Hur man frigör en frusen parkeringsbroms

En parkeringsbroms, även kallad nödbroms, e-broms eller handbroms, används för att ta avstängning av överföringen när fordonet är parkerat. Om din parkeringsbroms är frusen eller fast, finns det flera tekniker som du kan försöka släppa den. Metoderna att försöka bero på om du har att göra med resultatet av kallt väder, eller med rost.

Steg

Metod 1 av 4:
Uppvärmning av en bil i kallt väder
  1. Bild med titeln Gratis en frusen parkeringsbroms Steg 1
1. Starta bilen först. Släpp och ställ in bromsen upprepade gånger i ett försök att hjälpa till att lossa någon is från bromssystemet.
  • Bilden med titeln Få din bil ut ur snön Steg 1
    2. Blockera så mycket av det öppna utrymmet mellan marken och sidorna på fordonet om bromsen fortfarande är frusen.Skottar snö eller ordna annat material längs fordonets sidor.Att göra detta kommer att skapa en väg för luftflöde från framsidan till baksidan av fordonet, vilket minimerar "förluster" från under fordonets sidor.
  • Målet är att få värmen skapad av motorn och cirkuleras till radiator På fordonets framsida, på baksidan av fordonet där de flesta av parkeringsbromskomponenterna är belägna (justera för platser som skiljer sig från de som erbjuds i den här artikeln).Skapa en "kanal" under fordonet genom att piling snö, etc. I utrymmet under sidorna av fordonet uppnår det bara det.
  • Bild med titeln Drive i snön Steg 3
    3. Låt bilen värma upp. Om isen förhindrar frisläppandet av din parkeringsbroms kan du värma upp bilen hjälpa till att smälta isen och frigöra bromsen. Starta bilen och låt den springa i minst 10 minuter innan du försöker släppa parkeringsbromsen.
  • Vänta utanför fordonet medan det körs. När motorn har värmts, drog den uppvärmda luften genom radiatorn med fläkten och värme som skapas av avgassystemet, passerar under fordonets längd.Ju mer ansträngning som används för att "täta" de öppna utrymmena under fordonets sidor, säkerställer att den varma luften passerar under hela längden och tillåter tina processen att slutföra i minst tid.
  • Bild med titeln Gratis en frusen parkeringsbroms Steg 6
    4. Försök att släppa bromsen igen.Om det fortfarande är fryst, tillåta mer tid för den värme som skapats av fordonet för att fortsätta upptina och / eller blockera öppna utrymmen på framsidan och baksidan av fordonet (detta är särskilt användbart om det är gusty eller blåsigt). Att trycka ner acceleratorn kommer något att öka värmen och påskynda motorns mekaniska fläkt, vilket kommer att tvinga mer varm luft under fordonet.
  • Men många nyare bilar, särskilt de som är framhjulsdrift, kommer inte att ha en mekanisk fläkt. De elektriska fläktarna i dessa fordon påverkas inte av motorvarvtal och kommer endast att sätta på när kylvätskan har nått en förutbestämd temperatur.
  • Metod 2 av 4:
    Avlägsnande och smältande is
    1. Bild med titeln Gratis en frusen parkeringsbroms Steg 2
    1. Kontrollera parkeringsbromsen och kabeln för is. Parkeringsbromsen är ansluten till bromsskon på en av dina däck med en tunn svart kabel. Om du inte är säker på vilken den är ansluten till, kolla bruksanvisningen för fordonet eller titta på nätet. Kontrollera sedan parkeringsbromsen och parkeringskabeln för is eller skada.
    • En bromssko är en lång, krökt metallpressad mot bromstrummorna.
    • Om du ser skador, korrosion, rost eller andra problem med parkeringsbromsen eller kabeln, kontakta en certifierad mekaniker.
  • Bild med titeln Gratis en frusen parkeringsbroms Steg 3
    2. Chip off is från parkeringsbromsen med en hammare. Du kan använda en hammare eller en mallet för att ta bort is som fastnar på parkeringsbromsen. Rikta dina strejker på isen, och slå inte så hårt att du skadar eller dämpar bromskomponenterna.
  • Bild med titeln Gratis en frusen parkeringsbroms Steg 4
    3. Flytta kabeln runt till fri is som omger den. Vrid försiktigt kabeln fram och tillbaka. Det borde röra sig fritt. Om det inte inte, inspektera området för is byggt upp runt kabeln. Använd fingrarna för att chip eller pry bort någon is som kan hålla parkeringsbromsen från att släppa ut.
  • Bild med titeln Gratis en frusen parkeringsbromssteg 5
    4. Blow-Torka parkeringsbromsen och kabeln om isen är kvar. Anslut en blåsorkare och vrid den till hög, med hjälp av den hetaste inställningen som är tillgänglig. Direkt luften vid parkeringsbromsen och kabeln för att smälta någon is som kan förhindra att bromsen släpps.
  • Du kan behöva använda en förlängningssladd för att kunna använda hårtork utomhus.
  • Bild med titeln Gratis en frusen parkeringsbroms Steg 6
    5. Försök att frigöra bromsen 10 gånger innan du kontaktar en mekaniker. Använd hävarmen i din bil som släpper parkeringsbromsen. Försöker frisläppa bromsen flera gånger kan hjälpa till att lossa isen frusen runt den. Om bromsen inte släpper ut efter 10 försök, bör du kontakta en certifierad mekaniker.
  • Din bil måste bogseras till en butik om parkeringsbromsen fortfarande är frusen eller fast.
  • Metod 3 av 4:
    Hantera rost
    1. Bild med titeln Gratis en frusen parkeringsbroms Steg 7
    1. Pumpa bromsarna 10 gånger. Om din parkeringsbroms är fast på grund av rost, kan du kunna lossa lite av rost och frigöra bromsen. Sitta inuti fordonet och pumpa bromsarna 10 gånger. Var noga med att trycka bromspedalen så långt det går och låt det släppa hela vägen innan du applicerar tryck igen.
  • Bild med titeln Gratis en frusen parkeringsbroms Steg 8
    2. Skift bilen från körning till omvänd 3 gånger. Engagera överföringen kan ibland hjälpa till att frigöra en fast parkeringsbroms. Håll 1 fot på bromspedalen och skift från enheten till baksidan. Sedan skift från omvänd tillbaka för att köra och upprepa sekvensen 3 gånger.
  • När du är klar, sätt fordonet i parken (för en automatisk växellåda) eller neutral (för en manuell växellåda).
  • Bild med titeln Gratis en frusen parkeringsbroms Steg 9
    3. Försök att släppa parkeringsbromsen. Använd spaken för att koppla ur parkeringsbromsen. Om det inte fungerar på första försöket kan du fortsätta att försöka upp till 10 gånger. Om parkeringsbromsen fortfarande är fast, kan kabeln behöva bytas ut. Tala med en certifierad mekaniker för en officiell diagnos.
  • Metod 4 av 4:
    Förhindra parkering av parkeringsbroms
    1. Bild med titeln Gratis en frusen parkeringsbroms Steg 10
    1. Använd parkeringsbromsen minst en gång i veckan för att förhindra rost. Om du inte använder din parkeringsbroms är det lätt för metallen att rosta. Syfte att använda parkeringsbromsen varje gång du parkerar fordonet, eller minst en gång i veckan.
  • 2. Smörj kabeln varje gång du får en oljebyte. Smörjning av parkeringsbromsen kan ibland förhindra att den sticker. Om du gör din olja ändras själv, applicera en omtormad mängd smörjmedel till parkeringsbromskabeln varje gång du ändrar oljan. Om du har dina oljebyte gjort i en butik, fråga mekanikern för att smörja parkeringsbromskabeln för dig.
  • Bild med titeln Gratis en frusen parkeringsbromssteg 12
    3. Se till att bromsvätskan är toppad. Om din bil är låg på bromsvätska kan det leda till problem med parkeringsbromsen. Syfte att kontrollera alla dina vätskor varje gång du får bensin. Om du någonsin märker att Bromsvätska är lågt, Fyll det upp till den rekommenderade nivån.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om temperaturen kommer att vara under 32 ° F (0 ° C) under längre perioder kan det vara tillrådligt att undvika att använda parkeringsbromsen om detta kan göras säkert.
  • När du parkerar fordonet, lämna en standardöverföring i redskap och en automatisk växellåda i parken.
  • Vänd hjulen mot kanten om du parkerar pekar nedförsbacke eller bort från kanten om du parkerar pekar uppförsbacke så att bilens framhjul vilar mot kanten.
  • Varningar

    Kör aldrig ett fordon med parkeringsbromsen, eftersom det kan orsaka allvarliga skador.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande