Hur man utför en skolquizbi

En skolövergripande quiz eller bi kan vara ett bra sätt att lära eleverna om vissa ämnen och testa sin kunskap. Du kan göra en quizbee som fokuserar på ett ämne, till exempel stavning eller en quizbee som testar eleverna på flera ämnen, till exempel matematik, vetenskap och samhällsstudier. Du kan använda en levande värd för Quiz Bee eller skapa en skolquizbee som kan spelas på en dator eller online. Du bör också vidta åtgärder för att säkerställa att skolfrågor är ordentligt organiserad och körs smidigt för att säkerställa att det är en stor framgång.

Steg

Del 1 av 4:
Organisera skolens quizbee
  1. Bild med titeln Utför en skolquiz Bee Steg 1
1. Bestäm formatet för quizbiet. Du bör bestämma formatet för quizbee, inklusive ämnet för quizbiet, antalet studenter som tävlar i quizbiet och hur frågesatsen kommer att utvecklas. Att ha ett bestämt format för quizbee kommer att se till att det går smidigt.
  • Bestäm om deltagarna i Quiz Bee kommer att vara i lag eller konkurrera som individer. Om din skola är ganska stor kan du bryta upp eleverna i lag baserat på klassrummet så det finns tillräckligt med tid för varje lag att tävla i quizbiet. Om din skola är ganska liten kan du kanske tillåta eleverna att konkurrera individuellt.
  • Om det kommer att bli många lag eller studenter som konkurrerar i quizbiet, kan du få varje lag eller student tävla i värmer mot varandra i sina klassrum. Vinnarna av varje värme kan sedan gå vidare till den sista runda av skolquizbiet och tävla framför hela skolan.
  • Du kanske också vill vara värd för ett klassrumsbe för bara dina studenter, med samma instruktioner. Du kan dock skräddarsy instruktionerna för att fokusera på bara din klass.
  • Bild med titeln Utför en skolquiz Bee Steg 2
    2. Skissera reglerna för quizbiet. Det kan vara bäst att hålla reglerna enkla för en skolquiz-bi, som du vill att quizen ska vädja till ett brett utbud av studenter och åldersgrupper. Skriv reglerna så att du kan referera till dem och dela dem med deltagarna i quizbiet. Det är bäst att samarbeta med klassrumslärare på din skola för att skapa reglerna. Be andra lärare att granska reglerna för att se till att de är lätta att förstå.
  • Till exempel kan du inleda en tidsgräns för varje svar på en quiz-fråga av ett lag eller enskild student. Du kan tillåta värden att läsa ut frågefrågan till laget och starta sedan timern.Om du är timing svaren, har en tidtagare till hands eller använder en stoppur som är stor och lätt för alla deltagare att se.
  • Du kan också göra en regel om vad du ska göra i händelse av ett slips, till exempel en snabb eld som bestämmer rund där vilket lag eller deltagare svarar på en frågesport fråga först vinner.
  • Bild med titeln Utför en skolquiz Bee Steg 3
    3. Kompilera innehållet för skolans quizbee. Tänk på om quizbiet kommer att testa eleverna på ett visst ämne, till exempel en stavningsquiz-bi eller på olika ämnen, såsom matematik, vetenskap och sociala studier. Du kan dra testfrågor från befintliga frågesporter från tidigare klasser eller skapa nya testfrågor för quizbiet.
  • Be andra lärare i din skola att skicka in frågor till quizbiet. Inte bara kommer det att göra ditt jobb enklare, det kommer också att se till att din quizbee speglar materialet som lärs i varje klassrum.
  • Du kan också använda provfrågor från standardiserade tester i skolan Quiz Bee. Du kan gå till en mängd olika frågespecifika frågor, allt från mycket lätt att mycket svårt att se till att deltagarna har en rättvis chans att vinna quizbiet.
  • Om du drar frågor från tidigare test och frågesporter, inkludera frågor från olika lärares tester och quizzer. Dessutom, fråga andra lärare i din skola för att granska de frågor du planerar att be om att säkerställa rättvisa, eftersom de kan ha lärt ett ämne annorlunda eller fokuserat på olika ämnen.
  • Del 2 av 4:
    Använda en levande värd eller annonsör
    1. Bild med titeln Utför en skolquiz Bee Steg 4
    1. Leta efter en värd på din skola. Du kan utföra skolans quizbee genom att först hitta en värd på din skola, till exempel en lärare, en lärares aide eller en medlem av skolans administration. Om du är lärare, kan du vara värd för skolquizen Bee själv. Värden ska kunna vara närvarande för hela skolens quizbee.
    • Om du är värd för ett klassrumsbe, kan du vara värd.
  • Bild med titeln Utför en skolquiz Bee Steg 5
    2. Ta med en gästmeddelande. Du kan också välja att ta med en värd eller annonsör som inte är från din skola. Detta kan vara en förälder, en tidigare student eller en medlem av gemenskapen. Du kan välja en gästmeddelande som har deltagit i skolevenemang före eller någon du tror kommer att göra en bra värd.
  • Bild med titeln Utför en skolquize Bee Steg 6
    3. Se till att värden är övertygad framför en folkmassa. Du bör kontrollera att värden är bekväm att tala tydligt och långsamt till studenter, eftersom de måste läsa upp frågorna i skolans quizbiet. Värden bör också kunna projicera sin röst så att de kan höras i ett rum och ha en vänlig, uppmuntrande upplevelse, så att deltagarna i skolquizbehållaren känner sig, medan de tävlar.
  • Du kan leta efter en värd som har erfarenhet av att göra skolquizbina eller som är bekväm att prata framför en folkmassa.
  • Om din skola har ett dramaprogram, prata med dramatläraren för att ta reda på om de kan vara villiga att vara värd för.
  • Del 3 av 4:
    Skapa en skolquiz bi på en dator
    1. Bild med titeln Utför en skolquiz Bee Steg 7
    1. Använd en befintlig online-quiz. Du kan också överväga att använda ett quiz-skapelsesprogram på din dator för att genomföra skolans quizbee. Du kan hitta Quiz Creation-program online. Vissa quiz skapande program är gratis att använda eller kan kräva en liten avgift.
    • Du kan använda befintliga frågesporter i programmet i din skolquizbee och justera dem för att passa dina behov.
    • Vissa program har ett alternativ där du tillåter programmet att genomföra skolfrågor för dig, med animeringar och automatiserade ledtrådar som spelar när en student eller lag klickar på en fråga.
  • Bild med titeln Utför en skolquiz Bee Steg 8
    2. Designa din egen skolquiz bi. Om du är bekant med hur du använder animationsprogram kan du prova att utforma ditt eget skolquiz-bee-program. Du kan behöva använda ett quizdesignprogram för att skapa en anpassad frågesport för din skols quizbee eller använda animationsprogram som Adobe Flash.
  • Du bör inkludera interaktiva element i din skolquiz-bi, till exempel knappar som utlöser ljuduppkomster eller en löpande summa av spelarens poäng längst ner på skärmen. Du kan också låta deltagarna komma in i text i frågesporten för att svara på en fråga eller ha en resultatskärm i slutet av quiz.
  • Du kan också inkludera intressanta bakgrundsbilder i skolan Quiz Bee och göra frågesporten visuellt tilltalande så deltagarna är mer engagerade i innehållet.
  • Bild med titeln Utför en skolquiz Bee Steg 9
    3. Testa skolens quizbee på en skoldator. Innan du startar skolan Quiz Bee framför studenter, bör du göra en testkörning av frågesporten på en skoldator. Du kan sätta dig i rollen som en deltagare och springa genom quizen på egen hand. Använda en skoldator för att testa frågesporten kan hjälpa till att säkerställa att den kommer att springa smidigt för studenter i skolan.
  • Du bör se till att några interaktiva element i frågesporten fungerar ordentligt. Du bör också kontrollera att de frågor och svar som visas i frågesporten är korrekta, eftersom du inte vill att en deltagare märker ett fel under quizbiet.
  • Dessutom måste du se till att alla studenter har lika tillgång till frågesporten. Till exempel, program som Kahoot! kräva att eleverna går med i frågesporten med en smart telefon eller surfplatta, så du måste se till att alla studenter hade tillgång till dessa.
  • Del 4 av 4:
    Att se till att skolfrågan går bra
    1. Bild med titeln Utför en skolquize Bee Steg 10
    1. Anskaffande deltagare. Få ordet ut om händelsen så att eleverna kan anmäla sig till tävling. Be lärare att meddela det i sina klasser. Göra affischer om evenemanget att lägga upp skolan. Du vill ha så många studenter som möjligt att vara inblandade så att alla i skolan har möjlighet att konkurrera.
    • Du kan också arbeta med andra lärare att sammanställa en lista över eleverna för att utnyttja som deltagare i skolvillkoren. Det här kan vara en lista över startstudenter eller studenter som visar potential och kan göra goda konkurrenter.
    • Välj ditt datum i god tid i förväg om quizbiet så eleverna har gott om tid att anmäla sig. Detta tillåter också tid för munnen att sprida sig.
  • Bild med titeln Utför en skolquiz Bee Steg 11
    2. Ge provfrågor till deltagarna. Du kan ge deltagare med provpaketpaket så att de kan träna i förväg. Dessa kan vara särskilt användbara om de konkurrerande lagen planerar att träna i förväg, eller om eleverna är obekanta med vad en quizbee är som och vill ha en känsla av fråganivåerna i förväg.
  • Du kan skapa egna provpaket med frågor som liknar frågorna i skolquizbiet. Du kan dela ut provpaketet en vecka före tävlingen så att eleverna har tid att förbereda sig.
  • Bild med titeln Utför en skolquiz Bee Steg 12
    3. Gör en träningsrunda. För att få deltagarna värms upp, kanske du vill göra en övning runt innan skolan frågar. Dessa kan vara enkla frågor, så att folk hindrar hur det fungerar med läsningen, timingen och deras svar.
  • Att göra detta kan också tillåta deltagarna att vänja sig vid formatet för skolquizbiet och bli bättre beredd att konkurrera när händelsen börjar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande