och bakterier innan du rör på din infekterade område - Tvättning efter applikationen tjänar till att få salva av dina händer så att du inte får någon i munnen eller ögonen.
  • Bild med titeln Ta bort ett ingrown hår under huden Steg 7
    2. Rengör den infekterade huden. Gör detta med varmt vatten och tvål, på ungefär samma sätt som du gjorde för dina händer. Torka området noggrant med en ren trasa eller handduk innan du applicerar bactroban. Om din infektion är belägen i ett svårt att räcka, kan det vara lättast att slutföra detta steg under duscha.
  • Använd en doftfri tvål för att tvätta din infekterade hud. Tvål med parfymer och konstgjorda färgämnen kan irritera din hud och kan vara smärtsam om din hudinfektion är svår.
  • Bild med titeln Ta bort ett ingrown hår under huden Steg 11
    3. Sprid bactroban salva på din hud. Detta bör göras genom att först klämma ut en liten mängd ur röret och på fingrarna eller handflatan och sprida det jämnt över din infekterade hud. Typiskt krävs endast en liten mängd salva - Följ instruktionerna från din läkare eller på etiketten.
  • Om du har impetigo måste du tillämpa Bactroban-salva två gånger om dagen i fem dagar.Du kan täcka den med gasbindning och ompröva om det inte har varit någon förbättring på tre till fem dagar.
  • Om du har en bakteriell hudinfektion, se till att du begränsar det område där du tillämpar Bactroban. Det område där du applicerar bactrobanen bör inte vara större än storleken på din handflata (100cm2).
  • Bactroban-salva absorberas inte helt av din hud när du först applicerar den - du borde kunna se ett tunt lager av grädden på din hud.
  • Du kan täcka det infekterade området med ett bandage efter att ha applicerat Bactroban om du vill så länge det är ett relativt andningsbart material (såsom gasväv).
  • Bild med titeln Använd bensodiazepiner Steg 14
    4. Följ din recept till slutförandet. Det är mycket viktigt att du använder Bactroban-salva för hela den perioden som beställts av din läkare (vanligtvis cirka 10 dagar), eller som rekommenderas av paketet. Om du slutar använda salven tidigt eftersom din infektion verkar vara borta, kan du sluta med en starkare infektion som kan till och med vara resistent mot antibiotika.
  • Applicera salva tre gånger om dagen i 10 dagar för en bakteriell hudinfektion.Kontakta din primärvårdsleverantör om du inte ser någon förbättring om tre till fem dagar
  • Det här är en bra anledning att inte använda Bactroban utan doktors recept, även om du är i ett land där du kan få det över disken.
  • Om du av misstag saknar en dos av bactroban, applicera det så snart du kommer ihåg att göra det om det redan är dags för din nästa dos - i ett sådant fall, hoppa över den missade dosen. Du bör inte använda en dubbel dos utan din läkares godkännande.
  • Metod 2 av 3:
    Använda Bactroban Nasal
    1. Bild med titeln Gain vikt när på dialys steg 1
    1. Följ din läkares instruktioner. Innan du använder Bactroban Nasal, se till att du fullt ut förstår din läkares instruktioner och följer dem noggrant. Läs etiketten försiktigt och ring din läkare om du har några frågor om att använda medicinen, till exempel hur länge eller hur ofta det ska ansöka om det.
  • Bild med titeln Cure A Cold med hushållsresurser Steg 29
    2. Tvätta händerna före och efter användning av Bactroban Nasal. Det är viktigt att se till att dina händer är rena innan du börjar din bactroban nasal applikation och efter att du har tillämpat medicinen. Tvätta händerna noggrant med tvål och varmt vatten och torka dem helt före och efter användning av bactroban.
  • Bild med titeln Live med allergier mot pollen steg 14
    3. Dispense hälften av det enda användningsröret i varje näsborre. För att börja, sätt in applikationsröret i näsborre. Sedan trycker du på hälften av salvan i denna näsborre. Sätt sedan in röret i den andra näsborre och applicera den andra halvan av medicinen.
  • Bild med titeln Bli av med akne på näsan Steg 11
    4. Tryck på dina näsborrar för att sprida medicinen. När du har applicerat all salva mellan dina två näsborrar, börja trycka på sidorna av dina näsborrar i ett alternerande sätt. Gå fram och tillbaka mellan att trycka försiktigt på höger och vänster näsborrar i ungefär en minut.
  • Bild med titeln Applicera vaginalkräm steg 5
    5. Kassera röret. När du har slutat, kassera applikationsröret. Återanvänd inte röret. Dessa rör är avsedda för en enda applicering av bactroban och är inte avsedda att återanvändas.
  • Metod 3 av 3:
    Följa upp på din vård
    1. Bild med titeln behandla idrottare
    1. Bedöm ditt tillstånd efter tre till fem dagar. Leta efter fysiska tecken på förbättring i ditt hudtillstånd. Om du inte ser någon förändring i din infektion eller det verkar vara försämrat, kontakta din läkare direkt. Detta kan vara ett tecken på att du har en infektion som är resistent mot Mupirocin, i vilket fall Bactroban inte hjälper dig.
    • Din infektion kommer förmodligen inte helt rensad inom tre till fem dagar med början Bactroban-användning, men det borde finnas någon synlig förbättring av då.
    • Fortsätt att använda Bactroban tills du kan se din läkare om det inte gör din infektion värre.
  • Bild med titeln Treat Molluscum (Molluscum contagiosum) Steg 2
    2. Se upp för biverkningar. Följande är potentiella biverkningar av bactrobananvändning och bör övervakas noggrant: hudtorka, irritation, klåda, bränning, rodnad och blåsning. Om du upplever något av dessa medan du använder Bactroban, sluta använda salven och besöka din läkare så att han eller hon kan utvärdera din reaktion på medicinen.
  • Det är möjligt att du kan vara allergisk mot några av beståndsdelarna i Bactroban, i vilket fall du inte ska använda den. Det är bäst att få din läkare att göra denna bestämning.
  • Ytterligare biverkningar är möjliga hos små barn, gravida kvinnor och äldre. Fråga en läkare om potentiella problem i samband med dessa speciella fall.
  • Allvarliga biverkningar som motiverar omedelbar nödsituation är svårighet att andas, nässelfeber, wheezing, ett allvarligt utslag och klåda eller svullnad i munnen eller halsen.
  • Bild med titeln Välj en över räknaren Retinol Produkt Steg 1
    3. Undvik att kombinera bactroban med andra krämer. Även om Bactroban (Mupirocin) inte är kända för att reagera dåligt på andra läkemedel eller salvor, rekommenderas att du inte använder någon annan kräm, lotion eller salva på samma område som du tillämpar bactroban, eftersom det kan späda Bactrobans effektivitet.
  • Om du måste använda Bactroban och en annan topisk grädde på samma område, försök att tillämpa dem minst 30 minuter bortsett från varandra.
  • Att använda en lotion eller grädde på din hud kan orsaka irritation, speciellt om den innehåller parfymer - det kan göra det svårt att berätta om Bactroban hjälper din hudinfektion.
  • Bild med titeln Behandla ett mindre klippt steg 2
    4. Ompröva ditt tillstånd. När din föreskrivna period av bactroban används har slutat, håll ett öga på din hudinfektion och se till att det inte finns några tecken på en långvarig (eller återkommande) fråga. Om din infektion inte verkar vara helt utrotad (och du har slutfört din ursprungliga Bactroban-regimen), prata med din läkare.
  • Återställ inte med Bactroban utan att först rensa den med din läkare, eftersom det här kan göra din infektion värre i vissa situationer (t.ex. att främja antibiotikaresistens).
  • Vänta ett par dagar efter att ha avslutat din föreskrivna körning av bactroban användning innan du bestämmer dig för att din infektion inte har rensat upp.
  • Tips

    Bactroban Nasal kan också administreras till dig om du är på sjukhuset med MRSA. Detta kan också administreras på ett läkarkontor.
  • Tala om för din läkare om du använder andra receptbelagda eller receptbelagda läkemedel, vitaminer eller växtbaserade läkemedel.
  • Om du har använt andra aktuella salvor för att behandla din infektion, avbryta användningen innan du börjar bactrobanregimen (om inte din läkare säger att det är okej att använda båda).
  • Förvara din bactroban vid 68 till 77 ° F (20 till 25 ° C) (och helst inte i ett badrum). Förvara inte bactroban i kylskåpet.
  • Varningar

    Använd inte bactroban oftare eller längre än regisserad av din läkare, eftersom det kan öka dina chanser att utveckla en antibiotikaresistent infektion.
  • Använd inte bactroban på stora, öppna sår eller hudskador.
  • Använd inte Bactroban om du har njureproblem. Njurpatienter kan vara känsliga för en inaktiv ingrediens i salvan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande