Hur man köper en begagnad basgitarr

Börja basgitarrister (eller musikare på en stram budget) finner ofta att en begagnad gitarr passar deras behov bättre än en ny. Använda gitarrer är i allmänhet billigare, och du kan känna mindre tryck medan du lär dig om din basgitarrpris är ett fynd. Att välja rätt använda basgitarr kräver dock viss forskning på förhand. Vet vad du vill och hur man väljer en begagnad gitarr i gott skick så att din varar länge.

Steg

Metod 1 av 3:
Forskning av basgitarrer
  1. Bild med titeln Köp en begagnad basgitarr Steg 1
1. Bestäm din budget. Innan du forskar typer av begagnade gitarrer, bestäm vad din budget är i förväg. Bassgitarrer är vanligtvis billigare när de används, men olika modeller kommer att vara pricier än andra. Tänk på vad du behöver den här gitarren för och vilken kvalitet du föredrar så att du inte överskrider.
  • Om du är en hobbyist eller ny spelare, begå en viss budget i förväg så att du inte är lockad till att köpa ett dyrare varumärke.
  • Bild med titeln Köp ett begagnat Bassgitarr Steg 2
    2. Fråga basspelare för rekommendationer. Prata med mer erfarna baspelare och fråga dem vad de skulle rekommendera för dig. Berätta för dem din erfarenhetsnivå och vad du hoppas få från din nya gitarr. Fråga dem vilken modell de använde och varför de valde det.
  • Du kan också fråga dem där de fick sin gitarr och om den användes. Om de köpte deras nya, fråga dem om de känner till några begagnade instrumentbutiker i området. En medmusiker kommer att ha dina bästa (både kvalitet och pris) i åtanke.
  • Bild med titeln Köp en begagnad basgitarr Steg 3
    3. Forskning olika märken. Bassgitarr varumärken varierar i pris och kvalitet. Dina behov som musiker och din personliga stil kan passa ett varumärke bättre än en annan. Det mest respekterade varumärket för baspelare är fender eftersom det erbjuder en mängd olika gitarrer beroende på spelarens skicklighet, musikalisk stil och budget. Andra populära märken inkluderar Yamaha, Music Man, och Ibanez.
  • Ingen BASS GUITAR-varumärke är nödvändigtvis bättre än en annan, men vissa märken är överlägsna i specifika egenskaper. Forskning fördelarna och nackdelarna med varje märke och bestämma vilka som bäst passar din musikaliska smak.
  • Bild med titeln Köp ett begagnat BASS GUITAR STEG 4
    4. Leta efter en modell som passar din spelförmåga. De flesta märken kommer att ha en rad gitarrer, med mer komplicerade modeller för avancerade spelare. En modell i ditt spelområde passar dig bäst, oavsett vilket företag gjorde det.
  • Bild med titeln Köp en begagnad basgitarr Steg 5
    5. Välj en startbasgitarr om du är nybörjare. Starter Bassgitarrer är ett billigt alternativ för nya spelare. De flesta företag erbjuder prisvärda starterbaser gjorda av högkvalitativ maskinvara men fortfarande mycket spelbar och användarvänlig.
  • Bild med titeln Köp en begagnad basgitarr Steg 6
    6. Bestäm hur många strängar du behöver. Bassgitarrer har traditionellt fyra strängar, men fem-strängar, sexsträngar och bortom modeller finns. Ju fler strängar du har, det bredare utbudet av anteckningar din bas kommer att kunna spela. De billigaste använda modellerna kommer att vara fyrsträngsgitarrer - de kommer också att vara det enklaste att spela. Om du är på en snäv budget eller du börjar bara, välj en fyrsträng gitarr.
  • Om du är en erfaren basspelare på en budget, undvik begagnade startbassar: välja istället för en bas med rikare tonewoods och bättre hårdvara. Din bas blir lite pricier men passar dina behov under en längre tid.
  • Bild med titeln Köp ett begagnat BASS GUITAR STEG 7
    7. Leta efter en basgitarr med frets, om du inte är en erfaren spelare. Fretless Base Guitars erbjuder ett jämnare ljud men kräver vanligtvis mer skicklighet. Om den här använda gitarr är din första bas, se till att du hittar en modell med fretsar. Nya spelare har inte muskelminnet eller utbildat öra som krävs för att spela med fretless gitarrer.
  • Metod 2 av 3:
    Hitta säljare
    1. Bild med titeln Köp ett begagnat BASS GUITAR STEP 8
    1. Kontrollera musikbutiker i din stad. Ofta kommer dessa butiker att sälja använda instrument till ett lägre pris. Anställda kommer att vara välkända i instrumentkvaliteten och kunna hjälpa dig att välja en gitarr baserat på din erfarenhet och budget.
    • Även om en musikbutik inte säljer använda instrument, chatta med medarbetarna om din sökning. De kan känna till begagnade bassgitarrsäljare i närheten eller berätta mer om vad du ska leta efter i ett begagnat instrument.
    • Kontakta lokala instrumentreparationsbutiker också. Deras anställda kan känna till en begagnad gitarrförsäljare, eller de kan till och med vara villiga att renovera en begagnad basgitarr för dig till ett rimligt pris.
  • Bild med titeln Köp en begagnad basgitarr Steg 9
    2. Besök lokala sparsamhetsbutiker. Kontrollera sparsamhetsbutiker i ditt område för begagnade basgitarrer. Ofta kommer spelare att donera sina gamla gitarrer i anständigt skick. Bassgitarrer på sparsamhetsbutiker är vanligtvis inte i perfekt skick, men de är ofta billigare. Du vet aldrig vilken överraskning köpa du kan hitta i en sparsamhetsbutik.
  • Bild med titeln Köp ett begagnat BASS GUITAR STEP 10
    3. Gå till loppmarknader och pantaffärer. Loppmarknader och pantaffärer kan också vara ett billigt ställe att köpa ett instrument. Kontrollera efter loppmarknadsförteckningar i din stad och fråga säljare om de känner till några instrumentsäljare. Pawn Shops säljer också föremål i gott skick för ett lågt pris, som sparsamhetsbutiker.
  • Ofta bonde butiker säljer begagnade vintage instrument till ett lågt pris. Om du är en erfaren spelare, kan en tappningsbassgitarr vara av intresse för dig. Fråga säljaren eller butiksägaren för ett äkthetscertifikat, speciellt om den använda basgitarren är äldre.
  • Bild med titeln Köp ett begagnat Bassgitarr Steg 11
    4. Titta i din stads Classifieds. Kontrollera din stads Classifieds online eller i tidningen för att människor säljer sina gitarrer. Om du köper en basgitarr från en lokal säljare, kan du fråga dem om deras erfarenhet med gitarr och vilka kvaliteter de tyckte om det.
  • Om du inte bråttom kan du också kolla lokala garageförsäljningar. Eftersom du aldrig vet vad någon kommer att sälja på sin gårdsförsäljning, kan det vara en tidskrävande process.
  • Bild med titeln Köp ett begagnat Bassgitarr Steg 12
    5. Handla på nätet. Kontrollera online marknadsplatser eller auktionsplatser för begagnade basgitarrer. När du söker online, se till att du frågar säljaren massor av frågor om deras basgitarr och be om en mängd bilder. Eftersom du inte kommer att kunna bestämma sin kvalitet person, vill du få en klar uppfattning om sitt tillstånd.
  • Köp inte från en säljare som använder enkla beskrivningar eller vägrar att skicka dig fler bilder. De kan scamming dig eller försöka dölja en fel.
  • Kontrollera din säljare feedback innan du gör ett köp. Om de har stora betyg, är du mer benägna att få en gitarr i gott skick.
  • Metod 3 av 3:
    Inspektera bastkvalitet
    1. Bild med titeln Köp en begagnad basgitarr Steg 13
    1. Ta med en erfaren musiker tillsammans. Om du har en vän som spenderar tid runt musikinstrument, ta med dem (speciellt om de också spelar basgitarr). Även musikare som har lite erfarenhet kring gitarrer kan hjälpa dig att inspektera instrumentet och bestämma vilket villkor som är i.
    • Om ingen av dina vänner är musiker, lära känna de olika delarna av en basgitarr såväl som du kan. Ju mer du vet om gitarr, desto bättre kommer du att kunna uppskatta sitt tillstånd.
  • Bild med titeln Köp ett begagnat BASS GUITAR STEP 14
    2. Prova instrumentet ut för dig själv. Om du köper instrumentet personligen, fråga säljaren om du kan strumma gitarr. Mer erfarna musiker kommer att kunna spela några anteckningar på basen och melodi efter behov - därifrån kan du bestämma sin kvalitet.
  • Nybörjare kanske inte vet vad man ska leta efter så mycket men kommer fortfarande att kunna testa hur instrumentet känns i sina händer och om de gillar sitt ljud.
  • Om du aldrig har spelat en basgitarr innan, fråga säljaren om de kan spela en sång för dig. Du får en bättre känsla av sitt tillstånd genom att titta på någon spela.
  • Bild med titeln Köp ett begagnat BASS GUITAR STEG 15
    3. Se till att längden är bekväm för dig. När du håller gitarr i dina händer, bestäm om längden är bekväm för dig. Bassgitarrer finns i olika längder, och vissa passar dig bättre än andra. Mindre spelare ska leta efter gitarrer med en skala längd på 30 tum (76.2 cm) eller mindre.
  • Den genomsnittliga baslängden är 34 tum (86.3 cm) Detta kommer att vara den mest mångsidiga baslängden, om din gitarr kommer att användas av flera personer.
  • Bild med titeln Köp ett begagnat BASS GUITAR STEG 16
    4. Kontrollera efter skador. Kontrollera efter några nicks eller sprickor i ramen, eftersom även små frakturer kan förvränga basens ljud. Vissa delar av gitarr, som strängarna eller tuningnycklarna, kan uppgraderas. Andra, som nacken, är en permanent del av gitarr. Undersök gitarr ordentligt och fråga säljaren om eventuella skador.
  • Om gitarren är i fattigare skick men säljs till ett rimligt pris, fråga säljaren om de känner till några instrumentbutiker. Du kan överväga att köpa en begagnad gitarr för ett billigt pris, då att ha en reparationsaffär, renovera den.
  • Bild med titeln Köp ett begagnat Bassgitarr Steg 17
    5. Be om massor av bilder, om du köper ditt instrument online. Även om du inte inspekterar gitarr på personen, kan du fortfarande få en bra känsla av sitt tillstånd. Be säljaren att skicka bilder av gitarr från en mängd olika vinklar, och be om närbilder av några fläckar som ser skadade.
  • Be säljaren att göra en inspelning av sig själva spelar en sång på basen så att du vet hur det låter. När du köper instrument är det du hör lika viktigt som det du ser.
  • Tips

    Köp en begagnad basgitarr med ett hårt fall eller nylonbärande väska för att skydda din investering. Använda gitarrer kan ibland vara mer bräckliga än nya.
  • Några begagnade bassgitarrer, speciellt om de är vintage, kommer faktiskt att vara dyrare än en ny modell. Om du är bekymrad över kostnaden, forskning basgitarr kostar efter varumärke på förhand.
  • Bekanta dig med en basgitarrs anatomi innan du köper. Även grundläggande kunskaper hjälper dig att avgöra vad du vill och vilken kvalitet du kan köpa.
  • Välj en begagnad gitarr som ser estetiskt tillfredsställande för dig. Om du gillar det, blir du mer motiverad att spela.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande