Hur man kallar en förälder för att be om ursäkt

Det kan vara svårt att be om ursäkt till en förälder. Oavsett vad, vid något tillfälle i ditt liv, måste du be om ursäkt till dina föräldrar för något. Det är ännu svårare att göra över telefonen. Den här artikeln visar dig hur.

Steg

  1. Bild med titeln Kompromiss med dina föräldrar Steg 1
1. Vet vad du gjorde fel. Genom att reflektera över vad du gjorde och veta vad du är speciellt har du gjort fel, kan du visa att du är ledsen. Förlåt betyder ingenting om du inte är villig att lära av situationen du ber om ursäkt för.
  • Bild med titeln vara vacker för skolans första dag Steg 8
    2. Skapa den rätta tankegången. Släpp av tidigare motstånd - förlåt eller glömmer. Detta är ett tecken på mognad och skiljer dig från en stor individ som är fri från negativ energi.
  • Bild med titeln Deal med detentions Steg 5
    3. Besluta om vad du ska säga. Var redo att möta någon frustration med mod och lugn.
  • Bild med titeln vara vacker för skolans första dag Steg 4
    4. Se till att din ursäkt är uppriktig och visar din reflektion. Att höra en icke-ursäkt är sämre än ingen ursäkt alls. En icke-ursäkt är en "ursäkt" det låter som om det är skyll på den andra personen, som, "Jag är ledsen att du blev arg," som placerar skulden på den andra personen för att bli arg. Ber om ursäkt för vad du gjorde och undvik att placera skulden på den andra personen. Det rekommenderas att du använder "Jag" uttalanden. Till exempel, säg något som, "Jag hade fel att bryta lampan. Jag var väldigt arg, men det är ingen ursäkt för att bryta något. jag är verkligen ledsen."
  • Bild med titeln Överlev den sista dagen i skolan Steg 7
    5. Ta reda på om din förälder är en natt eller morgon person. Ring inte på natten om de är en morgonperson, och ring inte på morgonen om de alltid vaknar på fel sida av sängen. Undvik också att ringa dem under tider du vet är upptagna för dem.
  • Bild med titeln Kope när pojkar berättar för dig
    6. Undvik att avbryta vad föräldern gör. Om du vet att de gör något, som att gå på bio eller shoppa, håll dig på att ringa. Om du inte bor med dem är det svårare att veta, så svara med, "Hej, mamma / pappa, är du upptagen just nu?" Om de är, fråga när du kan ringa tillbaka.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig bli ett vegetariskt steg 1
    7. Planera vad du vill säga i din ursäkt och tala tydligt. Istället för att säga, "Um, jag är ledsen för att jag gjorde dig arg, och... um... förlåt," säga, "Jag har tänkt på mina handlingar och jag har insett att jag hade fel på det sätt jag agerade. jag vill be om ursäkt. I framtiden kommer jag att försöka mitt bästa för att hålla mina känslor och handlingar under kontroll."
  • Bild med titeln känner sig säker på dig själv under skolåren Steg 2
    8. Undvik att vända bordet på den andra personen efter ursäktande. Säg inte, "Jag är ledsen för att stjäla ditt armband, men det skulle aldrig ha hänt om du behöll det någon annanstans!" Om du ha För att nämna något, är det bäst att hålla det om hur de kan hjälpa dig att hantera det problem du hade. Kom ihåg att vara taktfull.
  • Bild med titeln ACT mer intelligent steg 2
    9. Sound courteous och sött, undviker defensiva, anklagande eller frustrerade toner. Om du upptäcker att du fortfarande är arg på vad som hände, försök kyla ner lite mer innan du ringer dem. Försök att fråga om du kan lugnt och blameslöst diskutera situationen efter ursäkt, så att du båda kan bättre hantera liknande situationer i framtiden.
  • Bild med titeln Deal med att vara det äldsta barnet Steg 2
    10. Berätta för dem att du älskar dem. Det är alltid trevligt att påminna dem om att du inte hatar dem bara på grund av något dumt argument eller en dum åtgärd av din. Det hjälper också till att kyla ner en situation.
  • Bild med titeln känner sig självsäker medan du sjunger steg 8
    11. Vidta åtgärder för att stoppa det beteendet att hända i framtiden. Tyvärr är meningslöst om du ska fortsätta göra det och inte lära av dina handlingar.
  • Bild med titeln Undvik att vara missgynnad om puberteten av dina kamrater Steg 4
    12. Lyssna på allt de måste säga utan att bli defensiv. Helt lyssna och överväga om vad de säger är sant. Om det är, bekräfta det och kom ihåg det. Om det inte är, överväga lugnt förklarande din sida. Om de är adamant om något som bara inte är sant, säg något som, "Jag blir mer medveten om vad jag säger och gör i framtiden."
  • Bild med titeln Deal med en bästa vän Stealer Steg 8
    13. Få din förälder att förstå din resonemang. Om du hjälper dem att förstå vad du trodde processen var på en handling, kommer de inte bara att vara mer benägna att förlåta dig men förstår dig mer. Anteckningen som motiverar en åtgärd är helt annorlunda än att förklara den.
  • Tips

    Vara civil till dem och behandla dem med respekt, och de kommer att göra detsamma för dig
  • Om ett argument startar om det, säg lugnt att du bara ringde för att be om ursäkt och att, även om du är villig att prata om vad som hände, är du inte intresserad av att slåss. Klargöra att du letar efter lösningar.
  • Erbjuder att ta ut dem till en måltid eller rolig aktivitet kan hjälpa till med att smidiga saker, om du bor i närheten av dina föräldrar. Annars, försök att skicka dem en rolig e-post, brev eller paket efteråt. Du kan också försöka ha en lätta webbkamera session på din dator.
  • Se till att du är ärliga och uppriktiga föräldrar kan alltid berätta när deras barn ljuger.
  • Om du reagerade ett visst sätt eftersom de gjorde en viss sak, vill du ta upp det taktfullt och på ett moget sätt. Till exempel, om du skrek på dem eftersom de fortsatte att argumentera och inte låta dig svalna, kanske du säger: "Jag hade fel på det sätt jag agerade, och jag ber om ursäkt. Jag lät mina känslor komma ur kontroll, och det är därför jag skrek. Jag tror att det skulle hjälpa mig i framtiden om jag kunde gå bort från ett argument att svalna, så att vi kunde diskutera situationen rationellt och lösa det istället för att slåss."
  • Varningar

    Ber om ursäkt för att du menar att du inte förväntar dig en ursäkt i gengäld.
  • Ibland reagerar föräldrar inte alltid hur du förväntar dig att, och det kan ta lite tid för dem att förlåta dig och för att du ska tjäna tillbaka. Vissa är envis och lyssnar inte. Skräddarsy din ursäkt och meddelande till hur du känner att din förälder skulle få det bästa.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande