Hur man utför en undersökning

Har du ett klassprojekt för att utföra en undersökning? Arbetar du för ett företag och vill förfina en ny produkt? Undersökningar kan tjäna en mängd olika ändamål men är viktigt att du följer en tydlig och transparent metod för att få de bästa uppgifterna. Börja med att välja din undersökningens syfte och målgrupp. Utför undersökningen genom att kontakta respondenterna via e-post, telefonen, personligen eller till och med snigelpost. Analysera dina data och skapa en slutrapport om dina resultat.

Steg

Metod 1 av 3:
Crafting Survey Questions
  1. Bild med titeln Utför en undersökning Steg 1
1. Identifiera dina mål. Innan du börjar fråga folkfrågor måste du förstå varför du utför din undersökning i första hand. Är det att slutföra en klassuppgift? Är det att få feedback på en viss produkt? Då börjar du tänka på vem du ska prata med och vad du borde be dem att komma till ditt större mål.
  • Till exempel kan ditt mål vara att bestämma hur många personer i din klass kommer att delta i skolans dans. Detta kan vara en relativt snabb ja / ingen undersökning om du inte vill lägga till ytterligare lager om motivation, klänning eller andra faktorer.
  • Se till att varje fråga om undersökningen hjälper dig att slutföra ditt mål. Du kan behöva skriva om ditt mål när du utformar undersökningen.
  • Bild med titeln Utför en undersökning Steg 2
    2. Ställ in parametrarna i din undersökning. Överväga om undersökningen kommer att vara anonym och om publiken kommer att få se resultaten. Bestäm när du startar och stoppar mätprocessen. Bestäm hur många personer du vill ha involverade antingen som intervjuare eller dataanalytiker. Om detta är ett soloklassprojekt är det svaret enkelt! Formulera instruktionerna som du kommer att inkludera med din undersökning för att styra respondenterna.
  • Människor kan svara mer ärligt om undersökningen är anonym, men då kommer du inte att kunna följa med deltagarna.
  • Med instruktionerna kan du be dem att slutföra undersökningen i en viss tidsram eller kanske bara med penna. Det finns många alternativ här.
  • Du kanske också vill skapa ett kort uttalande om dina avsikter eller mål med studien. Detta är särskilt viktigt om undersökningen inte är ansikte mot ansikte. Du kan göra människor mer benägna att lita på dig och svara om du till exempel känner till att det här är en del av ett högskoleprojekt.
  • Bild med titeln Utför en undersökning Steg 3
    3. Matcha dina frågor till dina mål. Detta är en av de mest kritiska stegen. Nu när du har identifierat dina mål, tänk på vilken typ av information du behöver för att få din undersökning värd. Skulle du vara nöjd med förenklade, grundläggande svar eller är du intresserad av mer utarbetade berättande svar?
  • Om du försöker få en indikation om en persons känslor blir ett öppet berättande svar mer hjälpsamt. Men om du behöver kvantifiera känslor så kan du behöva gå med en rankningsfråga. Till exempel, "Hur arg är du om X? Välj mellan 1 till 10 (med 10 är den Angriest)."
  • Bild med titeln Utför en undersökning Steg 4
    4. Förstå skillnaderna mellan öppna och stängda frågor. Vill du presentera dina respondenter med flera svaralternativ eller bara ett enda val? När du har gjort dessa beslut att skriva ut dina frågor och sedan begränsa listan till dina slutliga val.
  • En öppen fråga kan vara, "berätta om din barndom."En stängd fråga skulle vara" var din barndom glad? Svara ja eller nej."Utformningen av din undersökning kan också begränsa utrymmet för att svara på öppna frågor, vilket begränsar längden.
  • Bild med titeln Utför en undersökning Steg 5
    5. Kom ihåg att inkludera demografiska frågor. Om du avser att analysera de slutliga svaren när du tar hänsyn till demografiska kategorier, måste du också formulera dessa frågor. Du behöver inte fråga om varje kategori, så bestämma vilka som är relaterade till dina övergripande mål.
  • Du kan fråga respondenter om sin inkomst, civilstånd, kön, etnicitet, ålder eller ras. Många av dessa frågor kommer att formateras som listor där svaranden väljer det lämpliga alternativet. Till exempel, "Vänligen ring din civilstånd: singel eller gift."
  • Bild med titeln Utför en undersökning Steg 6
    6. Var uppmärksam på frågeorder. Du vill i allmänhet börja med de enklare frågorna och arbeta upp till de mer komplexa. Detta gör det möjligt för dina respondenter att växa bekvämt med undersökningsprocessen innan de uppmanas att ge intim eller utmanande information.
  • Du bör i allmänhet placera dina demografiska frågor antingen i början eller slutet av din undersökning. Risken att placera dem i slutet är att många respondenter, om inte frågade personligen, kommer att hoppa över det här avsnittet.
  • Bild med titeln Utför en undersökning Steg 7
    7. Be alla att bidra, om du arbetar i en grupp. Du kanske vill dela upp uppgiften att skriva frågor. Be var och en av dina gruppmedlemmar att bidra med några och sedan arbeta tillsammans för att slutföra listan. Om alla är inriktade på samma kärnmål, bör denna samarbetsprocess ge en mer fokuserad och exakt uppsättning frågor.
  • Bild med titeln Utför en undersökning Steg 8
    8. Håll din undersökning kort. Du kommer att behålla den totala undersökningen någonstans runt 5-10 minuter idealiskt. Detta är den totala tiden att det borde ta en svarande att slutföra undersökningen. Du kommer märka att din svarsfrekvens kommer att släppa om din tidsåtagande går upp. Du kan ibland motverka detta genom att erbjuda en gåva.
  • Bildbetatled utför en undersökning Steg 9
    9. Underhålla försiktiga poster. En forskare är bara lika bra som deras register. Du kommer att vilja hålla en detaljerad redovisning av din metodik, intervjuprocessen och de slutliga resultaten. Allt ska dokumenteras när det är möjligt. Denna process börjar så snart du börjar brainstormande mål och bara slutar när dina resultat presenteras.
  • Om du till exempel arbetar med ett team av forskare är det viktigt att veta vem som utförde varje intervju, på vilken dag och andra detaljer. Håll dokumentationen om vilka frågor som tagits bort från den ursprungliga listan och varför.
  • Metod 2 av 3:
    Kör en grundläggande undersökning
    1. Bild med titeln Utför en undersökning Steg 10
    1. Skapa ett incitament. Du är mer benägna att få kvalitetssvar om du inkluderar någon form av belöning i processen eller vid inlämning av undersökningen. Överväg att använda en tomgång, ett offentligt tillkännagivande om tack, en kampanjprodukt eller till och med något mer betydande som ett presentkort.
  • Bild med titeln Utför en undersökning Steg 11
    2. Gör en provkörning. Innan du skickar ut dina intervjuare eller maila av dina undersökningar, utför en liten, lokal provkörning kanske bara på familj och vänner. Låt dem ta din undersökning och fråga dem om feedback om frågorna, processen i helheten, eller något annat. Ändra din undersökning baserat på deras svar, om det behövs, innan du skickar ut det.
  • Du kan också använda detta som ett tillfälle att se om den typ av data och svar du får är de som du vill ha. Besvarar dessa svar ditt centrala problem eller fråga?
  • Bild med titeln Utför en undersökning Steg 12
    3. Kontakta respondenter ansikte mot ansikte. Detta är ett av de bästa sätten att genomföra undersökningar eftersom det ger en hög svarsnivå och kvaliteten på svaren är ofta bra. Du etablerar separat lista över kontakter som du vill närma dig eller du kan ta en "slumpmässig promenad" -metod och spontant närma sig människor tills du har nått ditt målprovnummer.
  • Om du befinner dig i en klassinställning och behöver göra en snabbundersökning kan du gå runt med ett pappersark och be dina respondenter att helt enkelt placera ett "Tally Mark" med sitt val i ett bord.
  • Var medveten om att ansikte mot ansikte intervjuer ofta ses som mer personliga och de kan ibland vara lite besvärliga när de hanterar känslig information. Dina svarande kan skydda eller redigera sina svar mer också.
  • Bild med titeln Utför en undersökning Steg 13
    4. Använd ett online-undersökningsprogram om så önskas. Detta är ett av de nya genombrott i undersökningsmetodiken. Du kan rikta dina respondenter till en av de många webbplatser som finns tillgängliga där du kan ställa in en detaljerad undersökning för att de ska kunna slutföra. Google Surveys, Survey Monkey, Dot Survey och Key Survey är bara några av dina alternativ.
  • Många av dessa webbplatser låter dig skapa en grundläggande undersökning gratis. De kan debitera för upprepade eller mer detaljerade undersökningar som involverar större deltagare. Men det är fortfarande en billig undersökningsmetod.
  • Sidorna kan också hjälpa dig att analysera dina data också.
  • Bildbetatled utför en undersökningssteg 14
    5. Tally resultaten. När du har slutfört undersökningen, kolla över data och bestämma hur du rapporterar det. Kanske vill du skapa ett bord eller ett diagram som visar informationen. Eller kanske en diagram som noterar statistiken skulle vara mer hjälpsam. Om du är i en företagsinställning kan du bli ombedd att slutföra och presentera en formell rapport.
  • Metod 3 av 3:
    Genomförande av en vetenskaplig undersökning
    1. Bildbetatled utför en undersökning Steg 15
    1. Besluta om provstorlek. Du måste ta reda på hur många respondenter du behöver och hur man håller processen så fri från selektionspias som möjligt. Det är i allmänhet bäst att gå med slumpmässiga val av deltagare eller ett allomfattande tillvägagångssätt baserat på demografi.
    • Till exempel begränsar Pew Research sina internationella intervjuer till 1000 personer per land. Det kan tyckas som ett litet antal men det gör det möjligt för dem att täcka fler länder.
    • Var realistisk om hur många personer du kan vara genomförbart intervju eller undersökning under din givna tidsperiod och med dina tillgängliga resurser. Goda data betyder inte nödvändigtvis fler undersökningar.
  • Bild med titeln Utför en undersökning Steg 16
    2. Få recension styrelse om det behövs. Om du arbetar ut ur universitet eller företag, kan du behöva närma dig din institutionella granskningskort (IRB) och få dem att skriva ut på din forskning. Detta är i allmänhet fallet eftersom undersökningsforskning kräver interaktion med mänskliga ämnen. Under IRB-granskningsprocessen måste du ge så mycket information som möjligt om dina undersökningsmål och metodik.
  • Bild med titeln Utför en undersökning Steg 17
    3. Fortsätt finansiering. Glöm inte att faktor i kostnaden för din undersökning, om det går utöver klassrummet och samlar vetenskapliga data. Du kan lämna in en bidragsansökan till finansieringsbyråer på lokala, statliga eller federala nivåer. Du kan också närma sig fältspecifika organisationer. För att få en idé att kosta en telefonundersökning kan till exempel kosta upp till $ 40 per kontakt.
  • Bild med titeln Utför en undersökning Steg 18
    4. Kontakta respondenter via e-post för ett snabbt alternativ. Detta är ett av de mest föredragna sätten att kommunicera nu, så det är vettigt som ett undersökningsalternativ. Det är snabbt och allmänt billigt att göra, även om du behöver köpa en e-postlista. Du kan i allmänhet nå en viss målgrupp och be dem att slutföra undersökningen inom e-postmeddelandet eller rikta dem till en annan webbplats. Nackdelen är att det är väldigt lätt för respondenterna att ta bort e-postmeddelanden.
  • Bild med titeln Utför en undersökning Steg 19
    5. Kontakta respondenterna via posten för en traditionell metod. Detta är en gammaldags, men fortfarande använt, metod för undersökningskontakt. Du kommer att maila dina frågeformulär till dina undersökningsprovadresser. Med den här metoden kan du täcka ett brett geografiskt sortiment och det är också en vänlig metod för äldre respondenter som är mindre bekväma med hjälp av e-post och liknande. Men var beredd att betala mer och förvänta dig en lagringstid.
  • Bild med titeln Utför en undersökning Steg 20
    6. Kontakta respondenter via telefonen om du har tillgång till telefonnummer. Med telefonundersökningar vill du navigera i balans mellan mobiltelefoner och fasta telefoner. Vilka kommer du att kontakta? Du vill också ta reda på hur du får siffrorna, kanske genom att köpa en uppringningslista. Telefonundersökningar är en av de billigare metoderna, men de ger också allmänt höga vägran som människor ofta känner sig obekväma.
  • Bild med titeln Utför en undersökning Steg 21
    7. Välj ett forskningsföretag att undersöka för dig om du har råd med det. Du kan hitta ett forskningsföretag nära dig genom att söka ditt stadens namn och "forskningsföretag."Beroende på din budget kanske du vill anställa en grupp för att ställa frågor till dig. Eller du kan även anställa dem för att skriva frågorna också. Detta är ett alternativ om du behöver en professionellt skapad undersökning med en snabb vändningstid.
  • Granska alla företagets policyer som du anställer för att se till att de har sekretesspraxis på plats. Du kan också ha ett sekretessavtal för att skydda processen och slutliga resultat.
  • Bild med titeln Utför en undersökning Steg 22
    8. Övervaka dina intervjuare. Fältarbete kan vara utmanande men för att få de bästa data du måste använda utbildade, proffs för att administrera dina undersökningar. Be intervjuare att logga in information om sina kontakter, som tidpunkten för intervjun, är ett sätt att hålla reda på vad som händer i fältet.
  • Var medveten om att vissa undersökningsforskare kan behöva ytterligare utbildning i rådgivning om de kommer att ställa personliga frågor som mitt framkallande ett starkt känslomässigt svar.
  • Bild med titeln utför en undersökning Steg 23
    9. Hålla sig till federala och statliga föreskrifter. Var noga med att göra din forskning om tillämpliga lagar innan du gör din undersökning offentlig. Detta är särskilt fallet om du kommer att kontakta personer "kalla" och utan deras förkunskaper eller samtycke. Det finns generellt åldersgränser för kontakt, tidsgränser, liksom gränser som gäller speciella kontaktmetoder.
  • Till exempel hindrar vissa lagar forskare från att använda automatisk ratt för att ringa telefonsamtal.
  • Bild med titeln Utför en undersökning Steg 24
    10. Förbered dina resultat för professionell recension. Det sätt som du hanterar dina slutliga resultat är sannolikt att vara mycket fältspecifik. Vissa fält, som sociologi, tillhandahåller arenor för journalpublikation, konferenspresentationer och föreläsningar. Oavsett ditt tillvägagångssätt, efter att du har analyserat dina data, leta efter ett sätt att dela dina resultat med den bredare akademiska (och kanske till och med allmänheten) världen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ju fler människor du undersöker, desto bättre. Du får inte få en exakt bild om du undersöker, säger 10 personer. Surveying 100 eller fler människor skulle vara bättre.
  • Håll patienten när du ställer in och slutför din undersökning. Du måste arbeta runt icke-svar eller svårigheter med ditt prov övergripande.
  • Varningar

    När du hämtar dina frågor och tränar dina intervjuare, var noga med att uppmärksamma alla språk- eller översättningsfrågor.
  • Träna dina intervjuare för att bara fråga en fråga i taget. Annars kan de svaranden känna sig överväldigad eller svara felaktigt.
  • Kom ihåg att all information som du begär kan vara personlig för svaranden. Du kanske vill skapa en sekretesspolicy och lära dina kollegers intervjuare hur man svarar på en respondenter gällande informationssäkerhet och integritet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande