Hur man väljer en sten för en förlovningsring

Du vill presentera din framtida make med en ring som kommer att uttrycka din kärlek, men hur vet du vilken ring som är rätt när det finns så många att välja mellan? Att välja en sten för din förlovningsring kan ta lite tid, men om du använder några av tipsen nedan kommer du att sluta med en ring som du båda kommer att älska!

Steg

Del 1 av 2:
Plockar en sten som kommer att vara
  1. Bild med titeln Välj en sten för en förlovningsring Steg 1
1. Tänk på diamant för hållbarhet och ett klassiskt utseende. Diamanter är de mest hållbara ädelstenarna (betygsätta en perfekt 10 på Mohs-skalaen av hårdhet) och förbli ett traditionellt och populärt val för förlovningsringar. De är graderade enligt vad som är känt som "The Four CS": Klipp, Färg, Carat och Klarhet, som tillsammans omfattar universell standard för att bedöma en diamantkvalitet.
  • Klipp bestämmer diamantens glans och gnista.
  • Färgområden från färglös till kanarie. Diamanter med mindre färg anses vara mer värdefulla.
  • Karat mäter stenens vikt. I de flesta fall översätts högre karat till dyrare stenar.
  • Klarhet hänvisar till mängden och storleken på inklusioner och fläckar på stenen. Felfri klarhet visar inga ofullkomligheter, samtidigt som det ingår tydligheten har ett betydande antal brister.
  • Bild med titeln Välj en sten för en förlovningsring Steg 2
    2. Gå med safir för ett mer unikt och billigare alternativ. Diamanter är långt ifrån det enda valet när det gäller en långvarig och strålande förlovningsringsten. Safir, som kommer i ett brett utbud av nyanser och har ett högt motstånd mot ytskrapa, är ett särskilt populärt alternativ.
  • Bild med titeln Välj en sten för en förlovningsring Steg 3
    3. Välj Ruby eller Aquamarine för lika hårdhet och skönhet. Dessa två stenar, betygsätter en nio och åtta på MOHS-skalaen, är mycket attraktiva stenar som tål dagligen. Ruby är en röd eller rosa sten, medan Aquamarine har en delikat ljus Aqua Hue.
  • Bild med titeln Välj en sten för en förlovningsring Steg 4
    4. Styra av den skada-mottagliga pärlan, opal och smaragd. Alla dessa stenar är populära och visuellt ravishing, men att välja dem för din förlovningsring kommer med många risker. På grund av deras mjukhet är pärlor och opaler benägna att skrapa, medan smaragder är kända för att enkelt spricka eller chip.
  • Del 2 av 2:
    Figurera logistik
    1. Bild med titeln Välj en sten för en förlovningsring Steg 5
    1. Välj en stenform som passar din partner. Stenar kommer i en mängd olika former, inklusive runda, päron, hjärta och oval. Var noga med att välja en form som kompletterar ditt förtvivlade finger, såväl som idealiskt visas i rätt inställning.
    • Runda och prinsessanskärning (som är kvadratisk) är klassiska former och de två mest köpta. Dessa former är den mest lysande i deras storleksintervall, vilket innebär att de har en mer intensiv ljusreflektivitet.
    • Oval, strålande, kudde och marquise former är ofta bäst lämpade för flera stenringar som de är den primära delen. De långsträckta formerna av ovala och marquise stenar är idealiska för kortare fingrar.
    • Hjärta och andra liknande runda former är lämpliga val för dem med större fingrar.
    • Asymmetriska former som päron och trilliant är väl lämpade för Solitaire-inställningar.
  • Bild med titeln Välj en sten för en förlovningsring Steg 6
    2. Välj en stenstorlek som är överkomlig och lämplig för din partner. Större är inte alltid lika bättre. Välj en storlek som passar din förlovade stil, hand och inställning, förutom att passa din budget.
  • Populära storlekar genomsnittet mellan 1.0-1.50 karat. För händer mindre än en 6.5 Ringstorlek, överväga en sten under 1.50 karat. Stenar kommer att visas större på mindre fingrar, och mindre på större.
  • Om din förlovade fungerar med sina händer mycket, kan en mindre sten som inte kommer i vägen för sin verksamhet vara det bättre alternativet.
  • Priserna ökar med stenstorlek, så se till att du lägger över priser innan vad som är störst.
  • Bild med titeln Välj en sten för en förlovningsring Steg 7
    3. Var uppmärksam på betyget på skärningen för maximal briljans. Klippet medför stenens aspekter och vinklar, inklusive deras kvantitet och proportioner och bestämmer hur väl stenen gnistrar i ljuset. Betyg kan sträcka sig från utmärkt, vilket betyder att stenen är mycket reflekterande, till fattig, vilket innebär att ljuset släpper ut genom stenens sidor. Perfekt klippa stenar blir mest reflekterande och har därmed större glans, och de kommer att kosta mest.
  • Tips

    Innan du köper, undersök stenen genom ett loupe eller ett speciellt förstoringsglas, för att kontrollera felaktigheter.
  • Ringar kan ta upp till sex veckor för att komma efter din beställning, så var noga med att lämna dig tillräckligt med tid.
  • Se till att du får en diamantbetygande rapport från en oberoende gemologisk association om du köper en diamant en karat eller större. Dokumentera allt som kan påverka ringets värde.
  • Varningar

    Se till att du handlar på en legitim plats. Få rekommendationer från familj och vänner, och kolla på butiker som är ackrediterade av Smycken i Amerika eller Gemological Institute of America (GIA).
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande