Hur man lätta herpes smärta med hemmetoder

Vad folk kallar Herpes består av två närbesläktade virus, herpes simplex typ 1 och typ 2-virus (HSV-1 respektive HSV-2). HSV-1 orsakar oftast kalla sår eller feberblåsor på munnen och läpparna medan HSV-2 orsakar dem på könsorganen. Båda typerna av herpes är mycket kliande och smärtsamma förhållanden som kan uppstå hos både män och kvinnor. Smärtan kan till och med börja innan lesionerna är synliga. Herpes-viruset går in i människokroppen genom direkt (sex, kyssning, beröring) eller indirekt (dela förorenade personliga föremål) Kontakt med den infekterade personen. Även om viruset inte har bot, kan du ta steg hemma eller genom din läkare för att minska smärta och obehag i samband med herpesutbrott före och efter att lesionerna kommer fram, såväl som att minska varaktigheten av ett utbrott.

Steg

Metod 1 av 6:
Behandla herpes smärta hemma
  1. Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 1
1. Använd is eller en cool kompress på området. Täcka ispaketet med en handduk så att det inte blir för kallt. Placera sedan ispaketet över området med såren. Lämna det på plats i ca 10-15 minuter. Vänta sedan en timme innan du upprepar behandlingen. Du kan också suga en ren tvättduk med kallt vatten och applicera den svala, våta komprimeringen till lesionerna.
  • Is ger enorm lättnad på de flesta typer av smärta, eftersom det numrar huden och döljer smärtreceptorerna i området.

Dricks: Se till att du täcker ispaketet med en ny handduk varje gång och tvätta varje handduk i varmt, tvålvatten efter användning för att förhindra ytterligare spridning av infektionen.

  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 2
    2. Applicera en varm komprimering. Om kyla inte hjälper till att lindra smärtan, får vissa människor mer lättnad med heta / varma kompressor. Använd en ren bomullshandduk eller tvättduk så att den täcker hela området med såren. Använd vatten som är varmt varmt temperatur. Blötlägger handduken, vrid ut överskott och applicera på det smärtsamma området.
  • Använd en ren handduk eller tvättduk varje gång du upprepar processen och tvätta varje objekt i varmt tvålvatten för att förhindra eventuell spridning av infektionen.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med Hem Remedies Steg 3
    3. Dab propolis på det drabbade området. Propolis är ett vaxartat harts gjord av bin som har antivirala egenskaper och verkar påskynda läkning av sår. Du kan använda salvor eller salvor som innehåller propolis för att lugna och hjälpa till att läka såren.
  • Många hälsokostaffärer och drogbutiker har dessa produkter.
  • Se till att du köper en salva eller salva (inte en kapsel eller tinktur) och följer tillverkarens instruktioner.
  • För Propolis och något annat aktuellt hemmedel, prova ett litet belopp på ett opåverkat område av hud och vänta 24 timmar (för att du inte har några allergiska reaktioner) innan du applicerar det på ditt utbrotts webbplats.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 4
    4. Applicera kyld Aloe för att hjälpa till att lindra smärta. Aloe Gel eller en aloealva kan användas för smärtlindring, och det fungerar ännu bättre om det är coolt. Placera Aloe Plat-stammen eller gelén i ditt kylskåp i några timmar innan du använder den. Applicera den kylda aloe direkt på såret. Du kan göra det genom att bryta av en bit av en aloe-växt och klämma ut saften eller genom att använda en kommersiell produkt och följa tillverkarens instruktioner.
  • Du kan låta Aloe Gel eller salva torr och sedan tvätta av skorpan. Återanvända var 4: e timme efter behov.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 5
    5. Försök ta ett lysintillskott. Tre 1000 mg doser av lysin per dag kan förkorta längden på ett utbrott. Lysin kan vara effektivt för att minska antalet utbrott av muntliga herpes sår under 6 månader. Var noga med att kontrollera med din läkare innan du startar det här tillskottet.
  • Lysin är en aminosyra (ett protein "byggblock") som kan öka kolesterol och triglyceridnivåer, så kolla med en kunnig vårdpersonal innan du tar den.
  • Du kan också konsumera matrik på lysin, som fisk, kyckling, ägg och potatis.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 6
    6. Applicera olivolja till lesionerna. Olivolja är känd för att fuktning av huden. Det är rik på antioxidanter och är en av de bästa hemmet för herpes sår. Det innehåller också dinitroklorbensen, som spelar en viktig roll vid behandling av herpesinfektion.
  • Värm en kopp olivolja i en kruka med några kvistar av lavendel och lite bivax. Efter kylning, använd blandningen på det infekterade området. Bivaxen bör hjälpa till att hålla oljeblandningen på plats, men du kan behöva ligga ner för att hålla den på ömt.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 7
    7. Sprid manuka honung över området. Manuka honung har antibakteriella och antivirala egenskaper. Det kan hjälpa till i snabbläkning av herpesblåsor och kalla sår. Allt du behöver göra är att tillämpa den tjocka honungen runt den drabbade regionen. Applicera det flera gånger under dagen för att göra det mer effektivt.
  • Applicera det med bomullspinne eller bomullsplattor direkt på dina blåsor. Det kan sticka dig först, men snart kommer du att känna en domningar på det drabbade området.
  • Se till att du applicerar råa honung till dina könsorgan för att se till att honungen stannar direkt på området och droppar inte.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 8
    8. Applicera oregano olja direkt på området. Oregano olja, med sina antivirala egenskaper, hjälper till i snabb återhämtning av herpesblåsor. Du behöver bara tillämpa någon oreganoolja direkt på det infekterade området med en bomullspinne och låt den sitta i 10-15 minuter. Tvätta sedan av området och klappa torrt.
  • Oregano olja, calendula olja eller jojoba olja kan alla appliceras ensam eller som en blandning.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 9
    9. Försök använda utspädd teolja. Tea Tree Oil har blivit hyllad som en verklig botemedel - allt när det gäller någon sjukdom som involverar öppna sår. Det brukar användas för att behandla canker sår och ont i halsen, och kan hjälpa till med läkning av herpes sår utbrott. Kombinera 2-3 droppar tea trädolja med 1TSP (4.9 ml) mandel, kokosnöt eller olivolja och applicera blandningen till det drabbade området.
  • Den mest tea trädolja som är tillgänglig OTC är koncentrerad och destillerad för maximal styrka, så endast en liten mängd behövs för effekterna att äga rum.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 10
    10. Slät kokosnötolja över lesionerna. Kokosolja har antivirala egenskaper mot lipidbelagda virus, som herpesviruset, som kan hjälpa till att bekämpa utbrott av herpesvirus som orsakar sår. Det är också en effektiv hudfuktkräm.
  • Även om vissa läkare rekommenderar att man konsumerar kokosnötolja för att hjälpa till att öka ditt immunsystem, använd det sparsamt. Kokosolja är ca 90% mättat fett, mycket högre än smör (64%), nötköttsfett (40%) eller lög (40%). Studier har ännu inte visat att dess fördelar uppväger den potentiella risken för hjärtsjukdom som kommer med att äta för mycket mättat fett.
  • Metod 2 av 6:
    Behandla genital herpes smärta hemma
    1. Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 11
    1. Använd calamine lotion för att lugna genital herpes. Calamine lotion kan hjälpa till att torka ut blåsor och lugna huden. Använd endast den på genital herpes när lesionerna inte är på slemhinnor, så använd inte calamine lotion på vagina, vulva eller labia.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 12
    2. Suga genital herpes sår i ett havremjölbad. Ett havremjölbad (eller till och med med en havregrynsprodukt som Aveeno Soap) kan hjälpa till att minska sårens obehag. Placera om en kopp havregryn i en nylon socka och placera sockan över kranen. Låt mycket varmt vatten springa genom havregryn. Suga i havregrynbadet så länge som bekvämt.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 13
    3. Ta ett saltbad för att torka ut genital herpes sår. Epsom-salt innehåller magnesiumsulfat och andra väsentliga mineraler som är till hjälp vid torkning, lugnande och rengöringssår. Av denna anledning är epsomsalter viktiga för att lindra smärtan och klåda som kommer med en herpesinfektion. Att använda detta botemedel:
  • Varma lite badvatten och tillsätt ca 1/2 kopp epsomsalt. Blöt i minst tjugo minuter.
  • Dricks: Se alltid till att torka det drabbade området väl efter att ha ett varmt bad eller applicering av en varm handduk. Att hålla området torr kommer att förhindra ytterligare klåda, irritation eller någon möjlig svampinfektion. Om en handduk irriterar din ömma hud, använd en hårtork på den kalla inställningen.

  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 14
    4. Applicera en citronbalsamsalva. Citron Balm Ointments kan lindra akuta symptom på HSV-infektioner. Exempel på tillgängliga produkter är kloka sätt Herbals Citron Balm Salve och Ambers Organics Lemon Balm Ointment. Följ tillverkarens anvisningar för tillämpning av din specifika produkt.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 15
    5. Prova en kombination av salvia och kinesisk rabarber. I en studie var en kombination av salvia med kinesisk rabarber i en kräm lika effektiv som acyklovir, vilket är ett receptbelagt läkemedel som används för att behandla herpes. Du kan köpa en kräm som innehåller dessa ingredienser och använder den på dina lesioner för att hjälpa dem att läka snabbare.
  • Leta efter den här produkten online och i specialväxter.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 16
    6. Använd aktuell St John`s Wort. Topical St John`s Wort är en traditionell ört som används för att behandla virusinfektioner. Det har inte varit några mänskliga studier hittills med hjälp av St John`s Wort, men laboratorier har angett att örten kan hämma HSV-replikering.
  • Exempel på tillgängliga produkter inkluderar som Organic`s St John`s Wort Salve och Bianca Rosa`s St John`s Wort Salve / Ointment.
  • Bild med titeln Ease Herpes smärta med hemmet Remedies Steg 17
    7. Applicera zinksalva till herpes sår utanför munnen. Zinksalvor är effektiva mot HSV i laboratorietester. Du kan använda en 0.3% zinkoxidkräm (med glycin). Fråga din apotekspersonal för att hitta dessa och följ tillverkarens instruktioner.
  • Metod 3 av 6:
    Använda medicinska behandlingar hemma
    1. Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 18
    1. Överväg att ta antivirala läkemedel som Zovirax (Acyclovir), Famciclovir (Famvir), eller Valacyclovir (Valtrex) för genital herpes. Dessa kan ordineras av din läkare. Dessa läkemedel verkar huvudsakligen genom att hämma DNA-polymeraset av herpesviruset, vilket förhindrar multiplikation. Dessa läkemedel ges generellt för det första utbrottet och att kontrollera efterföljande utbrott.
    • Bara riktigt allvarliga fall av orala herpes kommer att kräva dessa läkemedel.
    • Zovirax finns i många doseringsformer, såsom tabletter, sirap, injektioner, och som topiska krämer för huden och ögat. Varje form bör användas enligt patientens medicinska tillstånd och ålder. Krämer kan appliceras direkt på blåsorna om det är i munnen eller på könsorganen.
    • Acyclovir, till exempel, föreskrivs som 800 mg 5 gånger om dagen i 7-10 dagar.
    • Oftalmisk kräm är användbar vid herpes keratit (herpes som påverkar ögat som orsakar klåda och urladdning) som ska tillämpas en gång vid sänggåendet.
    • Tabletter och injektioner är mer användbara när den systemiska rutten är önskad. I allvarliga fall tas tabletter två gånger dagligen.
    • De vanligaste biverkningarna med dessa mediciner är illamående och kräkningar, diarré, huvudvärk, trötthet, yrsel och muskelvärk.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 19
    2. Försök att ta en NSAID, som ibuprofen. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) kan vidtas för att minska irritationen och inflammationen på den drabbade platsen. De verkar genom att blockera de två enzymerna som är ansvariga för prostaglandinproduktion, Cox-I och Cox-II. Prostaglandin är involverad i inflammationsprocessen och att producera smärta. NSAID har analgetiska, antiinflammatoriska och antipyretiska egenskaper som kan hjälpa till att lindra feber. Du kan vanligtvis lindra smärta från ett herpesutbrott med over-the-counter nsaids.
  • Exempel är cataflam (diklofenaksalt) och brufen (ibuprofen) som ska tas som tabletter, sirap, brusande säckar, suppositorier eller topiska krämer. En typisk vuxendos kan vara en 50 mg Cataflam-tablett tas två gånger dagligen efter måltiden.
  • NSAID har några biverkningar, mestadels gastrointestinala störningar som illamående, kräkningar, peptiska eller magsår. Patienter med njur- eller leversjukdomar bör först fråga sin läkare innan de tar dessa läkemedel.
  • Ta den lägsta möjliga dosen för att lindra din smärta. Ta inte NSAIDS längre än två veckor utan att samråda med din läkare. Kronisk användning av NSAID är kopplad till bildandet av magsår och andra hälsotillstånd.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 20
    3. Använd acetaminofen för att kontrollera smärtan alternativt. Denna medicinering kan tas för samma typer av smärta som NSAID, men har färre antiinflammatoriska egenskaper. Det sägs, det har fortfarande anti-smärta och anti-feber effekter, lindrar några av symtomen.
  • Paracetamol är tillgänglig som Tylenol eller Panadol och kan tas som tabletter, sirap eller suppositorier. En typisk vuxendos kan vara två 500 mg tabletter som ska tas upp till 4 gånger dagligen efter måltider.
  • Ta den lägsta möjliga dosen för att lindra din smärta. Acetaminofen överdosering kan orsaka leverskador. Det kan också vara kopplat till njursjukdom.
  • 4. Prova en lokalbedövning som lidocaine gel. En lokalbedövning kan appliceras direkt på blåsorna, speciellt på könsorganen eller ändtarmen för att underlätta irritationen och kliarna. Ett vanligt exempel är xylokain (lidokain) i gelform. Det absorberas väl genom slemhinnan för att skapa en domningar på hudplatsen.
  • Xylokain kan appliceras två gånger dagligen.
  • Varning: Använd alltid handskar eller använd en bomullspinne för att applicera lidokain för att undvika att numrera fingrarna.

    Metod 4 av 6:
    Förhindra ett herpesutbrott
    1. Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 22
    1. Använd echinacea för att förbättra ditt immunsystem. Echinacea är en medicinsk växt och har antivirala egenskaper. Det är känt för att förbättra immunsystemet. Alla delar av Echinacea-fabriken, nämligen blommor, löv och rötter kan användas för att behandla herpesutbrott. Det kan konsumeras i form av te, juice eller piller.
    • Echinacea-tillskott är allmänt tillgängliga på de flesta apotek, vissa livsmedelsbutiker och finns också online.
    • Om du använder Echinacea som te, drick 3-4 koppar om dagen.
    • Om du använder det som ett tillägg, följ tillverkarens instruktioner.
    • Rådfråga din läkare innan du använder Echinacea om du har tuberkulos, leukemi, diabetes, bindvävssjukdomar, multipelskleros, hiv eller aids, autoimmun sjukdom eller leverstörningar. Echinacea kan störa dessa villkor.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 23
    2. Prova licorice root (glykyrrhiza glabra). Lakritsrot innehåller glykyrrhizinsyra, som har visat terapeutisk fördel vid behandling av herpes. Höga halter av glykyrrhizinsyra har faktiskt påverkat irreversibel deaktivering av herpes simplexvirus in vitro. Det bör dock noteras att långvarig användning av lakrits kan leda till att natrium och en förlust av kalium, så individer som lider av hjärtproblem och gravida kvinnor bör undvika lakritsens intag.
  • För behandling av herpes kan extrakten av lakritsrötter vara effektiva. Alternativt är intaget av två kapslar av extrakten av lakritsens rötter lika fördelaktigt.
  • Prata med din läkare innan du använder licorice root. Glykyrrhizin, den aktiva beståndsdelen i lakrits, kan orsaka pseudoaldosteronism, ett medicinskt tillstånd som orsakar huvudvärk, trötthet, högt blodtryck eller till och med hjärtattacker. Människor med hjärtsvikt eller hjärtsjukdom, njure eller leversjukdom, högt blodtryck, hormonkänsliga cancerformer, diabetes, låg kalium eller erektil dysfunktion bör inte ta lakrits.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 24
    3. Använd medicinska varianter av tång. Tång som Pterocladia Capillacea, Gymnogongrus Griffithsiae, Cryptonemia Crenulata, och Nothogenia Fastigiata (Röda tångar från Sydamerika), Brotréchia Montagnei (Sea Moss), och Gracilaria Corticata (en röd tång från Indien) kan alla hämma HSV-infektioner.Dessa tång kan användas som medicinsk mat genom att lägga dem till sallader eller grytor, eller de kan hittas som kosttillskott.
  • Om du använder det som ett tillägg, följ tillverkarens instruktioner.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 25
    4. Ät en hälsosam kost för att hjälpa till att öka ditt immunsystem. Håll dig så hälsosam som möjligt genom att äta bra. Den hälsosammare du (och ditt immunsystem är), desto bättre kommer du att kunna komma igenom herpesna flare upp och eventuellt förhindra utbrott och minska deras svårighetsgrad. De "medelhavsdiet," Rik på olivolja och frukter och grönsaker, kan bidra till att öka ditt immunsystem och erbjuda skydd mot en viss inflammatorisk sjukdom.
  • Undvik att undvika bearbetade, förpackade och beredda livsmedel.
  • Ät bara hela mat. Det här är mat som är så nära deras naturliga tillstånd som möjligt. Till exempel, öka mängderna av frukter och grönsaker som du äter. Begränsa rött kött och öka mängderna av (skinnfritt) fjäderfä. Stick med komplexa kolhydrater, som de som finns i hela korn, linser, bönor och i grönsaker. Öka nötterna och frön i din kost, eftersom de innehåller höga mineraler, vitaminer och friska fetter.
  • Undvik bearbetat eller tillsatt socker. Detta inkluderar sockerarter till bearbetade livsmedel som hög fruktos sirap. Om du behöver en "söt hit", försök använda Stevia, en ört som kan ge 60 gånger sockerens sötma, eller äta frukt. Dessutom undviker konstgjorda sötningsmedel.
  • Öka friska fetter. Det här är omega-3-fetterna som finns i fisk och olivolja.
  • Drick vin i måttlig, om du dricker alkohol. Vin är en del av Medelhavsdieten och, när de konsumeras i måttlig, kan bidra till att bidra till övergripande hälsa.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 26
    5. Drick mycket vatten. Att hålla sig väl och hydratiseras kommer att hjälpa ditt system att fungera bättre, så att din kropp bättre kan slåss mot Herpes-utbrottet. Drick minst 6-8 (8oz) glas vatten varje dag, oavsett om du har ett utbrott eller inte.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 27
    6. Träna regelbundet för ett hälsosammare immunsystem. Regelbunden motion hjälper till att hålla ditt immunsystem i bättre form, vilket möjligen bidrar till att förhindra utbrott. Börja långsamt genom att gå oftare. Parkera bilen långt bort, använd trappor istället för rulltrappor eller hissar, gå hunden, eller helt enkelt ta en promenad! Om du vill, gå med i ett gym och hitta en tränare. Lyft vikter, kardiovaskulära träningspass, använd en elliptisk, vad du tycker om och kommer att hålla fast vid.

    Dricks: Om du har varit stillasittande ett tag eller om du har ett kroniskt hälsotillstånd, prata med din läkare innan du börjar ett träningsprogram. Ta reda på vilken övningsnivå som kan vara lämplig för dig och tryck inte dig för hårt.

  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 28
    7. Använd avkopplingsteknik för att hantera stressen att leva med herpes. Att leva med herpes kan påverka alla aspekter av ditt liv. Dessutom kan stress och spänning utlösa ett utbrott, så att hitta sätt att koppla av kan vara mycket användbara. Prova yoga, meditation, motion eller djup andning för att lugna dig själv. Stressavlastning kan till och med vara lika lätt som att hitta en hobby som du tycker om eller tar en avkopplande promenad i ditt grannskap.
  • Metod 5 av 6:
    Hantera ett utbrott
    1. Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 29
    1. Bära lös, bomullskläder. Använd alltid bomullslösa kläder, speciellt underkläder. Bomull är naturlig och mjuk, mild på din hud och irriterar inte huden mer än den redan är. Bomull gör att din hud kan läka och andas.
    • Andra syntetiska material kan inte absorbera någon av din svett och kan inflame, utlösa och förvärra dina könsdelade herpes. Detta gäller för alla syntetiska material, såsom nylon, såväl som silke.
    • Undvik täta kläder, eftersom det kommer att fälla svettas och irritera din hud.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 30
    2. Håll rena och hygieniska. Gör din personliga hygien en prioritet. Ta frekventa duschar, speciellt under sommaren eller på varmare dagar. Ändra dina kläder när du är svettig eller smutsig.
  • Använd tvättmedel tvål för att tvätta dina drabbade områden och händer, särskilt efter varje tarmrörelse, efter att ha applicerat dina topiska krämer, efter att ha kontaktat andra människor, och innan du äter.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 31
    3. Undvik sexuell aktivitet medan du har ett utbrott. Om du har ett herpesutbrott, undvik att delta i några sexuella aktiviteter för att undvika att infektera din partner. Medan du kan infektera honom eller henne när viruset är vilande, är det mycket mer sannolikt att hända om du har en aktiv infektion.

    Varning: Alltid har skyddat kön genom att använda kondomer för att förhindra kontakt av vätskor med eventuella nedskärningar i huden. Varje oskyddad sexuell aktivitet kan sätta de som du är med i fara.

  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 32
    4. Ta hand om dig själv. Som ett utbrott kan hända på grund av stress och sjukdom, är det oerhört viktigt att du tar hand om dig själv för att göra det aktuella utbrottet gå bort snabbare och för att förhindra framtida utbrott. Här är några saker att tänka på:
  • Få 7-8 timmars sömn dagligen. Att vara utmattad bär ner ditt immunsystem.
  • Ät gott om grönsaker och frukter, som äpplen, kål, spenat, rödbetor, bananer, papaya, morötter, mango, etc. Undvik socker och skräpmat. Drick bara i moderering.
  • Hantera dina stressnivåer. Överväg att ta upp yoga eller meditation att förvisa spetsens potential som orsakar ditt nästa utbrott.
  • Metod 6 av 6:
    Förstå HSV-1 och HSV-2
    1. Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 33
    1. Bestäm potentiella orsaker till en herpesinfektion. Herpes kan enkelt infektera en frisk person genom direkt kontakt med en smittad person, vare sig den från deras saliv, hudsår urladdning eller genom sexuell kontakt. Den infekterade personen kan infektera någon även om viruset är i "vilande" tillstånd, vilket betyder att de för närvarande är asymptomatiska. Vissa patienter vet inte att de har viruset tills det upplever ett "utbrott," vilket innebär att ha sin första ömma eller en blister, beteckna herpes.
    • Viruset i salivet kan överföras genom att dela personliga föremål, som tandborstar, tandtråd, smink som läppstift eller glans, begagnade redskap, begagnade handdukar eller genom direkt kontakt som kyssning.
    • HSV-1 orsakar orala herpes, även om vissa rapporter nämner genital herpes som härrör från HSV-1-stammen. HSV-2 är generellt reserverat för genital herpes som sperma eller vaginalvätska kan vara de perfekta medierna för att sända HSV-2.
    • Kondomer ska alltid användas för anal, muntligt eller vaginalt sex, oavsett om den infekterade personen är asymptomatisk eller inte. Det sagt, även kondomer garanterar inte att du eller din partner inte kommer att bli smittad men de dramatiskt sänker risken.
    • Om du har några orala lesioner, bör du inte ge oralsex eller få oralsex från någon som har orala skador utan skydd.
    • Om en gravid kvinna har ett genitalt herpesutbrott under leverans, har barnet en högre chans att förvärva infektionen än om mamman är asymptomatisk under leveransen.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 34
    2. Identifiera orsaker till ett utbrott för att förhindra framtida utbrott. En smittad person med herpes kommer att bära viruset i hans eller hennes blodflöde för resten av hans eller hennes liv, men kommer inte att ha symptom hela tiden. Det finns emellertid vissa faktorer som kan utlösa det vilande tillståndet för HSV för att göra ett utbrott.
  • Sjukdom i kroppen kan utlösa viruset inuti dig för att vara aktiv, vilket gör att några av symtomen visas.
  • Stress eller trötthet kan lägga en spänning på dina celler, vilket påverkar många saker i din kropp.
  • Någon form av medicin som kan orsaka någon grad av immunosuppression, som kortikosteroider eller kemoterapi för cancer, kan ge HSV en chans att aktiveras.
  • Kraftigt samlag kan utlösa genital herpes.
  • En kvinnas menstruationscykel kan också vara en utlösande faktor, kanske på grund av den hormonella störningen, det allmänna obehaget och svagheten i kroppen.
  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med Hem Remedies Steg 35
    3. Identifiera vad herpes symptom ser ut. Symtom kan dyka upp inom 2 veckors infektion och kan hålla i 2-3 veckor. Blåsor, även om huvudsidan, är inte det enda symptomet som följer med en aktiv herpesinfektion. Symtom inkluderar: blåsor, smärtsam urinering, influensaliknande symtom, smärta i benen, vaginal urladdning och svullna körtlar.
  • I män dyker Herpes blåsor på penis, skinkor, anus, lår, skrotum, inuti urinröret eller inuti penisen. Hos kvinnor, visas de på skinkor, livmoderhals, vaginalt område, anus och externa könsorgan. De är smärtsamma och kliande, särskilt i det första utbrottet
  • Senta Herpes-patienter kan uppleva smärtsam urinering eller avföring på grund av närvaron av de irriterade blåsorna runt könsorganen eller ändtarmen. I vissa fall kommer detta att åtföljas av utsläpp från vagina eller penis.
  • Eftersom HSV är en viral infektion, kan influensaliknande symptom uppträda hos vissa patienter, såsom att ha feber, huvudvärk, allmän svaghet och förstorade lymfkörtlar.
  • Svullna körtlar (lymfkörtlar). Dessa är vanligtvis belägna i ljummen men kan också hittas längs nacken.
  • Dricks: Några andra orsaker till könsår som din läkare kanske vill utesluta är svampinfektioner (orsakad av Candida-svampen - Candidiasis), hand-mul- och klövsjuka (orsakad av Coxsackie en typ 16-virus), syfilis ( orsakad av spirochete, treponema) och en herpes zoster (varicella zoster / human herpesvirus typ 3) infektion (samma virus som orsakar vattkoppor och bältros).

  • Bild med titeln Ease Herpes Smärta med hemmet Remedies Steg 36
    4. Ta reda på hur HSV fungerar i kroppen. Ditt immunsystem kommer att upptäcka HSV-viruset när du är infekterad eller när du upplever ett utbrott. Det börjar sedan utveckla vissa antikroppar för att bekämpa viruset, lymfkörtlarna sväller som ett resultat av att producera och överbelasta mer antikroppar och kroppens temperatur höjs för att skapa en oönskad miljö för de flesta bakterier och virus. När din kropp får viruset under kontroll, i allmänhet några dagar, kommer symtomen att blekna.
  • Men immunsystemet kan inte bli av med viruset helt - varje person med HSV fortsätter att bära den. Med detta sagt kommer de bildade antikropparna att bidra till att patienten har ett annat utbrott i framtiden. Detta förblir sant genom både HSV-1 och HSV-2 och i instanser där båda är närvarande.
  • Bild med titeln lätthet herpes smärta med hemmetoder steg 37
    5. Få diagnostiserad när du har en aktiv infektion. HSV-1 och HSV-2 kan diagnostiseras under ett utbrott genom att undersöka såren och ta ett prov som ska testas i ett labb. Det finns också blodprov som testar för antikroppar mot viruset. Din läkare kommer att fråga om din medicinska profil, om andra personer du kan ha delade personliga föremål med och din civilstånd. Han eller hon borde också fråga om du har haft någon sexuell aktivitet med en partner eller partners och vilka sexuella säkerhetsåtgärder du tar.
  • Det första och mest effektiva testet kallas en herpes kultur. En swab från vätskan eller utmatningen av ömheten eller blåsan tas för att utesluta någon differentialdiagnos från andra förhållanden.
  • I vissa fall kan andra blodprov utföras i händelse av frånvaro av blåsor. Dessa är tänkt att mäta antikropparna som bildas mot HSV-1 och HSV-2. Men dessa test är inte alltid korrekta. Därför är det bäst att gå till kulturen.
  • Tips

    Tänk på att HSV är mycket vanligt, oavsett om individer inser det eller inte. Majoriteten av vuxna har HSV-1 och ett växande nummer har HSV-2.
  • Vissa patienter kan bara ha ett utbrott, och vissa upplever många fler. Människors kroppsreaktion och deras medicinska tillstånd skiljer sig åt, vilket orsakar skillnader inom HSV.
  • Medicinsk behandling för HSV är orienterad för att minska de möjliga utbrotten av HSV. Behandlingsmålen håller det i sitt vilande tillstånd så mycket som möjligt, vilket minimerar riskerna med att infektera andra människor och minska symtomen, kliar och smärta tillsammans med blåsor.
  • Varningar

    Se en läkare om du har herpes lesioner på eller runt dina ögon. Det är viktigt att söka medicinsk behandling i denna situation för att förhindra potentiella långsiktiga synproblem.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande