Hur man köper begagnade bärbara datorer

Under de senaste decennierna har man utvecklat en stigma under de senaste decennierna. Det fortsätter ofta att de bärbara bärbara datorer inte har någon hållbarhet, ingen tillförlitlighet, och ingen garanti för att de kommer att hålla sig under tryck - så bör de undvikas till varje pris. Den stigma som existerar är dock ofta obefogad. Ja, det har varit tider när människor har köpt begagnade bärbara datorer för att få dem att bryta ner inom mindre än ett år. Att lära sig några enkla försiktighetsåtgärder kan dock hjälpa dig att bli kunnig om hur man köper begagnade bärbara datorer som inte kommer att bryta ner omedelbart.

Steg

  1. Bild med titeln Köp Begagnade bärbara datorer Steg 1
1. Köp Renoverad istället för användning - om möjligt. En renoverad bärbar dator är en som har bibehållits och reparerats, ofta tillbaka till helt ny kvalitet. En begagnad bärbar dator är en som inte har berörts alls. Eftersom renoverade bärbara datorer har undersökts och underhållits, är de ofta mer tillförlitliga än använda bärbara datorer och därmed mindre benägna att bryta ner omedelbart. Men renoverade bärbara datorer kan vara lite dyrare och mindre tillgängliga än använda bärbara datorer.
  • Det finns 2 typer renoverade bärbara datorer: tillverkare renoverad och användaren renoverad. När en bärbar dator är tillverkare, har den bärbara datorn har bibehållits tillräckligt att den har passerat tillverkarens kvalitetsstandarder. Användarrenoverade bärbara datorer har dock ingen garanti för kvalitet - de har helt enkelt bibehållits av användaren. I de flesta fall är tillverkaren renoverade bärbara datorer det bättre valet.
  • Bild med titeln Köp Begagnade bärbara datorer Steg 2
    2. Köp från en välrenommerad återförsäljare. Oavsett om du köper din bärbara dator som används eller renoveras, vill du köpa från en ansedd källa. När du köper online från webbplatser som eBay har välrenommerade källor en historia om att tillhandahålla kvalitetsvaror och få höga återkopplingsbetyg. När du köper offline vill du köpa en begagnad bärbar dator från någon som är kunnig med datorer, eftersom de kommer att känna till enhetens kvalitet bättre än någon som vet väldigt lite.
  • Bild med titeln Köp Begagnade bärbara datorer Steg 3
    3. Kontrollera den bärbara datorn för skador innan du köper. Ignorera kosmetiska skador så mycket du kan. De kan ta bort från estetiken, men de är otillräckliga indikatorer på laptop prestanda kvalitet.
  • Undersök den bärbara datorskärmen - medan den bärbara datorn är på - för att se till att det inte finns någon skada på skärmen. Se till att färgerna är ljusa och stabila. Om vissa områden på skärmen tvättas eller missfärgas, överväga att köpa en annan bärbar dator. LCD-skärmar kan vara dyra att reparera eller ersätta.
  • Testa ingångsportarna - USB-anslutningar, hörlurar och mikrofonuttag, nätkabel ingångar, etc.--och se till att de fungerar korrekt. Testa tangentbordet och pekplattan för riktiga svar. En bärbar dator med icke-svarande ingångsportar eller inmatningsenheter kommer att vara en smärta att arbeta med och inte värt att köpa.
  • Om du köper online kan det vara svårt eller omöjligt att kontrollera efter dessa saker. Om säljaren har skrivit upp fotografier av den använda bärbara datorn, undersök dem så nära som möjligt. Det rekommenderas också att du skickar specifika frågor till säljaren angående den bärbara datorn, till exempel ingångsportens tillstånd, tangentbord, pekplatta, etc. Be säljaren att verifiera att varje funktion fungerar.
  • Bild med titeln Köp Begagnade bärbara datorer Steg 4
    4. Kontrollera den använda laptopens batterilivslängd. Huruvida batteriet kan inneha en stor laddning eller ingenting alls borde inte påverka ditt inköpsbeslut väldigt mycket. Svag batteriets livslängd förväntas ofta när man köper en begagnad bärbar dator. Men att veta batteriets tillstånd när inköp kan hjälpa dig att bestämma hur snart du vill ersätta det.
  • Bild med titeln Köp Begagnade bärbara datorer Steg 5
    5. Kontrollera de buntade programvarorna. I nästan alla fall är de använda bärbara datorer omformaterade och återställs till fabriksförhållanden innan de säljs. Det kan innebära att den bärbara datorn anländer utan några användbara program eller förare. Fråga säljaren vilka program som följer med den bärbara datorn om han inte innehåller den informationen i hans lista.
  • Bild med titeln Köp Begagnade bärbara datorer Steg 6
    6. Köp från en källa som innehåller en garanti. Många tror att de använda bärbara datorer, och använde elektronik i allmänhet, kommer inte med garantier. Tvärtom kommer många använda enheter att komma med garantier - de kommer bara inte vara lika omfattande som garantier på en helt ny enhet. Köp inte om det inte finns någon garanti på en begagnad bärbar dator. Åtminstone vill du ha en 30-dagars garanti.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande