Hur man dekorerar ett klassrum

Som lärare är det ditt jobb att skapa en rolig och välkomnande lärmiljö för dina elever under hela året. Lyckligtvis kan du dekorera ditt klassrum så att eleverna kan lära sig i en organiserad och visuellt tilltalande miljö. Även om du arbetar med en mindre budget, kan du fortfarande göra ditt rum ett spännande ställe för dina elever att lära och växa.

Steg

Metod 1 av 4:
Definiera din klassrumsstil
  1. Bild med titeln Dekorera ett klassrum Steg 1
1. Bestäm vilken typ av atmosfär du vill skapa. Basera din klassrums stil runt din undervisningsfilosofi. Till exempel vill du att ditt klassrum ska ha en hemtrevlig känsla eller professionell utseende? Vill du att dina elever ska känna sig lugna eller energiserade? Låt dessa typer av frågor bestämma vilken typ av atmosfär du vill skapa.
  • Ett hemtrevligt klassrum kan ha vänligt, varm inredning, medan ett professionellt klassrum kan hålla sig till grundläggande färger och några pedagogiska affischer.
  • Ett lugnt klassrum kan vara minimalistiskt, medan ett energiskt klassrum kan ha ljusa färger och massor av affischer.
  • Bild med titeln Dekorera ett klassrum Steg 2
    2. Välj ett möbelarrangemang som passar din undervisningsstil. Tänk på hur du vill att dina elever ska interagera med dig och varandra. Du kan välja rader för att begränsa prata, skrivbordsgrupper för att uppmuntra samarbete, eller en jätte skrivbordscirkel för att underlätta klassrumsdiskussioner. Du kan även skapa ett system för olika typer av skrivbordsgrupper, men ditt rum ska ställas in för att tillåta detta.
  • Se till att ditt skrivbord, bokhyllor och organisatoriska möbler placeras så att de inte kommer i vägen för dina skrivbordsarrangemang.
  • Till exempel kan du lägga skrivbordet på framsidan av rummet så att du kan förbise klassrummet och skapa auktoritet, eller du kan lägga det på baksidan av klassrummet för att undvika att skrämma dina elever. Att lägga den på sidan kan skapa en bra balans mellan att vara synlig för studenter och hålla dem tillfreds.
  • Bild med titeln Dekorera ett klassrum Steg 3
    3. Matcha din inredning till åldern för dina elever. Det är viktigt att din inredning matchar dina elevers ålder eftersom det kan påverka hur de lär sig och beter sig i din klass. Du vill att unga barn ska känna sig upphetsade och unafraid, medan tonåren behöver känna sig engagerade och ansvariga.
  • Yngre studenter drar ofta nytta av ljusa färger, roliga former och pedagogiska påminnelser. Till exempel kan du lägga upp multiplikationschema.
  • Middle School Barn kan reagera bra på inspirerande affischer och en uppsättning som gör det möjligt för dem att vara oberoende.
  • Högskolestudenter kanske inte svarar bra på sötningsinredning. Istället kan en balans mellan hemtrevlig och professionell fungera bra för dem.
  • Bild med titeln Dekorera ett klassrum Steg 4
    4. Inkorporera ditt ämne i din inredning. Din inredning kan hjälpa dina elever att komma in i rätt sinnesstämning för att lära dig genom att återspegla ämnet du undervisar. Välj affischer, foton och färger som motsvarar ditt ämne eller ämnen.
  • Om du lär äldre barn kan hela ditt rum spegla ditt ämne. Till exempel kan en historia lärare välja inspirerande citat från historiska figurer, och de kan dekorera sina väggar med olika tidslinjer.
  • För yngre elever kan du skapa olika områden i rummet för varje ämne. Eftersom de kommer att lära sig många ämnen i ett rum, bör ditt klassrum reflektera allt som de kommer att lära sig. Till exempel kan du ha ett läshörn, en mattvägg, en ordvägg, en historia tidslinje och ett vetenskapligt hörn.
  • Metod 2 av 4:
    Göra dekorationer för ditt rum
    1. Bild med titeln Dekorera ett klassrum Steg 5
    1. Använd omslagspapper för att göra ett lock till din dörr eller anslagstavla. Få en stor rulle av papper och rulla ut en bit tillräckligt stor för att täcka din dörr eller anslagstavla. Klipp ut hål för dörrknopp och fönster om din dörr har en. Använd sedan maskeringstejp för att fästa papperet till dörren eller häften för att fästa den på en anslagstavla.
    • Om du vill ha ett solidfärgat lock, använd en stor rulle slaktpapper. Du kan normalt hitta slaktpapper i snabbköp eller hantverksbutik i vitt, brunt, svart och ibland säsongsbetonade färger som röd, grön eller gul.
  • Bild med titeln Dekorera ett klassrum Steg 6
    2. Skapa gränser och ramar med färgad maskeringstejp. När du hänger med Posters eller bilder, eller dekorera en anslagstavla eller din dörr, använd en rulle med maskeringstejp för att göra en rak eller zigzaggräns. Helt enkelt riva av längden som du behöver täcka en sida och släta ut den med händerna i en rak eller zigzag linje. När du har rammen gjort, trimma kanterna på varje bit för att slutföra ramen eller gränsen.
  • Du kan hitta färgad maskeringstejp och målare tejp i de flesta hemförbättringsbutiker och hantverksbutiker.
  • Det finns också specialskapande tejp, kallad Washi Tape, det är bra för att göra gränser och ramar.
  • Bild med titeln Dekorera ett klassrum Steg 7
    3. Göra papper whirligs att hänga från taket. Whirligigs är en rolig och lätt klassrumsdekoration som barnen kan göra sig själva. Dekorera några färgade pappersplattor och skära sedan i ett spiralmönster från utsidan till mitten av plattan. Punch ett hål i mitten och använd en sträng eller ett band för att hänga de whirligigs från taket.
  • Detta är ett bra hantverksprojekt att göra med dina elever när årstiderna förändras. Du kan uppdatera dekorationerna i ditt rum och eleverna kommer att kunna se deras whirligig på displayen!
  • Bild med titeln Dekorera ett klassrum Steg 8
    4. Hantverk en papperscirkel välkommen banner för framsidan av rummet. Klipp 7 cirklar ut ur byggnadspapper, och skriv ett brev av världen "Välkommen" på varje cirkel. Sedan, slå ett hål på vänster och höger sida av cirkeln och sträng en bit av band genom hålen för att göra bannern.
  • Du kan hänga bannern ovanför dörröppningen eller till och med på din dörr.
  • För mer djup kan du skära större cirklar ur en annan färg till "ram" baksidan av varje cirkel.
  • Var inte rädd för att göra några olika banderoller för olika tider på året, som "Happy Fall!"Eller" våren har sprungit!"
  • Bild med titeln Dekorera ett klassrum Steg 9
    5. Skriv dina klassrumsregler och mål på en affisch för ditt rum. Varje rum ska ha en uppsättning tydligt definierade klassrumsregler som är synliga för eleverna. Dessutom kan ditt tillstånd kräva att du visar mål för studentinlärning eller standarder för studenter att träffas. Gör affischerna färgglada och intressanta att passa in med resten av din klassrumsinredning.
  • Till exempel, i ett matte klassrum, kan du ha affischer av de olika ekvationerna som studenterna behöver slutföra sina problem. Se till att du täcker dem under quizzer eller tentor, om det behövs. Detta är särskilt viktigt om affischerna kan innehålla svar.
  • I ett vetenskapsklassrum kan du hänga upp affischer som visar riktiga laboratorier och laboratorier.
  • Bild med titeln Dekorera ett klassrum Steg 10
    6. Dekorera väggarna med bilder som motsvarar klassens ämne. Se till att var och en av dekorationerna på väggen har ett syfte, eftersom för mycket dekoration kan vara distraherande. Välj citat, inspirerande figurer och klassrelaterade bilder för att dekorera väggarna och uppmuntra studenter att vara intresserade av klassen.
  • Om du lär engelska kan du hänga upp en vägg av bilder med citat från romaner som du läser i klassen.
  • I en kemi klass kan du lägga en affisch av det periodiska bordet av element på framsidan av rummet, eftersom du sannolikt kommer att hänvisa det hela året.
  • Bild med titeln Dekorera ett klassrum Steg 11
    7. Vänd en av anslagstavlarna till en "Fame Wall" för studenter. Skriv varje elevs namn på ett kort och häng det på en anslagstavla. I början av året, be varje elev att ta in en bild av någon eller något som är viktigt för dem. Då har eleverna hjälpa dig att hänga upp sin bild under deras namn och prata om det med klassen.
  • Detta är en bra isbrytare för yngre barn och kan hjälpa dem att känna sig mer avslappnade i ditt klassrum, eftersom de kommer att ha en påminnelse om något de älskar i rummet.
  • Metod 3 av 4:
    Vistas inom en budget
    1. Bild med titeln Dekorera ett klassrum Steg 12
    1. Syfte att spendera runt $ 100 eller mindre på dekorationer för året. Vissa skolor ger lärare en liten budget för att dekorera, medan andra kräver att de använder sina egna pengar. Bestäm om hur mycket pengar du känner dig bekväma utgifter på material och dekorationer. För de flesta klassrum är $ 100 en rimlig dekorationsbudget för året.
    • Kom ihåg att prioritera klassrumsmaterial före dekorationer. Föremål som pennor, papper, böcker och mappar är mycket viktigare för dina elevernas framgång än färgglada anslagstavlor och affischer. Ofta kommer skolan bara att ge en viss mängd av dessa saker, och läraren kommer att behöva köpa ytterligare föremål.
    • Tänk på att även med en liten dekorationsbudget kan du fortfarande göra ditt klassrum en spännande och välkomnande miljö för dina elever.
  • Bild med titeln Dekorera ett klassrumssteg 13
    2. Besök rabattbutiker för att få erbjudanden på dekorationsmaterial. Köpa byggpapper, tejp och markörer kan bli ganska dyra. Kolla in rabattbutiker som dollar butiker, och titta i clearance sektionen i hantverksbutiken för att få dessa saker till salu. Glöm inte att fråga butiken Associate om de också erbjuder rabatt för lärare, också!
  • Vissa saker, som semesterdekorationer, kommer att säljas direkt efter att den specifika semestern är över. Gå till hantverket. Ett par dagar efter att semestern har gått för att få erbjudanden på tema dekorationer för nästa år!
  • Bild med titeln Dekorera ett klassrumssteg 14
    3. Skriv ut bilder från Internet för att hänga på dina väggar. Posters och bilder kan vara extremt dyra, men de flesta lärare har tillgång till en skrivare. Titta på din klassplan för året och hitta bilder av viktiga idéer, figurer och ämnen under hela året. Skriv sedan ut dem alla och trimma gränserna innan de hänger på väggarna med tejp.
  • För ett mer polerat utseende kan du skapa små "ramar" för bilderna genom att lägga till en byggpapper bakgrund som skapar en kant runt bilden. Som ett annat alternativ kan du leta efter billiga ramar på en lokal sparsamhet eller på garageförsäljning.
  • Till exempel, om du lär en historikklass, kan du skriva ut svarta och vita bilder av historiska figurer och hänga dem på framsidan av klassrummet. Under året kan du peka på de olika bilderna när du pratar om den här siffran. Vid slutet av året kan du be dina elever att namnge alla figurer på väggen.
  • Bild med titeln Dekorera ett klassrum Steg 15
    4. Visa studentprojekt och arbeta i hela klassrummet. När året fortsätter, kanske du vill ändra dina dekorationer, men du behöver inte köpa nya. Ändra istället en anslagstavla för att visa upp studentprojekt, papper eller klassaktiviteter. Inkludera en liten förklaring av uppdraget och var noga med att hänga upp varje elevernas arbete.
  • Om du får ta bilder av din klass hela året när de arbetar med projekt och slutuppgifter. Skriv sedan ut bilderna och lägg dem till anslagstavlan för avsnittet "Arbete pågår".
  • Kom ihåg att du aldrig ska hänga några uppdrag som innehåller betyg på papper.
  • Bild med titeln Dekorera ett klassrum Steg 16
    5. Köp bitar av möbler och extra dekorationer på en sparsamhetsbutik. Om du behöver ett extra bord för ditt rum eller en bokhylla för att hålla extra böcker, gå till en sparsam butik, sändningsbutik eller loppmarknad. Välj ett objekt som är i arbetsförhållanden, men kom ihåg att det inte behöver vara perfekt eftersom det förmodligen kommer att få några märken från att vara i ditt klassrum ändå!
  • Tänk på att det är normalt billigare att måla en gammal möbel än att köpa en ny. Men du kan ibland hitta bra erbjudanden i clearance sektionen av möbelaffärer.
  • Bild med titeln Dekorera ett klassrum Steg 17
    6. Återkalla hushållsartiklar att använda dem i ditt klassrum. Föremål som tomma burkar, tidskrifter, gamla böcker, lager, brickor och till och med lådor kan användas i ditt klassrum. Se till att du rengör det objekt som du planerar att ta med i ditt klassrum och ta bort identifierande information från tidskrifter och böcker.
  • Till exempel kan du använda tomma masonburkar för att hålla pennor, markörer och härskare på en studentstation.
  • Du kan använda gamla tidskrifter och skadade böcker för att göra collager och dekorationer.
  • Föremål som lådor och lager är bra för att lägga till lagring till ett mindre rum utan att spendera mycket pengar.
  • Metod 4 av 4:
    Dekorera med ett syfte
    1. Bild med titeln Dekorera ett klassrum Steg 18
    1. Välj ett färgschema för att inspirera bulletinbrädor och annan inredning. För att hålla dina brädor att bli alltför distraherande plocka 1-2 färger för att dekorera. Använd sedan färgerna i hela rummet för att få det att känna sig sammanhängande och målmedvetet.
    • Till exempel kan du välja gult och vitt för ditt färgschema och göra dina anslagstavlor vit med gul trim. Då kan du lägga till popgar av gula i hela klassrummet för att dra elevernas uppmärksamhet åt viktiga föremål.
    • Om du undervisar biologi kan du välja grönt och marinblå för dina färger. Då kan du göra en bulletinbräda grön med blå trim och en annan blå med grön trim. Välj affischer som visar bilder av träd, sjöar och andra jordinspirerade bilder.
    • Du kan också använda skolans färger som ditt rums färgschema för en lätt inspirationskälla.
  • Bild med titeln Dekorera ett klassrumssteg 19
    2. Skapa en station för extra material som dina elever kan behöva. Inrätta en "studentstation" på framsidan eller baksidan av rummet som har extra pennor, en penna skärmare, tejp, en häftapparat, hand sanitizer, vävnader och pappersklipp för eleverna att använda. På det sättet behöver de inte fråga om de behöver extra tillbehör eller glömde en penna för klass.
  • Du kan också lägga på badrummet och logga ut lakan på det här bordet så att eleverna kan gå här innan du använder toaletten under klassen.
  • Bild med titeln Dekorera ett klassrum Steg 20
    3. Använd kasser för att hålla filmappar, böcker, hantverk och papper. Det är svårt att kontrollera rodnad i klassrummet, men multipurpose lådor är en bra lösning. Leta efter en uppsättning 2-3 till salu och placera dem hela rummet. Märka dem så studenter vet vad som ska gå inuti.
  • Till exempel kan du göra en crate märkt "smink arbete" och hänga 5 mappar inuti det märkt måndag-fredag. Sedan, hela veckan, lägga extra papper från klassaktiviteter i motsvarande mapp så att eleverna som saknar klass kan gå dit för att samla sina material.
  • Om din klass läser en roman kan du lägga alla dina klasskopior av boken i 1-2 lådor på framsidan av rummet så att eleverna kan hämta böckerna innan de läser i klassen. Detta kommer att hålla böckerna säkra och på samma plats.
  • Bild med titeln Dekorera ett klassrum Steg 21
    4. Ställ in en bokhylla för att hålla saker som inte har en plats. Många klassrum har inte inbyggda hyllor, så du kanske måste ta med dig. Hitta en robust bokhylla och fyll den med böcker för klassen eller andra klassrumsposter som dina elever kan behöva ibland, men inte varje dag. Detta kommer att hålla dem ur vägen men fortfarande tillgängligt.
  • Till exempel kan du lägga konst och hantverk på en bokhylla och be eleverna att hämta dem efter behov.
  • På en övre nivå klass kan du placera kompletterande källor och referensböcker på hyllorna för att uppmuntra studenter att vidareutveckla sitt lärande.
  • Bild med titeln Dekorera ett klassrum Steg 22
    5. Få studentpostlådor för yngre elever för att se till att de tar papper hem. Tilldela varje elev ett nummer som motsvarar en slits på brevlådan och placera alla papper som behöver gå hem i sin låda. Låt dem samla sina papper i en mapp i slutet av dagen eller veckan, och kontrollera sedan om några elever glömde sina papper.
  • Detta bidrar också till att minska mängden klasstid som spenderas på att utföra informationspapper för elevernas föräldrar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Kom ihåg att dina elever är i klassen för att lära sig, inte underhöll. Du kan vara en utmärkt lärare även om ditt klassrum bara innehåller dig och dina elever!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande