Så här köper du en begagnad fraktbehållare

En fraktbehållare är en modulär metallenhet som ofta används för att transportera varor till sjöss eller land. De är vanligtvis byggda av stål, vilket gör dem väldigt slitstarka och väderbeständiga. Du kan konvertera en fraktbehållare till din egen lagringsenhet, kontor eller hemma. För att köpa en behållare, välj först din storlek, modell och önskade funktioner, sök online för en säljare och inspektera enheten. Köp sedan fraktbehållaren och ordna leverans. Med någon planering och forskning kan du enkelt äga din egen fraktbehållare.

Steg

Del 1 av 4:
Plockar din fraktbehållartyp
  1. Bild med titeln Köp en begagnad fraktbehållare Steg 1
1. Se till att du kan lagra fraktbehållaren på din egendom. Om du bor i en stad, behöver du sannolikt ett tillstånd från bostadsmyndigheten för att hålla fraktbehållaren på personliga eller affärsfastigheter. Om ditt hem eller kontor är i ett högt traffickat område eller bostadsområde, fråga din stad, län eller grannskapsorganisationen om att få tillstånd.
  • Om du bor på en jordbruksfastighet eller någonstans som inte får mycket trafik, behöver du inte ett tillstånd.
  • Bild med titeln Köp en begagnad fraktbehållare Steg 2
    2. Välj mellan en "standard" och "High Cube" fraktbehållare. "Standard" behållare är vanligtvis 8 ft 6 tum (2.59m) lång, medan "High Cube" -behållare är 9 fot (2.7 m) 6 i (2.90m) lång. Höga kubbehållare är lite dyrare, men de verkar lite mer rymliga eftersom du har en extra fot av rymden.
  • Du kan fatta ditt beslut baserat på personliga preferenser och storlekskrav.
  • Det här är de vanligaste storlekarna, även om anpassade behållare är tillgängliga för extra kostnader.
  • Bild med titeln Köp en begagnad fraktbehållare Steg 3
    3. Välj en enhet som är mellan 6 ft (1.83m) och 40 ft (12.2m) lång. Du kan hitta begagnade fraktbehållare i ett brett utbud av storlekar, men 20 ft (6.1m) eller 40 ft (12.2m) enheter är de vanligaste för personliga eller affärsutrymmen. Gör ditt beslut baserat på storleken på ditt utrymme och hur stort utrymme du vill ha.
  • Ibland kan du hitta extra breda behållare, vilket mäter upp till 48 meter (14.6m) i längd.
  • Till exempel kan du välja en vanlig 40 ft (6.1m) fraktbehållare för ett bekvämt hemalternativ för 2 eller så människor.
  • Bild med titeln Köp en begagnad fraktbehållare Steg 4
    4. Välj en "A-Grade" -behållare om du vill ha ett nästan nytt alternativ. "En" kvalitets fraktbehållare är i bästa skick, och deras prislapp är vanligtvis lite högre som ett resultat. Dessa behållare får endast användas en gång eller några gånger för att betraktas som "används."Välj det här alternativet om priset inte är ett alternativ och du vill ha den snyggaste fraktbehållaren.
  • "A-Grade" -behållare har ofta ett nytt färgjobb, inga eller minimala bucklor och det ultimata vattentätningsskyddet.
  • Bild med titeln Köp en begagnad fraktbehållare Steg 5
    5. Välj en "B-grade" behållare om du inte har något emot några dings och bucklor. "B-kvalitet" -fartsenheter har troligen använts flera gånger men är fortfarande i bra form. Dessa kan ha några kosmetiska ofullkomligheter, men annars är helt väderbeständiga och slitstarka.
  • Detta är ett bra alternativ om du vill ha en robust behållare men vill inte bryta banken.
  • "B-kvalitet" -behållare kan ha några bucklar på utsidan och mindre rost i vissa fläckar.
  • Bild med titeln Köp en begagnad fraktbehållare Steg 6
    6. Välj en "C-Grade" -behållare för ett ekonomiskt alternativ. "C-grade" fraktbehållare är det billigaste alternativet, men de kanske inte är i bästa form. Dessa behållare kan inte vara helt vattentäta och har många yttre ofullkomligheter. Om du väljer en "C-Grade" -enhet kan du behöva göra lite arbete på det för att göra det ett kontorsutrymme eller hem.
  • Dessa behållare kan fungera bättre som lagringslösning. Men se till att eventuella hål är täckta, eftersom vatten kan komma in och förstöra dina föremål.
  • Bild med titeln Köp en begagnad fraktbehållare Steg 7
    7. Bestäm på din behållartyp baserat på vilka funktioner du önskar. Välj funktioner som 1 dörr, dubbeldörrar, fönster, golv, luftkonditionering, uppvärmning, hyllsystem, internt låsningssystem och / eller utomhuslåsningsalternativ. Eftersom du köper används kanske du inte kan få varje funktion på din lista, men det kan hjälpa dig att styra dig i riktning mot den bästa enheten.
  • Du kan till exempel söka efter lagringsenheter "A-grade" som har dubbeldörrar, luftkonditionering och golv. Du får dock bara hitta en begagnad "A-grade" -behållare med dubbeldörrar och luftkonditionering. I det här fallet måste du göra golvet själv.
  • Del 2 av 4:
    Hitta fraktbehållaren
    1. Bild med titeln Köp en begagnad fraktbehållare Steg 8
    1. Sök online för begagnade fraktbehållare till salu. Detta är det enklaste sättet att hitta en begagnad fraktbehållare till salu. Leta efter nyckelord som, "Begagnade fraktbehållare nära mig" och bläddra enheter till salu. Du kan hitta fraktbehållare till salu via containerföretag eller enskilda personer.
    • Det är bra att ha en budget i åtanke när du handlar så att du kan begränsa dina alternativ.
    • Vid bläddring av alternativ, kom ihåg din plats i närheten av behållaren. Du måste ha en faktor för att transportera enheten också. Om det är mer än några miles bort kan det kosta mycket.
  • Bild med titeln Köp en begagnad fraktbehållare Steg 9
    2. Skapa ett kalkylblad om du enkelt vill jämföra enheter. Även om det inte är nödvändigt kan det vara väldigt användbart när du surfar på massor av fraktbehållare. Använd ett program som Excel för att hålla reda på de fraktbehållare du är intresserad av. Gör en kolumn för höjd, längd, kostnad, funktioner, avstånd och säljareinformation. Anslut sedan din information när du söker efter alternativ.
  • Till exempel kan du skriva "standard, 40 ft (12.2 m), $ 3,700 (£ 2845.56), 5 mi bort, craigslist.
  • Bild med titeln Köp en begagnad fraktbehållare Steg 10
    3. Ring säljaren när du hittar en behållare du gillar. När du har begränsat dina alternativ, ring kontaktnumret som anges online, och fråga om enheten fortfarande är tillgänglig. Om det är, sätt upp en tid att komma titta på fraktbehållaren. Välj en tid som fungerar med båda dina scheman och var beredd att köpa fraktbehållaren den dagen.
  • När du ringer kan du säga något som, "hej där, jag är intresserad av" B-Grade "-fartsbehållaren som annonseras på din webbplats. Är det fortfarande tillgängligt?"
  • Del 3 av 4:
    Inspektera fraktbehållaren
    1. Bild med titeln Köp en begagnad fraktbehållare Steg 11
    1. Träffa säljaren för att inspektera behållarens skick. När du träffar säljaren för att se enheten, var noga med att göra en noggrann inspektion av fraktbehållaren. På så sätt kan du se till att det är exakt som beskrivet online och det finns inga återförsäljare. Gå runt utsidan och insidan av fraktbehållaren letar efter ofullkomligheter eller inkonsekvenser.
  • Bild med titeln Köp en begagnad fraktbehållare Steg 12
    2. Kontrollera dörrförseglingar och handtag för att se till att de är väl intakta. För att kontrollera detta, öppna dörren helt och stäng dörren ordentligt. Du vill att dörren är helt förseglad utan att låta någon luft. Om du har några problem med att göra detta, kan förseglingens foder förstås och behöver reparera. Detta är särskilt viktigt om du vill konvertera behållaren till ett hem- eller kontorsutrymme.
  • Det här kanske inte är en dealbreaker för dig, men det är något att tänka på när du överstiger dina utgifter.
  • Du kan också öppna och stänga dörren från insidan för att säkerställa att den förseglar rätt från båda riktningarna.
  • Bild med titeln Köp en begagnad fraktbehållare Steg 13
    3. Leta efter någon yta rost runt behållaren.Gör en ytkontroll runt hela behållarens helhet, och i synnerhet, kontrollera om rost runt dörrramen och toppen av enheten, eftersom det är där vatten kan komma i. Rostiga fläckar signalerar ofta svag metall, vilket kan leda till hål över tiden. Välj en fraktbehållare med minimal rost om du kan.
  • Om du vill att din enhet ska vara så vattentät som möjligt, välj en enhet med liten rost.
  • Bild med titeln Köp en begagnad fraktbehållare Steg 14
    4. Kontrollera insidan av din fraktbehållare för alla tecken på ljus. Gå inuti fraktbehållaren och stäng dörren bakom dig. Titta runt alla väggar och längs taket för något tecken på ljus som kikar igenom. Ljus kan bara komma igenom från ett hål i behållaren, och om ljus kan komma igenom, så kan det vara vatten.
  • Om du hittar betydande hål i enheten måste du patchera dem innan du konverterar behållaren.
  • Om det finns några små hål, är det en lätt fix med lite kitt eller caulking. Om du hittar många hål eller några stora fläckar, kanske du vill ompröva den här lagringsenheten.
  • Del 4 av 4:
    Inköp och leverera enheten
    1. Bild med titeln Köp en begagnad fraktbehållare Steg 15
    1
    Förhandla Priset på fraktbehållaren med säljaren. Ofta måste säljare bli av med rymden snabbt för att förhindra att gamla fraktbehållare hämtar sig. Som ett resultat kan du vanligtvis prata dem i pris för att ta behållaren av sina händer, baserat på de imperfektioner du hittar. Om de inte kommer att springa i pris, fråga om gratis leverans istället, om du köper från ett företag.
    • Till exempel, fråga säljaren om de tar behållaren för $ 200 (£ 153.81) Mindre än det begärande priset på grund av den yttre rosten.
  • Bild med titeln Köp en begagnad fraktbehållare Steg 16
    2. Köp din fraktbehållare från företaget eller enskild säljare. När du har kommit överens om pris, betalar du med kontanter eller kort, beroende på säljarens preferens. Om du köper från ett företag accepterar de sannolikt antingen metod. Om du köper från en individ, kommer de troligen att föredra pengar.
  • 3. Ordna till leverans med företaget om möjligt. När du har hanterat betalning är det dags att ta med din enhet hem! Om du köper från ett företag, har de sannolikt en leveransservice tillgänglig, och de kan gå över nästa steg med dig efter att du har checkat ut.
  • 4. Antag att du har ordnat att ta emot fraktbehållare på din webbplats. I det fallet är det viktigt att förstå vad leveransteamet förväntas i slutet. Även om du är konstruerad för enkel leverans, om din egendom eller webbplats inte är förberedd korrekt, kanske ditt fraktbehållarföretag inte kan slutföra leveransen som planerat. När det händer, även om företaget inte kan debitera dig för behållarens kostnad, kan de debitera dig för leverans.
  • Bild med titeln Köp en begagnad fraktbehållare Steg 17
    1. 1
    2. Du kan behöva betala en leveransavgift utöver kostnaden för enheten.
    3. Bild med titeln Köp en begagnad fraktbehållare Steg 18
      2. Hitta ett leveransföretag online om du köper från en privat säljare. För att hitta ett leveransföretag, sök online för något som "Lagringsenhetens leveransservice nära mig" och bläddra i dina alternativ. Ring de företag du är intresserad av och be om ett priscitationstecken, baserat på din plats och storleken på enheten. Schema sedan en tid och datum för leveransen baserat på ditt schema.
    4. Vissa företag kommer att ge dig olika prisnoteringar. Du kan gå med citatet som bäst passar in i din budget.

    Tips

    Om du behöver behållaren i mindre än ett år, överväga att hyra enheten istället. Det kan vara mer kostnadseffektivt för dig.
  • Begagnade fraktbehållare är betydligt billigare än nya modeller, och återköper dem är ett miljövänligt val.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande