Hur man bestämmer vem som ska bjuda till en fest

Medan du planerar en fest, är en av de viktigaste aspekterna gästlistan. Oavsett hur stor maten är eller hur vacker platsen är, kommer en fest inte att lyckas om du inte har fyllt det med de bästa människorna. Att samla den finaste gruppen av deltagare kan verka som en skrämmande uppgift, men det finns några tips för att minimera någon inbjudan angst.

Steg

Del 1 av 3:
Att räkna ut grunderna
  1. Bild med titeln Volontär på det humana samhället Steg 1
1. Bestäm hur många gäster du kan bjuda in. Detta beror på saker som storleken på platsen, syftet med firandet, mängden mat eller alkohol som du kommer att tillhandahålla mm. Om du kastar ett stort bash, kanske du kan bjuda in alla dina bästa vänner, nära vänner, medarbetare och bekanta. Du behöver inte vara extremt speciell om gästlistan, eftersom ju mer Merrier. Men du måste vara pickier om du planerar en liten samling.
  • Det är bäst att bestämma a räckvidd av gäster, för det finns alltid en chans att någon kommer att borda på festen sista minuten, eller motsatt och ta en oväntad plus-ett.
  • Ta reda på en budget för din fest och bestämma hur mycket varje Gäst kostar dig.
  • Platsen ska ge dig maximal beläggning, så du kan se till att du inte bjuder in för många gäster.
  • Bild med titeln vara ett nöje att ha hemma steg 4
    2. Tänk på vilken typ av människor som skulle kunna njuta av partiet mest. Det ger en bra fest när du bjuder in gäster som verkligen tycker om. Till exempel, om du är värd för en soiree på en exklusiv restaurang, tänk på dina vänner som älskar att prova nya köket eller är självutnämnda "Foodies."Om du är värd för en casual backyard cookout, kanske du vill bjuda in dina mer låga nyckel, låga underhållsvänner. Du får idén!
  • Det betyder inte att utesluta goda vänner som kanske inte "passa" den atmosfär du går för. Det kan säkert vara kul att få dem ut ur sina komfortzoner.
  • Bild med titeln Ha det roligt utan att spendera mycket steg 6
    3. Inkludera information i din inbjudan om att föra vänner. Om du vet att du har gott om plats för alla dina gäster och då kan du inkludera en rad om din fest "ju fler desto bättre!" Detta kommer att låta dina inbjudna veta att de är välkomna och även uppmuntras att ta med andra tillsammans med dem.
  • Korrekt festetikett är att de enda personer som uttryckligen är inbjudna är namnen på inbjudan. Om du vill att dina gäster ska ta datum, barn, vänner eller den som anger!
  • Del 2 av 3:
    Välja gäster taktfullt
    1. Bild med titeln Act med din egen stil Steg 2
    1. Gör en lista över de icke-förhandlingsbara gästerna. Det här är människor som du absolut måste bjuda in, oavsett anledning. Dessa kan vara dina bästa vänner eller familjemedlemmar som du inte kunde föreställa dig att ha en fest utan, eller några personer som du känner dig helt skyldig att bjuda in. Vanligtvis är icke-förhandlingar människor som du desperat vill ha på din fest eller de människor du måste bjuda in för att undvika spänning. När du har skapat den här listan kan du bestämma hur mycket utrymme du har lämnat för att bjuda in andra.
    • Om du har ett förlovningsfest är din snart svärmor en icke-förhandlingsbart. Du kanske inte älskar henne, men det finns inget sätt att du kan utesluta henne.
  • Bild med titeln tala tydligt steg 4
    2. Tänk på relationerna eller "plus-ett" av dina icke-förhandlingsbara gäster. Detta gäller för alla åldrar och typer av parter. Om du är ett barn värd en sömn och du bjuder in din bästa vän, kanske de vill ta med sin andra bästa vän. Om du bjuder in din favorit medarbetare till din middagsfest, borde du förmodligen förvänta sig att hans nya fästman ska gå med honom. Dessa saker är viktiga att överväga när man planerar en fest både av logistiska skäl, som mat, drycker, utrymme, etc., Men också för den dynamiska och stämningen hos festen som helhet. En fest kan gå mer smidigt om alla känns bekväma, oavsett om de tog med sig en gäst eller har andra vänner i närvaro.
  • Bild med titeln presentera dig själv i irländskt steg 7
    3. Eliminera eventuella motstridiga par. Det här är några gäster som har problem eller dåligt blod med varandra. Det kan finnas två personer du verkligen vill ha på din födelsedagsfest, men det blir inte mycket roligt om de kämpar med varandra hela tiden. Detta kan vara en svår uppgift, men du måste försöka ditt bästa för att undvika potentiella konflikter eller besvärliga situationer.
  • Ibland kan du bara inte eliminera alla potentiella konfliktpar. Om det finns två personer som är i odukter som du absolut måste bjuda in, överväga att planera en större part där det kommer att finnas gott om andra människor att avleda uppmärksamhet och minska den totala spänningen.
  • Om du planerar en mindre fest där de två motstridiga gästerna kommer att vara i kontakt med varandra, låt dem båda veta på förhand. Berätta för dem privat att den andra personen kommer att vara där, och du hoppas att de kan respektera din önskan att ha en lugn och dramafri fest.
  • Bildbeteckningen verkar som en vanlig tonåring steg 4
    4. Bjud in alla om du bjuder in majoritet. Med andra ord, om du inbjuder över hälften av ditt kontor eller klass, måste du bjuda in alla. Alienera inte ett par människor genom att bjuda in alla andra, eftersom det kommer att skapa en obekväm och exklusiv atmosfär. Sätt dig i sina skor, och ge dem en inbjudan om alla andra får en.
  • Om du har en mindre fest och inte kan bjuda in alla, bjuda bara en utvalda få. På det sättet är de flesta av dina medarbetare eller klasskamrater inte inbjudna och kommer inte att ta det som en personlig avfront.
  • Bild med titeln Gör en musikalisk film Steg 2
    5. Bjud in personer du vill bjuda in. I slutet av dagen är det din fest och du kan bjuda den som du vill ha. Medan det finns vanlig etikett för att se till att människor inte känner sig onödigt uteslutna, är du inte skyldig att bjuda in någon du inte vill. Om du är bekväm med spänningen eller repercussion som kan bero på att du lämnar någon av din gästlista, borde du. Du kommer inte att kunna njuta av ditt evenemang om du är omgiven av personer du inte vill vara runt.
  • Det här är ett knepigare problem om du är med värd för en fest. Om din co-värd vill ha någon där du ogillar, eller vice versa, kan du behöva kompromissa med.
  • Del 3 av 3:
    Bjuda in de valda
    1. Bild med titeln Få ett acceptbrev från topp US-universitet Steg 13
    1. Använd takt och manners när du bjuder in dina gäster. Om du bara bjuder in några personer i skolan eller jobbet, skicka inte ut inbjudningar eller sprida ordet där. Att skicka dina inbjudningar via mail eller e-post är en bra metod. Du kan skicka inbjudningar diskret, och du kan också innehålla relevant information, till exempel din adress, körbeskrivning, klädkod eller något annat de kanske behöver veta.
    • Skicka dina inbjudningar ett par veckor före en mer formell händelse, och inom en vecka för en informell part.
    • Webbplatser som papperslös post gör det enkelt att skapa söta, anpassade inbjudningar. De erbjuder en hel del av inbjudningar som du kan skapa helt gratis.
  • Bild med titeln har en fest tjej rum steg 7
    2. Begär och följa upp för RSVPS. Detta kan vara så formellt som att begära skriftlig RSVPS, eller bara fråga inbjudna om de planerar att delta, så kan du få ett generellt antal anställda. Oavsett hur du går om att göra detta, bör du ta reda på vem som planerar att delta så att du kan se till att du är beredd att vara värd för alla. Se till att när du begär RSVP, frågar du också om de tänker med att få ett datum eller en vän tillsammans med dem.
  • Bild med titeln Organisera din eftermiddag Steg 1
    3. Bjud in reserverna om det är tillämpligt. Om många av dina inbjudna inte kan komma, kan du alltid skicka ut ytterligare inbjudningar till alla du kanske inte har ansett. När du har skapat din lista över icke-förhandlingsbara gäster och deras potentiella datum, skapar du en lista med reservgäster. Dessa reserver kommer att bli inbjudna om många av dina ursprungliga inbjudningar inte kan göra det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande