Så här köper du en begagnad bil på facebook marketplace

Denna procedur kombinerar processen att hitta och köpa en begagnad bil med mekaniken på Facebook-marknadsplatsen, ett användbart verktyg för att köpa en mängd olika föremål när det används noggrant.

Steg

Del 1 av 5:
Besluta om specifikationer
1. Definiera parametrarna för din sökning innan du börjar titta. Oavsett om det är med pris, göra, år, körsträcka eller bränsleekonomi, kommer parametrar på förhand att spara gott om tid senare på.
  • 2. Bestämma var du föredrar att köpa fordonet. Facebook Marketplace består inte bara av privata säljare-återförsäljare också efter listor för sina egna produkter, men de verkar mycket lik privata säljarens listor tills du tittar på namnet och beskrivningen vid klickning. Om du planerar att inte köpa från en återförsäljare, filtrera det här ut på sökning, spara ännu mer tid i samband med att klicka på Alternativ.
  • Del 2 av 5:
    Söker på Marketplace
    1. Bild med titeln Skärm Skott 2021 03 19 klockan 9.16.20.jpg
    1. Sök på fordonet. Efter att ha beslutat om specifikationer för dina föredragna fordonsmöjligheter, är det dags att börja sökningen. Gå till Marketplace-delen av Facebook genom att klicka på rätt ikon. Efter skärmbelastningarna klickar du på "Fordon" avsnitt och ange din plats och radien runt den platsen som Marketplace kommer att dra listor från.
  • Bild med titeln Skärm Skott 2021 03 19 kl. 9.19.29 pm.jpg
    Bild med titeln Skärm Skott 2021 03 19 kl. 9.19.29 pm.jpg
    2. Lägg till resten av dina angivna filter. Se till att välja bilar och lastbilar under fordon innan du lägger till resten. Om på skrivbordet kommer filterområdet att vara på vänster sida, medan på appen kommer det att vara på toppen som hittas genom att välja "Filter" knapp
  • Bild med titeln Skärm Skott 2021 03 19 Vid 9.28.29 pm.jpg
    Bild med titeln Skärm Skott 2021 03 19 Vid 9.28.29 pm.jpg
    3. Välj ett sorteringsalternativ. Även om Facebook använder en standard "Rekommenderad" Sortera, du kan organisera dina alternativ betydligt genom att sortera baserat på någon annan vald sort. Om du till exempel vill se de lägsta priserna först kan du ställa in ditt sort baserat på pris från minst till största, och du kan göra en liknande konfiguration med ett antal andra mätvärden (avstånd, körsträcka, etc.).
  • Bild med titeln bild från iOS (1)
    Bild med titeln bild från iOS (1)
    4. Observera noteringen och säkerställa dess giltighet. Om du köper från en privat säljare, kolla listningssidan och se till att alternativet inte är otrevligt.
  • Kontrollera att användaren eller återförsäljaren har sålt varor på marknaden innan "deras betyg ska visas bredvid deras namn. Ett 4-5-stjärnigt betyg indikerar att säljaren ska vara pålitlig, beviljas att de har sålt tillräckligt med saker för att säkerställa en riktig betyg.
  • Läs beskrivningen och leta efter röda flaggor och inkonsekvenser, liksom att kontrollera att det inte finns några defekter med fordonet. Om en lista verkar vara för bra för att vara sant, är det mest av tiden, tyvärr.
  • Se till att titta igenom bilderna och försöka hitta några repor eller bucklor. Om en säljare är uppe om kosmetiska problem kan det vara en bra indikator på trovärdighet.
  • Del 3 av 5:
    Kontakta säljaren
    1. Bild med titeln Skärm Skott 2021 03 19 vid 9.32.15 pm.jpg
    1. Skicka ett första meddelande. Försök att undvika att skicka en variation av ett meddelande som "är detta tillgängligt." Om listan är fortfarande upp, är det mycket troligt fortfarande tillgängligt. Istället, låt dem veta att du är intresserad och be om en bit av information eller fler bilder.
  • 2. Be om VIN och om det har funnits en fordonshistorikrapport. En VIN är en av de lättillgängliga bitarna av information som visas på vilken bil som helst, så att de ger detta för dig inte vara för mycket att fråga. Om de inte har gjort någon form av rapport, fortsätt och gör en själv - det är väldigt viktigt att känna till fordonets historia och potentiella defekter innan de köper, eftersom dessa problem kan leda till framtida reparationer och bli ekonomiskt skadliga. Dessutom, urskilja om det har tagits till en mekaniker för en diagnostik före försäljning, som en pålitlig säljare skulle ha redan gjort detta på förhand.
  • Del 4 av 5:
    Registrering och försäkring
    1. Bild med titeln Skärmskott 2021 03 19 kl 9.36.24 pm.jpg
    1. Få försäkringsnoteringar för ditt valda fordon och bestämma om en försäkringsgivare. Se till att du söker flera alternativ och jämför priser. Försäkring spelar en enorm del i de ekonomiska skyldigheterna i samband med autoägande, så söker hur mycket det kommer att kosta innan du gör inköpsbeslutet är mycket viktigt och att hitta vilken typ av priser du kan få kan ändra din bosättning.
    • Använd en webbplats som Thezebra.Com att enkelt jämföra försäkringsbolag och observera ett intervall i priser, och om du överväger flera bilalternativ, se till att ändra val enligt och gör flera sökningar
    • Sök efter andra företag som inte är listade och få citat, jämför dessa till de priser som ges av en webbplats som zebra.
    • Slutligen, begå en försäkringsgivare och få bevis på försäkring. Detta kommer att behövas senare efter att ha köpt bilen och kör den.
  • 2. Ta reda på hur du registrerar ett fordon i ditt tillstånd. Om du köper från en återförsäljare, kommer det att ske för dig på återförsäljaren, men om du köper från en privat säljare bör denna information vara lätt tillgänglig på någon sekreterare för statlig webbplats. Vanligtvis kan registreringen och erhålla en tallrik göras dagar (i vissa fall även upp till två veckor) efter inköp, men att hitta information och inställning av ett möte i förväg är alltid en bra idé.
  • 3. Få en försäljningsräkning. Även om det inte behövs, kan man använda en försäljningsräkning vara en bra idé när du köper från en privat säljare och kör bilen utan en tallrik. Bara om du dras över, kan det här i din handskfack, visa sig vara användbar för att visa den officer att det är din bil i stället för registrering, men du borde också ha ditt försäkringsbevis med dig. Detta dokument är tillgängligt online och din försäkringsgivare kan också ge dig det här.
  • Del 5 av 5:
    Inköp av fordonet
    Bild med titeln Skärm Skott 2021 03 19 kl 9.39.22 pm.jpg
    Bild med titeln Skärm Skott 2021 03 19 kl 9.39.22 pm.jpg
    1. Förhandla ett pris. Syfte lägre än vad du vill betala (inom anledning) Eftersom säljaren självklart kommer att försöka sträva högre, och rösta några problem med potentiella problem med fordonet och se till att priset är inställt. Förhoppningsvis, genom förhandling, slutar priset vara rimligt och inom budgeten.
  • Bild med titeln bild från iOS (2)
    Bild med titeln bild från iOS (2)
    2. Bestäm betalningsmetoden. Även om processen med att köpa från en privat säljare kan verka informell, finns det några säkra sätt att köpa.
  • Ett av de lättillgängliga och säkra sätten är via en mobil betalningstjänst som CashApp eller Venmo. Med hjälp av den här metoden kan du slutföra hela betalningen inom några sekunder och säljaren kan titta på pengarna komma in i sitt konto omedelbart, lindra eventuella problem med att sväva i båda ändarna.
  • När det gäller icke-elektroniska metoder, är det förmodligen det näst säkra betalningssätten genom en kassörskontroll, som kan produceras på din bank. Även om dessa är väldigt säkrare än vanliga kontroller på grund av att de drar från bankens konto snarare än din egen, kan de fortfarande bli bedrövade med och säljare kan föredra elektronisk betalning över en kassörs check.
  • Nästa bästa alternativet skulle vara kontantbetalning, men det kan visa sig vara klumpigt och ineffektivt. Om du inte är bekväm med någon av de andra, betala kontant men vara försiktig med sina potentiella problem.
  • 3. Hitta en offentlig plats att träffas och bestämma om en tid.
  • Se till att säljaren har titeln och kommer att föra den med dem. Du kommer inte att kunna registrera bilen utan det, så det är viktigt att du ser till att du får det här med bilen.
  • Försök och hitta någonstans som är lika från båda parter och på en plats med andra personer närvarande.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande