Hur man badar en valp för första gången

Valpar kommer oundvikligen att bli smutsiga när de utforskar världen. När du bestämmer det är dags att ge din valp ett bad, är det en bra idé att ha en plan för att göra upplevelsen säker och trevlig för din valp. Det finns inget behov av att skynda på valpen och göra honom rädd för badtiden för resten av sitt liv! Han kommer att älska det så mycket som du

Steg

Metod 1 av 2:
Förberedelser för att bada din valp
  1. Bild med titeln bada en valp för första gången steg 1
1. Göra badområdet ett positivt utrymme. Innan du ger din valp sitt första bad, lek med honom i badet eller sjunka några gånger utan vatten. Gå långsamt och övertyga din valp som ett bad är en bra sak. Han får inte anpassa sig till vattnet så snabbt som du kanske har tänkt. Din valp kanske inte njuter av badet de första 20 gånger, men ge inte upp! Du kan göra det här. Gör din pup tänka på vatten som ett spel och inte som fienden. Ge honom godis och mycket beröm - se till att han tänker på det som en rolig plats. Ge honom fri regeringstid för att sniffa och undersöka sitt hjärta innehåll.
  • Ta några dagar för att låta honom bli van vid området. Han borde vara helt bekväm i badområdet före sitt första bad.
  • Om valpen är mycket liten, välj kökshandfatet som badplats. Det blir bekvämare för er båda.
  • 2. Introducera vattnet långsamt. När valpen är bekant med badområdet när det är torrt, börja få honom van vid tanken på vatten. Kör vattnet medan han inte är i badkaret eller sjunker för att få honom acklimatat till ljudet. Stänk lite vatten på honom för att visa honom det är inget att frukta. Se till att vattnet är ljummet, eftersom vatten som är för varmt eller för kallt kan störa din hund. När han är bekväm nog, fyll i badkaret eller sjunka med lite vatten och leka med honom i det. Använd massor av godis och beröm, och aldrig rusa en valp som verkar tveksam eller rädd.
  • Bild med titeln bada en valp för första gången steg 3
    3. Köp ett schampo formulerat för hundar. Hundar och människor har mycket olika hudbehov, så du kan inte använda mänskligt schampo för din valp. Att använda mänskligt schampo torkar ut sin hud och lämnar honom sårbar mot bakterier, parasiter och virus. Köp ett trevligt mildt havregrynschampo speciellt formulerad för hundar på djuraffären istället.
  • Välj ett känsligt hudschampo om din valp har torr hud. En groomer kan hjälpa dig att bestämma din hunds hudtyp om du är osäker.
  • Bild med titeln bada en valp för första gången steg 4
    4. Förbered badplatsen. Placera en ren, våt tvättduk på botten av diskbänken / badet så att valpen kommer inte att glida när den är fylld med tvålvatten. Du kan också använda en icke-skidmatta. En valp som tycker att han kan falla kommer att vara rädd och samverkande.
  • Bild med titeln bada en valp för första gången steg 5
    5. Klä på lämpligt sätt. Du vill inte förstöra en fin outfit med vatten, hundhår och schampo. Istället klä i bekväma kläder som måste tvättas ändå. Förvänta dem att bli våta och smutsiga, eftersom det kan finnas våta kramar och frekventa skakningar från valpen. Dra håret i en hög bulle eller hästsvans. Ta bort all smink och kemikalier från ansiktet för att se till att din söta valp inte stänker all smink på disken eller till och med smutsiga vattnet och färgar din pups färskrock.
  • Ditt badrum kan också bli våt, så var beredd på det också.
  • Bild med titeln bada en valp för första gången steg 6
    6. Förutse potentiella distraheringar. Du vill inte få dras bort av något som behöver din uppmärksamhet i mitten av badet. Se till att andra husdjur eller barn är övervakade, att ingenting matlagning i ugnen eller spisen, och du förväntar dig inte ett viktigt samtal eller besök.
  • Bild med titeln bada en valp för första gången steg 7
    7. Samla dina varor. Innan du tar med valpen i badområdet, se till att du har lagt upp alla dina verktyg. Du behöver din hundschampo, en kopp eller en kanna för att hjälpa till med sköljning och massor av handdukar. Du bör också hålla godis till hands för att hjälpa din valp att ansluta badet med en positiv upplevelse. Håll också en hårtork om din pooch behöver en extra torkningsprocess på grund av sin tjocka päls.
  • 8. Borsta ut valpens kappa. Mats och tangles är lättare att ta bort när kappan är torr, så gör det här före badet. Använda en hundkam, torka försiktigt mattor och tangles, se till att inte dra på sin päls och orsaka smärta. Var tålmodig och kom ihåg att ge mycket beröm. Din valp behöver vänja sig på grooming!
  • Bild med titeln bada en valp för första gången steg 9
    9. Gör valpen så bekväm som möjligt. Han borde ha gått på toaletten, så han känner inte blåsan eller tarmtrycket. Temperaturen i huset bör vara varm nog för att hålla honom från att känna sig för kall när den blötläggs. Bathwateren borde vara ljummet - mindre än vad du skulle hitta bekvämt i ditt eget bad.
  • Testa vattnet som du skulle ha ett barnbad, med hjälp av din handled eller armbåge. Om det känns varmt nog för eget bad, är det för varmt för en valp!
  • Vattennivån ska nå ungefär hälften av hundens höjd för att förhindra chans att drunkna.
  • Bild med titeln bada en valp för första gången steg 10
    10. Ta ett djupt andetag och slappna av. Själva tanken på att bada en ängslig, exklusiv valp kan betona dig. Om du är stressad, kommer din valp att hämta dina känslor! Den lugnare du stannar (som valpens "flockledare"), den lugnare han kommer vara. Sätt på lite lugnande, tyst musik för att lugna dig själv och leda genom exempel. Var noga med att använda en glad, lugn röst för att försäkra valpen som du är där och allt är bra.
  • Väntar tills några barn är ute av huset kan vara en bra idé. Giggling och screeching kan betona valpen ut.
  • Åtminstone, låt inte någon reta honom under badtiden, eller han kommer att lära sig att badning är något att frukta.
  • Metod 2 av 2:
    Bada din valp
    1. Bild med titeln bada en valp för första gången steg 11
    1. Bära valpen i badområdet. Ring aldrig en hund till dig när du ska göra något det kanske inte gillar. Det är väldigt viktigt att ditt samtal alltid är förknippat med positiva erfarenheter. På det sättet kommer han alltid att komma när han ringde istället för att undvika dig eller springa.
    • "Kom" är ett potentiellt livsbesparande kommando, och du kan förstöra valpens svar på kommandot med en dålig förening.
    • Utan att jaga honom ner, plocka upp valpen och ta honom lugnt till badområdet.
    • Prata lyckligt och lugnt till honom hela tiden. Det här är inte en tävling, så lägg inte press på dig själv eller valpen.
  • Bild med titeln bada en valp för första gången steg 12
    2. Stäng av badområdet. En gång i badrummet, stäng dörren så att din valp inte kan fly. Det kan betona honom, så ta lite tid att koka och spela i det stängda badrummet för att slappna av honom före badet.
  • 3. Placera valpen i vattnet. När han är lugn och glad, lyft upp valpen och placera honom försiktigt i vattnet, bakbenen först. Se till att hans huvud stannar över vattnet. Vattnet bör bara nå ungefär halvvägs upp i kroppen, så använd din kopp för att försiktigt och långsamt häll vatten över de torra delarna.
  • Om du har ett handhållet dusch eller lågtrycks-kranhuvud kan du använda det. Använd inte det om det skrämmer valpen, men.
  • Prata lugnande och ge upp och behandla.
  • 4. Applicera hundschampo. Häll lite schampo i en cupped hand och arbeta den i den våta pälsen med fingrarna. Ett litet schampo går långt, så överdriv inte det. Om du använder för mycket schampo, kommer du att fastna sköljning av valpens päls för alltid!
  • Försumma inte valpens svans, som också behöver shampooing.
  • 5. Begränsa valpen försiktigt om det behövs. Om han verkar som om han ska försöka springa ut ur vattnet, håll en lugnande hand på ryggen. Se till att du inte hanterar honom, utan att styra honom till den bästa positionen. Prata med honom lugnande hela tiden, och alltid flytta långsamt. Jerky, plötsliga rörelser kan orsaka en rädd reaktion som kan leda till skada i en glatt badkar.
  • Beröm och krama honom för att visa honom att det är begränsat är inte en hemsk sak.
  • 6. Skölj ut schamponet. När du väl har tvingat upp valpens kropp och arbetade schamponet i kappan, det är dags att skölja det ut. Använd dusch eller kran munstycket om det inte skrämmer valpen. Om det gör, använd din kopp eller kanna för att hälla badet över honom. Hur som helst, undvik alltid att få vatten på huvudet och öronen, eftersom det kan orsaka en öroninfektion eller skrämma honom.
  • Töm och byt ut tvålvatten om det behövs. Tänk på att din valp kan bli kall och börja shivering, som du inte vill ha.
  • Det är viktigt att all tvål tas bort från kappan eftersom resten kan orsaka klåda. Ta din tid och vara noggrann.
  • 7. Tänk på dina alternativ för att tvätta huvudet. Du behöver inte få huvudet vått alls i många fall, och det kan vara något att introducera långsamt vid en annan tidpunkt. Om du vettar huvudet, vill du inte bara dumpa vatten över det, eftersom det kan skrämma honom eller orsaka öroninfektion. Tänk istället en av följande metoder:
  • Använd din kopp, häll försiktigt varmt vatten över valpens huvud bakom skallen och undvika ansiktet. Tipsa näsan så att vattnet går ner och över kroppen, bort från näsan och ögonen.
  • Om det här är för mycket för din valp, använd en mycket våt tvättduk (ingen tvål) för att rengöra ansiktet.
  • En annan metod för att få ansiktet vått är att täcka öronhålen med öronflikarna. Försiktigt styra näsan ner till golvet och häll vatten för att flöda över huvudets baksida. Din hand kommer att täcka ögonen medan du håller öronflingorna ner.
  • Var försiktig med att skydda öronen med bomullsbollar. Kom ihåg att ta bort dem efter badet, och använd inte dem alls om de distraherar valpen och får honom att skaka huvudet mycket.
  • 8. Torka din valp av. När du har ordentligt sköljt all tvål från valpens kappa är det dags att torka honom. Ta bort honom från badkaret och sätt honom i handduk och lämnar hans huvud utsatta. Efter en mild initial rubrik, lämna handduken på honom och lägg honom på marken. Låt honom skaka till sitt hjärta innehåll - handduken kommer att innehålla mycket av vattnet och skära ner på röra. Du kanske vill ge honom ett kommando medan han gör det så han vet att det är ok att skaka av sig själv.
  • Gör en stor krångel över vad en bra pojke han är, och ge mycket beröm.
  • Handduk torka hans kropp så gott du kan. Var väldigt mild med huvudet och ansiktet.
  • Lägg åt sidan en ful gammal handduk som du bara använder på hunden.
  • 9. Var försiktig med hjälp av en hårtork. Använd aldrig den på en hög värmeinställning, eftersom det är väldigt lätt att bränna din valpens hud. Om du måste använda en hårtork, sätt den till en "luft" Inställning utan värme.
  • Detta ovanliga ljud och känsla kan skrämma valpen. Presentera honom för att vara långsamt långt före sitt första bad, som du gjorde med badkar och vatten.
  • Använd lek, beröm och godis för att göra det roligt.
  • Undvik att rikta luft mot ögonen, som de kommer att torka ut.
  • Bild med titeln bada en valp för första gången steg 20
    10. Håll valpen i ett varmt rum. Tills han är helt torr, låt honom inte gå någonstans han kunde bli kall. Du vill inte heller att han får sin våta hund luktar över hela huset, så håll honom ur sovrum, kök, eller någonstans annars vill du inte göra honom att göra en röra. Det finns en bra chans att han kommer att springa och skaka vatten överallt efter ett bad, men det kan förväntas. Det är lättast att omfamna detta som en del av valplivet.
  • Bild med titeln bada en valp för första gången Steg 21
    11. Överväg att få professionell rådgivning. Om det här verkar för mycket för dig och din valp, överväga att kontakta en professionell groomer. Fråga om sin process för badvalpar för första gången. Du kan ta honom till en professionell för hans första badning, men fråga att observera och få tips.
  • Om din valp inte har avslutat sin vaccinationsserie måste du vidta särskilda försiktighetsåtgärder innan du tar honom till en groomer.
  • Valpen ska vara den enda kundens första på morgonen för att skydda andra hundar. Groomers måste desinficera badkaret, buret och grooming bordet efter att han är borta.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Tvätta inte dina hundar ansikte med duschhuvudet. Bara rengör det kommer en fuktig mjuk handduk eller pappershandduk.
  • Bli inte förvånad om du ser mjäll på valpens päls medan du torkar och borstar den. Dandruff är en vanlig reaktion på en stressig situation och betyder ingenting, så inte panik!
  • Försök att prata med valpen i en mjuk sång sång.
  • För mycket badning (mer än varje vecka) kommer att ta bort skyddsoljorna från valpens kappa.
  • Du kan använda en våt handduk för att tvätta din valpens huvud.
  • Bad inte valpen om han inte är smutsig eller väldigt illaluktande.
  • Var försiktig med valpen, eftersom det är första gången.
  • Gör det mycket säkert att vattnet inte är för varmt, men också att det inte är för kyligt.
  • Varningar

    Aldrig vara grov eller skada valpen på något sätt. Eftersom det är valpens första bad, kan hans naturliga reaktion vara överraskning eller rädsla.
  • Lämna inte valpen ensam i vattnet utan tillsyn, eftersom det kan leda till att drunkna.
  • Saker du behöver

    • En valp
    • Ett handfat eller något som inte är för stort för valpen
    • Behandla
    • Hundschampo
    • En skål eller något annat du kan fylla med vatten
    • Gamla rena handdukar
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande