Hur man köper en vedeldad spis

En vedeldad spis erbjuder ett effektivt och billigt uppvärmningsalternativ, särskilt bland de stigande energikostnaderna som de flesta husägare står inför. Innan du bestämmer dig för att köpa en vedspis, bör du överväga några faktorer som kan påverka dina energikostnader och bostadssituation. Träugnar kategoriseras som katalytisk och icke-katalytisk och kommer i antingen stål eller gjutjärn. Båda typerna och sorterna har sina egna fördelar och detriments.

Steg

Del 1 av 3:
Välja en spisstorlek
  1. Bild med titeln Köp en vedeldad spis Steg 1
1. Välj en medelstor spis för ett hem mellan 2000-3000 kvm (190-280 m). Om du inte bor i ett extremt kallt klimat behöver du sannolikt en medelstor spis som inte genererar mer än 20.000 brittiska termiska enheter (BTU). De flesta spisar som genererar tillräckligt med värme för att värma ett medelstor hem mellan 2-3 kubikfot (0.057-0.085 m) i volym.
  • Vedeldade spisar inom detta storleksintervall genererar typiskt 5 000-20 000 btus.
  • Som en allmän tumregel behöver du 25 till 30 btus per kvadratmeter för att värma ditt hem. Till exempel kommer en spis som är klassad vid 60 000 btus att värma ett 2 000 kvadratmeter område, medan en spis som är klassad på 42 000 btus kommer att täcka cirka 1 300 kvadratmeter (120 m).
  • Bild med titeln Köp en vedeldad spis Steg 2
    2. Välj en större spis om du har dragig, öppen planlösning. Bostäder med främst öppna golvplaner eller bostäder som är större än 3000 kvadratmeter (280 m) behöver stora, kraftfulla spisar för att ge tillräckligt med värme. Detsamma gäller om du bor i en frigid norra regionen. I det här fallet köp en spis som är större än 3 kubikfot (0.085 m) För att generera tillräcklig värme för ett stort, kallt hem.
  • Om ditt hem är märkbart dragigt, prata med din husägares förening eller en lokal entreprenör och se om att ha de utkastade rummen reparerade.
  • Bild med titeln Köp en vedeldad spis Steg 3
    3. Köp en liten vedeldad spis om du bor i en stuga. Om du bor i en stuga eller i ett 1- eller 2-rums hem som är mindre än 1500 kvadratmeter (140 m), kan du ta med en liten spis som inte ger mycket i vägen för värmekraft. För att värma ditt lilla hem, köpa en liten spis som är mindre än 2 kubikfot (0.057 m) i volym.
  • De flesta små vedspisar är mycket effektiva och kan lägga ut mer än tillräckligt med värme för att värma ett litet hem. De är också ett mycket billigare alternativ än att värma ett litet hem med el- eller rymdvärmare.
  • Del 2 av 3:
    Välja material och förbränningstyp
    1. Bild med titeln Köp en vedeldad spis Steg 4
    1. Välj en gjutjärnspanna för ett traditionellt, långsamt uppvärmningsalternativ. Vedeldade spisar är gjorda av antingen gjutjärn eller stål. Båda materialen är mycket slitstarka och gör ett effektivt jobb att sätta ut värme i ditt hem, men gjutjärn tenderar att ta längre tid att värma upp på grund av materialets densitet. Det betyder också att kaminen behåller värmen och fortsätter att sätta den ut i timmar. Gjutjärnspisar läcker också ibland luft genom sina sömmar, och du kan behöva anställa en spisspecialist för att komma och täta sömmarna var 8-10 år.
    • Historiskt sett betraktades gjutjärnspisar högre kvalitet eftersom skadade delar lätt kunde ersättas. Idag skapar massor av tillverkare högkvalitativa stålugnar.
    • Vissa människor föredrar också den rena, trubbiga estetiska av gjutjärnens brinnande spis.
  • Bild med titeln Köp en vedeldad spis Steg 5
    2. Besluta om en stålkamin för ett snabbtuppvärmningsalternativ. Stålet som används för att göra ståltoppar är vanligtvis tunnare än gjutjärn, så att spisarna börjar värma ut i ditt hem snabbare. Det faktum att stålugnar värmer emellertid snabbare att de också förlorar värmen relativt snabbt. Så, välj stål om du vill ha snabb, kortvarig värme från din spis.
  • Vissa människor föredrar det glänsande utseendet på stål, men det är en fråga om personlig preferens.
  • Bild med titeln Köp en vedeldad spis Steg 6
    3. Köp en katalytisk spis om du vill ha en spis som sätter ut konsekvent värme. Katalytiska vedugnar innehåller omvandlare som tillåter gaser och rök att värma upprepade gånger, vilket resulterar i en eld som är längre varaktig och brinner jämnare. På grund av återvinningssystemet i dessa spisar avger de färre föroreningar i luften. Dessa spisar är lite mer komplexa än andra alternativ, men de behöver ha en varm inre temperatur innan de börjar producera värme, och de katalytiska omvandlarna måste justeras baserat på eldens temperatur
  • Det finns ett par downsides till katalytiska vedspisar. Dessa spisar är dyrare (de går från $ 700-3,000 USD). Katalytiska spisar också måste rengöras regelbundet, Sedan ask och sot bygger upp i kaminens kropp och uppför skorstenen.
  • Bild med titeln Köp en vedeldad spis Steg 7
    4. Välj en icke-katalytisk spis för ett billigt, lågt underhållsalternativ. Liksom eldstäder förlorar icke-katalytiska spisar stora mängder värme på grund av hur de ventileras. Till skillnad från en katalytisk spis recirkulerar de inte värme och förlorar därför en viss procentandel av värmen. De behöver emellertid inte så mycket underhåll som katalytiska spisar och måste rengöras mindre ofta.
  • Icke-katalytiska spisar är mycket vanliga på marknaden och billigare än katalytiska spisar. Tyvärr är de också mindre miljövänliga, eftersom de cirkulerar fler föroreningar i atmosfären än katalytiska spisar gör.
  • Bild med titeln Köp en vedeldad spis Steg 8
    5. Välj en pelletskamin om du bor i en förort eller stad. Medan pelletugnar inte kan ge lika mycket värme som vedspis, behöver de mindre rengöring och underhåll. Pelletsugnar är ett vanligt val för personer som bor i en urbana miljö, eftersom pellets är lätta att transportera och kan lagras inomhus. Människor som använder vedspisar måste ägna ett stort utomhusområde för att lagra träet, vilket inte är möjligt om du bor i en stad.
  • Pelletsugnar är också mindre arbetsintensiva att fungera än vedspisar är. Hackning, stapling och bär din egen träförsörjning kan ta upp den bättre delen av en vecka! Pellets är mycket lättare att hantera.
  • Pelletskedar innehåller ofta elektriska komponenter, vilket gör dem dyrare än nedre ända vedeldade spisar.
  • Bild med titeln Köp en vedeldad spis Steg 9
    6. Välj en öppen spis i spis om ditt hem har en öppen spis. De flesta vedspisar är fristående, vilket innebär att de kan ligga var som helst i ditt hem. Men om ditt hem redan har en tegelsten, överväg att köpa en infoga spis som kan installeras direkt inuti den befintliga spisen.
  • Infoga spisar fungerar ofta bäst i små bostäder eller i situationer där den enda möjliga platsen att hitta en spis är i den befintliga eldstaden.
  • Del 3 av 3:
    Inköp och installera spisen
    1. Bild med titeln Köp en vedeldad spis Steg 10
    1. Ta reda på rökutsläppsgränsen för ditt tillstånd eller län. Nya träugnar kommer med ett EPA-kod för miljöskyddsbyrå (EPA) som indikerar hur mycket utsläpp de genererar. Utsläppsbestämmelser för vedeldade spisar varierar från stat till stat, så det finns ingen enda standard. Innan du köper en spis, se till att den faller inom den juridiska utsläppsgränsen för det område där du bor.
    • Kontakta din stad eller länsstyrelse kontor och be om det lokala luftföroreningsdistriktskontoret. Vissa län är uppdelade i mer än 1 kontor. De kommer att kunna ge dig dina lokala luftföroreningsriktlinjer.
    • Kaminens återförsäljare som du köper spisen från bör kunna ge dig den nödvändiga informationen om EPA-koder.
  • Bild med titeln Köp en vedeldad spis Steg 11
    2. Kolla med Better Business Bureau för att hitta certifierade återförsäljare. När du har bestämt de faktorer som behövs för en vedspis, leta efter en välrenommerad vedspis-återförsäljare. En certifierad spis-återförsäljare kan hjälpa dig att välja mellan de många typer av spisar och tillverkare som är tillgängliga. Välj en återförsäljare som kan ge en jämförelse av spisar som du kan titta på och det kommer att reparera och ge delar och garantier för din spis.
  • Gå till BBB-webbplatsen och starta din sökning efter en kvalificerad återförsäljare online på: https: // bbb.Org / US / Kategori / Träugnar.
  • Om du är osäker på huruvida en spishandlare är certifierad med BBB, be återförsäljaren att tillhandahålla bevis på certifiering.
  • Bild med titeln Köp en vedeldad spis Steg 12
    3. Köp din spis online om du inte bor nära några välrenommerade återförsäljare. Om du bor i ett landsbygdsområde eller om du inte är imponerad av någon av vedspisarna som arbetar i din närhet, kan ditt enda alternativ vara att köpa en spis online. Några stora online-återförsäljare säljer vedspisar. Du kan också köpa vedspisar direkt från tillverkarens webbplats. Se till att du läser upp i garantin innan du köper för att säkerställa att bolaget täcker skador på kaminen som uppstår när den skickas.
  • Men om du köper en spis på nätet, kommer du sannolikt att behöva installera det själv, såvida inte webbplatsen garanterar installationen.
  • Bild med titeln Köp en vedeldad spis Steg 13
    4. Leta reda på en kvalificerad installatör för din nya vedspis. Om du inte planerar att Installera vedspisen själv, du måste hitta professionella som kan installera det för dig. I vissa fall kommer vedspis-återförsäljaren att ha personal som kan installera spisen för dig. Om inte, kan du hitta en kvalificerad installatör via Chimney Safety Institute of America (CSIA).
  • Gå till deras hemsida och ange din postnummer för att hitta en installatör: https: // csia.org / sökning.html.
  • Om du är en första spisanvändare, installera bara din egen spis om du inte har något annat alternativ. Spisinstallationen är knepig, och en dåligt installerad vedspis är en allvarlig brandrisk.
  • Tips

    Vissa spisstillverkare rekommenderar att du använder ditt hems kvadratmeter för att bestämma hur många btus av värme du behöver från en spis. Det finns dock många variabla faktorer i ugnsanvändningen, inklusive huruvida barrved eller lövträ brinner, klimatet hemmet ligger i, och om du använder en katalytisk eller icke-katalytisk spis. Dessa variabler kan ändra antalet BTU som du behöver värma ditt hem, oavsett storlek. Tyvärr är korrelerande kvadratmeter till Btus helt enkelt inte en tillförlitlig metod för att beräkna storleken på spis du behöver.
  • Om du är intresserad av en lättanvänd spis som kan tända sig och styras med kontakten med en ratt, överväg att köpa en elektronisk smart spis. Var medveten om att dessa spisar inte är billiga!
  • En välrenommerad vedspis-återförsäljare bör certifieras av National Fireplace Institute utöver BBB.
  • Fristående vedspisar kan användas som tillägg till ditt nuvarande värmesystem, eller du kan välja en vedspis för att ersätta andra värmekällor du kan ha.
  • När du diskuterar uppvärmningsutrymme med din spishandlare, glöm inte att nämna några isoleringshänsyn. Värmeförlust inom ett utrymme kommer också att vara beroende av mängden fönster du har, typen av isolering, och om utrymmet under eller över rummet är uppvärmt.
  • Varningar

    Innan du bestämmer dig för att värma ditt hem med en vedspis, se till att din heminnehavsförsäkring täcker mot spisrelaterade olyckor. Försäkringsbolaget kan också placera bestämmelser om hur mycket trä du kan bränna och var kaminen kan lokaliseras i ditt hem.
  • Träbränsle brinner inte så rent som naturgas eller propan. Om du eller andra familjemedlemmar har några andningssjukdomar, kanske du vill överväga om en vedspis är rätt för ditt hem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande