Hur man ändrar säkringar i en bil

Lär dig hur du snabbt och säkert byter säkringarna i din bil och kom tillbaka på vägen utan att låta en återförsäljare eller mekaniker få det bästa av dig.

Steg

Metod 1 av 2:
Lokalisera och diagnostisera
  1. Bild med titeln Reparera elbilfönster Steg 1
1. Se till att det är ett säkringsproblem. När en krets har för mycket el som strömmar genom den, blåser säkringen för att förhindra allvarliga skador och till och med elda. Det bästa sättet att veta om en säkring har blåst, är om en elektrisk komponent stannar omedelbart att jag ska.e. Fönster stannar medan du rullar upp eller ner, radionstoppar arbeten, eller alla strecklamporna går ut på en gång. Om en elektrisk komponent sakta blir värre är det inte troligt en säkring men det är fortfarande bra att kontrollera säkringarna regelbundet.
  • Bild med titeln Reparera elbilfönster Steg 7
    2. Hitta säkringspanelen. Ägarmanualen kommer att berätta var fordonets säkringspanel är. De flesta modeller placerar säkringspanelen på förarens sida av instrumentbrädan och under ratten, men platsen varierar från fordon till fordon. Ta bort säkringspanelens lock - det kommer att finnas flera olika färgkodade säkringar som är inkopplade. Dessa färger, tillsammans med siffrorna stämplade på säkringar, indikerar olika Amperage-betyg. På baksidan av säkringspanelen kommer det att finnas ett diagram som visar vilken säkring som motsvarar vilken elektrisk komponent. Om användarhandboken inte är tillgänglig, försök att kontakta en återförsäljare för platsen eller en enkel Internet-sökning kan ge tillräckligt med information för att lokalisera säkringspanelen och specifika säkringar.
  • Bild med titeln Repair Electric Car Windows Steg 24
    3. Försök att testa säkringar innan du tar bort. När säkringspanelen är placerad, ta bort locket och lokalisera säkringsdragaren, de flesta fordon kommer med en liten säkringsdragare men inte alla kommer att ha en. Innan du tar bort några säkringar är det möjligt att testa en säkring innan du tar bort det, det kräver antingen ett kontinuitetstestljus eller en multimeter / ohm-mätare.
  • Bild med titeln Reparera elbilfönster Steg 17
    4. Testa de misstänkta säkringar. För att testa en säkring utan att ta bort det, med hjälp av de två sonderna för antingen testljuset eller multi-mätaren, tryck på de två små metallflikarna som finns på säkringens topp. Dessa flikar kan vara knepiga att ansluta till, men en gång säker på att sonderna gör kontakt, om säkringen har kontinuitet (testljus tänds) eller har en motståndsavläsning (kan läsa 0 eller 0.001milli-ohm) Då är säkringen bra. Om dessa verktyg inte är tillgängliga, använd helt enkelt säkringspollen som var i säkringspanelen, eller ett litet tång, eller bara nakna fingrarna för att ta bort och visuellt inspektera några säkringar. Om säkringen är dålig måste den bytas ut.
  • Metod 2 av 2:
    Säkring av säkring och ersättning
    1. Bild med titeln Reparera elbilfönster Steg 4
    1. När du byter en säkring måste du använda en säkring som har samma amperagebetyg. Använd säkringspaneldiagrammet, de numrerade färgkodade säkringarna och bruksanvisningen för att hjälpa dig att bestämma rätt strömstyrka för din nya säkring. När du har rätt säkring tryck försiktigt in den i rätt plats, se till att den är helt installerad och sätt sedan säkringspanelen på bilen.
  • Bild med titeln Repair Electric Car Windows Steg 8
    2. Kontrollera kretsen. När du är klar Byte av säkringen, vrid tändningen och kontrollera om kretsen som ger dig problem fungerar korrekt. Om det fungerar är chansen att du bara hade en tillfällig överskott som blåste säkringen. Om så är fallet löste du bara problemet.
  • Tips

    Upprepade gånger ersätter samma säkring innebär att det finns ett underliggande problem i det systemet i fordonet, det kommer sannolikt att kräva ytterligare elektrisk diagnos eller en resa till en mekaniker.

    Varningar

    Om du använder felaktigt strömförsäkring kan du orsaka mycket sämre skador på ditt fordon än bara en blåst säkring.
  • Försök inte att diagnostisera eller ändra säkringar med fordonet som kör eller med nyckeln i tändningen.
  • Var försiktig när du tar bort några trimstycken eller åtkomstpaneler för att komma till säkringspanelen eftersom dessa kan bryta.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande