Hur man adresserar bröllopsinbjudningar

VIDEO

Din stora dag närmar sig. Du måste hitta ett sätt att få dessa inbjudningar i händerna på gäster överallt, men du kan inte räkna ut hur man hanterar dem. Medan etiketten verkar komplicerat först, finns det enkla regler du kan följa för att få det här jobbet gjort i tid för att planera resten av ditt bröllop. Genom att skriva ut de fulla namnen på dina gäster på de yttre kuverten och ta itu med dem mer informellt på det inre kuvertet kommer du att komma med vackra inbjudningar dina gäster kommer att älska.

Steg

Del 1 av 4:
Organisera en gästlista
  1. Bild med titeln Adress Wedding Invitations Steg 1
1. Skriv ut namn och adresser på alla dina gäster. Innan du lägger penna till dyrt men vackert papper, gör ett antal anställda. Ta dig tid att kolla över den här informationen så att du inte gör några stavfel som kan störa dig när du har gott om annan planering att oroa dig för.
  • När du går med kan du ta reda på vem som blir inbjuden tillsammans och som blir inbjuden separat.
  • Bild med titeln Adress Wedding Invitations Steg 2
    2. Bjud in familjer och par tillsammans. Något par, gift och ogift, kan placeras på samma kuvert, så länge du vill bjuda in dem båda. Om du försöker komma ur att bjuda in din väns nya partner är du ify om, du kan ha ett besvärligt ögonblick på dina händer. Barn under 18 år kan också behandlas på samma inbjudan som sina föräldrar.
  • För barn över 18 år är det vanligtvis bäst att Skicka en separat inbjudan. Om de bor med sina föräldrar kan du komma undan med dem alla på samma inbjudan.
  • På samma sätt, syskon eller andra människor som bor tillsammans men inte i ett förhållande kan bjudas in tillsammans. Du kan dock hitta separata inbjudningar att vara en mer tankeväckande gest. Det här är upp till dig.
  • Bild med titeln Adress Wedding Invitations Steg 3
    3. Bjud in enstaka gäster separat. Individuella inbjudningar är för dina gäster som inte är täckta på några andra inbjudningar. Dessa är inte för personer i ett förhållande eller bor tillsammans med en annan gäst. Du kan också välja att bjuda in en person i ett par eller hushåll, men var beredd på något drama som kan uppstå från dem som känner sig borta. Enkla inbjudna kan också ges ett gästalternativ för att kompensera för detta.
  • Gästalternativet används för att bjuda in någon du inte vet bra, till exempel den nya partnern som din vän ser.
  • Bild med titeln Adress Wedding Invitations Steg 4
    4. Tilldela lämpliga titlar till dina gäster. Notera gästens professionella titlar, som för läkare, militära tjänstemän och domare, är en respektfull, elegant röra. När det inte är relevanta, måste du ta itu med personer med Mr. och fru. herr. används för alla åldrar 18 år eller äldre. Fru. används för gifta kvinnor eller skilsmässiga och änka kvinnor. Fröken används för enskilda kvinnor och tjejer under 18 år. Det är lite komplicerat, så ta hand om detta innan du börjar skriva kan vara en bra lättnad.
  • Fröken. är en fångst-all adress. Det fungerar bra för ogiftiga kvinnor över 30 år och när som helst är du osäker på vilken titel som ska användas.
  • För medicinska läkare måste du stava ordet läkare. Andra läkare får förkortningen "Dr.,"Som ersätter mr. och andra prefix.
  • Hänvisa till domare som "den ärade njurparentaon" och militärpersonal som "Lieutenant Loras Tyrell, US Army."
  • Del 2 av 4:
    Namngivna gäster på det yttre kuvertet
    1. Bild med titeln Adress Wedding Invitations Steg 5
    1. Skriv ut hela namn på mitten av kuvertet. Det är rätt, mottagarens namn har framträdande på kuvertets framsida. Låt gästen känna sig speciell. Du väljer dem att delta i ett viktigt även i ditt liv, trots allt. Lämna utrymme nedan för kopplade gäster med olika efternamn samt sändningsadressen.
  • Bild med titeln Adress Wedding Invitations Steg 6
    2. Stava ut fulla ord så ofta som möjligt. Gästnamn är en given, eftersom de enda förkortningarna du använder är sådana som herr., Fru., Jr., och dr. Andra ord som "och" är också typiskt stavade för formalitetens skull. Det kommer också att ge dig en ond handkram. Så länge du är konsekvent kan du komma undan med förkortning och till "&."Ingen kommer att ringa dig ut på den.
  • Bild med titeln Adress Wedding Invitations Steg 7
    3. Inkludera ett gästalternativ för plus. En vanlig adress till din kära, men ogift vän är "Fröken Clara Oswald."Om du inte har för avsikt att bara inbjuda henne, kan du lämna den på det. De flesta får gästerna, och du måste visa att det här är välkommen. Skriv, "Fröken Clara Oswald och gäst."Ordet" gäst "är alltid små bokstäver. Åtminstone kommer du inte bli förvånad när Fröken Oswald dyker upp vid ditt bröllop med ett plus ett.
  • Ordet "Gäst" används bara när du inte känner till gästens namn. Om du känner till namnet, skriv namnet under den första. Skriv till exempel "Miss Clara Oswald" då "Dr. John som "under den.
  • Du kan välja att lämna "och gäst" för det inre kuvertet. Lämna ut det kan göra det yttre kuvertet känns mer personligt.
  • Bild med titeln Adress Wedding Invitations Steg 8
    4
    Adress gift par med samma efternamn tillsammans. Det här är de enklaste att ta reda på, så länge ingen har en speciell titel som dr. De gifta vänner och föräldrar du vet är representerade som en fackförening som deras bröllop edcraims. Den korrekta adressen är "Mr. och fru. Harry Potter "eller" Mr. Harry och Mrs. Ginnypotter."Du kommer nog att önska att du visste mer gifta par.
  • Den person vars efternamn används på inbjudan går först om inte deras partner har en professionell titel, till exempel Dr. eller en militär ranking.
  • Samma regler gäller för gifta könspar som delar ett efternamn. Om de inte delar ett efternamn, skriv alla namn på separata linjer.
  • Bild med titeln Adress Wedding Invitations Steg 9
    5. Skriv ut de fullständiga namnen för par som inte delar ett efternamn. Vissa människor antar inte sin partners efternamn. Invalidering av det valet eller deras äktenskap skulle vara en obehaglig start på ditt bröllop, så ta dig tid att skriva ut båda namnen. Den person du är närmast går först. Till exempel är du bästa vänner med Rachel, så du skriver "Mrs. Rachel Green och Mr. Ross geller."
  • När du är lika nära varje person, ange namnen i alfabetisk ordning.
  • Bild med titeln Adress Wedding Invitations Steg 10
    6. Separera ogifta par på olika linjer. Det spelar ingen roll om de bor tillsammans eller inte. Standard etikett är att hålla namnen separata för att skilja dem. Dessa styva gamla standarder har avslappnat över tiden, så du kanske kan gå med i namnen med ordet "och" som du skulle för gifta par. För att spela det säkert, separera namnen, beställa dem alfabetiskt med efternamn och skriv namnen i sin helhet.
  • Skriv till exempel "Mr. Joffrey baratheon."Under det, skriv" Fröken Sansa Stark."
  • Bild med titeln Adress Wedding Invitations Steg 11
    7. Beställningsnamn med professionella titel rankningar. Ranking toppar kön, så om din bästa damvän är en armé överste, domare eller raketforskare, ger du bättre hennes respekt. Standard Notation för rankningar är "Dr. John och Mrs. Vem."Om fru. Vem är doktorn, vänd namnen. Om de är båda läkare kan du skriva "DRS. John och Clara som."Förkortningen för Dr. behöver bara skrivas ut i sin helhet för medicinska läkare.
  • Kom ihåg att följa de andra reglerna, som att beteckna par med olika efternamn. Ändra det till "dr. John Vem och Dr. Clara Oswald."
  • Bild med titeln Adress Wedding Invitations Steg 12
    8. Skicka barn över 18 år en separat inbjudan. Vid 18 års ålder anses barn juridiska vuxna, åtminstone i USA. Det blir knepigt när den vän du vill bjuda in är att leva med sina föräldrar. Du är fri att inkludera dem på deras föräldrars inbjudan, om du skickar en. Du kan lika bra skicka en separat inbjudan för att undvika förvirringen.
  • När det finns flera barn över 18 bor tillsammans, lista dem av anställning. Skriv till exempel "Mr. Bill Weasley."Under det, skriv" Mr. Charlie Weasley."
  • Goda nyheter! Du behöver inte lista barn under 18 år på det yttre kuvertet. Du kan göra det genom att skriva "Sansa och Arya" under "Mr. och fru. Ned Stark, "men fråga dig själv om det är värt ansträngningen.
  • Bild med titeln Adress Wedding Invitations Steg 13
    9. Förenkla familjeinbjudningar till ett efternamn. Skriva ut det fullständiga efternamnet är helt acceptabelt och omtänksamt. Normalt skulle du ta upp inbjudan till föräldrarna. Lyckligtvis finns det ett modernt sätt att vara inkluderande när du sparar dig själv. Skriv ut inbjudan som "The Brady Family."Detta innebär att inbjudan är för hela familjen, håller ditt arbete kort och sött.
  • Del 3 av 4:
    Fyll i adressinformation
    1. Bild med titeln Adress Wedding Invitations Steg 14
    1. Skriv adresser under det yttre kuvertets gästnamn. Adressen går rätt under gästnamnet, så förhoppningsvis har du lämnat tillräckligt med utrymme. Det yttre kuvertet är vad postbäraren ser, så adressen att vara där. Skriv klart och läsligt så att posttjänsten får inbjudningarna till dina gäster i tid.
    • Ta dig tid att hänvisa till din gästlista för exakt fraktinformation. Du har några förklaringar att göra om mormors inbjudan går vilse i posten.
  • Bild med titeln Adress Bröllop Inbjudningar Steg 15
    2. Undvik att använda förkortningar. Tyvärr kan du inte spara dig lite tid här. Du måste noggrant skriva ut de ord du är van vid förkortning. Avenue, till exempel, borde inte vara ave på ditt kuvert. Statliga och landsförkortningar ser också klibbiga ut, så fortsätt och lär dig hur man stavar Mississippi innan du försöker bjuda in din förlorade farbror.
  • I fall av par som inte bor tillsammans ska den adress som används hör till den person du vet bäst.
  • Bild med titeln Adress Bröllop Inbjudningar Steg 16
    3. Placera din returadress i övre vänstra hörnet. Din hand är trång, men fortsätter för din bröllopsdags bästa. Förlorade kuvert kommer inte att gå tillbaka till dig utan en returadress. Det övre vänstra hörnet är standardplatsen för din fulla och oföränderliga adress. För att undvika att krampa framsidan kan du skriva den på baksidan. Stämpeln kan gå tillbaka dit för att ge ditt handstil utrymme att skina.
  • Tryckta adressetiketter, medan inte som tilltalande som handstil, är ett alternativ. Det ger dig mer tid att spendera på de viktiga besluten, till exempel vilken typ av frostning som ska användas på din tårta (som choklad eller mer choklad).
  • Om en inbjudan returneras till dig oöppnad, betyder det troligtvis att du har fel adress.
  • Del 4 av 4:
    Adressera inbjudan och svarskorten
    1. Bild med titeln Adress Wedding Invitations Steg 17
    1. Nämna nära vänner med förnamn bara. Att referera förnamn är ett tecken på intimitet och bör endast göras med personer du vet väl. Det är frestande att göra det med alla, eftersom det sparar dig mycket skrivande, men det skulle vara obekväma för din chef, lärare eller farbror har du aldrig träffat. Reservera det för goda vänner och andra människor du är på förnamn med.
    • Skriv ut "Harry och Ginny."
    • Familjer kan listas lätt så här. Du kan skriva, "Ned, Catelyn, Robb, Fröken Sansa, Fröken Arya, Bran och Rickon."
    • Initialer är aldrig en giltig substitution för ett namn, men suffixer som JR. och sr. är alltid lämpliga.
  • Bild med titeln Adress Bröllop Inbjudningar Steg 18
    2. Adress de flesta med sina efternamn. Den dåliga nyheten är att du måste göra mer skrivning, om du inte anställde någon att göra det för dig. Den goda nyheten är att du blir lite mindre formell. I stället för att skriva första och efternamn innehåller det inre kuvertet endast det efternamn som ligger bakom hälsningen. Glöm inte speciella heder som Dr.
  • Skriv till exempel "Mr. Potter och gäst "eller" Mr. och fru. Potter, "beroende på förhållandet.
  • Bild med titeln Adress Wedding Invitations Steg 19
    3. Lista ogifta namn separat. Alla som inte är gift får ära att ha sin egen linje. Hej, det behöver inte vara en dålig sak. Att göra detta ger båda namnen lika vikt. Beställa namnen igen med förtrogenhet, eller, för lika förtrogen, genom alfabetisk ordning.
  • Skriv ut "Fröken Granger."Under det, skriv" Mr. Krukmakare."
  • Bild med titeln Adress Wedding Invitations Steg 20
    4. Lista varje person inbjuden till bröllopet. Detta är ett viktigt steg när du avser att bjuda in hela hushållen. Det inre kuvertet är den punkt där du måste lista alla namn, inklusive barn under 18 år. Om din familj fick en inbjudan som listade dina föräldrar men lämnade dig, skulle du vara förvirrad. Du var inte muntligt inbjuden, och det skulle vara besvärligt om du visade upp ovälkommen.
  • Notera de vuxna namnen först, till exempel "Mr. och fru. Ned stark."Under det, lista barnen av anställning. Skriv till exempel "Robb, Fröken Sansa, Fröken Arya, Bran och Rickon."
  • Flickor under 18 är betecknade som "Fröken."Pojkar under 18 får inte en titel. Hur orättvist!
  • Bild med titeln Adress Wedding Invitations Steg 21
    5. Adressera returkuverten. Det här är kuverten dina gäster måste återvända sina svar. Att ge människor noll ursäkt för inte RSVping kommer åtminstone att spara lite av ditt hår när du börjar dra ut det över planering av denna stora händelse. Skriv ditt namn, husnummer, gata, stad, stat och postnummer i mitten av kuvertet.
  • För att spara mycket tid, få förtryckta kuvert. Du har skrivit tillräckligt med namn och adresser för en dag.
  • Provbröllopsinbjudningar

    Provfamiljbröllopsinbjudan

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Provbröllopsinbjudan från föräldrarna

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Provbröllopsinbjudan från brud och brudgum

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prov RSVP-kort

    Provformellt RSVP-kort

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prova informellt RSVP-kort

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Exempel Roligt RSVP-kort

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    WikiHow Video: Hur man adresserar bröllopsinbjudningar

    Kolla på

    Tips

    Medan handlevererande inbjudningar är en romantisk touch, kräver det vanligtvis mycket ansträngning och kan inte göras för personer som bor långt borta.
  • Försök använda folieklistermärken eller anpassade frimärken för att täta det yttre kuvertet.
  • Det inre kuvertet ska vara osealed. Gästerna behöver använda den!
  • Börja förbereda inbjudningarna tidigt. De ska skickas sex till åtta veckor före evenemanget.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande